VI Opinie: wat vind jij van de keuzes van Van Gaal?

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Dit keer over de voorselectie die bondscoach Louis van Gaal dinsdagavond bekendmaakte.

VI Opinie: wat vind jij van de keuzes van Van Gaal?

Bekijk de dertigkoppige voorselectie hier.

Kenneth Vermeer, nog niet zo lang door Van Gaal als ideale doelman omschreven, is opvallend genoeg gepasseerd. Datzelfde geldt voor Maarten Stekelenburg, de keeper die vier jaar geleden nog uitblonk op het WK in Zuid-Afrika, waar Nederland de finale bereikte.

Achterin oogt de voorselectie van Oranje bijzonder onervaren. Onder meer John Heitinga en Urby Emanuelson kregen geen telefoontje van de bondscoach, terwijl Gregory van der Wiel geblesseerd moest afhaken. Zijn verdedigers als Karim Rekik en Stefan de Vrij wel opgewassen tegen spitsen van internationale allure?

Op het middenveld heeft Oranje met Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en Nigel de Jong wel de nodige routine. Van Gaal verraste door ook Tonny Vilhena en Georginio Wijnaldum op te roepen. En wat te denken van de verrassende plek in de voorselectie voor Quincy Promes?

De vraag is dan ook wat jullie vinden van de keuzes van Van Gaal? Log hieronder in met je VI-account en praat mee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.