VI Opinie: Verbeek en Van Marwijk favoriet bij Twente

Als het aan het merendeel van de bezoekers van VI.nl ligt, wordt Gertjan Verbeek de nieuwe trainer van FC Twente. De huidige oefenmeester van AZ flirtte na het ontslag van Steve McClaren al met de ploeg uit Enschede, hoewel zijn contract in Alkmaar pas over twee jaar afloopt.

VI Opinie: Verbeek en Van Marwijk favoriet bij Twente

Liefst 4466 stemmen gingen uit naar Verbeek. 'Totdat ik bij SC Heerenveen ging voetballen ben ik honderd procent Twente-supporter geweest', liet de trainer dinsdag weten. 'Het trainerschap bij Twente zou heel mooi zijn, maar is op dit moment nog niet aan de orde. Volgend jaar ligt dat wat anders', doelde Verbeek op zijn contract.

Ook de naam Bert van Marwijk circuleert rond de Grolsch Veste. Verschillende media berichtten na het ontslag van McClaren al dat de voormalig bondscoach van Oranje rond was met Twente, maar dat werd door voorzitter Joop Munsterman en zaakwaarnemer Rob Jansen stellig ontkend. Met 3121 stemmen zien veel mensen zijn komst echter wel zitten.

Alfred Schreuder moet het doen met 582 stemmen. Momenteel is hij aangesteld als interim-trainer, maar de juiste trainerspapieren ontbreken. Een doorn in het oog van de belangenvereniging Coach Betaald Voetbal. Zij staan niet toe dat een Eredivisieclub tot het einde van het seizoen wordt geleid door een viertal trainers zonder diploma (Schreuder, Boudewijn Pahlplatz, Youri Mulder en Kees van Wonderen).

Iemand die in Enschede wél over de juiste papieren beschikt is Patrick Kluivert. De trainer, momenteel aan het roer bij Jong Twente, krijgt zelfs meer support dan Schreuder: met 1238 stemmen moet hij alleen Ron Jans als kandidaat voor zich dulden (2390).

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen