VI Opinie: overleeft Oranje de groepsfase zonder Strootman?

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Dit keer over de zeer zware knieblessure van Kevin Strootman.

VI Opinie: overleeft Oranje de groepsfase zonder Strootman?

Kevin Strootman komt op het WK niet in actie voor Oranje vanwege een ernstige kruisband- en meniscusblessure, die hij opliep in het duel Napoli-AS Roma (1-0) van zondagavond. Heeft Nederland zonder zijn drijvende kracht op het middenveld nog wel wat te zoeken in Brazilië?

Strootman ontwikkelde zich dit seizoen fantastisch bij AS Roma en behoorde tot de Grote Drie, het door Robin van Persie en Arjen Robben gecompleteerde trio dat honderd procent zeker was van een basisplek op het WK. De middenvelder van Roma was voor bondscoach Louis van Gaal de beoogde ervaren balansbewaker op het middenveld. In die linie was hij bovendien het enige zekerheidje, want over de invulling van de verdedigende en aanvallende positie op het middenrif is nog veel onduidelijk.

De langdurige absentie van Strootman volgt op een toch al weinig positieve week voor Oranje, dat woensdag in een oefenduel met Frankrijk (2-0 nederlaag) stevig met de neus op de feiten werd gedrukt. Tel daarbij op de vormcrisis van aanvoerder Robin van Persie en de blessuregevoeligheid van Arjen Robben en Nederland kent allesbehalve een soepele voorbereiding op het WK.

Wat zijn de perspectieven van Oranje in Brazilië? Overleven we de groepsfase wel, of hebben we er nu helemaal niets meer te zoeken. Laat hieronder weten hoe jij denkt dat Oranje er nu voor staat. Wie is de natuurlijke opvolger van Strootman? Moet Van Gaal zijn tactiek aanpassen?  Log in met je VI-account en praat mee.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.