VI Vandaag: revanche Van Gaal, Volkswagen draait op Dost

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: revanche Van Gaal, Volkswagen draait op Dost

  1. Strijd om derde plaats en degradatie

De zaterdagavond staat op VI.nl voor een groot deel in het teken van het programma in de Eredivisie. Waar er normaal gesproken vier wedstrijden worden afgewerkt, zijn het er vandaag drie. Het maakt de voetbalavond er niet minder interessant om, want AZ en PEC Zwolle hervatten op bezoek bij Go Ahead Eagles en ADO Den Haag de strijd om de derde plaats, terwijl die twee gastheren op hun beurt met Heracles Almelo verwikkeld zijn in de strijd tegen degradatie. Heracles ontvangt FC Utrecht.

  1. Revanche Van Gaal, nieuwe monsterzege Bayern?

De zaterdagmiddag en vroege avond worden juist weer gedomineerd door topvoetbal uit het buitenland. Om 15.30 uur gaat Arjen Robben met Bayern München op bezoek bij SC Paderborn. Vorige week won Der Rekordmeister nog met 8-0 van Hamburger SV.

Een half uur later valt er vermoedelijk ook veel te genieten in Camp Nou, waar Málaga weerstand moet bieden aan een ontketend Barcelona. Tegelijkertijd kan Louis van Gaal revanche nemen tegen Swansea City voor de 2-1 nederlaag op de eerste speeldag van de Premier League.

Bekijk hier alle duels van vandaag.

  1. Dost geeft licht

De nieuwe Voetbal International ligt weer op de mat en in de kiosken, en op VI Premium zijn diverse verhalen uit nummer 8 terug te lezen. Zaterdag besteedt Süleyman Öztürk als volger van het buitenlands voetbal in zijn column aandacht aan de wederopstanding van Bas Dost. 'De foto’s waarop hij staat afgedrukt geven licht, zoveel vreugde straalt de aanvaller uit. Het gerucht gaat zelfs dat de fabrieken van sponsor Volkswagen zijn overgestapt op een heel nieuw soort krachtbron: Dost-energie. De autostad Wolfsburg draait er al een paar weken op. Het goede nieuws: voorlopig lijkt er meer dan genoeg van aanwezig.'

VI Premium is uw persoonlijke toegang tot de complete voetbalwereld. Hier vindt u bijna alle verhalen uit de VI en meer. Lid worden? Dat kan hier. Voor abonnees is VI Premium gratis.

  1. Op 21 februari in...2014

Exact een jaar geleden was Ronald Koeman nog trainer van Feyenoord. Ook toen had de Southampton-manager de mond al vol van Dusan Tadic, die hij destijds 'misschien wel de beste speler van de Eredivisie' noemde. Koeman kwam tot die conclusie in de aanloop naar het uitduel met FC Twente (2-2).

Graziano Pellè liet Ronald Koeman even fijntjes weten wie écht de beste speler van de Eredivisie was.
Graziano Pellè liet Ronald Koeman even fijntjes weten wie écht de beste speler van de Eredivisie was.

Feyenoord-spits Graziano Pellè voelde zich gepasseerd en liet dat weten ook: na het openingsdoelpunt in de topper tegen de Tukkers liep hij naar Koeman toe om hem iets in zijn oor te fluisteren. Anderhalf uur later was iedereen dat alweer vergeten, omdat Pellè alles kort en klein schopte in de catacomben na de late gelijkmaker van Twente. Inmiddels speelt de Italiaan net als Tadic onder Koeman bij Southampton.

  1. Jarig

Davy Klaassen - Ajax-middenvelder (1993)
Kevin Blom - scheidsrechter (1974)
Georgios Samaras – Griekse international, ex-speler SC Heerenveen (1985)
Iván Campo – oud-speler Real Madrid (1974)
David Odonkor - Duitse oud-international (1984)
Federico Fernández - Swansea City en Argentinië (1989)
Niels Vorthoren - MVV Maastricht (1988)
Paulo Rink - oud-speler Vitesse en Duitsland (1973)
Phil Jones - verdediger Manchester United (1992)
Ronnie Helström - oud-doelman Zweden (1949)
Tony Meola - oud-doelman Verenigde Staten (1969)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.