VI Vandaag: Oranje traint, campagne Van Praag bij UEFA

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: Oranje traint, campagne Van Praag bij UEFA

Oranje traint

Het Nederlands elftal traint vandaag om 11.45 uur op het veld van Hoofdklasser Quick Boys. Het is de eerste oefensessie in aanloop naar de interlands tegen Turkije (EK-kwalificatie) en Spanje (vriendschappelijk). Bondscoach Guus Hiddink kan de eerste balans opmaken hoe zijn internationals het laatste weekend bij hun clubs hebben doorstaan. Arjen Robben is sowieso niet van de partij. De reserve-aanvoerder heeft zich afgemeld vanwege een scheurtje in zijn buikspier.

Hoe gaat Hiddink de absentie van de geblesseerde Robben opvangen? Hiddink riep Quincy Promes op na de afmelding van Robben, maar of hij gaat spelen is nog de vraag. En wie draagt de aanvoerdersband? Eerste aanvoerder Robin van Persie is namelijk ook afwezig vanwege blessureleed. Vragen die ons de komende dagen zullen bezighouden. Maar zoals altijd zijn de Oranje-watchers van Voetbal International ter plekke om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen.

Van Praag

Michael van Praag (foto) hoopt vandaag op steun in zijn strijd om de voorzittershamer bij wereldvoetbalbond FIFA. De bondsvoorzitter van KNVB is, in het belang van zijn campagne, aanwezig op het UEFA-congres in Wenen. Alle 54 Europese bonden sturen vertegenwoordigers naar de Oostenrijkse hoofdstad, waar de kandidaten de kans krijgen om de aanwezigen toe te spreken. Tot en met eind mei is de Nederlander, net als zijn concurrenten Luis Figo, prins Ali Bin Al-Hussein en de huidige voorzitter Sepp Blatter, in de race om het voorzitterschap van de FIFA.

VI Premium

Op VI Premium lees je vandaag al de eerste verhalen uit VI nummer 13, die pas morgen wordt bezorgd bij abonnees en in de winkels ligt. Op VI Premium lees je alles over Feyenoord en Giovanni van Bronckhorst die vanaf volgend seizoen als hoofdtrainer de scepter zwaait in De Kuip. Verder een terugblik op de topper van de Rotterdammers tegen PSV (2-1).

Op VI Premium vandaag ook een analyse van het licentiesysteem van de KNVB. Streven de regels van de bond hun doel voorbij?

VI Premium is uw persoonlijke toegang tot de complete voetbalwereld. Hier vindt u bijna alle verhalen uit VI en meer. Lid worden? Dat kan hier. Voor abonnees is VI Premium gratis.

Op 24 maart in... 2014

Tekent bondscoach Guus Hiddink een tweejarig contract bij de KNVB. De ervaren oefenmeester krijgt bij Oranje assistentie van Danny Blind en Ruud van Nistelrooy. Hiddink wilde ook Jaap Stam aan zijn staf toevoegen, maar de voormalige verdediger is mede met het oog op de interesse van AC Milan en zijn werkzaamheden bij Ajax niet ingegaan op het aanbod. De 68-jarige coach uit Varsseveld is tot en met het EK 2016 in Frankrijk de eindverantwoordelijke. Daarna is het de bedoeling dat zijn rechterhand Blind het stokje overneemt.

Hiddink is vandaag dus precies een jaar in dienst, maar het had er heel anders kunnen uitzien. Oranje begint dramatisch na het goed verlopen WK onder leiding van Louis van Gaal. In de eerste drie EK-kwalificatiewedstrijden tegen Tsjechië (2-1), Kazachstan (3-1) en IJsland (2-0) wordt alleen Kazachstan verslagen. De druk op Hiddink neemt toe en in aanloop naar het duel met Letland komt de Achterhoeker met een opvallende uitspraak: 'Als wij verliezen van Letland stap ik op, ook een gelijkspel is niet voldoende', aldus Hiddink. Zover komt het niet, want Oranje wint met 6-0.

Jarig

    Ruud Krol - oud-international (1949)
    Ramires - Chelsea (1987)
    Raimond van der Gouw - oud-doelman Vitesse en Manchester United (1963)
    Karim Saidi - ex-speler Feyenoord (1983)
    Christophe Dugarry - oud-international Frankrijk (1972)

    Bekijk hier al onze video's
    Praat mee

    Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

    Reacties worden op dit moment geladen.