VI Opinie: Vermeer of Zoet moet kans krijgen op Wembley

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Deze keer over de positie onder de lat bij het Nederlands elftal.

VI Opinie: Vermeer of Zoet moet kans krijgen op Wembley

Jasper Cillessen incasseerde vrijdag drie doelpunten tijdens de vriendschappelijke interland tegen Frankrijk (2-3), maar de kans is groot dat de Ajax-doelman ook dinsdag speeltijd krijgt op Wembley. 'Het is zeer aannemelijk dat hij tegen Frankrijk en Engeland speelt', liet bondscoach Danny Blind woensdag weten. 'Ik wissel niet snel van doelman, zeker niet als ik tevreden ben.'

Blind erkende dat Jeroen Zoet de laatste weken, vooral in het tweeluik van PSV tegen Atlético Madrid in de achtste finale van de Champions League, een uitstekende indruk achterliet. 'Maar Cillessen ook', aldus de bondscoach, die daarmee aangaf niet te willen experimenteren op de positie van doelman.

Maar verdienen Kenneth Vermeer en Zoet niet een kans in het Nederlands elftal? Van alle keepers in de Oranje-historie kan Vermeer de beste cijfers overleggen: de Feyenoord-doelman werd niet gepasseerd in de vijf interlands die hij in actie kwam. Zoet kreeg in twee wedstrijden vier doelpunten tegen. Cillessen stond 27 duels onder de lat bij Oranje en incasseerde dertig treffers.

Moet Blind ook tegen Engeland vasthouden aan Cillessen als eerste keus? Of verdient Vermeer of Zoet een kans? Log hieronder in met je VI-account en praat mee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.