VI Vandaag: debuut Advocaat, kritiek op De Boer

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: debuut Advocaat, kritiek op De Boer
Opnieuw spektakel in de Eredivisie?

De 28ste speelronde van de Eredivisie wordt vandaag hervat en het goede voorbeeld werd gisteren gegeven in De Galgenwaard. Het duel tussen FC Utrecht en NAC Breda was een waar spektakelstuk, dat eindigde in een 4-3 overwinning voor de bezoekers.

Go Ahead Eagles zakte daardoor naar de voorlaatste plaats in de Eredivisie. Alleen bij een thuiszege op Vitesse passeert de club uit Deventer NAC weer. Heracles Almelo zag de Bredanaars juist op gelijke hoogte komen en zal in eigen huis tegen SC Heerenveen ook goede zaken willen doen in de strijd tegen degradatie.

FC Dordrecht is met liefst acht punten achterstand op Go Ahead hekkensluiter, dus moet eigenlijk wel winnen op bezoek bij het eveneens gepromoveerde - en praktisch veilige - Willem II. De avond in Nederland wordt afgesloten met het duel tussen AZ en SC Cambuur, die strijden om Europees voetbal.

Advocaat debuteert in de Premier League

Eind september wordt hij 68 jaar, maar Dick Advocaat kan dan mooi wel zeggen dat hij manager is geweest in de Premier League. Afgelopen maandag werd hij aangesteld door Sunderland en vandaag debuteert hij tijdens het bezoek aan West Ham United. Loodst hij de Noord-Engelsen meteen in veiliger haven?

Ook komen vanmiddag Arsenal, Manchester City en Tottenham Hotspur in actie, terwijl Atlético Madrid in de Primera División hoopt de aansluiting met de topdrie te behouden. Klaas-Jan Huntelaar krijgt met Schalke 04 bezoek van Bayern Leverkusen en AC Milan-trainer Filippo Inzaghi moet met zijn ploeg van Cagliari winnen om een ontslag te voorkomen. Genoeg interessante duels dus.

Klik hier voor alle wedstrijden van vandaag.

VI Premium

In de nieuwe aflevering van VI Insider krijgt Ajax-trainer Frank de Boer kritiek. 'Misschien ga ik wat kort door de bocht, maar sinds vorige week heb ik het gevoel dat zijn kans van slagen in een ander land ineens veel kleiner is.'

Lees op VI Premium ook alle verhalen uit de recent verschenen VI nog eens rustig na. VI Premium is uw persoonlijke toegang tot de complete voetbalwereld. Lid worden? Dat kan hier. Voor abonnees is VI Premium gratis.

Op 21 maart in... 2002

Vandaag exact dertien jaar geleden ontplofte De Kuip dankzij Pierre van Hooijdonk, die Feyenoord een plek in de halve finale van het toernooi om de UEFA Cup bezorgde. PSV leek op weg naar de laatste vier door een treffer van Mark van Bommel een kwartier voor tijd, maar in de extra speeltijd was daar Pi-Air.

Op aangeven van invaller Johan Elmander kopte Van Hooijdonk bij de tweede paal knap binnen. De wedstrijd eindigde in 1-1, dezelfde uitslag als een week daarvoor in Eindhoven. Er moest dus een verlenging aan te pas komen, maar ook na 210 minuten hielden beide Nederlandse clubs elkaar in evenwicht.

Strafschoppen moesten de beslissing brengen en Edwin Zoetebier keerde de inzet van PSV'er Giorgi Gakhokidze, waarna Van Hooijdonk de beslissende vijfde strafschop binnenschoot. Met een enorm volksfeest tot gevolg.

Feyenoord schakelde daarna ook nog Internazionale uit, waardoor de Rotterdammers op woensdag 8 mei de finale speelden in De Kuip. Borussia Dortmund was de tegenstander en opnieuw vertolkte Pierre van Hooijdonk een hoofdrol: mede dankzij zijn twee doelpunten werd er met 3-2 gewonnen.

    Jarig

      Ali Daei - Iraans topscorer aller tijden (1969)
      Antoine Griezmann - aanvaller Atlético Madrid (1991)
      Jordi Alba - verdediger Barcelona (1989)
      Lothar Mattäus - Duits record-international (1961)
      Ronald Koeman - manager Southampton (1963)
      Ronaldinho - Braziliaans oud-international (1980)

      Bekijk hier al onze video's
      Praat mee

      Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

      Reacties worden op dit moment geladen.