VI Vandaag: Ajax in actie, probleemkind wordt prof

Reacties

Wat staat er vandaag allemaal op de voetbalagenda? De redactie van Voetbal International opent de dag met een vooruitblik op de hoofdpunten.

VI Vandaag: Ajax in actie, probleemkind wordt prof

Houdt Ajax de Nederlandse eer hoog?

Het was zulk goed nieuws voor het Nederlandse voetbal, de traditionele topdrie die overwinterde in de Europa League. Een ronde verder zit echter alleen regerend landskampioen Ajax nog in de strijd. De Amsterdammers hebben met Dnjepr Dnjepropetrovsk een lastige, maar zeker niet onmogelijke opgave om de laatste acht te bereiken.

Om 19.00 uur wordt er afgetrapt in Kiev, waar het duel wegens veiligheidsmaatregelen plaatsvindt. Ajax hield al drie wedstrijden op rij de nul in Europees verband. En Arek Milik kan de eerste Ajacied worden sinds Shota Arveladze, die namens de Amsterdammers in vier opeenvolgende Europese duels scoorde.

Op 19 maart is de return in een uitverkochte Arena.

Het Olympisch Stadion in Kiev is vanavond het decor van Dnjepr Dnjepropetrovsk - Ajax.
Het Olympisch Stadion in Kiev is vanavond het decor van Dnjepr Dnjepropetrovsk - Ajax.

Naast de Nederlanders die bij Ajax spelen, komen er uiteraard nog meer landgenoten in actie in het tweede Europese toernooi. Ruud Vormer speelt met Club Brugge tegen Besiktas, Bas Dost met VfL Wolfsburg tegen Internazionale en Jonathan de Guzman met Napoli tegen Dinamo Moskou.

Er zijn natuurlijk nog veel meer wedstrijden in de Europa League. Het volledige wedstrijdprogramma vindt u hier.

Terugblik Champions League

Gisteren schaarden Bayern München en Paris Saint-Germain zich bij de laatste acht van de Champions League. Net als dinsdag, toen Real Madrid en FC Porto zich plaatsten voor de kwartfinale, verliepen de wedstrijden spectaculair. Uiteraard zullen wij uitgebreid terugblikken op de duels in het kampioenenbal.

Voorpret richting WK

Hoewel het eerstvolgende WK pas in de zomer van 2018 op het programma staat, begint vandaag al de voorpret. Met het duel tussen Oost-Timor en Mongolië (8.00 uur Nederlandse tijd) trapt de kwalificatiecyclus richting het eindtoernooi in Rusland af in de Aziatische zone. Vandaag komen verder ook landen als Macao, Bhutan, Chinees Tapei, Nepal en Jemen al in actie.

VI Premium

Natuurlijk zijn er op VI Premium weer verhalen uit de nieuwste VI te lezen. Zo komen onder anderen Kristoffer Nordfeldt (SC Heerenveen, foto onder) en Rick Karsdorp (Feyenoord) vandaag aan bod.

Kristoffer Nordfeldt groeide na een weifelend begin in Friesland uit tot een van de betrouwbaarste keepers in de Eredivisie. In een uitgebreid interview met Marco Timmer blikt hij terug én vooruit. Want de doelman heeft zijn sportieve doelstelling verlegd. 'De toekomst zal uitwijzen of ik naar het niveau van Liverpool kan toe groeien, maar ik durf mij nu wel te meten met de keepers van de topclubs in Nederland.'

Karsdorp kende afgelopen herfst een ongelukkig debuut in Feyenoord 1, door tweemaal in de fout te gaan in de Europa League-wedstrijd tegen Rijeka. Maar een paar maanden later was hij een van de uitblinkers tegen AS Roma. Zijn levensverhaal is er een van uitersten. Martijn Krabbendam sprak met de mensen die het probleemkind weer op de rails kregen. Karsdorp: 'Mijn vader heeft me gered, zo voel ik dat écht.'

VI Premium is uw persoonlijke toegang tot de complete voetbalwereld. Hier vindt u bijna alle verhalen uit VI en meer. Lid worden? Dat kan hier. Voor abonnees is VI Premium gratis.

Op 12 maart in... 2012

Exact drie jaar geleden ontslaat PSV trainer Fred Rutten na een reeks teleurstellende resultaten. Bovendien dreigt de club uit Eindhoven voor het vierde jaar op rij geen kampioen te worden. Phillip Cocu zal Rutten op interimbasis opvolgen en zo zijn eerste stappen zetten als hoofdtrainer in het betaalde voetbal. Dat seizoen wint PSV nog wel de KNVB-beker.

Inmiddels is Cocu een paar jaar aan ervaring rijker en stevent hij af op zijn eerste landstitel met de Eindhovenaren als hoofdtrainer, de eerste van de club sinds 2008. En Rutten zoekt net als in 2012 naar een nieuwe uitdaging, nadat hij onlangs zijn vertrek bij Feyenoord heeft aangekondigd aan het eind van dit seizoen.

Jarig

Pim Verbeek - technisch directeur Marokko (1956)
Patrick Battiston - voormalig Frans international (1957)
René van Dieren - ex-Excelsior (1981)
Konstantinos Mitroglou - Olympiakos Piraeus (1988)
Robert Muric - Jong Ajax (1996)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.