VI Live: Roma wint, Kuijt klopt Babel en Donk

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

En we sluiten af, weer een weekend met de nodige voetbal hoogte- en dieptepunten is ten einde.

22.32 uur: EINDSTAND AS ROMA – SAMPDORIA 3-0
AS Roma wint dankzij een tussensprint vroeg in de tweede helft  relatief gemakkelijk van Sampdoria en verstevigt daarmee de tweede plaats in de Serie A.

21.32 uur: RUSTSTAND AS ROMA – SAMPDORIA 1-0
Kort voor rust mist Kevin Strootman nog een grote kans, maar door toedoen van Mattia Destro zoekt AS Roma na 45 minuten toch met een 1-0 voorsprong de kleedkamer op.

20.46 uur: AFTRAP AS ROMA – SAMPDORIA
Met Kevin Strootman in de basisopstelling is AS Roma begonnen aan de thuiswedstrijd tegen Sampdoria. AS Roma moet winnen om in het spoor van koploper Juventus te blijven.

LANDGENOTEN: Dirk Kuijt heeft met Fenerbahçe thuis met 2-1 gewonnen van Kasimpasa, waar Ryan Donk en Ryan Babel een basisplaats hadden. Kuijt speelde de volledige wedstrijd bij de Turkse koploper, die pas negen minuten voor tijd de winnende treffer maakte via Bekir Irtegün. Namens Kasimpasa maakte voormalig Roda JC-spits Sanharib Malki de gelijkmaker.
LANDGENOTEN: John van den Brom heeft met Anderlecht een weinig overtuigende 2-0 zege geboekt tegen hekkensluiter Bergen. De Nederlandse oefenmeester zag dat zijn elftal al in de 49ste minuut de eindstand op de borden zette. Bram Nuytinck en Demy de Zeeuw kregen geen speelminuten bij de nummer drie van de Belgische competitie. Nuytinck bleef op de bank, terwijl De Zeeuw nog herstellende is van een hersenschudding.

19.22 uur: EINDSTAND HERTHA BSC – VFL WOLFSBURG 1-2
VfL Wolfsburg wint met Bas Dost in de basis van Hertha BSC dankzij invaller Daniel Caligiuri en houdt zicht op kwalificatie voor de Champions League. Hertha moet juist een pas op de plaats maken.

18.53 uur: EINDSTAND ARSENAL – LIVERPOOL 2-1
Arsenal plaatst zich voor de kwartfinale van de strijd om de FA Cup. Liverpool, op volle sterkte, buigt in Emirates Stadium voor een veredelde b-ploeg van The Gunners. Everton is de volgende opponent van Arsenal.

18.47 uur: EINDSTAND GETAFE – REAL MADRID 0-3
Zonder problemen zet Real Madrid Getafe op eigen veld aan de kant. Dankzij goals van Jesé, Karim Benzema en Luka Modric staat De Koninklijke weer naast Barcelona en Atlético Madrid.

18.28 uur: ARSENAL - LIVERPOOL 2-1
Ruim twintig minuten voor tijd is de strijd in het Emirates Stadium nog volledig open. Vlak na rust zette Lukas Podolski Arsenal op een 2-0 voorsprong, maar na een uur deed Steven Gerrard namens Liverpool iets terug uit een strafschop.

18.24 uur: RUSTSTAND HERTHA BSC - VFL WOLFSBURG 1-0
Trainer Jos Luhukay staat met Hertha BSC op voorsprong tegen VfL Wolfsburg, waar Bas Dost opnieuw een basisplaats heeft. Per Ciljan Skjelbred zette Hertha na 21 minuten op voorsprong.

18.17 uur: EINDSTAND AJAX - SC HEERENVEEN 3-0
Ajax boekt een eenvoudige overwinning op SC Heerenveen, dat na de beide vroege penalty's van Lasse Schöne nauwelijks meer tegenstand bood. De Deense aanvaller maakte in de slotfase zelfs nog zijn derde treffer van de wedstrijd.

18.07 uur: GOAL AJAX - SC HEERENVEEN 3-0
Ajax neemt in de tweede helft gas terug met het oog op het Europa League-duel van aankomende donderdag, maar slaat toch nog een keer toe. Lasse Schöne schiet zijn derde treffer van de wedstrijd binnen, nadat Viktor Fischer het overzicht had behouden

17.47 uur: RUSTSTAND GETAFE – REAL MADRID 0-2
Real Madrid staat bij rust op een comfortabele 2-0 voorsprong. Jesé Rodriguez en Karim Benzema zorgden voor de doelpunten.

17.46 uur: RUSTSTAND ARSENAL – LIVERPOOL 1-0
Arsenal leidt halverwege tegen Liverpool, dankzij een doelpunt van Alex Oxlade-Chamberlain.

17.30 uur: AFTRAP HERTHA BSC – VFL WOLFSBURG
VfL Wolfsburg neemt het in Berlijn op tegen Hertha BSC van trainer Jos Luhukay, die een antwoord moet vinden op spits Bas Dost.

17.23 uur: EINDSTAND FC AUGSBURG – 1. FC NURNBERG 0-1
Gertjan Verbeek staat met 1. FC Nürnberg boven de streep in de Bundesliga na de opvallende maar ook verdiende 0-1 zege bij FC Augsburg van aanvoerder Paul Verhaegh.

17.16 uur: RUSTSTAND AJAX - SC HEERENVEEN 2-0
Ajax zit na de twee vroege penalty's van Lasse Schöne in een zetel tegen SC Heerenveen. De Friezen creëren nauwelijks kansen en ook de Amsterdammers doen het rustig aan na de vroege 2-0 voorsprong.

Sassuolo - Napoli 0-2
De topclubs in de Italiaanse Serie A maken geen fout. Koploper Juventus wint thuis met 3-1 van Chievo dankzij treffers van Kwadwo Asamoah, Claudio Marchisio en Fernando Llorente. Nummer drie Napoli wint met 2-0 op bezoek bij Sassuolo door goals van Blerim Dzemaili en Lorenzo Insigne.

16.47 uur: GOAL AJAX - SC HEERENVEEN 2-0
Ajax krijgt het tweede doelpunt in de schoot geworpen. SC Heerenveen-verdediger Stefano Marzo maakt onnodig hands. Scheidsrechter Pol van Boekel kan niet anders dan weer een penalty toekennen. Lasse Schöne schiet weer raak, al zit doelman Kristoffer Nordfeldt wel nog aan de inzet van de Deen.

LANDGENOTEN: Een fout van Hedwiges Maduro heeft PAOK Saloniki een 2-1 nederlaag opgeleverd bij Asteras Tripolis. PAOK, waar Danny Hoesen 81 minuten meespeelde, nam na een uur nog wel de leiding, maar incasseerde vijf minuten later al de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd leidde een misser van Maduro ertoe dat Juanma PAOK een verliespartij bezorgde. PAOK, waar Huub Stevens hoofdtrainer is, staat tweede in de Griekse competitie, maar heeft een achterstand van twintig punten op koploper Olympiakos Piraeus.

16.42 uur: GOAL AJAX - SC HEERENVEEN 1-0
Nu heeft Pol van Boekel het wel goed gezien. Joey van den Berg haakt Ajax-aanvoerder Siem de Jong: penalty. Lasse Schöne schiet de strafschop langs SC Heerenveen-doelman Kristoffer Nordfeldt.

16.36 uur: AJAX - SC HEERENVEEN
De arbitrage ontzegt Ajax ten onrechte een treffer. Viktor Fischer staat niet buitenspel op het moment dat hij de bal ontvangt, maar scheidsrechter Pol van Boekel oordeelt op aangeven van zijn assistent anders. Eerder raakte Niklas Moisander al de paal uit een hoekschop.

16.30 uur: AFTRAP AJAX – SC HEERENVEEN
De opstellingen:
Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen; Klaassen, Blind, Serero; Schöne, De Jong, Fischer.

16.24 uur: EINDSTAND EVERTON - SWANSEA CITY 3-1
De uitschakeling van Swansea City in de vijfde ronde van het FA Cuptoernooi is een feit. Everton was met 3-1 te sterk ondanks een treffer van Jonathan de Guzman.

16.15 uur: RUSTSTAND FC AUGSBURG – 1. FC NURNBERG 0-0

16.22 uur: EINDSTAND NAC BREDA – FEYENOORD 1-1
Feyenoord weet zijn plek in de topdrie niet te verstevigen. De Rotterdammers laten veel kansen onbenut en spelen met 1-1 gelijk.

16.18 uur: EINDSTAND FC GRONINGEN – GO AHEAD EAGLES 1-0
FC Groningen boekt zijn eerste zege in 2014. Een vroeg doelpunt van Tjaronn Chery is genoeg om Go Ahead Eagles te verslaan.

16.10 RODE KAART NAC BREDA – FEYENOORD
NAC moet met tien man verder! Stipe Perica wordt twee minuten na zijn invalbeurt met rood van het veld gestuurd na een gevaarlijke tackle op Daryl Janmaat.

16.01 uur: GOAL EVERTON - SWANSEA CITY 3-1
Het lijkt er sterk op dat Swansea City zich inderdaad volledig kan gaan richten op de strijd tegen degradatie. Leighton Baines zorgt uit een strafschop voor de 3-1.

15.55 uur: GOAL EVERTON - SWANSEA CITY 2-1
Jonathan De Guzman stevent met Swansea City af op uitschakeling in het FA Cup-toernooi. De nog maar net ingevallen Steven Naismith profiteert van een foute terugspeelbal van Swansea-aanvoerder Neil Taylor.

LANDGENOTEN: Virgil van Dijk heeft met Celtic in de twaalfde competitiewedstrijd op rij de 'nul' gehouden. In eigen huis werd eenvoudig afgerekend met Saint Johnstone: 3-0. Anthony Stokes zorgde voor alle doelpunten door een hattrick te maken. Derk Boerrigter maakte achttien minuten voor tijd zijn opwachting als invaller. Bij Saint Johnstone speelde Nigel Hasselbaink een half uur mee als invaller.

15.20 uur: OPSTELLINGEN AJAX - SC HEERENVEEN
Frank de Boer prefereert voor het thuisduel met SC Heerenveen van 16.30 uur Viktor Fischer boven Bojan, die op de bank plaatsneemt.
Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen; Klaassen, Blind, Serero; Schöne, De Jong en Fischer.
Opstelling SC Heerenveen: Nordfeldt; Van Anholt, Van den Berg, Kum, Marzo; De Roon, Ziyech, De Kamps; Van La Parra, Finnbogason, Basaçikoglu.

15.19 uur: RUSTSTAND EVERTON - SWANSEA CITY 1-1
Het duel in het FA Cup-toernooi staat halverwege gelijk door doelpunten van Laciná Traoré en Jonathan De Guzman.

15.16 uur: RUSTSTAND NAC BREDA – FEYENOORD 1-1
Feyenoord maakt een matige indruk op bezoek in Breda. De Rotterdammers kwamen op voorsprong via Daryl Janmaat, maar Rydell Poepon hielp NAC Breda vanaf de strafschopstip op gelijke hoogte

15.15 uur: RUSTSTAND FC GRONINGEN – GO AHEAD EAGLES 1-0
FC Groningen kwam al vroeg op voorsprong via een geplaatst schot van Tjaronn Chery.

15.06 uur: GOAL NAC BREDA - FEYENOORD 1-1
Problemen voor Feyenoord. Miquel Nelom veroorzaakt een strafschop door hands te maken en Rydell Poepon schiet vanaf de stip de gelijkmaker binnen.

14.55 uur: GOAL NAC BREDA - FEYENOORD 0-1
Feyenoord leidt in Breda, doordat Daryl Janmaat na een fraaie combinatie door het centrum via een NAC-verdediger raak schiet.

14.46 uur: EVERTON – SWANSEA CITY
Jonathan De Guzman is belangrijk voor Swansea City door bij de tweede paal de gelijkmaker binnen te koppen. Lacina Traoré had Everton op voorsprong gebracht.

14.33 uur: GOAL FC GRONINGEN – GO AHEAD EAGLES 1-0
Tjaronn Chery speelt zichzelf slim vrij tussen de linies en haalt van twintig meter doeltreffend uit met links.

14.30 uur: AFTRAP FC GRONINGEN – GO AHEAD EAGLES
Bij FC Groningen krijgt Lorenzo Burnet als linksback de voorkeur boven Giliano Wijnaldum.
FC Groningen: Bizot; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Burnet; Adorjan, Kieftenbeld, Van Nieff; Chery, De Leeuw, Kostic.
Go Ahead Eagles: Andersen; Schmidt, Vriends, Van der Linden, Schenk; Türüç, Falkenburg, Overgoor; Godee, Kolder, Houtkoop.

14.30 uur: AFTRAP EVERTON – SWANSEA CITY
Bij Swansea City staat er slechts een Nederlander in de basis. Jonathan De Guzman staat op het middenveld. Michel Vorm, die in bekerduels steevast rust krijgt, en Dwight Tiendalli beginnen op de bank.

14.30 uur: AFTRAP NAC BREDA – FEYENOORD
NAC Breda: Ten Rouwelaar; De Roover, Buijs, Drost, Van der Weg; Gilissen, Hadouir, Matic; Verbeek, Poepon, Sarpong.

14.19 uur: EINDSTAND SC CAMBUUR – PEC ZWOLLE 3-1
Een cruciale overwinning voor Cambuur, dat van de zeventiende  naar de veertiende plaats stijgt. Martijn Barto (2x) en Marcel Ritzmaier waren trefzeker voor de thuisploeg, terwijl Mateusz Klich in het laatste kwartier wat terugdeed namens PEC.

14.04 uur: GOAL SC CAMBUUR – PEC ZWOLLE 3-1
Het eerste schot op doel door PEC Zwolle is direct raak. Mateusz Klich schiet de 3-1 tegen de touwen.

13.37 uur: GOAL SC CAMBUUR – PEC ZWOLLE 3-0
Martijn Barto is zeer attent bij een hoekschop van SC Cambuur en schiet met rechts zijn tweede doelpunt van de middag binnen.

13.29 uur: NAC BREDA – FEYENOORD
Ronald Koeman houdt in het uitduel met NAC Breda vast aan Terence Kongolo in het centrum van de defensie. Joris Mathijsen begint daardoor op de bank. Samuel Armenteros keert terug in de basis ten koste van Ruben Schaken.

Opstelling NAC Breda: Ten Rouwelaar; De Roover, Buijs, Drost, Van der Weg; Gilissen, Sarpong, Matic; Verbeek, Poepon, Hadouir.

Opstelling Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Kongolo, Nelom; Clasie, Immers, Vilhena; Armenteros, Pellè, Boëtius.

13.15 uur: RUSTSTAND SC CAMBUUR – PEC ZWOLLE 2-0
Cambuur is oppermachtig tegen PEC Zwolle en leidt verdiend met 2-0 door doelpunten van Marcel Ritzmaier en Martijn Barto. De Leeuwarders lieten enkele kansen op een ruimere voorsprong onbenut.

13.10 uur: GOAL SC CAMBUUR – PEC ZWOLLE 2-0
Cambuur verdubbelt zijn voorsprong vijf minuten voor rust. Martijn Barto haalt van dichtbij de trekker over na voorbereidend werk van Jody Lukoki.

12.38 uur: GOAL SC CAMBUUR – PEC ZWOLLE 1-0
Cambuur kent een geweldige start aan het thuisduel met PEC Zwolle. Marcel Ritzmaier verschalkt doelman Diederik Boer met een subtiel stiftballetje.

12.30 uur: AFTRAP SC CAMBUUR - PEC ZWOLLE
De opstellingen
SC Cambuur: Nienhuis; Droste, Leeuwin, Van der Laan, Bijker; El Makrini, Ritzmaier, Bakker; Lukoki, Barto en Manu.
PEC Zwolle: Boer; Gravenbeek, Van Polen, Broerse, Van Hintum; Drost, Klich, Saymak; Karagounis, Fernandes en Thomas.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.