VI Opinie: Hiddink niet de juiste bondscoach voor Oranje

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Deze keer over de positie van bondscoach Guus Hiddink.

VI Opinie: Hiddink niet de juiste bondscoach voor Oranje

Nederland verloor maandag met 2-0 op IJsland. Het betekende alweer de derde nederlaag in vier wedstrijden onder leiding van Guus Hiddink. De EK-kwalificatie werd begonnen met een 2-1 verlies bij Tsjechië, terwijl vlak daarvoor het oefenduel met Italië ook al werd verloren. Na een moeizame zege op Kazachstan betekende het duel op IJsland een volgende tik voor Oranje.

Ten opzichte van het fantastische WK, waarop Nederland derde werd, is alleen Dirk Kuijt gestopt als international. Qua materiaal werkt Hiddink dus met dezelfde spelers als zijn voorganger Louis van Gaal. Hoewel ook de nummer drie van de poule nog kans maakt om zich te plaatsen voor het EK 2016, is de start van de kwalificatiereeks dramatisch te noemen.

Hoe nu verder? Moet bondscoach Guus Hiddink zijn conclusies trekken en opstappen? Moet de KNVB ingrijpen? Of ligt het aan de spelers dat Oranje momenteel zwaar ondermaats presteert? Log in je met je VI-account en praat mee!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.