VI Vandaag: persconferentie Hiddink en CL-loting live

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: persconferentie Hiddink en CL-loting live
Ajax uit de Europa League

Met de uitschakeling van Ajax is de laatste Nederlandse deelnemer uit de Europa League verdwenen. De Amsterdammers wonnen weliswaar na reguliere speeltijd (1-0) en verlengingen (2-1) van Dnjepr, maar op basis van uitdoelpunten werden ze alsnog uitgeschakeld.

Omdat de stand in De Arena na negentig minuten 1-0 was, heeft Ajax nog wel wat punten gepakt voor Nederland. Op de coëfficientenranglijst van de UEFA gaat Nederland namelijk Turkije voorbij en eindigt op de dertiende plek. Zorgelijk is echter dat de concurrenten Rusland (Zenit), Oekraïne (Dinamo Kiev en Dnjepr) en België (Club Brugge) nog teams bij de laatste acht hebben en verder uitlopen.

Stormram Mike van der Hoorn (rechts) vecht een duel uit met Douglas.
Stormram Mike van der Hoorn (rechts) vecht een duel uit met Douglas.
Feyenoord

Feyenoord wacht nog steeds met spanning op de uitspraak van de UEFA naar aanleiding van de ongeregeldheden in De Kuip tijdens de wedstrijd tegen AS Roma. De Europese voetbalbond vergadert deze dagen over de kwestie, maar heeft nog geen oordeel geveld. Misschien wordt dat vandaag gedaan. Uiteraard houdt VI een vinger aan de pols.

Definitieve selectie Oranje

Keert Eljero Elia terug in de selectie van het Nederlands elftal? Vanmiddag maakt bondscoach Guus Hiddink zijn definitieve selectie bekend. De aanvaller van Southampton werd niet meer opgeroepen voor Oranje sinds 14 november 2012. Bas Dost maakt op zijn beurt kans om zijn debuut te gaan maken. De aanvaller van VfL Wolfsburg werd door Louis van Gaal al eens opgeroepen, maar moest zich toen afmelden met een blessure. Naast Dost en Elia zitten de volgende 28-namen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor de oefenwedstrijd tegen Spanje en de kwalificatiewedstrijd tegen Turkije voor het Europees Kampioenschap in Frankrijk.

Voetbal International volgt de verrichtingen in het Hilton Hotel in Amsterdam, de locatie waar bondscoach Guus Hiddink zijn definitieve selectie bekend gaat maken, op de voet met een Liveblog. De VI-verslaggever ter plaatse zit erbovenop, waardoor ook jullie niets hoeven te missen rondom het Nederlands elftal.

Loting Champions League en Europa League LIVE

De loting voor de Champions League vindt vanmiddag 12.00 uur plaats in het Zwitserse Nyon. De acht overgebleven ploegen zijn: Bayern München, Paris Saint-Germain, FC Porto, AS Monaco, Atlético Madrid, Barcelona, Juventus en de titelverdediger Real Madrid. Teams uit hetzelfde land kunnen vanaf de kwartfinale gewoon tegen elkaar uitkomen.

De heenwedstrijden zullen plaatsvinden op dinsdag 14 en woensdag 15 april. De returns worden gespeeld op 21 en 22 april. Ook de loting voor de volgende fase van het miljoenenbal is live te volgen op VI.nl.

Daarna wordt er om 13.00 uur geloot voor de kwartfinale in de Europa League. Club Brugge (Ruud Vormer), Zenit Sint-Petersburg, Dnjepr Dnjepropetrovsk, Dinamo Kiev, Sevilla, Fiorentina, Napoli (Jonathan De Guzman) en Wolfsburg (Bas Dost) nog in de strijd.

Speeldata van de volgende ronde zijn 16 en 23 april.

VI Premium

Op VI Premium lees je verhalen uit VI nummer 12, die sinds woensdag in de winkels ligt. Vandaag onder meer aandacht voor de verhitte strijd tegen degradatie van de traditieclubs NAC Breda en Go Ahead Eagles. Door de 1-0 zege van de Bredanaars in het thuisduel met de Deventer formatie, belooft de strijd om handhaving zenuwslopend te worden.

Het aantrekken van Robert Maaskant heeft een positief effect gehad op NAC. Met zijn betonvoetbal sprokkelt hij belangrijke punten bij elkaar. Foeke Booy heeft juist alle lijn uit het spel van Go Ahead weten te halen, waardoor de ploeg uit Deventer in de problemen is geraakt.

VI Premium is uw persoonlijke toegang tot de complete voetbalwereld. Hier vindt u bijna alle verhalen uit VI en meer. Lid worden? Dat kan hier. Voor abonnees is VI Premium gratis.

Op 20 maart in... 2013

Momenteel is Riechedly Bazoer de groeibriljant van Ajax. Een jaar geleden was dat echter nog Ricardo Kishna, het ook nu nog veelbesproken talent van de Amsterdammers.

Kishna was precies een jaar geleden vol vertrouwen dat hij zou slagen bij Ajax. Hij gaf een interview aan Voetbal International waarin hij zijn ambities besprak.  'Ieder mens moet dromen hebben en elke topsporter een doel. Dat van mij is om de beste speler van de wereld te worden. Daar doe ik niet geheimzinnig over. Je moet groot durven dromen en ik laat me daar niet van weerhouden.'

De aanvaller werd door de supporters omarmd en hij werd gezien als symbool van het Cruijff-tijdperk oftewel de fluwelen revolutie. De smaakmaker werd een grootse toekomst toegedicht. 'Qua spel word ik met Robin van Persie vergeleken, net zoals ik soms hoor dat ik iets weg heb van Ángel Di María.'

Hoe anders ziet de wereld er nu een jaar later uit. Al diverse keren is Kishna gebotst met trainer Frank de Boer en hij is zelfs een aantal keer teruggezet naar het tweede elftal.

    Ricardo Kishna: veelbesproken in Amsterdam.
    Ricardo Kishna: veelbesproken in Amsterdam.
    Jarig

      Jeff Stans – Excelsior (1990)
      Joshua Brenet – PSV (1994)
      Jesper Olsen – oud-speler Ajax, Manchester United (1961)
      Fernando Torres – Atlético Madrid (1984)
      Marcos Rojo – Manchester United (1990)

      Bekijk hier al onze video's
      Praat mee

      Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

      Reacties worden op dit moment geladen.