VI Live: alle hoogtepunten van zondag op een rijtje

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

Hiermee is de VI Live voor zondag afgesloten.

22.58 uur: PSG TERUG AAN KOP IN FRANKRIJK
Klaar! Een enerverende topper tussen Olympique Marseille en Paris Saint-Germain eindigt in een 2-3 overwinning voor de hoofdstedelingen. Door de winst pakt PSG de koppositie weer terug van Olympique Lyon. De voorsprong is één punt, Marseille staat op vijf punten van Zlatan en co.

22.51 uur: BARCELONA PAKT DE WINST
Het ging niet bepaald gemakkelijk, maar Barcelona wint bij Celta de Vigo: 0-1, dankzij Jérémy Mathieu. Het behoudt een voorsprong van vier punten op nummer twee Real Madrid.

22.30 uur: BARCELONA OP 0-1
Jérémy Matieu kopt raak voor Barcelona: 0-1. Celta de Vigo was zeker niet de mindere, maar de Franse verdediger opent de score.

22.14 uur: MOREL HELPT PSG AAN VOORSPRONG
Door een eigen doelpunt van Jérémy Morel komt Paris Saint-Germain twee minuten na de gelijkmaker van Marquinhos op voorsprong tegen Olympique Marseille.

22.12 uur: PSG KOMT OP GELIJKE HOOGTE
Na een vrije trap van Zlatan Ibrahimovic schiet Marquinhos in de rebound raak. Paris Saint-Germain komt daardoor op gelijke hoogte met Olympique Marseille.

21.51 uur: RUSTSTAND OLYMPIQUE MARSEILLE - PARIS SAINT-GERMAIN 2-1
Olympique Marseille leidt bij rust thuis tegen Paris Saint-Germain. André-Pierre Gignac maakte beide treffers namens de ploeg van trainer Marcelo Bielsa.

21.47 uur: GIGNAC LAAT MARSEILLE WEER JUICHEN
Kort voor rust komt Olympique Marseille opnieuw op voorsprong tegen Paris Saint-Germain en weer is André-Pierre Gignac de gevierde man. Heel koel schuift hij binnen.

21.46 uur: RUSTSTAND CELTA DE VIGO - BARCELONA 0-0
Halverwege is er nog niet gescoord in Galicië. Ook al krijgen beide clubs kansen.

21.39 uur: MATUIDI TREKT DE STAND GELIJK
Weer met elf tegen elf, Gregory van der Wiel is binnen de lijnen gekomen voor de geblesseerde David Luiz, komt Paris Saint-Germain op gelijke hoogte. Blaise Matuidi krult schitterend binnen en zorgt daarmee voor 1-1.

21.37 uur: DAVID LUIZ VALT GEBLESSEERD UIT
Opnieuw een flinke tegenvaller voor Paris Saint-Germain, want twee minuten nadat Olympique Marseille op voorsprong was gekomen valt David Luiz geblesseerd uit. De verdediger lijkt een hamstringblessure opgelopen te hebben.

21.35 uur: GIGNAC KOPT MARSEILLE OP VOORSPRONG
Na ruim een half uur opent André-Pierre Gignac de score in Stade Vélodrome. De spits van Olympique Marseille kopt een uitstekende voorzet van Dimitri Payet binnen.

21.04 uur: AFTRAP OLYMPIQUE MARSEILLE - PARIS SAINT-GERMAIN
Ook in Frankrijk heeft het eerste fluitsignaal geklonken bij de topper tussen Olympique Marseille en Paris Saint-Germain.

21.00 uur: AFTRAP CELTA DE VIGO - BARCELONA
Celta de Vigo en Barcelona zijn in Estadio Municipal de Balaídos aan de wedstrijd begonnen.

20.35 uur: BARÇA START MET MSN
Barcelona gaat om 21.00 uur proberen de koppositie weer te verstevigen. Dat doet het op bezoek bij Celta de Vigo met de aanvallende sterren Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar in de basis.

Celta de Vigo: Álvarez; Mallo, Cabral, Fontàs, Castro; Hernández, Fernández, Krohn-Dehli; Orellana, Larrivey, Nolito.
Barcelona: Bravo; Dani Alves, Piqué, Mathieu, Adriáno; Rafinha, Busquets, Iniesta; Messi, Suarez, Neymar.

20.30 uur: VAN DER WIEL OP DE BANK
Over een half uur begint in Marseille de Franse topper tussen Olympique Marseille en Paris Saint-Germain. Bij de hoofdstedelingen moet Gregory van der Wiel genoegen nemen met een plek op de reservebank.

Olympique Marseille: Mandanda; Dja Djédjé, Fanni, Morel, Mendy; Romao, Lemina; Payet, Ayew, Thauvin; Gignac.
Paris Saint-Germain: Sirigu; Marquinhos, Thiago Silva, David Luiz, Maxwell; Verratti, Thiago Motta, Matuidi; Pastore, Ibrahimovic, Cavani.

19.21 uur: EINDSTAND HERTHA BSC - PADERBORN 2-0
Doelpunten van Valentin Stocker en Nico Schulz leveren Hertha BSC een 2-0 zege op.

18.52 uur: EINDSTAND SUNDERLAND - NEWCASTLE UNITED 1-0
Dick Advocaat flikt het met Sunderland! Hij wint de derby tegen Newcastle United met 1-0.

18.35 uur: EINDSTAND SC CAMBUUR - GO AHEAD EAGLES 1-0
De trainerswissel bij Go Ahead Eagles levert vooralsnog niet het gewenste effect op, want SC Cambuur wint met 1-0.

18.25 uur: GOAL CAMBUUR
SC Cambuur komt in de slotfase toch op voorsprong. Het is invaller Sebastian Steblecki die raak schiet: 1-0.

18.05 uur: TREFFER CAMBUUR AFGEKEURD
Ogbeche schiet de bal hard binnen, maar de treffer van de Nigeriaan wordt afgekeurd vanwege buitenspel. En dus blijft het 0-0.

17.59 uur: KRUL FELICITEERT DEFOE
Een sportief gebaar van een keeper die op waarde geklopt wordt: Tim Krul feliciteert Jermain Defoe met zijn beauty. Maar inderdaad, of de fans van Newcastle dit zo leuk zullen vinden is de vraag....

17.45 uur: SUNDERLAND HALVERWEGE OP VOORSPRONG
Een ab-so-lu-te prachttreffer van Jermain Defoe! Een schitterende volley met links verdwijnt over Tim Krul heen in de kruising. Dick Advocaat op voorsprong in de Tyne-Wear derby. Het is meteen rust.

17.34 uur: RUSTSTAND SC CAMBUUR - GO AHEAD EAGLES 0-0
Geen treffers in Leeuwarden, al kreeg de thuisploeg daarvoor meer dan genoeg kansen.

17.30 uur: AFTRAP HERTHA BSC - PADERBORN
Met Roy Beerens in de basis en John Heitinga op de reservebank is Hertha BSC begonnen aan de thuiswedstrijd tegen Paderborn.

17.21 uur: EINDSTAND FC AUGSBURG - SCHALKE 04 0-0
Geen doelpunten bij FC Augsburg tegen Schalke 04. Hierdoor blijft de club van spits Klaas-Jan Huntelaar vijfde in de Bundesliga.

17.00 uur: THUISDEBUUT ADVOCAAT
De Tyne-Wear derby tussen Sunderland en Newcastle United is begonnen! Verdediger Patrick van Aanholt en de thuis debuterende manager Dick Advocaat nemen het op tegen Tim Krul en Daryl Janmaat.

Sunderland: Pantillimon; Jones, Vergini, O’Shea, Van Aanholt; Larsson, Cattermole, Jordi Gómez; Fletcher, Defoe, Wickham.
Newcastle United:
Krul; Taylor, Janmaat, Williamson, Gutiérrez; Colback, Sissoko; Gouffran, Cabella, Ameobi; Pérez.

16.45 uur: AFTRAP SC CAMBUUR – GO AHEAD EAGLES
Het laatste Eredivisie-duel van zondag is onderweg. Hieronder de 22 namen die aan de aftrap verschijnen in Leeuwarden.

SC Cambuur:
Nienhuis; Droste, Reijnen, Dijkstra, Bijker; Bakker, Van der Streek, El Makrini; Rosheuvel, Ogbeche, Narsingh.
Go Ahead Eagles:
Van der Hart; Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Schenk; Rijsdijk, Duits Turuc; Reimerink, Kolder, De Sa.

16.21 uur: EINDSTAND BURNLEY - TOTTENHAM HOTSPUR 0-0
Tottenham Hotspur blijft steken op een doelpuntloos gelijkspel. Een goed resultaat voor Manchester United-manager Louis van Gaal en Southampton-trainer Ronald Koeman.

16.20 uur: EINDSTAND EXCELSIOR - ADO DEN HAAG 2-3
Twee minuten na de beslissende treffer van Michiel Kramer is het voorbij. ADO Den Haag wint van Excelsior en zet een grote stap richting lijfsbehoud.

16.18 uur: ADO PAKT TOCH ZEGE
In de extra tijd pakt ADO Den Haag toch nog de zege! Michiel Kramer is de gevierde man. De spits kopt heel knap een voorzet van Wilson Eduardo tegen de touwen: 2-3!

16.17 uur: RUSTSTAND FC AUGSBURG - SCHALKE 04

16.04 uur: ALBERG MAAKT FANTASTISCH DOELPUNT
ADO Den Haag komt weer naast Excelsior. En hoe! Roland Alberg komt van links naar binnen en schiet de bal met rechts op schitterende wijze in de bovenhoek: 2-2.

15.48 uur: GOAL EXCELSIOR
Een uur lang is er niets aan de hand voor ADO, maar binnen drie minuten is de wedstrijd gekanteld: 2-1. Kort na de gelijkmaker van Auassar schiet nota bene huurling Ninos Gouriye zijn oorspronkelijke werkgever op achterstand.

15.45 uur: GOAL EXCELSIOR
De eerste grote kans na de rust is direct raak. Na een goede combinatie met Jeff Stans schiet Adil Auassar de 1-1 binnen tegen ADO Den Haag.

15.30 uur: AFTRAP FC AUGSBURG – SCHALKE 04
Zoals verwacht maakt Paul Verhaegh zijn rentree bij FC Augsburg in de thuiswedstrijd tegen Schalke 04, waar Klaas-Jan Huntelaar een van de twee spitsen is. Bij een overwinning kan Augsburg de vijfde plaats overnemen van Schalke.

15.18 uur: RUSTSTAND BURNLEY – TOTTENHAM HOTSPUR 0-0
Er valt nog niet veel te genieten op Turf Moor. Burnley was in de vijfde minuut dicht bij de 1-0, maar Danny Ings stuitte op de in de basis gestarte Michel Vorm. Een afstandsschot van Christian Eriksen was het voornaamste wapenfeit van Tottenham Hotspur, waar aanvoerder Harry Kane nog weinig indruk maakt.

15.15 uur: RUSTSTAND EXCELSIOR - ADO DEN HAAG 0-1
ADO Den Haag leidt halverwege en neemt bij deze tussenstand de dertiende plaats over van de Rotterdammers. Namens de bezoekers haalde Michiel Kramer de trekker over.

15.04 uur: GOAL ADO DEN HAAG
Michiel Kramer opent de score tegen Excelsior. De lange spits van de Hagenaars knikt na ruim een half uur zijn vijftiende treffer van dit seizoen tegen de touwen.

14.30 uur: AFTRAP EXCELSIOR - ADO DEN HAAG
Het duel tussen de huidige nummer dertien (Excelsior) en nummer veertien (ADO) van de Eredivisie is begonnen. Hieronder de 22 namen die aan de aftrap verschijnen op Woudestein.

Excelsior: Coutinho; Bovenberg, Fischer, Mattheij, Kuipers; Varela, Auassar, Stans; Botaka, Van Weert, Gouriye.
ADO Den Haag:
Hansen; Zuiverloon, Wormgoor, Derijck, Meijers; Kristensen, Malone, Alberg; Iakovenko, Kramer, Van Duinen.

14.30 uur: AFTRAP BURNLEY – TOTTENHAM HOTSPUR
Met Michel Vorm onder de lat als vervanger van de geblesseerde Hugo Lloris en Harry Kane als gelegenheidsaanvoerder neemt Tottenham Hotspur het op tegen Burnley. Bij een overwinning passeert Spurs Liverpool en Southampton en legt het dus beslag op de vijfde plaats.

14.20 uur: EINDSTAND AZ – FEYENOORD 1-4
Feyenoord heeft uitstekende zaken gedaan in Alkmaar. De Rotterdammers wonnen overtuigend en staan nu zeven punten los van nummer vier AZ. Namens de ploeg van trainer Fred Rutten waren Derrick Luckassen (eigen doelpunt), Anass Achahbar en Elvis Manu (2) de doelpuntenmakers, terwijl de eindstand werd bepaald door een eigen doelpunt van Sven van Beek.

14.19 uur: EINDSTAND FC UTRECHT – AJAX 1-1
Ajax heeft  in Utrecht de zege in de slotfase uit handen gegeven. Dankzij een eigen doelpunt van Ramon Leeuwin kwamen de Amsterdammers gelukkig aan de leiding, maar de eindstand werd bepaald door invaller Gevero Markiet.

14.15 uur: ZELDZAME MISSER VERMEER
Kenneth Vermeer laat de terugspeelbal van Sven van Beek onder zijn voet doorglippen: 1-4. De tweede eigen goal van de wedstrijd in Alkmaar.

14.13 uur: ROOD LEEUWIN
Ramon Leeuwin mag na de onbesuisde tackle op Nicolai Boilesen inrukken. Het tiental van FC Utrecht moet de laatste drie minuten de 1-1 stand vast zien te houden.

14.11 uur: GOAL FC UTRECHT
De Galgenwaard ontploft! Uit de voorzet van Mark van der Maarel komt de bal uiteindelijk voor de voeten van invaller Gevero Markiet, die vervolgens doelman Jasper Cillessen volkomen kansloos laat: 1-1. Een gouden wissel dus.

13.49 uur: RONALDO DENDERT DOOR
Nummer vijf van Ronaldo is een feit. Door de rake kopstoot wint Real Madrid met 9-1 van Granada. De Portugees loopt nu vier treffers voor op zijn rivaal Lionel Messi. Bekijk hier de treffers van Ronaldo.

13.47 uur: GOAL MANU
Elvis Manu schiet raak uit de rebound en zet Feyenoord daarmee op een 4-0 voorsprong. De aanvaller reageert snel na het schot van Lex Immers, waarbij AZ-doelman Esteban niet helemaal vrijuit gaat.

13.37 uur: AJAX LEIDT DANKZIJ LEEUWIN
Ajax komt vroeg in de tweede helft op voorsprong: 0-1. Davy Klaassen kopt de corner van Lasse Schöne door, waarna Ramon Leeuwin de bal achter doelman Robbin Ruiter werkt.

13.16 uur: MANU VERGROOT DE MARGE
Waar hij net nog een opgelegde schietkans miste, kopt Elvis Manu in de 45ste minuut wel raak. Feyenoord gaat rusten met een 3-0 voorsprong en kan de derde plaats bijna niet meer ontgaan.

13.14 uur: SCHÖNE RAAKT DE LAT
Lasse Schöne legt aan voor een vrije trap in kansrijke positie en schiet de bal tegen de lat. FC Utrecht ontsnapt aan een tegentreffer.

13.12 uur: REAL MADRID WERVELT
Granada moet vrezen dat Real Madrid de dubbele cijfers gaat halen. In het eerste kwartier na rust slaan Karim Benzema (twee keer) en Cristiano Ronaldo doeltreffend toe, waarmee de stand al naar 7-0 is gebracht.

13.10 uur: ACHAHBAR SLAAT WEER TOE
Juist op het moment dat AZ wat meer aandrong zet Anass Achahbar Feyenoord op 0-2. Na een goede actie van Elvis Manu schiet de 21-jarige aanvaller de bal van dichtbij in het dak van het Alkmaarse doel.

13.01 uur: AZ VOOR HET EERST GEVAARLIJK
Na een half uur komt het eerste gevaar van AZ op naam van Markus Henriksen. Na een slimme boogbal van Steven Berghuis tikt de Noorse middenvelder net naast het doel van Kenneth Vermeer. Feyenoord is in de tussentijd nog twee keer gevaarlijk geweest via Elvis Manu, die de bal echter niet langs Esteban kreeg.

12.55 uur: JUBILARIS DUPLAN VALT UIT
In zijn honderdste Eredivisie-wedstrijd voor FC Utrecht moet Édouard Duplan al na 25 minuten naar de kant. De vleugelspeler heeft na een duel met Nicolai Boilesen te veel last van een knieblessure en wordt vervangen door Tommy Oar.

12.46 uur: REAL MADRID ZIT OP ROZEN
Na één helft is de wedstrijd tussen Real Madrid en Granada al gespeeld, al deden de Andalusiërs vlak voor rust middels een pegel tegen de lat van Youssef El Arabi nog wel van zich spreken. Het staat desondanks 4-0 voor Real.

12.39 uur: RAZENDSNELLE HATTRICK RONALDO
Zeven minuten voor rust is er al geen enkel vuiltje meer aan de lucht voor Real Madrid. Cristiano Ronaldo zet De Koninklijke met zijn derde doelpunt van de middag op een 4-0 voorsprong tegen Granada. De Portugees maakt binnen acht minuten een hattrick - de snelste uit zijn loopbaan - en passeert Lionel Messi daarmee op de topscorerslijst van Spanje (34 om 32).

12.33 uur: EIGEN DOELPUNT LUCKASSEN
De wedstrijd in Alkmaar is nauwelijks twee minuten onderweg of Feyenoord leidt. Een curieus eigen doelpunt van Derrick Luckassen is de oorzaak. De vervanger van Wesley Hoedt promoveert een voorzet van Miquel Nelom tot de openingstreffer door de bal volledig verkeerd te raken als hij weg wil werken.

12.30 uur: AFTRAP AZ – FEYENOORD
AZ en Feyenoord zijn begonnen aan het voor de derde plaats cruciale duel in Alkmaar. Wint Feyenoord dan lijkt de strijd gestreden, omdat het gat dan zeven punten wordt. Bij een zege van AZ is de spanning met een verschil van slechts één punt weer helemaal terug.

12.30 uur: AFTRAP FC UTRECHT – AJAX
De bal rolt in De Galgenwaard. Wint Ajax voor het eerst onder het bewind van trainer Frank de Boer een Eredivisie-wedstrijd op bezoek bij FC Utrecht?

12.05 uur: RUTTEN WIL AZ PIJN DOEN
Feyenoord-trainer Fred Rutten spreekt bij FOX Sports over zijn keuze om zowel Anass Achahbar als Colin Kazim-Richards op te stellen. 'Ik denk dat wij met Achahbar en Kazim-Richards AZ pijn kunnen doen. Zij zijn balvast en zo willen we onder hun druk uitkomen.'

12.00 uur: AFTRAP REAL MADRID - GRANADA
James Rodríguez maakt na twee maanden afwezigheid zijn rentree in de basis van Real Madrid in de thuiswedstrijd tegen Granada. De Colombiaanse nummer 10 is hersteld van een gebroken middenvoetsbeentje.De elf van Real Madrid: Casillas; Arbeloa, Varane, Ramos, Marcelo; Modric, Kroos, James; Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo.

11.25 uur: RENTREE ORTIZ EN MÜHREN
Bij AZ zijn er ook enkele wijzigingen voor het thuisduel met Feyenoord. Trainer John van den Brom had al aangekondigd dat Derrick Luckassen de geblesseerde Wesley Hoedt zou vervangen en dat Celso Ortiz zou starten, maar ook Robert Mühren speelt weer in de basis. Aron Jóhannsson, niet helemaal okselfris, staat ernaast.
Opstelling AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Luckassen, Poulsen; Henriksen, Ortiz, Gudelj; Berghuis, Mühren, Haye

11.21 uur: CLASIE EN ACHAHBAR STARTEN
Feyenoord treedt om 12.30 uur in Alkmaar aan met Jordy Clasie en Anass Achahbar in de startelf. Clasie meldde zich begin deze week bij Oranje nog af met knieklachten, maar kan zoals verwacht spelen. Achahbar houdt Jens Toornstra op de bank.
Opstelling Feyenoord:
Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Kongolo, Nelom; Clasie, Immers, El Ahmadi; Achahbar, Kazim-Richards en Manu.

11.18 uur: OPSTELLING AJAX
Ajax trapt om 12.30 uur af tegen FC Utrecht. Bij de Amsterdammers speelt Kolbeinn Sigthórsson door de blessure van Arek Milik opnieuw in de basis. Ook Nick Viergever is fit genoeg bevonden. De verdediger was nog een twijfelgeval door een enkelblessure. Nicolai Boilesen maakt zijn rentree, Ricardo Kishna zit op de bank.

Opstelling Ajax:
Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Viergever, Boilesen; Bazoer, Serero, Klaassen; El Ghazi, Sigthórsson, Schöne.
Opstelling FC Utrecht:
Ruiter; Van der Maarel, Leeuwin, Letschert, Hardeveld; Janssen, Ayoub, Diemers; Duplan, Haller, Peterson.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.