VI Live: Twente en PEC Zwolle naar halve finale KNVB-beker

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

22.37 uur: BEKERAVOND TEN EINDE
Daarmee is de eerste van twee bekeravonden ten einde. PEC Zwolle en FC Twente plaatsen zich ten koste van SC Cambuur (2-3 na verlenging) en AZ (3-0) voor de halve finale van het KNVB-bekertoernooi. Woensdag strijden FC Groningen en Vitesse en Roda JC Kerkrade en Excelsior om de overige twee tickets.

22.32 uur: FC TWENTE NAAR HALVE FINALE
Scheidsrechter Kevin Blom weet net als iedereen: de wedstrijd is allang gespeeld. Zonder extra tijd toe te voegen fluit hij af. FC Twente wint met 3-0 van AZ en is door naar de halve finale van het KNVB-bekertoernooi. Hakim Ziyech is de grote man.

22.04 uur: ZIYECH KRULT PRACHTIG RAAK
Jesús Corona dribbelt en speelt de bal naar Hakim Ziyech, die de bal met links prachtig in de kruising krult: 3-0. FC Twente kan een plaats in de halve finale niet meer ontgaan tegen een onmachtig AZ.

21.31 uur: RUSTSTAND FC TWENTE - AZ 2-0
Het is meteen rust in Enschede. Door doelpunten van Luc Castaignos en Hakim Ziyech leidt FC Twente halverwege het thuisduel met AZ comfortabel. Kunnen de Alkmaarders de wedstrijd in de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi nog spannend maken?

21.30 uur: FC TWENTE OP 2-0 DOOR ZIYECH
Kort voor rust lijkt Hakim Ziyech de wedstrijd te beslissen in het voordeel van FC Twente. Met rechts schiet de middenvelder de 2-0 binnen tegen AZ.

21.10 uur: ZIYECH BEDIENT CASTAIGNOS
Luc Castaignos tikt de bal uit een voorzet van Hakim Ziyech uit een moeilijke hoek langs AZ-doelman Esteban: 1-0. Die voorsprong komt FC Twente toe, want eerder schoot Castaignos al net naast en raakte Renato Tapia de paal.

21.01 uur: EINDSTAND SC CAMBUUR - PEC ZWOLLE 2-3
PEC Zwolle bereikt als eerste club de halve finale van het KNVB-bekertoernooi. De titelverdediger wint na verlenging bij SC Cambuur. Jody Lukoki zorgt in de verlenging voor de beslissing tegen zijn oude club.

20.48 uur: BIJNA BLIKSEMSTART VIA TAPIA
FC Twente komt bijna al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar een schot van Renato Tapia belandt op de paal. Daar komt AZ goed weg.

20.45 uur: AFTRAP FC TWENTE - AZ
FC Twente en AZ zijn begonnen aan hun kwartfinale in het KNVB-bekertoernooi.

20.45 uur: LUKOKI OPENT WEG NAAR DE HALVE FINALE
In de 108ste minuut lijkt Jody Lukoki de eerste kwartfinale te beslissen. De ex-speler van SC Cambuur schiet na een ingooi uit het niets de 2-3 binnen voor PEC Zwolle.

20.28 uur: CAMBUUR VERDER ZONDER NARSINGH
Furdjel Narsingh gaat na 94 minuten naar de kant. De maker van de twee SC Cambuur-doelpunten maakt plaats voor Martijn Barto.

20.20 uur: VERLENGING IN LEEUWARDEN
Als de verlenging net zo leuk wordt als de eerste negentig minuten gaan we nog een leuk half uur tegemoet! Dankzij een sterke comeback van SC Cambuur staat het 2-2 in het eerste kwartfinaleduel. Bekerhouder PEC Zwolle moet aan de bak.

20.19 uur: PEC ZWOLLE ONTSNAPT
In een hectisch laatst half uur kregen beide teams goede mogelijkheden op de 3-2. De grootste kans is echter voor Mikhail Rosheuvel. De pijlsnelle invaller schiet via de handen van Warner Hahn maar net voorlangs bij een tegenstoot van SC Cambuur.

19.47 uur: NARSINGH GOUD WAARD
In nog geen vijf minuten kantelt de wedstrijd. PEC Zwolle geeft een 2-0 voorsprong op bezoek bij SC Cambuur weg. Furdjel Narsingh is - tegen zijn oude club - met twee doelpunten goud waard. Stevenen we af op een verlenging?

19.45 uur: OPSTELLINGEN FC TWENTE - AZ
De tweede kwartfinale in het KNVB-bekertoernooi wordt vanaf 20.45 uur gespeeld in De Grolsch Veste. FC Twente - dat weer in een 4-3-3-formatie aantreedt - krijgt bezoek van AZ, waar Wesley Hoedt weer een basisplaats heeft.

De opstellingen:
FC Twente: Stevens; Martina, Lachman, Bjelland, Schilder; Tapia, Mokotjo, Ziyech; Corona, Castaignos, Mokhtar.
AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Hoedt, Poulsen; Henriksen, Ortiz, Haye, Gudelj; Berghuis, Tankovic.

19.43 uur: NARSINGH BRENGT SPANNING TERUG
SC Cambuur komt terug in de wedstrijd. Furdjel Narsingh verkleint de achterstand tegen PEC Zwolle naar 1-2. Kan de club uit Leeuwarden nog op gelijke hoogte komen?

19.38 uur: THOMAS ALSNOG TREFZEKER
Nog geen drie minuten na zijn misser maakt Ryan Thomas alsnog 0-2. Met een knap schot van buiten het zestienmetergebied treft hij doel.

19.35 uur: THOMAS MIST KANS OP 0-2
Kort na rust is PEC Zwolle dicht bij 0-2, maar na een geweldige actie van Sheraldo Becker stuit Ryan Thomas op doelman Harm Zeinstra van SC Cambuur.

19.16 uur: RUSTSTAND SC CAMBUUR - PEC ZWOLLE 0-1
Halverwege de eerste wedstrijd in de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi leidt titelverdediger PEC Zwolle op bezoek bij SC Cambuur. Thomas Lam zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd, al kreeg de thuisclub ook goede kansen.

19.05 uur: HAHN REDT OP OGBECHE
SC Cambuur is na ruim een half uur dicht bij de gelijkmaker, maar opnieuw redt doelman Warner Hahn uitstekend. Dit keer op een inzet van Bartholomew Ogbeche.

18.54 uur: LAM KOPT PEC OP VOORSPRONG
SC Cambuur drong tot dusverre het meeste aan, maar het is PEC Zwolle dat na 24 minuten de leiding neemt. Thomas Lam zet de bekerhouder op voorsprong door een corner van Bart van Hintum van bij de tweede paal binnen te koppen: 0-1.

18.33 uur: VAN DE STREEK DICHT BIJ 1-0
Na krap twee minuten is SC Cambuur dicht bij de voorsprong, maar doelman Warner Hahn van PEC Zwolle redt uitstekend op de inzet van Sander van de Streek.

18.30 uur: AFTRAP SC CAMBUUR - PEC ZWOLLE
Titelverdediger PEC Zwolle heeft afgetrapt voor het uitduel met SC Cambuur.

18.00 uur: OPSTELLINGEN SC CAMBUUR - PEC ZWOLLE
Over een half uur start de eerste wedstrijd in de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi. SC Cambuur krijgt bezoek van PEC Zwolle. Beide clubs zijn nog twee overwinningen verwijderd van de eindstrijd in De Kuip op zondag 3 mei.

SC Cambuur: Zeinstra; Pereira, Mac-Intosch, Reijnen, Bijker; El Makrini, Bakker, Van de Streek; Narsingh, Ogbeche, De Ridder.
PEC Zwolle: Hahn; Van Polen, Lam, Van der Werff, Van Hintum; Rienstra, Drost, Brama; Lukoki, Becker, Thomas.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.