VI Live: tribuneklant Simeone ziet zaterdag mooi beginnen

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International het WK op de voet volgt.

VI Live: tribuneklant Simeone ziet zaterdag mooi beginnen

Hierbij is de VI Live gesloten.

0.22 uur: ATLÉTICO PAKT SPAANSE SUPER CUP
Het is inmiddels zaterdag, en die dag begint uitermate mooi voor Atlético Madrid. Na de 1-1 in Santiago Bernabéu is de Spaanse Super Cup binnen met de 1-0 zege in het eigen Vicente Calderon. De snelle openingstreffer van Mario Mandzukic is het sterrenensemble van Real Madrid te machtig. Trainer Diego Simeone, voor rust al naar de tribune gestuurd, pakt daarmee de volgende prijs.

0.17 uur: MODRIC RICHTING KLEEDKAMER
Het onvriendelijke karakter van de Madrileense derby vertaalt zich ook in het aantal gele kaarten; negen inmiddels al. Twee daarvan zijn voor Real-middenvelder Luka Modric, die dus eerder de kleedkamer kan gaan opzoeken.

23.35 uur: REAL ONTSNAPT
Dat scheelt weinig! De lat brengt redding voor Real Madrid na een fraaie inzet van Raúl Garcia na een vrije trap van Koke.

23.30 uur: RONALDO HET ANTWOORD?
Cristiano Ronaldo maakt na rust zijn entree als vervanger van Toni Kroos. Gaat de Portugees het Koninklijke antwoord zijn en Real de Spaanse Super Cup bezorgen?

23.16 uur: (ON)RUST IN VICENTE CALDERON
Atlético Madrid zoekt na 45 opwindende en onvriendelijke minuten met een 1-0 voorsprong de kleedkamer op in Vicente Calderon. Kan Real Madrid, dat wel gevaarlijk is via onder anderen James Rodriguez en Gareth Bale, na rust wel het antwoord vinden?

22.55 uur: RODE KAART SIMEONE
Atlético Madrid-trainer Diego Simeone leert het nooit af. Bevlogen als altijd loopt hij tegen een rode kaart aan. De Argentijnse coach wordt naar de tribune gestuurd voor het geven van een tikje op het achterhoofd van de vierde man! Simeone wilde de arbitrage daarmee wijzen op de blessurebehandeling van Juanfran, die al klaar was om weer in het veld te komen. Het teken van scheidsrechter David Fernández Borbalán liet tot ergernis van Simeone maar op zich wachten. Het met heftige armgebaren oproepen tot steun van de fans was het laatste dat we van Simeone op het veld gaan zien. Wacht hem nu een flinke schorsing?

LANDGENOTEN: Marco Bizot heeft vanaf de reservebank toegezien hoe RC Genk in eigen huis een 3-2 zege op AA Gent uit het vuur sleepte. Onder toeziend oog van Alex McLeish - vrijdag werd bekend dat hij de nieuwe trainer van Genk wordt - scoorden Sekou Cissé (ex-Feyenoord), Ilombe Mboyo en Tornike Okriashvili voor de thuisploeg en waren de Gentse goals van Brecht Dejaegere en Danijel Milicevic niet voldoende om een nederlaag te voorkomen. Bizot was de voorbije wedstrijden wel eerste doelman, maar verloor door enkele mindere optredens zijn plek aan Lászlo Köteles. Saillant was dat de eerste competitiezege sinds mei voor Genk tot stand kwam door een goal van Okriashvili, op aangeven van Anele. Die twee spelers kwamen afgelopen week in het nieuws omdat zij in dronken toestand met elkaar vochten. Van een gebrek aan harmonie bleek vanavond geen sprake meer.

22.31 uur: GOAL ATLÉTICO MADRID-REAL MADRID 1-0
Er is net aan een minuut gespeeld of er is al gescoord. Mario Mandzukic schiet de bal in de korte hoek. Een lange trap van doelman Moya komt via een serie kopduels bij de Kroaat terecht die knap binnenprikt... Dit belooft veel goeds.

22.30 uur: AFTRAP ATLÉTICO MADRID-REAL MADRID
Het toetje van de avond is begonnen. De Madrileense derby om de Super Cup van Spanje is onderweg.

22.29 uur: EINDSTAND BAYERN MÜNCHEN-VfL WOLFSBURG 2-1
Het zit erop! De goal en assist van Arjen Robben blijken voldoende voor de zege. De Nederlander is weer ouderwets belangrijk.

22.20 uur: EINDSTAND EVIAN-PARIS SAINT-GERMAIN 0-0
Er is afgefloten. Het gehavende PSG wint opnieuw niet en staat na drie duels op vijf punten. Bovendien speelde de ploeg van Laurent Blanc de laatste dertig minuten met tien man door twee gele kaarten van Yohan Cabaye.

22.10 uur: OPSTELLINGEN SPAANSE SUPER CUP
Om 22.30 uur trappen Real en Atlético Madrid in Vicente Calderón af voor de return in de strijd om de Spaanse Super Cup. In Santiago Bernabéu werd het 1-1, bij het weerzien gaan de onderstaande 22 namen aan de aftrap verschijnen. Opvallend is dat aan de kant van Real Sami Khedira en Angel di María niet in de selectie zitten. Zij zouden beiden op het punt staan te verkassen. Cristiano Ronaldo begint eveneens niet. Hij ondervindt nog hinder van lichte fysieke klachten en trainer Carlo Ancelotti wil niet het risico nemen door hem vanaf het begin op te stellen. De Portugees zit wel op de bank.
De opstellingen:
Atletico Madrid: Moyá; Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira; Tiago, Gabi; Koke, Raúl García, Griezmann, Mandzukic.
Real Madrid: Casillas; Carvajal, Ramos, Varane, Coentrao; Xabi Alonso, Modric, Kroos; James Rodríguez, Bale, Benzema.

21.58 uur: UITSLAGEN JUPILER LEAGUE
Van de vier koplopers heeft alleen jong Ajax de eerste punten moeten inleveren. Roda JC, NEC en Sparta houden ook na drie duels de maximale score.
Jong Ajax – FC Volendam 0-5
NEC – Fortuna Sittard 5-1
MVV Maastricht – Sparta Rotterdam 0-2
Roda JC Kerkrade – FC Eindhoven 2-1
FC Den Bosch - RKC Waalwijk 2-3
VVV-Venlo – De Graafschap 1-0
Almere City FC – Jong FC Twente 0-1
Telstar – Achilles ’29 2-0
Helmond Sport – FC Oss 2-1
FC Emmen – Jong PSV 5-0

21.54 uur: CAMBUUR WINT
Eindelijk is het dan zover voor SC Cambuur. Dankzij een late treffer van Michiel Hemmen keert de Friese ploeg voor het eerst sinds 2000 in de Eredivisie terug met drie punten. Heracles Almelo is het slachtoffer (0-1).

21.49 uur: TOCH EEN GOAL VOOR CAMBUUR!!
In de blessuretijd is Michiel Hemmen het feestvarken. Hij kopt raak uit een corner en bezorgt Cambuur zo goed als zeker de zege!

21.48 uur: AANSLUITINGSTREFFER
Ivica Olic brengt tegen zijn oude club met een licht van richting veranderd schot de spanning terug. Bayern moet nog aan de bak!

21.42 uur: WEER ROBBEN:2-0
De tweede helft is koud begonnen en daar is Arjen Robben weer in de schijnwerpers. Zelf verovert hij de bal op het middenveld om ook het eindpunt te zijn van de Bayern-aanval; 2-0.

21.25 uur: RODE KAART
Het zat er al aan te komen, maar Oussama Tannane moet met zijn tweede gele kaart inrukken. Een domme kaart, met geel op zak had hij die overtreding niet moeten maken.

21.23 uur: RUSTSTAND BAYERN MÜNCHEN-VfL WOLFSBURG 1-0
Met een grote glimlach gaat Arjen Robben naar binnen voor de rust. De Nederlander toonde maar weer eens uitermate belangrijk te zijn met zijn assist. Na rust zal blijken of het voldoende is voor de zege.

21.17 uur: RUSTSTAND EVIAN-PARIS SAINT-GERMAIN 0-0
Zonder Zlatan Ibrahimovic heeft PSG moeite om te scoren. Edinson Cavani is enkele keren dicht bij een treffer, maar kan er niet voor zorgen dat de ban gebroken wordt.

21.14 uur: ROBBEN DARTELT: 1-0
Het was een kwestie van tijd en na ruim een uur is het dan zover in München. Arjen Robben dribbelt als een jonge hond en ziet zijn voorzet ietwat fortuinlijk via het scheenbeen van Thomas Müller in het doel van VfL Wolfsburg verdwijnen.

21.10 uur: VERVELEND
Ah! Dat ziet er slecht uit. Bij een sliding op Fahd Aktaou raakt Wout Droste de knie van de Heracles-speler. Met een gele kaart op zak, groggy en op een brancard verlaat hij het veld. Hopen dat het meevalt, maar het ziet er niet goed uit.

20.48 uur: RUSTSTAND HERACLES ALMELO-SC CAMBUUR 0-0
We worden niet verwend. Er wordt niet gescoord in de eerste helft. Er is zelfs een licht fluitconcert hoorbaar van het thuispubliek, dat 'Voetballen, voetballen, voetballen' scandeert. Laten we het daar nou mee eens zijn...

20.30 uur: AFTRAP EVIAN-PARIS SAINT GERMAIN
Paris Saint-Germain is zonder de geblesseerden Thiago Silva, Gregory van der Wiel, Zlatan Ibrahimovic en Thiago Motta begonnen aan de derde competitiewedstrijd in de Ligue 1. David Luiz begint wel. Motta ontbreekt omdat hij na het duel met Bastia een kopstoot kreeg van Brandão en daarbij zijn neus brak. Diezelfde Brandão zorgde tijdens de wedstrijd voor een fractuur in een rugwervel bij Van der Wiel.
Opstelling: Sirigu; Aurier, Luiz, Marquinhos, Digne;  Cabaye, Verratti, Matuidi; Lucas Moura, Cavani, Pastore.

20.30 uur: AFTRAP IN MÜNCHEN
Na de huldiging van de zes wereldkampioenen van Bayern München is de Bundesliga ook weer begonnen. Nogmaals: Arjen Robben is dus ook begonnen aan de competitie.

20.17 uur: SPRAY
Nederlandse scheidsrechters en de vanishing spray om het muurtje bij vrije trappen op afstand te zetten. Het blijft een moeizame combinatie. Dit keer ondervindt scheidsrechter Tom van Sichem dat het scheerschuim niet werkt... Een en ander tot hilariteit van het publiek. Even later lukt het wel en steekt Van Sichem met een knipoog triomfantelijk zijn spuitbus in de lucht.

20.15 uur: KANS SC CAMBUUR
Daar was het bijna 0-1. Etiënne Reijnen stuurt Erik Bakker weg. Doelman Dennis Telgenkamp torpedeert Bakker, die tot zijn teleurstelling de bal net naast lepelt.

20.00 uur: AFTRAP HERACLES ALMELO-SC CAMBUUR
Speelronde drie van de Eredivisie is onderweg. Bij de thuisploeg is Joey Pelupessy de vervanger van Bas Sibum. De routinier zit op de bank. Bij SC Cambuur zit Ajax-huurling Dejan Meleg naast trainer Henk de Jong. Zodoende maakt middenvelder Sander van de Streek, die deze zomer overkwam van Vitesse, zijn Eredivisiedebuut.
De opstellingen:
Heracles Almelo: Telgenkamp; Te Wierik, Schenkeveld, Zomer, Aktaou; Pelupessy, Fledderus, Bel Hassani; Tannane, Avdic, Linssen
SC Cambuur: Nienhuis; Droste, Reijnen, Bijker, Andriuškevičius; Bakker, El Makrini, Van de Streek; Rusnák, Hemmen, Ogbeche

20.00 uur: AFTRAP JUPILER LEAGUE
In de Jupiler League is zojuist een hele speelronde begonnen. Bij Jong Ajax start aanwinst Robert Muric op de bank. Mocht hij invallen dan is dat zijn debuut voor de Amsterdammers.

20.00 uur: ROBBEN IN DE BASIS
Arjen Robben begint over precies een half uur aan het nieuwe Bundesliga-seizoen. De Nederlander heeft enigszins verrassend een basisplaats gekregen van trainer Josep Guardiola. Bij tegenstander VfL Wolfsburg is Bas Dost bankzitter.
De opstellingen:
Bayern München: Neuer; Alaba, Dante, Badstuber; Lahm, Gaudino, Bernat; Robben, Müller, Götze; Lewandowski.
VfL Wolfsburg: Grün; Jung, Naldo, Knoche, Rodriguez;  Luiz Gustavo, Guilavogui; De Bruyne, Hunt, Vieirinha; Olic

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.