VI Opinie: is de titel van PSV een zegen voor de Eredivisie?

Reacties

In VI Opinie kunnen bezoekers van VI.nl meepraten over actualiteiten in de voetballerij. Vandaag over het 23ste kampioenschap van PSV. Is de landstitel van de Eindhovenaren een zegen voor de Eredivisie?

VI Opinie: is de titel van PSV een zegen voor de Eredivisie?

PSV kroonde zich zondag onverwacht tot kampioen van Nederland. De Eindhovenaren wonnen met 1-3 bij PEC Zwolle en zagen concurrent Ajax morsen (1-1) op bezoek bij nummer zeventien De Graafschap.

De Brabanders zijn door de landstitel verzekerd van deelname aan de groepsfase van de Champions League. In dat toernooi onderscheidde PSV zich dit seizoen met realistisch en pragmatisch voetbal. De equipe van trainer Phillip Cocu overleefde daardoor een poule met CSKA Moskou, VfL Wolfsburg en Manchester United. In de achtste finale toonde PSV zich gelijkwaardig aan Atlético Madrid, dat na penalty's aan het langste eind trok en uiteindelijk zelfs doorstootte tot de finale.

De optredens van PSV in het miljoenenbal waren een wereld van verschil met die van Ajax de jaren ervoor. De Amsterdammers pasten zich in de CL niet of nauwelijks aan tegen (sterkere) tegenstanders en strandden vijf jaar op rij in de groepsfase. Telkens mocht Ajax vervolgens op herkansing in de Europa League, en elke keer draaide ook deelname aan dat toernooi uit op een deceptie.

Daarom stellen wij jullie de vraag: is de titel van PSV een zegen voor de Eredivisie? Ons land heeft de punten immers keihard nodig op de UEFA Coëfficiëntenlijst. Login met je VI-account en praat mee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.