VI Opinie: Bosz helpt Vitesse niet vooruit

Reacties

In de rubriek VI Opinie krijgen lezers van de website van Voetbal International de gelegenheid mee te praten over prangende en actuele vraagstukken in het voetbal. Dit keer over het kwakkelende Vitesse en trainer Peter Bosz.

VI Opinie: Bosz helpt Vitesse niet vooruit

Het wordt in Arnhem namelijk een beetje een repeterend verhaal. De bekerwedstrijd van woensdag bij FC Groningen (4-0 nederlaag) was exemplarisch voor het seizoen van Vitesse. De club voetbalt goed, vergeet te scoren en stort na een tegenslag volledig in elkaar. Dit keer was een rode kaart voor aanvoerder Guram Kashia het breekpunt voor de ploeg van trainer Peter Bosz.

De oefenmeester moet op zijn beurt telkens hetzelfde verhaal afsteken. Woensdag verklaarde hij bij FOX Sports 'gek' te worden. 'Omdat het natuurlijk niet de eerste keer is dit seizoen. Ik vind dat ik alleen maar trots op die jongens kan zijn, omdat we ons na een heel slechte wedstrijd tegen Heerenveen zo hebben opgericht. Het is niet makkelijk om drie dagen na zo'n schijtwedstrijd er echt weer te staan. We hebben geweldig voetbal gespeeld. Dan is het heel frustrerend dat je op deze manier verliest.'

Zijn ploeg speelt bij vlagen inderdaad aantrekkelijk voetbal, maar staat (te) vaak met lege handen. In de competitie kende Vitesse vlak voor de winterstop (0-4 bekerzege bij Ajax en 3-0 thuis tegen Heracles Almelo) even een opleving, maar daar omheen zijn de resultaten dramatisch. Vóór de bekerstunt in Amsterdam kwam Vitesse in zes competitieduels niet tot winst, terwijl 2015 met nederlagen tegen PSV (1-0), SC Heerenveen (4-1) en nu dus FC Groningen slecht is begonnen.

Het onbreekt Vitesse dit seizoen overduidelijk aan daadkracht en stabiliteit. Is dat alleen maar pech, of gaat die vlieger inmiddels niet meer op? Is het een gebrek aan kwaliteit, of zit het probleem in Arnhem dieper?

Onze stelling is: trainer Peter Bosz helpt Vitesse niet vooruit. Log hieronder in met je VI-account en praat mee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.