VI Vandaag: Geen Robben in Noordwijk, Eredivisie-nasleep

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: Geen Robben in Noordwijk, Eredivisie-nasleep

Oranje verzamelt

Huis Ter Duin in Noordwijk is vandaag weer de pleisterplaats voor de Oranje-internationals, die zijn opgeroepen voor de interlands tegen Turkije (EK-kwalificatie) en Spanje (vriendschappelijk). Bondscoach Guus Hiddink kan dan ook de eerste balans opmaken hoe zijn internationals het laatste weekend bij hun clubs hebben doorstaan. En hoe gaat hij de absentie van Arjen Robben opvangen?

Nasleep Eredivisie

De 28ste speelronde in de Eredivisie is weer voorbij, tijd om de balans op te maken. Heeft Ajax dankzij Feyenoords zege op PSV toch nog hoop op de vijfde titel op rij? Hoe gaat het in de strijd tegen degradatie, en dan in het bijzonder met Go Ahead Eagles? De Deventer club ontdeed zich zondag immers van Foeke Booy. Wie durft de klus aan in de Adelaarshorst? De VI-verslaggevers zullen er in diverse audio-fragmenten aandacht aan besteden.

Maandag is traditiegetrouw de dag des oordeels bij VI. Op VI Premium verschijnen vandaag alle beoordelingen voor spelers, trainers en scheidsrechters in de Eredivisie. Wie zakten door het ijs en wie zijn de uitblinkers geweest? En kan Andrés Guardado zijn koppositie in het Gilette Pro Klassement behouden?

Verbeek terug op bekend terrein

De interlandperiode betekent ook dat het aantal wedstrijden in binnen- en buitenland uiterst beperkt is. Desondanks staat er bij onze oosterburen wel een interessante ontmoeting op het programma, in elk geval een bijzondere voor Gertjan Verbeek. De trainer gaat met VfL Bochum op bezoek bij 1. FC Nürnberg, de club die hem in april 2014 aan de kant zette.

Klik hier voor alle wedstrijden van vandaag.

Op 23 maart in... 2014

Lionel Messi was zondag misschien wat minder zichtbaar dan midweeks in de Champions League, maar met Barcelona won hij wél van Real Madrid. Vandaag precies een jaar geleden vervulde Argentijnse grootheid een absolute hoofdrol in El Clásico. Drie treffers van Messi waren De Koninklijke te machtig. Barcelona verliet Santiago Bernábeu na een spektakelstuk (3-4) als winnaars.  

Met zijn productie maakte Messi zich toen ook de titel eigen van de topscorer aller tijden van El Clásico, waarbij Real-legende Alfred Di Stéfano werd voorbijgestreefd. Inmiddels staat Messop 21 goals in El Clásico.

Jarig

    Eyong Enoh - voormalig Ajacied (1986)
    Youri Mulder - oud-international (1969)
    Fernando Hierro - Spaanse oud-international (1968)
    Jerzy Dudek - Poolse oud-Feyenoorder (1973)

    Bekijk hier al onze video's
    Praat mee

    Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

    Reacties worden op dit moment geladen.