VI Live: blik terug op een enerverende voetbaldag

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

Hiermee is de VI Live voor vrijdagavond afgesloten.

22.20 uur: EERSTE ZEGE STEVENS IS BINNEN
VfB Stuttgart wint met liefst 4-1 op bezoek bij SC Freiburg en verlaat de laatste plaats.

22.04 uur: HARNIK ZORGT VOOR 1-4
Met zijn tweede doelpunt van de avond zet Martin Harnik het VfB Stuttgart van trainer Huub Stevens op een 4-1 voorsprong tegen SC Freiburg, waardoor de laatste plaats wordt verlaten.

VVV-Venlo - Telstar 1-0

Koploper NEC wint mede dankzij drie treffers van Sjoerd Ars thuis ruim van Jong FC Twente, terwijl Roda JC Kerkrade een achterstand omdraait in een overwinning op bezoek bij De Graafschap. De club uit Doetinchem eindigt de wedstrijd met negen man.

21.55 uur: WERNER LIJKT ZEGE VEILIG TE STELLEN
VfB Stuttgart komt via Timo Werner op een 3-1 voorsprong tijdens het uitduel met SC Freiburg, dat kort daarna nog een tegenvaller te verwerken krijgt aangezien Stefan Mitrovic een rode kaart krijgt.

21.49 uur: EINDSTAND FC DORDRECHT - WILLEM II 0-4
Mede dankzij twee treffers van Samuel Armenteros wint Willem II eenvoudig op bezoek bij FC Dordrecht en stijgt daarmee naar de achtste plaats in de Eredivisie.

21.49 uur: OOK ONDAAN SCOORT
Kort voor het verstrijken van de extra speeltijd maakt invaller Terrel Ondaan het Tilburgse feestje compleet door het vierde doelpunt te maken.

21.40 uur: STEVENS KAN WEER JUICHEN
In de 52ste minuut komt VfB Stuttgart via Carlos Gruezo opnieuw op voorsprong tijdens het uitduel met SC Freiburg. Het Huub Stevens-effect?

21.17 uur: RUSTSTAND SC FREIBURG - VFB STUTTGART 1-1
Huub Stevens kan nog allerminst rustig achterover leunen na 45 minuten bij zijn rentree in de Bundesliga. Zijn VfB Stuttgart gaat met een 1-1 stand rusten in en tegen Freiburg.

21.10 uur: ARMENTEROS MET ZIJN TWEEDE
De overwinning lijkt nu helemaal in de pocket voor Willem II, want in de 55ste minuut maakt Samuel Armenteros zijn tweede van de avond. De bezoekers leiden met 3-0 op bezoek bij FC Dordrecht.

VVV-Venlo - Telstar 0-0

Koploper NEC staat halverwege op voorsprong tegen Jong FC Twente, terwijl nummer twee Roda JC Kerkrade na de eerste helft tegen een achterstand aankijkt op bezoek bij De Graafschap. Die laatste wedstrijd lag overigens een kwartier stil vanwege aanhoudende spreekkoren richting scheidsrechter Ed Janssen, die doelpuntenmaker Jerry van Ewijk in de dertiende minuut van het veld stuurde met zijn tweede gele kaart.

20.46 uur: RUSTSTAND FC DORDRECHT - WILLEM II 0-2
Door treffers van Samuel Armenteros en Ben Sahar leidt Willem II halverwege comfortabel op bezoek bij hekkensluiter FC Dordrecht.

20.30 uur: AFTRAP SC FREIBURG - VFB STUTTGART
Bij zijn rentree op de bank van VfB Stuttgart voert Huub Stevens vier wijzigingen door in zijn basisploeg. Tegen SC Freiburg is geen plaats voor Daniel Schwaab, Oriol Romeu (beiden geschorst), Filip Kostic en Daniel Ginczek.

20.26 uur: CLOSE-UP DIJKS
Er valt ook nog wat te lachen aan de Krommedijk, want Mitchell Dijks loopt na een goede verdedigende actie een televisiecamera omver.

20.15 uur: BEN SAHAR VERDUBBELT VOORSPRONG
Na ruim een kwartier is het opnieuw raak. Ben Sahar lijkt de wedstrijd te beslissen.

20.06 uur: BLIKSEMSTART WILLEM II
Samuel Armenteros bekroont een schitterende individuele actie met een doelpunt, waardoor Willem II al vroeg in de wedstrijd op voorsprong komt bij FC Dordrecht.

VVV-Venlo - Telstar

Ook in de Jupiler League rolt de bal. In de vijftiende speelronde krijgt koploper NEC bezoek van Jong FC Twente, terwijl nummer twee Roda JC Kerkrade op bezoek gaat bij De Graafschap.

20.00 uur: AFTRAP FC DORDRECHT - WILLEM II
De veertiende speelronde van de Eredivisie gaat van start met het duel tussen FC Dordrecht en Willem II, die vorig seizoen nog in de Jupiler League speelden. Na dertien wedstrijden op het hoogste niveau bezet Willem II een knappe negende plaats, terwijl FC Dordrecht, dat thuis alles nog verloor, hekkensluiter is.

De opstellingen:
FC Dordrecht: Kurto, Fortes, Haddad, King- Ojo, Meulens, Gosens, Overeem, Danso, van Haaren, Lima, Touré.
Willem II: Lamprou; Heerkens, D. Wuytens, Peters, Dijks; Haemhouts, Messaoud, S. Wuytens; Sahar, Armenteros, Andrade.

17.48 uur: PSV HEEFT HET GEWENSTE PUNT
Opluchting in het Eindhovense kamp in Portugal. Het laatste fluitsignaal klinkt met een stand van 3-3. Het gelijkspel levert PSV zekerheid op van overwintering in de Europa League.

17.36 uur: WIJNALDUM MAAKT GELIJK
PSV komt op gelijke hoogte. Na een fout van Tozé omspeelt Georginio Wijnaldum doelman Pawel Kieszek en schiet beheerst binnen.

17.24 uur: DE JONG DICHT BIJ 3-3
Daar was de gelijkmaker dan bijna. Luuk de Jong strandt echter op Pawel Kieszek.

17.15 uur: NOG EEN HALF UUR VOOR PSV
Het eerste kwartier van de tweede helft gaat gelijkop. Het spel golft op en neer. Namens de thuisclub is Kuca dicht bij zijn tweede goal, maar zijn schot verdwijnt over. Als het 3-2 blijft, is PSV nog niet zeker van Europese overwintering. Estoril heeft dan met nog één wedstrijd voor de boeg één punt achterstand.

17.00 uur: WEDSTRIJD HERVAT
Estoril en PSV zijn begonnen aan de tweede helft.

16.30 uur: GEEN WISSELS
Phillip Cocu had er alle reden voor, maar de PSV-trainer stuurt dezelfde elf spelers het veld in als donderdagavond. Kunnen zij de 3-2 achterstand ombuigen in een zege?

Volledige opstelling PSV: Zoet; Arias, Bruma, Rekik, Willems; Maher, Guardado, Wijnaldum; Narsingh, De Jong, Depay.

16.00 uur: HET IS DROOG IN ESTORIL
Over een uur wordt het duel tussen Estoril en PSV in Groep E van de Europa League hervat. Donderdagavond werd de wedstrijd na één helft, bij een 3-2 voorsprong van de thuisclub, gestaakt vanwege overvloedige regenval.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.