VI Live: oefenduel geeft veel stof tot napraten bij Oranje

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: oefenduel geeft veel stof tot napraten bij Oranje

Nederland heeft het oefenduel met de Verenigde Staten veel spektakel geboden aan het publiek, maar verzuimd de zege over de streep te trekken (3-4). Dit liveblog is nu gesloten, uiteraard zijn alle noemenswaardigheden van deze turbulente wedstrijd hieronder nog terug te lezen.

Gregory van der Wiel baalt nadat Nederland een riante voorsprong (3-1) heeft weggegeven.
Gregory van der Wiel baalt nadat Nederland een riante voorsprong (3-1) heeft weggegeven.

22.29 uur: ORANJE AANVALLEND STERK
Verdedigend staat het bij Oranje dan nog niet zo best, aanvallend zag het er ook vandaag weer goed uit. Met achttien doelpunten in negen interlands heeft het Nederlands elftal een mooi gemiddelde tijdens de tweede ambtstermijn van bondscoach Guus Hiddink.

22.26 uur: REACTIE ALTIDORE
Een andere oude bekende, Jozy Altidore (ex-AZ), moest het duel wegens een blessure laten schieten. Uiteraard was hij tevreden met de knappe overwinning van zijn land.

22.23 uur: NEDERLAND DEFENSIEF KWETSBAAR
Nederland toont zich defensief weer enorm kwetsbaar. Liefst vijftien tegengoals in de negen interlands sinds het WK, dat zijn geen beste cijfers voor het elftal van Guus Hiddink.

22.21 uur: EINDSTAND NEDERLAND - VERENIGDE STATEN 3-4
Door twee doelpunten in de slotfase wint het team van de VS in de Arena.

22.18 uur: DOELPUNT VERENIGDE STATEN
Wat een slotfase! Michael Bradley met de voorzet, Bobby Wood tikt binnen (3-4).

22.17 uur: DE JONG OP DE LAT
Luuk de Jong ziet zijn kopkans nog gekeerd door Brad Guzan, maar raakt in de rebound keihard de onderkant van de lat.

22.16 uur: GELIJKMAKER VERENIGDE STATEN
Nederland was gewaarschuwd, nu is het wel raak. Daniel Williams maakt met een van richting veranderd schot 3-3.

22.15 uur: CILLESSEN REDT ORANJE
Na een enorme blunder van Bruno Martins Indi mag Jordan Morris vrij door op Jasper Cillessen, maar die ranselt zijn harde schot uit het doel.

22.15 uur: SCHIETKANS DE JONG
Luuk de Jong haalt hard uit met links, maar zijn inzet gaat recht op Brad Guzan af.

22.11 uur: DE JONG OP DE PAAL
Daley Blind mag vrij door na een passje van Wesley Sneijder en besluit toch niet zelf te schieten. Zijn voorzet op Luuk de Jong is belabberd, maar wordt nogal onorthodox uitverdedigd. Fabian Johnson trapt hard via De Jong op de paal.

22.08 uur: WISSEL VERENIGDE STATEN
Ook bij de Verenigde Staten gaat een doelpuntenmaker naar de kant. Gyasi Zardes wordt vervangen door Jordan Morris.

22.07 uur: SCHIETKANS VS
Mikkel Diskerud probeert het van afstand, het scheelt niet veel.

22.05 uur: ENTREE SNEIJDER
Twee dagen na de Turkse bekerfinale komt Wesley Sneijder toch in actie voor Oranje, hij vervangt Jordy Clasie. Het is de 114de interland voor de Utrechter. Klaas-Jan Huntelaar, die twee keer scoorde, verlaat het veld voor Luuk de Jong.

21.58 uur: SNEIJDER LOOPT WARM
Gaat Guus Hiddink dan toch speelminuten schenken aan Wesley Sneijder? Alhoewel: heeft Nederland deze gedreven nummer tien niet gewoon keihard nodig in deze fase van de wedstrijd?

21.57 uur: DOELPUNT VERENIGDE STATEN
John Brooks ontfutselt Klaas-Jan Huntelaar de bal en mag na een prachtig uitgespeelde aanval zelf de 3-2 binnen tikken. Nog precies twintig minuten. Het is plotseling weer spannend.

21.52 uur: JÓHANNSSON ERAF
Voor Aron Jóhannsson zit het erop. De man in vorm van AZ wordt vervangen door Bobby Wood. Daniel Williams komt in de plaats van Kyle Beckerman.

21.50 uur: PRACHTIGE REDDING GUZAN
Georginio Wijnaldum denkt na prachtig voorbereidend werk van Memphis Depay de 4-1 te maken, maar Brad Guzan redt zijn inzet knap met de voet.

21.48 uur: WISSELS BIJ DE AMERIKANEN
Ook de Amerikanen zijn aan het wisselen. Bondscoach Jürgen Klinsmann brengt DeAndre Yedlin en Mikkel Diskerud in de ploeg voor Brek Shea en Alfredo Morales.

21.44 uur: DEBUUT PRÖPPER
Davy Pröpper maakt zijn debuut voor Oranje. Hij vervangt Robin van Persie, die zijn vijftigste interlandgoal dus niet vanavond gaat maken.

21.43 uur: TREFFER VOOR DEPAY
Memphis Depay krijgt vooralsnog de derde treffer van Oranje op zijn naam. Klaas-Jan Huntelaar blijft dus staan op 41 treffers, waarmee hij nu wel alleen de tweede plaats in handen heeft op de topscorerslijst aller tijden.

21.40 uur: DOELPUNT NEDERLAND
En daar is Klaas-Jan Huntelaar met zijn derde! Of krijgt Memphis Depay de treffer op zijn naam, die het harde schot van Huntelaar van richting verandert (3-1).

21.38 uur: DOELPUNT VS AFGEKEURD
En daar komt Nederland weer goed weg. Gyasi Zardes zou een duwfout hebben gemaakt. John Brooks kopte intussen overtuigend raak.

21.36 uur: DOELPUNT HUNTELAAR
Weer zo'n prachtige voorzet, nu van Gregory van der Wiel. En weer een harde kopstoot van Klaas-Jan Huntelaar. Het is 2-1 voor Nederland!

21.34 uur: KANS VAN PERSIE
Daley Blind stoomt op en vindt Robin van Persie. Zijn kopbal wordt echter gekeerd, waarna zijn hakje in de rebound wordt weggewerkt.

21.32 uur: AFTRAP TWEEDE HELFT
De Amerikanen hebben de tweede helft op gang getrapt. Ook zij hebben een keer gewisseld. Michael Orozco is in de ploeg gekomen voor Ventura Alvardo.

21.31 uur: WISSELS NEDERLAND
Guus Hiddink wisselt twee spelers van zijn rechterflank. Daryl Janmaat en Quincy Promes blijven in de kleedkamer achter, Gregory van der Wiel en Luciano Narsingh komen erin.

21.25 uur: DEPAY DE GEVAARLIJKSTE
Manchester United TV zendt de wedstrijd rechtstreeks uit. En de Engelse kijkers worden niet teleurgesteld door de verrichtingen van hun nieuwe ster. Memphis Depay is in de eerste helft immers de gevaarlijkste man bij Oranje, met als hoogtepunt de prachtige assist bij de openingstreffer van Klaas-Jan Huntelaar.

Klaas-Jan Huntelaar kopt op aangeven van Memphis Depay de 1-0 binnen.
Klaas-Jan Huntelaar kopt op aangeven van Memphis Depay de 1-0 binnen.

21.18 uur: RUSTSTAND NEDERLAND - VERENIGDE STATEN 1-1
Na een aantrekkelijke eerste helft gaan de teams rusten met een gelijke stand. Nederland toonde het meeste initiatief, maar de beste kansen waren voor de VS.

21.16 uur: DE ARENA JUICHT
Het duurt even voordat de Arena in de gaten heeft dat de treffer is afgekeurd. De muziek staat hard aan en Georginio Wijnaldum wordt luidkeels bejubeld door de stadionspeaker...

21.15 uur: DOELPUNT NEDERLAND AFGEKEURD
Quincy Promes, nog helemaal niet in het stuk voorgekomen, komt ineens met een puntgave voorzet op de proppen. Georginio Wijnaldum werkt binnen, maar Memphis Depay maakt een duwfout.

21.14 uur: NEDERLAND SLORDIG
Nederland probeert het wel, maar de uitvoering is steeds slordig. Guus Hiddink lijkt een hoop te gaan wisselen in de rust gezein het aantal jongens die nu warmlopen.

21.10 uur: DEPAY TREUZELT
Memphis Depay kapt en draait, maar treuzelt. Hier had meer ingezeten voor Oranje.

21.09 uur: NARSINGH LOOPT WARM
Het is een leuke wedstrijd om te zien, mede door heel veel slordigheden. Guus Hiddink lijkt niet tevreden en laat Luciano Narsingh warmlopen.

21.07 uur: VS SLAAT TERUG
Net in een fase waarin Oranje de wedstrijd naar zich toe leek te trekken, slaat het team van de VS terug. Gezien de grote kansen die de ploeg al kreeg, is op de gelijkmaker weinig af te dingen.

21.04 uur: GELIJKMAKER VS
Fabian Johnson lepelt de bal voor met heel veel gevoel, Gyasi Zardes duikt op uit de rug van Daryl Janmaat. Het is weer gelijk in de Arena!

21.01 uur: HUNTELAAR EVENAART KLUIVERT
Met zijn veertigste doelpunt voor Oranje evenaart Klaas-Jan Huntelaar Patrick Kluivert. Huntelaar en Kluivert delen nu de tweede plek op de topscorerslijst aller tijden, achter Robin van Persie (49 goals).

20.58 uur: DOELPUNT NEDERLAND
Nu is het wel raak! Memphis Depay met een perfect aangesneden voorzet, waarna Klaas-Jan Huntelaar eenvoudig raak kopt. Nederland op 1-0!

20.57 uur: KANS HUNTELAAR
Na goed verlengen van Memphis Depay kan Klaas-Jan Huntelaar door op Brad Guzan, maar hij komt niet goed uit met zijn passen.

20.55 uur: UITHAAL BLIND
Na een sterke fase van de VS laat Nederland weer eens wat van zich horen. Daley Blind probeert het van afstand, maar zijn harde schot wordt van richting veranderd en zeilt ruim over.

20.53 uur: SHEA STUIT OP CILLESSEN
Het is aan Jasper Cillessen te danken dat de VS nog niet op voorsprong staat. De mee opgekomen Brek Shea kan vrij opstomen over links, maar stuit op de Ajax-goalie.

20.50 uur: TWEE KEER OP DE PAAL
Nederland ontsnapt weer! Michael Bradley schuift de bal langs Jasper Cillessen op de binnenkant van de paal, waarna Fabian Johnsen met de rebound de andere paal raakt.

20.46 uur: GROTE KANS VS
Gyasi Zardes met een grote kans op 0-1! Nederland werkt een corner niet goed weg, Robin van Persie tast mis, maar Jasper Cillessen redt.

20.42 uur: OOK WIJNALDUM VINDT GUZAN OP ZIJN PAD
Georginio Wijnaldum probeert het van afstand, maar ook hij vindt Brad Guzan op zijn pad.

20.40 uur: EERSTE SCHOTJE VS
Ook de VS heeft zijn eerste schot op doel geproduceerd. Een rollertje van Michael Bradley wordt simpel gepakt door Jasper Cillessen. Oranje heeft vooralsnog licht de overhand.

20.39 uur: BMI GEEFT VISITEKAARTJE AF
Aron Jóhannsson wordt gezien als de man in vorm bij de VS en dat heeft ook Bruno Martins Indi meegekregen. De verdediger van FC Porto geeft zijn visitekaartje af door de AZ-spits even flink onderuit te kegelen.

20.34 uur: EERSTE SCHOT ORANJE
Na een gesmoord schot van Memphis Depay is Daryl Janmaat de eerste die Brad Guzan onder vuur neemt. De doelman stopt zijn schuiver.

20.32 uur: JANMAAT 25
Daryl Janmaat is begonnen aan zijn 25ste interland. De rechtsback van Newcastle United debuteerde een kleine drie jaar geleden onder Louis van Gaal in Oranje.

Daryl Janmaat, hier in duel met Arda Turan, debuteerde op 7 september 2012 in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije.
Daryl Janmaat, hier in duel met Arda Turan, debuteerde op 7 september 2012 in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije.

20.32 uur: AFTRAP NEDERLAND - VERENIGDE STATEN
Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie hebben afgetrapt in de Arena!

20.23 uur: ORANJE IN HET WIT
Het Nederlands elftal speelt vanavond in het wit, in hetzelfde tenue waarin Spanje (2-0) werd verslagen.

20.14 uur: SNEIJDER OP RECORDJACHT
Wesley Sneijder heeft de Turkse bekerfinale (woensdag) nog in de benen, maar wil desondanks graag spelen om ooit recordinternational van Oranje te worden. Hij staat nu op 113 interlands, meer over zijn ambitie staat hier. Zal Guus Hiddink hem wat minuten gunnen?

20.04 uur: VS SCOORT MAKKELIJK
Het team van de Verenigde Staten heeft al tien opeenvolgende interlands gescoord. Het record is overigens nog ver weg, dat staat op zeventien duels met minimaal een treffer.

19.56 uur: HUNTELAAR BAALT VAN SPEELSCHEMA
Klaas-Jan Huntelaar start vanavond in de basis, maar zegt voor de camera van FOX Sports stiekem ook een beetje te balen. De spits had liever gezien dat de FIFA de spelers wat rust had gegeven in deze weken, nu er een geen groot toernooi op de agenda staat voor Oranje. 'De spelers hadden wel wat rust kunnen gebruiken.'

19.50 uur: DAK DICHT
Code oranje, als het gaat om het weer dan, dus het dak is dicht vanavond in de Arena.

19.43 uur: (OUDE) BEKENDEN BIJ DE VS
Jürgen Klinsmann heeft in het team van de VS basisplaatsen ingeruimd voor Aron Jóhannsson (AZ) en Michael Bradley (ex-Heerenveen).

De opstelling van de VS: Guzan; Shea, Brooks, Alvarado, Chandler; Morales, Beckerman, Bradley; Zardes, Johánnsson en Johnson.

19.39 uur: OPSTELLING NEDERLANDS ELFTAL
Bondscoach Guus Hiddink had al een deel van zijn opstelling vrijgegeven. Grootste verrassingen zijn de basisplaatsen voor Quincy Promes (die de voorkeur krijgt boven Luciano Narsingh) en Georginio Wijnaldum (die nu op het middenveld speelt omdat Daley Blind linksback is ten koste van Jetro Willems).

De opstelling van Nederland: Cillessen; Janmaat, Bruma, Martins Indi, Blind; Clasie, Wijnaldum; Promes, Huntelaar, Van Persie en Depay.

19.32 uur: EERSTE GRONINGER SINDS 1990
Naast Steven Berghuis kan ook Tjaronn Chery vanavond debuteren. Hij kan de eerste speler van FC Groningen worden in Oranje sinds René Eijkelkamp ruim 25 jaar geleden. Op 28 maart 1990 viel hij in tegen de toenmalige Sovjet-Unie.

René Eijkelkamp speelde in clubverband voor Go Ahead Eagles, FC Groningen, KV Mechelen, Club Brugge, PSV en Schalke 04.
René Eijkelkamp speelde in clubverband voor Go Ahead Eagles, FC Groningen, KV Mechelen, Club Brugge, PSV en Schalke 04.

19.23 uur: ZO VADER, ZO ZOON
Indien Steven Berghuis speeltijd krijgt tegen de VS, dan wordt de AZ-aanvaller de negende zoon van een vader die ook voor Oranje speelde. Wie waren ook alweer de vorige acht? Ze staan hier allemaal op een rijtje.

19.11 uur: MIJLPAAL VAN PERSIE
Robin van Persie (nu 49 goals) kan de eerste Oranje-speler worden die de mijlpaal van vijftig doelpunten bereikt. De spits staat vanavond in de basis, onthulde bondscoach Guus Hiddink donderdag al op de persconferentie voorafgaand aan het duel.

19.00 uur: PERFECTE SCORE
Nederland speelt om 20.30 uur in de Arena tegen de Verenigde Staten. Oranje won alle vier de voorgaande ontmoetingen. De eerste overwinnig (0-2) was in 1998, onder leiding van bondscoach... Guus Hiddink.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.