VI Vandaag: PEC heeft Europese topspits in huis

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: PEC heeft Europese topspits in huis

  1. Tsjechische Terminator in Zwolle

Tomás Necid keerde anderhalve week geleden - vlak voor de transferdeadline - terug bij PEC Zwolle. Dat zorgde voor vrolijke gezichten bij de bekerwinnaar. Dat blijkt nog maar eens uit het verhaal van deze week in Voetbal International, waarin diverse betrokkenen aan het woord komen over de Tsjechische Terminator.

Necid gold in 2009 nog als de nieuwe Zlatan Ibrahimovic, maar voetbalt ruim vijf jaar later in de Eredivisie. De hoop op een glorieuze carrière in de Europese top is nog altijd niet vervlogen, zo weet PEC-coach Ron Jans. 'Juventus is zeker niet onbereikbaar voor hem. Maar ik zou het jammer vinden als hij ergens heen gaat waar hij weer een van de vele spitsen wordt en wellicht op de bank belandt. Tomás moet elke week voetballen.'

  1. Bekervoetbal

Omdat vrijdag de Eredivisie-wedstrijd tussen AZ en PSV op de rol staat, begint vandaag ook alweer het vooruitblikken op de vaderlandse competitie. Kan de ploeg van trainer John van den Brom de spanning nog enigszins terugbrengen in de strijd om de landstitel, of denderen de Eindhovenaren vrolijk door?

Na het Premier League-geweld van de afgelopen dagen is het vandaag relatief rustig op de Europese velden. Desondanks komen er weer Nederlanders in actie. Wesley Sneijder speelt met Galatasaray in de strijd om de Turkse beker tegen Konyaspor, terwijl het Anderlecht van Bram Nuytinck een 2-0 voorsprong verdedigt in de return van de halve finale van het Belgische bekertoernooi tegen AA Gent.

Bekijk hier alle duels van vandaag.

  1. VI Premium

De nieuwe Voetbal International ligt weer op de mat en in de kiosken, en op VI Premium zijn al verhalen van het kersverse nummer 7 terug te lezen. Zo is er aandacht voor de wederopstanding van Steve McClaren als trainer in Engeland. Na zijn ontslag als bondscoach van Engeland in aanloop naar het EK 2008 gold McClaren als persona non grata, maar dankzij zijn successen bij FC Twente en Derby County geniet hij weer aanzien in zijn vaderland. Hij vertelt nog altijd vol trots over zijn Nederlandse periode.

VI Premium is uw persoonlijke toegang tot de complete voetbalwereld. Hier vindt u bijna alle verhalen uit de VI en meer. Lid worden? Dat kan hier. Voor abonnees is VI Premium gratis.

  1. Op 12 februari in... 2013

Wij moeten nog wachten tot dinsdag 17 februari voordat de Champions League weer in gang wordt getrapt met de achtste finalewedstrijden Paris Saint-Germain - Chelsea en Shakhtar Donetsk - Bayer Leverkusen. Twee jaar geleden was het al raak op 12 februari.

Juventus-spelmaker Andrea Pirlo heeft het op Celtic Park aan de stok met Scott Brown.
Juventus-spelmaker Andrea Pirlo heeft het op Celtic Park aan de stok met Scott Brown.

Destijds stonden met Celtic en Valencia nog twee clubs bij de laatste zestien die nu al niet eens deelnamen aan het hoofdtoernooi. De Schotten hadden eerder dat seizoen nog indruk gemaakt door thuis met 2-1 van Barcelona te winnen, maar gingen in de heenwedstrijd van de achtste finale keihard onderuit tegen Juventus (0-3), dat zich de woede van Celtic op de hals haalde door veelvuldig overtredingen te maken bij vrije trappen. Het bracht de Schotten er zelfs toe een dvd op te sturen naar de UEFA.

Zonder enig effect. Juventus plaatste zich over twee duels voor de kwartfinale van het miljoenenbal. Valencia was over twee wedstrijden niet opgewassen tegen Paris Saint-Germain, nadat het de return in eigen huis op 12 februari met 2-1 had verloren.

  1. Jarig

Borislav Mihaylov - oud-doelman Bulgarije (1963)
Bryan Roy - voormalige vleugelspits Ajax en Oranje (1970)
Myung-Bo Hong - record-international Zuid-Korea (1969)
Jacob Mulenga - ex-speler FC Utrecht (1984)
Julius Aghahowa - oud-international Nigeria (1982)
Nicolás Otamendi - verdediger Valencia (1988)
Ron Robert-Zieler - doelman Hannover 96 (1989)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.