VI Opinie: Bas Dost verdient kans in Oranje

Reacties

In de rubriek VI Opinie geeft de redactie van VI.nl lezers de mogelijkheid mee te praten over actualiteiten uit de voetballerij. Deze keer over de bloedvorm van Bas Dost. Kan bondscoach Guus Hiddink nog om de Deventer doelpuntenmachine heen?

VI Opinie: Bas Dost verdient kans in Oranje

Met zijn twee doelpunten tegen Werder Bremen zondag (3-5) bracht Dost zijn productie sinds het begin van 2015 op elf goals in de Bundesliga. De spits, die in de eerste competitiehelft op de reservebank verpieterde, breekt sinds de jaarwisseling record na record. Daarbij wisselt hij typische spitsengoals af met doelpunten van enorme klasse, zoals de majesteuze knal tegen Bayern München op 30 januari (4-1).

Willem van Hanegem is inmiddels overtuigd. Het Feyenoord-icoon breekt in zijn wekelijkse column in het AD een lans voor Dost. 'Ik ben niet altijd positief over hem geweest', geeft De Kromme toe. 'Maar als ik hem nu zie... Binnenkort moet het Nederlands elftal tegen Turkije spelen. Robin van Persie is geblesseerd en ook niet in vorm. Klaas-Jan Huntelaar verre van goed, Luuk de Jong doet het aardig bij PSV, maar dat is in Nederland. Ik zou het dus raar vinden als Dost niet bij de selectie van Guus zou zitten.'

Nederland hervat de zeer moeizaam lopende EK-kwalificatiereeks op 30 maart met een cruciale thuiswedstrijd tegen Turkije. Niets anders dan een zege volstaat. Drie dagen later wacht een prestigieus oefenduel met Spanje.

Vind jij ook dat Hiddink tijdens die duels moet vertrouwen op het fenomeen van VfL Wolfsburg, of denk jij dat het voor een interlanddebuut van Dost nog te vroeg is? Login met je VI-account en praat mee!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.