VI Live: kijk terug op een enerverende voetbaldag

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

Hierbij is de VI Live voor zaterdag, en een heel klein stukje zondag, afgesloten.

00.20 uur: EINDSTAND RAYO VALLECANO - VALENCIA 0-0
Eigenlijk is het al zondag, maar in Spanje heeft het laatste fluitsignaal nu pas geklonken. Rayo Vallecano en Valencia maakten er zaterdagavond geen spektakelstuk van. De ploegen houden beide een punt over aan een doelpuntloze wedstrijd.

23.16 uur: RUSTSTAND RAYO VALLECANO-VALENCIA 0-0
Rayo Vallecano en Valencia zoeken de kleedkamers op na een doelpuntloze eerste helft. Het spel van Valencia zal beter moeten, willen de bezoekers drie punten overhouden aan de eerste uitwedstrijd.

22.32 uur: EINDSTAND SC CAMBUUR - HERACLES ALMELO 1-6
Het laatste fluitsignaal zal voor SC Cambuur als een opluchting komen. De thuisploeg figureerde in de Oussama Tannane-show. De Heracles Almelo-aanvaller maakte er met vier goals een memorabele wedstrijd van. Een avond om snel te vergeten voor Cambuur-trainer Henk de Jong en zijn ploeg.

22.30 uur: AFTRAP RAYO VALLECANO - VALENCIA
De laatste Spaanse wedstrijd van de avond is van start gegaan. Na de 2-1 overwinning op AS Monaco in de play-offs voor de Champions League gaat Valencia in de eerste speelronde van La Liga op bezoek bij Rayo Vallecano.

22.25 uur: PUBLIEKSWISSEL TANNANE
Heracles Almelo-trainer John Stegeman haalt uitblinker Oussama Tannane naar de kant. De aanvaller besliste de wedstrijd met vier goals in de eerste helft. Peter van Ooijen vervangt de smaakmaker.

22.24 uur: BRUNS PIKT DOELPUNT MEE
Thomas Bruns maakt er 1-6 van in Leeuwarden. Direct na de tegentreffer slaat Heracles Almelo wederom toe. Ditmaal is het de aanvoerder die tot scoren komt.

22.22 uur: OGBECHE REDT DE EER
Barthomolew Ogbeche doet iets terug namens Cambuur. De spits tekent voor de 1-5.

22.20 uur: EINDSTAND ATLÉTICO MADRID - LAS PALMAS 1-0
Dankzij een treffer van Antoine Griezmann begint Atlético Madrid de competitie met een minieme zege. Na de vroege goal van de Franse aanvaller wist promovendus Las Palmas de schade te beperken.

21.58 uur: WEGHORST VOLGT VOORBEELD TANNANE
Wout Weghorst breidt de score in Leeuwarden in de 57ste minuut uit. De spits heeft twee pogingen nodig om SC Cambuur-keeper Leonard Nienhuis te verschalken en maakt er 0-5 van.

21.33 uur: RUSTSTAND LAZIO - BOLOGNA 2-1
Ricardo Kishna zoekt tevreden de kleedkamer op na de eerste helft tegen Bologna. De buitenspeler kwam bij zijn eerste Serie A-wedstrijd in het Lazio-shirt direct tot scoren. Na de 2-0 van de Nederlander deden de bezoekers via Matteo Mancosu iets terug.

21.31 uur: RUSTSTAND SC CAMBUUR - HERACLES ALMELO 0-4
Even rusten na de Oussama Tannane-show. De buitenspeler kroonde zich met vier treffers tot absolute uitblinker in de eerste helft. Het is voor de SC Cambuur-verdediging te hopen dat de aanvaller zich genadig toont na rust.

21.25 uur: TANNANE MAAKT ZIJN VIERDE
De teller staat inmiddels op vier! Oussama Tannane is niet te stoppen vanavond. De Heracles Almelo-aanvaller tekent met een schitterend afstandsschot voor zijn vierde treffer van de avond.

21.17 uur: RUSTSTAND ATLÉTICO MADRID - LAS PALMAS 1-0
Halverwege kijkt promovendus Las Palmas tegen een minimale achterstand aan op bezoek bij Atlético Madrid. Antoine Griezmann opende de score uit een vrije trap.

21.13 uur: TANNANE MAAKT HATTRICK
Oussama Tannane heeft na een klein half uur spelen drie goals achter zijn naam staan. De Heracles-aanvaller loopt kinderlijk eenvoudig door de SC Cambuur-verdediging heen en laat keeper Leonard Nienhuis van dichtbij kansloos.

21.10 uur: KISHNA SCOORT
Ricardo Kishna luistert zijn competitiedebuut op met een doelpunt. De voormalige Ajacied zet Lazio met een droge knal op 2-0 in de thuiswedstrijd tegen Bologna.

21.08 uur: PSV KOMT TERUG
Een vrijstaande Luuk de Jong zet PSV halverwege de tweede helft op gelijke hoogte. Na een lange bal van Andrés Guardado geeft Adam Maher voor op De Jong, de spits twijfelt niet en schiet raak.

21.05 uur: HERACLES BREIDT VOORSPRONG UIT
SC Cambuur kijkt na twintig minuten spelen tegen een 2-0 achterstand aan. Na geklungel in de Cambuur-defensie haalt Marvin Peersman Oussama Tannane neer. De verdediger krijgt geel en de bezoekers een strafschop. De neergehaalde aanvaller benut de penalty zelf.

20.55 uur: CAVLAN BRENGT HEERENVEEN OP VOORSPRONG
In het strafschopgebied wordt er aan het shirt van Heerenveen-verdediger Jerry St. Juste getrokken. Davy Pröpper krijgt voor die daad de gele kaart en een strafschop tegen als straf. Caner Cavlan verzilvert het buitenkansje en laat doelman Jeroen Zoet kansloos: 1-0.

LANDGENOTEN: Zonder de geblesseerde Stefano Denswil en met Ruud Vormer in de basis is Club Brugge op bezoek bij Zulte Waregem met 2-0 onderuit gegaan. Mbaye Leye en Bryan Verboom tekenden voor de treffers. Club, dat dinsdag nog met 3-1 verloor op Old Trafford tegen Manchester United, heeft na vijf duels zeven punten. Dat geldt ook voor Zulte Waregem.

20.52 uur: DOELPUNT HERACLES ALMELO
Heracles Almelo is al vroeg trefzeker in Leeuwarden. Oussama Tannane schiet de bezoekers op voorsprong. SC Cambuur-doelman Leonard Nienhuis ging niet geheel vrijuit.

20.47 uur: ATLÉTICO MADRID NEEMT DE LEIDING
Antoine Criezmann zet Atlético Madrid met een van richting veranderde vrije trap al vroeg op voorsprong tegen Las Palmas. Krijgt de promovendus vanavond een pak slaag?

20.45 uur: AFTRAP LAZIO-BOLOGNA
Het eerste competitieduel van Lazio Roma is van start gegaan met twee Nederlanders aan de aftrap: Ricardo Kishna en Stefan de Vrij. De Romeinen nemen het op tegen promovendus Bologna.

20.45 uur: AFTRAP SC CAMBUUR - HERACLES ALMELO
SC Cambuur gaat in eigen huis tegen Heracles Almelo op zoek naar de eerste zege van het seizoen. Gezien de onderlinge geschiedenis maakt de ploeg van trainer Henk de Jong een goede kans op de drie punten. De Leeuwarderders zijn de enige huidige Eredivionist met een ongeslagen status in de hoogste divisie tegen Heracles. De naar FC Groningen vertrokken Etiënne Reijnen nam voorafgaand aan de wedstrijd afscheid van het thuispubliek.

LANDGENOTEN: Dankzij een goal van de in Enschede geboren Deniz Türüç heeft Kayserispor een 1-1 gelijkspel overgehouden aan het thuisduel met Konyaspor. Türüç begon net als Diego Biseswar in de basis en opende na achttien minuten de scoren. Jagos Vukovic tekende uiteindelijk voor de eindstand.

20.34 uur: NOG GEEN DOELPUNTEN IN HEERENVEEN
SC Heerenveen en PSV maken er een vermakelijke eerste helft van met kansen over een weer, maar scoren nog niet. PSV-goalie Jeroen Zoet moest op pogingen van Luciano Slagveer en Sam Larsson reddend optreden, terwijl zijn collega Erwin Mulder aan de andere kant van het veld alle nodige moeite had met een poging van Maxime Lestienne en hulp kreeg van medespelers bij inzetten van Maxime Lestienne en Davy Pröpper.

20.30 uur: AFTRAP ATLETICO MADRID-LAS PALMAS
Met Antoine Griezmann en Jackson Martínez is ook Atlético Madrid aan het seizoen begonnen. Eerder vandaag werden er in Spanje ook al twee duels gespeeld.
De uitslagen:
Deportivo La Coruna-Real Sociedad 0-0
Espanyol-Getafe 1-0

20.24 uur: EINDSTAND RODA JC-DE GRAAFSCHAP 1-0
Roda JC Kerkrade houdt de 1-0 voorsprong in de tweede helft vast en wint opnieuw in eigen huis. Voor De Superboeren wordt het een zwaar seizoen. De Graafschap is het enige team in de Eredivisie dat nog zonder punten zit.

20.22 uur: EINDSTAND HAMBURGER SV-VFB STUTTGART 3-2
HSV herstelt zich van de 5-0 nederlaag in de eerste speelronde tegen Bayern München. De thuisclub vecht zich in de laatste zes minuten via goals van Pierre-Michel Lasogga en Johan Djourou naar de eerste overwinning van het seizoen.

20.17 uur: LATE TREFFER DJOUROU
En dan komt er tóch nog de 3-2 van Hamburger SV. De mee opgekomen centrale verdediger Johan Djourou wordt in de 89e minuut vrij voor de doelman gezet en schiet de bal binnen.

20.12 uur: GELIJKMAKER HSV
Pierre-Michel Lasogga brengt Hamburger SV in de 84e minuut weer naast VfB Stuttgart. Hij schiet een van richting veranderd schot tegen de touwen en tekent daarmee voor de 2-2.

20.04 uur: KISHNA MAAKT COMPETITIEDEBUUT
Ricardo Kishna begint in de basis bij het thuisduel van Lazio met Bologna. Ook Stefan de Vrij verschijnt aan de aftrap. Edson Braafheid en Wesley Hoedt nemen plaats op de Romeinse bank.
Opstelling Lazio: Berisha; Basta, De Vrij, Gentiletti, Radu; Parolo, Biglia, Lulic; Candreva, Keita, Kishna.
Opstelling Bologna: Mirante; Ferrari, Rossettini, Oikonomou, Masina; Pulgar, Crisetig, Brighi; Brienza; Acquafresca, Mancosu.

19.55 uur: VROEGE WISSEL TE VREDE
Heerenveen-trainer Dwight Lodeweges is al in de tiende minuut genoodzaakt te wisselen. Spits Mitchell Te Vrede kan niet verder wegens een liesblessure. Hij wordt vervangen door Henk Veerman.

19.53 uur: EINDSTAND HELLAS VERONA-AS ROMA 1-1
De eerste wedstrijd in de Italiaanse competitie zit erop. De titelaspiraties van AS Roma lopen direct een klein deukje op.

19.45 uur: AFTRAP SC HEERENVEEN-PSV
Adam Maher en Davy Pröpper trappen af in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. Het duel tussen SC Heerenveen en PSV is onderweg.

LANDGENOTEN: Jean-Paul Boëtius heeft zijn basisdebuut voor FC Basel opgeluisterd met een 3-1 zege. Op bezoek bij Lugano waren Davide Calla (2) en Mohamed El Nenny de doelpuntenmakers. FC Basel gaat door deze zege nog ongeslagen - met achttien punten uit zes wedstrijden - aan kop in de Zwitserse Super League.

19.27 uur: AS ROMA HERSTELT ZICH
De thuisploeg heeft niet lang van de voorsprong kunnen genieten. Alessandro Florenzi schiet van afstand de gelijkmaker binnen.

19.22 uur: HELLAS VERONA OP VOORSPRONG
Bosko Jankovic tekent namens Hellas Verona na een uur spelen voor de eerste treffer in de Italiaanse competitie. De Serviër verrast zijn directe tegenstander en tikt uit een voorzet de 1-0 binnen bij de tweede paal. Weet AS Roma de achterstand nog om te buigen?

19.19 uur: RUSTSTAND RODA JC-DE GRAAFSCHAP 1-0
Dankzij de goal van Tom van Hyfte gaat Roda met een voorsprong de kleedkamer opzoeken.

19.17 uur: RUSTSTAND HAMBURGER SV-VFB STUTTGART 1-2
Kort na de tweede goal van Daniel Ginczek is het rust in Hamburg. HSV moet na rust een verliespartij zien te voorkomen.

19.14 uur: VFB STUTTGART WEER AAN DE LEIDING
Hamburger SV en VfB Stuttgart maken er een doelpuntrijke wedstrijd van in de Imtech Arena. Daniel Ginczek zet de bezoekers met zijn tweede treffer van de avond nog voor rust op een 2-1 voorsprong.

19.11 uur: SCHITTERENDE POGING
Hicham Faik etaleert nog maar eens zijn traptechniek. Vanaf zestig meter schiet hij op doel. Het publiek veert op, maar de middenvelder ziet dat zijn schot net niet doel treft. Anders was het zeker een van de mooiste goals van het seizoen geweest.

19.10 uur: RODA OP VOORSPRONG
Tom van Hyfte zet Roda JC op voorsprong. De Limburgers krijgen zodoende loon naar werken. De Belg wordt op het randje van buitenspel, en misschien wel eroverheen, weggestuurd en verrast doelman Hidde Jurjus in de korte hoek. Bij eerdere kansen kweet Jurjus zich juist nog goed van zijn taak, maar nu zag hij er niet goed uit. De Graafschap moet zodoende in de achtervolging.

19.05 uur: HAMBURGER SV DOET WAT TERUG
Ivo Ilicevic zet HSV in de 34ste minuut op gelijke hoogte. De Kroatische middenvelder reageert attent op een lange bal en verschalkt Stuttgart-doelman Przemyslaw Tyton van dichtbij. De bezoekers appelleren tevergeefs voor buitenspel.

18.55 uur: VfB STUTTGART OP VOORSPRONG
Na een seizoen waarin Hamburger SV ternauwernood aan degradatie ontsnapte, begint de Noord-Duitse club niet sterk aan de volgende editie van de Bundesliga. Daniel Ginczek zet VfB Stuttgart halverwege de eerste helft op voorsprong. Op aangeven van Daniel Didavi schiet de aanvaller binnen.

18.49 uur: NOG GEEN DOELPUNTEN IN SERIE A
Halverwege is er nog niet gescoord bij de openingswedstrijd van de Serie A: Hellas Verona-AS Roma. Met nieuwkomers Edin Dzeko, Mohamed Salah en Wojciech Szczesny in de basis controleren de Romeinse bezoekers, maar houdt Verona voorlopig stand.

18.48 uur: COCU VOERT GEEN WIJZIGINGEN DOOR
Regerend landskampioen PSV gaat vanavond op bezoek bij SC Heerenveen. Trainer Phillip Cocu kiest in Friesland voor dezelfde elf basisspelers als een week eerder. Toen werd met 2-0 van FC Groningen gewonnen, dankzij twee treffers van Luciano Narsingh. Heerenveen hield in de vorige speelronde een punt over aan het treffen met FC Utrecht (1-1).
De opstellingen:
SC Heerenveen: Mulder; Van Anholt, Bijker, St. Juste, Cavlan; Van den Boomen, Thern, Van den Berg; Slagveer, Te Vrede, Larsson.
PSV: Zoet; Arias, Bruma, Isimat, Brenet; Pröpper, Guardado, Maher; Narsingh, De Jong, Lestienne.

18.32 uur: ZATERDAGAVONDPROGRAMMA EREDIVISIE VAN START
Het zaterdagavondprogramma van de Eredivisie gaat van start met de wedstrijd tussen promovendi Roda JC Kerkrade en De Graafschap. Bij de thuisploeg begint Martijn Monteyne in de basis. Hij vervangt Ard van Peppen, die geschorst is na zijn rode kaart in het duel met Vitesse (3-0 nederlaag) van vorige week. De Limburgers treden overigens aan in een blanco shirt. De shirtsponsor heeft tot op de dag van vandaag nog niet betaald, waardoor de club op zoek moet naar een nieuwe sponsor.

Roda JC: Van Leer; Dijkhuizen, Sankoh, Swinkels, Monteyne; Griffiths, Noor, Faik, Van Hyfte; Jansen, Gyasi.
De Graafschap: Jurjus; Straalman, Pröpper, Linthorst, Bouma; Vida, Smeets, Bannink, Tarfi; Quekel, Kabasele.

18.30 uur: AFTRAP HSV-VFB STUTTGART
De bal rolt in de Imtech Arena. Hamburger SV en VfB Stuttgart gaan op zoek naar de eerste overwinning. De voormalige club van Rafael van der Vaart krijgt in eigen huis de kans de kater van de 5-0 nederlaag tegen Bayern München weg te spoelen.

18.00 uur: AFTRAP HELLAS VERONA-AS ROMA
De Serie A is begonnen. Hellas Verona en AS Roma hebben het seizoen in gang geschoten.

17.59 uur: EINDSTANDEN PREMIER LEAGUE
Dick Advocaat heeft door het 1-1 gelijkspel tegen Swansea City het eerste punt van het seizoen binnen. Het Nederlands getinte Stoke City speelde op bezoek bij Norwich City ook 1-1. West Ham United en AFC Bournemouth maakten er een spektakelstuk van, terwijl Leicester City voorlopig koploper is met zeven punten. Het doelsaldo is immers beter dan dat van Manchester United. Crystal Palace versloeg Aston Villa door een late goal van Bakary Sako.

17.23 uur: EINDSTANDEN BUNDESLIGA
Ondanks een moeizame wedstrijd doet Bayern München goede zaken in de Bundesliga met de 2-1 zege op 1899 Hoffenheim. Schalke 04 en VfL Wolfsburg laten namelijk wél punten liggen.

Schalke 04 - Darmstadt 1-1
Eintracht Frankfurt - FC Augsburg 1-1
1. FC Köln - VfL Wolfsburg 1-1
Hannover 96 - Bayer Leverkusen 0-1
1899 Hoffenheim - Bayern München 1-2

17.21 uur : ASSIST LENS
Goed nieuws voor Dick Advocaat, want de Sunderland-manager ziet zijn team weer op gelijke hoogte komen tegen Swansea City. Op aangeven van Jeremain Lens scoort Jermain Defoe: 1-1.

17.19 uur: LEWANDOWSKI REDT BAYERN
Een bizarre ontknoping in Hoffenheim, want Bayern München lijkt met tien man toch de zege te grijpen. Eerst staat de paal nog in de weg voor de ploeg van trainer Pep Guardiola, maar via Robert Lewandowski is het vlak voor tijd alsnog raak.

17.12 uur: DUBBELSLAG CHERY
Het is weer raak voor Tjaronn Chery! Hij zet Queens Park Rangers op een 2-0 voorsprong tegen Rotherham.

17.00 uur: HOFFENHEIM MIST STRAFSCHOP
Bayern München ontsnapt op bezoek bij Hoffenheim. De Duitse kampioen krijgt in de 72ste minuut bij een 1-1 stand een strafschop tegen na hands van Jérôme Boateng, die zijn tweede gele kaart ontvangt. Eugene Polanski weet het buitenkansje niet te benutten. Zijn inzet belandt in eerste instantie op de paal en komt daarna tegen het lichaam van Bayern-doelman Manuel Neuer.

16.48 uur: RUSTSTANDEN PREMIER LEAGUE
In Engeland zoeken de spelers de kleedkamer op. Dick Advocaat staat met zijn Sunderland wederom op achterstand. West Ham United kijkt tegen een verrassende 0-2 tussenstand aan tegen promovendus Bournemouth. Een niveau lager zette Tjaronn Chery Queens Park Rangers op voorsprong tegen Rotherham United, het bleef op Loftus Road in de eerste helft bij die ene treffer.

16.46 uur: ROBBEN VERLAAT HET VELD
Bayern München-trainer Pep Guardiola haalt Arjen Robben in de 58ste minuut naar de kant. Thiago Alcantara vervangt de Nederlandse vleugelaanvaller. Na een uur spelen staat het nog altijd 1-1 bij de wedstrijd tussen Hoffenheim en Bayern.

16.18 uur: RUSTSTANDEN BUNDESLIGA
Het is rust bij de Bundesliga-duels. Bayern maakt op de valreep gelijk tegen Hoffenheim. Klaas-Jan Huntelaar kijkt met Schalke 04 tegen een 0-1 achterstand aan tegen SV Darmstadt. Ook Bas Dost (VfL Wolfsburg) staat achter.
1899 Hoffenheim-Bayern München 1-1
Schalke 04-Darmstadt 98 0-1
Eintracht Frankfurt-FC Augsburg 0-1
1. FC Köln-VfL Wolfsburg 1-0
Hannover 96-Bayer Leverkusen 0-1

16.11 uur: BAYERN OP GELIJKE HOOGTE
Thomas Müller tekent voor de 1-1 op bezoek bij Hoffenheim. Na een actie van Douglas Costa moet doelman Oliver Baumann een rebound toestaan, waarop het voor de Duitse aanvaller een koud kunstje is om te scoren. Daarmee krijgt Bayern, en Müller in het bijzonder, loon naar werken. Eerder was hij met een kopbal en een poging tegen de paal al dicht bij een treffer.

16.00 uur: AFTRAP PREMIER LEAGUE
We zijn begonnen in Engeland. Kan Sunderland-manager Dick Advocaat zijn eerste punten pakken?

16.00 uur: DEBUUT EBECILIO
FC Twente-huurling Kyle Ebecilio debuteert direct in de basis bij Nottingham Forest in de uitwedstrijd tegen Bolton Wanderers.

15.38 uur: RECORDTREFFER BUNDESLIGA
Al na een minuut spelen is het raak bij Hoffenheim. Kevin Volland profiteert bij de aftrap van Bayern München van een zwakke terugspeelpass en brengt zijn ploeg vliegensvlug op een 1-0 voorsprong. Volland tekent voor het snelste doelpunt dat ooit is gemaakt in de Bundesliga.

15.35 uur: EINDSTAND MANCHESTER UNITED - NEWCASTLE UNITED 0-0
Het Newcastle United van Vurnon Anita, Tim Krul en Georginio Wijnaldum bezorgt het Manchester United van Daley Blind, Memphis Depay en Louis van Gaal het eerste puntenverlies van dit seizoen: 0-0.

15.32 uur: TWEE KEER BIJNA RAAK OP OLD TRAFFORD
In de slotminuten is het bijna raak voor zowel Manchester United als Newcastle United. Vurnon Anita haalt een kopbal van Chris Smalling van de lijn, in de tegenstoot komt Florian Thauvin net tekort om de voorzet van Papiss Cissé in te tikken.

15.30 uur: AFTRAP BUNDESLIGA
Er gaan vijf wedstrijden van start in de Bundesliga. Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Paul Verhaegh (FC Augsburg), Luc Castaignos (Eintracht Frankfurt), Bas Dost (VfL Wolfsburg), Charlison Benschop (Hannover 96) en Arjen Robben (Bayern München) starten allemaal.
Schalke 04 - Darmstadt 98
Eintracht Frankfurt - FC Augsburg
1. FC Köln - VfL Wolfsburg
Hannover 96 - Bayer Leverkusen
1899 Hoffenheim - Bayern München

15.28 uur: SLOTOFFENSIEF UNITED
Met Javier Hernández en Antonio Valencia binnen de lijnen als verse krachten perst Manchester United er een slotoffensief uit om te voorkomen dat doelpunten uitblijven tegen Newcastle United. Bij The Magpies heeft aankoop Florian Thauvin zijn debuut gemaakt.

15.02 uur: NEDERLANDERS AAN DE AFTRAP IN ENGELAND
Om 16.00 uur gaan er vijf wedstrijden van start in de Premier League. Jeremain Lens en Patrick van Aanholt starten bij Sunderland, dat Swansea City op bezoek krijgt. Stoke City begint met Ibrahim Afellay, Marco van Ginkel en Erik Pieters aan de aftrap in het uitduel met Norwich City. Leandro Bacuna heeft een basisplaats bij Aston Villa, dat tegen Crystal Palace speelt.

15.00 uur: SCHWEINSTEIGER VERVANGEN
Terwij Memphis Depay zojuist een vrije trap in de muur van Newcastle United schiet, haalt Louis van Gaal Bastian Schweinsteiger na een uur naar de kant. Michael Carrick vervangt de Duitse middenvelder, die zijn basisdebuut maakte.

14.32 uur: HUNTELAAR FIT GENOEG
Zoals trainer André Breitenreiter al liet doorschemeren is Klaas-Jan Huntelaar na zijn midweeks opgelopen voetblessure fit genoeg om in de basis te staan bij Schalke 04. Dat speelt om 15.30 uur thuis tegen Darmstadt 98. Zoals verwacht staat Bas Dost ook bij VfL Wolfsburg in de basis.

14.31 uur: RUSTSTAND MANCHESTER UNITED - NEWCASTLE UNITED 0-0
Het is rust op Old Trafford. Ondanks enkele goede acties van Memphis Depay staat het 0-0 bij de confrontatie waar vijf Nederlanders in de basis begonnen.

14.30 uur: BAYERN MET ROBBEN
Bayern München begint op bezoek bij 1899 Hoffenheim met Arjen Robben in de basis. Opmerkelijk genoeg zit Robert Lewandowski op de bank.
Bayern München:
Neuer; Lahm, Boateng, Benatia, Alaba; Vidal, Alonso; Robben, Götze, Douglas Costa; Müller.

14.07 uur: LAT MITROVIC
Daar komt Manchester United goed weg. Een schitterende kopbal van Aleksandar Mitrovic strandt op de lat. Aan de andere kant krijgt Memphis Depay de bal er niet in.

13.49 uur: GOAL AFGEKEURD
Manchester United lijkt een blimsemstart te beleven als Wayne Rooney de bal langs Tim Krul schuift, maar de Engelse aanvaller wordt afgevlagd wegens buitenspel.

13.45 uur: AFTRAP MANCHESTER UNITED - NEWCASTLE UNITED
De bal rolt op Old Trafford. Wint manager Louis van Gaal ook zijn derde wedstrijd in dit Premier League-seizoen?

12.50 uur: CELTIC ZONDER VAN DIJK
Virgil van Dijk is een opvallende afwezige in de wedstrijdselectie van Celtic, dat om 13.00 uur de uitwedstrijd tegen Dundee United speelt. Voor Engelse media reden om de geruchten over een aanstaande transfer naar Southampton nieuw leven in te blazen, maar aangezien ook Craig Gordon, Dedryck Boyata, Mikael Lustig, Nir Biton, Stefan Johansen, Scott Brown, James Forrest en Stuart Armstrong ontbreken, lijkt het waarschijnlijker dat Van Dijk gespaard wordt voor het Champions League-duel met Malmö FF op dinsdag.

12.45 uur: BASISDEBUUT SCHWEINSTEIGER
Bastian Schweinsteiger staat voor het eerst in de basisopstelling van Manchester United. Hij neemt de plaats in van Michael Carrick, die dinsdag tegen Club Brugge een eigen doelpunt maakte. Memphis Depay en Daley Blind behouden net als de overige acht basisspelers tegen Club hun basisplaats.

Bij Newcastle United zit aanwinst Florian Thauvin nog op de reservebank, net als de herstelde Siem de Jong. Tim Krul, Georginio Wijnaldum en Vurnon Anita zijn de Nederlandse basisspelers bij de ploeg van manager Steve McClaren. Spits Aleksandar Mitrovic maakt zijn basisdebuut bij de bezoekers, die voor Steven Taylor kiezen als vervanger van de geschorste Daryl Janmaat. Om 13.45 uur wordt er afgetrapt op Old Trafford.

Manchester United: Romero; Darmian, Smalling, Blind, Shaw; Schneiderlin, Schweinsteiger; Mata, Januzaj, Memphis; Rooney.
Newcastle United: Krul; Mbemba, Taylor, Coloccini, Haïdara; Anita, Colback; Pérez, Wijnaldum, Obertan; Mitrovic.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.