VI overhandigt kampioensspecial aan PSV

Twee dagen na de spontane huldiging van PSV als kampioen van Nederland viel er voor de betrokkenen in het Philips Stadion opnieuw veel te genieten. Namens Voetbal International overhandigde adjunct-hoofdredacteur Yoeri van den Busken de eerste exemplaren van een extra dik nummer aan algemeen directeur Toon Gerbrands en technisch directeur Marcel Brands.

VI overhandigt kampioensspecial aan PSV

Ook voor het Eindhovense personeel van PSV lag er zo’n complete kampioenseditie klaar. Daarin komen alle hoofdrolspelers aan het woord. Na het wonder van 2007 beleefde PSV het mirakel van 2016. In beide landstitels ontpopte Phillip Cocu zich op de slotdag tot de grote regisseur. In een snikheet Zwolle werd de trainer beloond voor zijn geloof en vertrouwen in een nieuw kampioenschap. 'Dit is de kunst van het herhalen', zegt hij in gesprek met VI-verslaggever Freek Jansen.

Aanvoerder Luuk de Jong was met 26 doelpunten de gids naar succes, maar liet zich ook gelden als de leider van de ploeg. 'Dertien kopgoals is een prachtig aantal. Met dank aan mijn ouders, want het zit in mijn genen', aldus de spits in een uitgebreid interview. De Jong stond ook op eenzame hoogte bij PSV, zo blijkt uit de rapportcijfers van de kampioen die VI-analist Taco van den Velde uitdeelde aan de spelers die deel uitmaakten van het succes.

Aanvaller Jürgen Locadia ('Voelt echt als míjn titel') en keeper Jeroen Zoet ('Dit seizoen telt het team') doen hun verhaal, net als directeuren Marcel Brands en Toon Gerbrands, die in 2009 samen voor het eerst landskampioen werden met AZ en nu opnieuw een succesvolle tandem vormen. 'PSV is een van de meest innovatieve clubs.'

Voor een overzicht van alle spraakmakende columns en de volledige inhoud van de nieuwe VI klik hier. Het nieuwe nummer direct bestellen zonder verzendkosten te betalen? Dat kan. Bestel voor 17.00 uur, dan wordt uw VI dezelfde dag nog verstuurd en heeft u de nieuwe editie de volgende dag al binnen.
Bekijk hier al onze video's