Defensie sinds WK keer op keer achilleshiel Oranje

Reacties

De wijze waarop Nederland op IJsland al in de tiende minuut op achterstand kwam was tekenend. Sinds het WK speelde Oranje vier interlands, waarin het telkens achterin verkeerd ging.

Defensie sinds WK keer op keer achilleshiel Oranje

Stefan de Vrij beging in Reykjavik ogenschijnlijk in de hoek van het strafschopgebied negende minuut een totaal onnodige overtreding op Theodor Bjarnason, waarna Gylfi Sigurdsson vanaf elf meter de trekker overhaalde. Daarmee beginnen de defensieve slippertjes bij Oranje de vorm van een patroon aan te nemen.

Vrijdag tegen Kazachstan kwam Oranje op achterstand na een dekkingsfout van Bruno Martins Indi, die doelpuntenmaker Renat Abdulin liet lopen. Op 4 september tegen Italië speelde de verdediger van FC Porto ook al de rol van schlemiel, toen hij een strafschop veroorzaakte met een overtreding op Simone Zaza waarvoor hij ook nog eens rood kreeg. Vijf dagen later, op 9 september tegen Tsjechië, ging Oranje met 2-1 ten onder door een onverklaarbare fout van Daryl Janmaat, die de bal tegen de paal kopte waarna Vaclav Pilar afrondde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.