VI Live: Nederland houdt Turkije onder zich

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar de verrichtingen van Oranje en de tegenstanders op de voet gevolgd worden.

VI Live: Nederland houdt Turkije onder zich

22.42 uur: AFGELOPEN
Nederland speelt met 1-1 gelijk tegen Turkije. Het blijft derde, maar de achterstand op IJsland is gegroeid. Wat een armetierige wedstrijd van de mannen van Guus Hiddink. Wat betekent dit resultaat voor zijn positie? Voor de volledigheid onderstaand de stand. Als Nederland derde eindigt, moet het play-offs spelen in een poging het EK te halen.
Tsjechië 5   13
IJsland 5   12
Nederland 5    7
Turkije 5   5
Letland 5   3
Kazachstan 5   1

22.38 uur: DOELPUNT SNEIJDER
Wesley Sneijder treft in blessuretijd doel met een door Klaas-Jan Huntelaar van richting veranderd schot: 1-1! Nu op jacht naar de winnende!

22.35 uur: ZES MINUTEN EXTRA TIJD!

22.32 uur: SCHOT SNEIJDER GESTOPT
Wesley Sneijders schot strandt op de vuisten van Volkan. De Utrechter is de enige man die in staat lijkt wat gevaarlijks te creëeren. Ondertussen loopt De Arena leeg. De Oranje-fans hebben geen enkel vertrouwen in een gelijkmaker.

22.27 uur: SNEIJDER IS WOEDEND
Wesley Sneijder is witheet nadat eerst Luciano Narsingh en later Jetro Willems een volledig verkeerde keuze maakt. Nederland is inspiratieloos en koerst af op een debacle. Nog maar acht minuten!

22.25 uur: WILLEMS SCHIET OVER
Een enorme kans voor Jetro Willems, maar hij schiet gehaast over!

22.24 uur: INVALBEURT COLIN KAZIM-RICHARDS
Feyenoord-spits Colin Kazim-Richards vervangt Burak Yilmaz.

22.22 uur: ENTREE WILLEMS
Jetro Willems komt in het veld voor Bruno Martins Indi. Guus Hiddink heeft al zijn wissels verbruikt. Nog veertien minuten te gaan!

22.16 uur: SNEIJDER NAAST
Wesley Sneijder vuurt nét naast uit een vrije trap. Het is het eerste gevaarlijke moment sinds het afstandsschot van Ibrahim Afellay elf minuten geleden. Oranje oogt zonder zelfvertrouwen. Ook de Nederlandse fans zijn timide.

22.08 uur: ALLES OF NIETS!
Bas Dost komt erin en maakt zijn interlanddebuut! Nigel de Jong gaat eraf. Het is pompen of verzuipen voor Oranje, dat nu in een 4-2-4-systeem opereert met Luciano Narsingh, Bas Dost, Klaas-Jan Huntelaar en Memphis Depay voorin.

22.06 uur: CALHANOGLU VERVANGT VOLKAN CEN

22.05 uur: LICHTPUNTJE
Een sprankje hoop! Ibrahim Afellay schiet vanaf ruim twintig meter, maar Volkan tikt zijn knal over het doel.

22.04 uur: ZORGWEKKEND
Geen moment maakt Oranje de indruk dat het in staat is terug te komen in de wedstrijd. De mannen van Guus Hiddink ogen onmachtig en teneergeslagen. Hoe nu verder?

21.59 uur: WAT EEN KANS!
Luciano Narsingh krijgt een gigantische mogelijkheid, maar schiet op onbegrijpelijke wijze naast terwijl doelman Volkan al geslagen op de grond ligt.

21.50 uur: NARSINGH VALT IN
Luciano Narsingh komt in het veld bij Oranje. Hij gaat als rechtsbuiten spelen, want Ibrahim Afellay neemt op het middenveld de plek van de vervangen Georginio Wijnaldum in. De tweede helft begint!

Het moment van de 0-1. Jasper Cillessen is kansloos op het door Bruno Martins Indi van richting veranderde schot van Burak Yilmaz.
Het moment van de 0-1. Jasper Cillessen is kansloos op het door Bruno Martins Indi van richting veranderde schot van Burak Yilmaz.

21.42 uur: ANALYSE
'Een volledig verdiende voorsprong voor Turkije', zegt ex-bondscoach Bert van Marwijk tegen de NOS. 'Wesley Sneijder moet veel te veel doen. We missen verrassing in de as van het veld. Iemand die een steekpass kan geven. We missen een type Clasie.'

21.34 uur: RUST
Nederland zoekt met een 0-1 achterstand de kleedkamer op. Er zijn bijzonder weinig lichtpuntjes voor de mannen van Guus Hiddink. Turkije was beter en kreeg de beste kansen. Het moet na rust véél beter, wil Oranje de derde plaats in de poule niet kwijtraken.

21.30 uur: BIJNA DE GELIJKMAKER
Volkan Babacan voorkomt met een formidabele save de gelijkmaker na een vrije trap van Wesley Sneijder. Een rebound komt er niet, want Klaas-Jan Huntelaar staat buitenspel.

21.30 uur: WEER 0-1 ACHTER
Het duel met Turkije is de zevende interland sinds de rentree van Guus Hiddink en de zesde (!) keer dat Oranje met 0-1 achter komt. Slechts een keer (tegen Kazachstan, 3-1) knokte Nederland zich terug van een achterstand.

21.26 uur: VIRTUELE STAND
Als het zo blijft, raakt Nederland de derde plaats kwijt aan Turkije. Oranje dreigt op deze manier het EK mis te lopen.
Tsjechië 5 13
IJsland 5 12
Turkije 4 7
Nederland 4 6
Letland 5 3
Kazachstan 5 1

21.24 uur: DOELPUNT TURKIJE
Wat een drama voor Oranje! Burak Yilmaz kapt zich vrij en kogelt de bal via het lichaam van Bruno Martins Indi binnen: 0-1! Het uitstekende voorbereidende werk was van Gokhan Tore. Komt Nederland deze klap nog te boven?

21.20 uur: KANS TOPAL
Weer een mogelijkheid voor de Turken! Mehmet Topal ontsnapt aan de aandacht en schiet van ongeveer tien meter over. Oranje komt weer goed weg.

21.10 uur: WEER DEPAY
Memphis Depay laat zich weer van zijn beste kant zien. Maar net als een paar minuten geleden heeft Volkan een antwoord op zijn schot. Oranje lijkt de schrik van de enorme kans voor Burak Yilmaz te boven.

Daley Blind probeert het schot van Burak Yilmaz te blokken. Uiteindelijk zou Bruno Martins Indi pas in de doelmond redding brengen.
Daley Blind probeert het schot van Burak Yilmaz te blokken. Uiteindelijk zou Bruno Martins Indi pas in de doelmond redding brengen.

21.06 uur: DEFENSIEF ZWAK
Oranje oogt verdedigend (wederom) heel kwetsbaar. Zo nu en dan duiken Turkse aanvallers vogelvrij op in gevaarlijke posities. Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Nigel de Jong hebben de zaken in de as niet in de hand.

21.02 uur: INGREEP MARTINS INDI
Bijna de 0-1 voor Turkije! Burak Yilmaz' schot wordt uit de doelmond gehaald door Bruno Martins Indi, die volgens Turkse spelers daarbij zijn hand gebruikte. Hoe kon de spits van Turkije zo vrij staan in het strafschopgebied?

21.01 uur: BALANS
Na een aardig begin van Oranje, is de wedstrijd nu meer in balans. Dat stemt het Turkse publiek, in grote getale aanwezig in De Arena, hoorbaar tevreden.

20.56 uur: SCHOT SNEIJDER
Nederland is de baas in De Arena! Wesley Sneijder schiet vanaf een meter of achttien net naast.

20.53 uur: DEPAY GEVAARLIJK
Memphis Depay bijna met de openingstreffer! De PSV'er glipt vanaf links naar binnen, maar zijn schot wordt door Volkan tot corner verwerkt.

20.50 uur: EERSTE WERK VOLKAN
Oranje begint voortvarend. De Turkse doelman Volkan Babacan moet al in de tweede minuut voor het eerst in actie komen, Door een voorzet van Daley Blind te klemmen.

20.47 uur: AFTRAP NEDERLAND - TURKIJE!
Het Wilhelmus en het Turkse volkslied hebben geklonken. We gaan beginnen! Hieronder nogmaals de opstellingen.
Opstelling Oranje: Cillessen; Van der Wiel, De Vrij, Martins Indi, Blind; De Jong, Wijnaldum, Sneijder; Afellay, Huntelaar, Depay.
Opstelling Turkije: Volkan Babacan; Gökhan Gönül, Serdar Aziz, Hakan Balta, Caner Erkin; Ozan Tufan, Mehmet Topal, Selçuk Inan; Gökhan Töre, Burak Yilmaz, Volkan Sen.

20.40 uur: NOG VIJF MINUTEN
We gaan bijna beginnen. Om nog even het geheugen op te frissen hieronder de stand van zaken in Groep A.
Tsjechië 5 13
IJsland 5 12
Nederland 4 6
Turkije 4 4
Letland 5 3
Kazachstan 5 1

20.35 uur: AFTRAP NADERT!
Nog tien minuten tot de aftrap! Gaat Nederland van Turkije winnen? Login met je VI-account en praat mee!

20.14 uur: UITLEG HIDDINK
Bondscoach Guus Hiddink over de keuze voor Nigel de Jong in plaats van Jordy Clasie: 'Er is veel routine weggevallen voorin. Hij moet dat opvangen. In het verleden hebben we in tactisch opzicht wat foutjes gemaakt. Hij moet op het middenveld een impuls geven.'

20.12 uur: ANALYSE TACO VAN DEN VELDE
VI-analyticus Taco van den Velde laat zijn licht schijnen op de opstelling van Oranje.

20.00 uur: DE GUZMAN NIET BIJ SELECTIE
Jonathan de Guzman komt vanavond in elk geval niet in actie. Guus Hiddink moest nog een speler laten afvallen en daarbij is de keuze gevallen op de middenvelder van Napoli.

19.50 uur: EINDSTAND TSJECHIË - LETLAND 1-1
Afgelopen! Tsjechië, koploper in de poule van Oranje, levert twee punten in tegen underdog Letland. Goed nieuws dus. Lang leken de Tsjechen te verliezen, maar vlak voor tijd maakte Vaclav Pilar de 1-1. Eerder op de avond won IJsland in Groep A al met 0-3 van Kazachstan.
Overige eindstanden EK-kwalificatiereeks
Israël - Wales 0-3
Azerbeidzjan - Malta 2-0
Kroatië - Noorwegen 5-1

19.46 uur: DOELPUNT TSJECHIË!
Slecht nieuws voor Oranje. Vaclav Pilar tekent namens Tsjechië in de negentigste minuut voor de 1-1 tegen Letland!

Een leuk onderonsje in de nu nog vrijwel lege Arena. Wesley Sneijder in een onderonsje met Ruud van Nistelrooy en Colin Kazim-Richards.
Een leuk onderonsje in de nu nog vrijwel lege Arena. Wesley Sneijder in een onderonsje met Ruud van Nistelrooy en Colin Kazim-Richards.

19.41 uur: OPSTELLING ORANJE
De opstelling van Oranje voor het duel met Turkije is binnen! Guus Hiddink kiest zoals verwacht voor 4-3-3. Daley Blind krijgt links achterin de voorkeur boven Jetro Willems. Memphis Depay en Ibrahim Afellay moeten voor aanvoer vanaf de vleugels zorgen. Nigel de Jong speelt als controleur in plaats van Jordy Clasie.
Opstelling Oranje: Cillessen; Van der Wiel, De Vrij, Martins Indi, Blind; De Jong, Wijnaldum, Sneijder; Afellay, Huntelaar, Depay.

19.38 uur: TSJECHIË WANKELT
Met nog maar negen minuten op de klok staat Tsjechië nog steeds met 0-1 achter tegen Letland. Dit zou een heel mooi begin van de avond zijn voor Oranje!

19.25 uur: ANALYSE TURKIJE
VI-redacteur Süleyman Öztürk blikt vooruit op de EK-kwalificatiewedstrijd Nederland - Turkije, en heeft daarbij oog voor de ploeg van bondscoach Fatih Terim. 'Als Nederland geen fouten maakt, is Turkije kansloos'

19.13 uur: NECID MOET TSJECHIË REDDEN
Met nog iets meer dan een half uur te spelen komt Tomás Necid in het veld bij Tsjechië. Voorkomt de spits van PEC Zwolle een afgang tegen Letland?

18.46 uur: RUSTSTAND TSJECHIË - LETLAND 0-1
Letland ligt in Praag op koers voor een stunt, die ook Nederland goed uitkomt.

18.45 uur: VAN MARWIJK BLIKT VOORUIT
Nog twee uur voor de aftrap van het EK-kwalificatieduel van Nederland met Turkije. Bert van Marwijk vertelt over zijn verwachtingen. 'Sneijder en Huntelaar kijken elkaar nog wel in de ogen'

18.31 uur: DODELIJKE COUNTER LETLAND
De boel ligt totaal open achterin bij Tsjechië, dat een vrije trap slecht neemt. In de counter slaat Aleksejs Visnakovs oog in oog met Petr Cech koelbloedig toe: 0-1. Zou Oranje dan zelfs drie punten kunnen inlopen als het wint van Turkije?

18.27 uur: LETTEN GEVEN ORANJE HOOP
Met de eerste 25 minuten achter de rug staat het nog 0-0 in Praag. Dankzij Letland mag Nederland hopen dat het vanavond met een zege op Turkije in Groep A twee punten inloopt op koploper Tsjechië.

18.21 uur: VIJF OUDE BEKENDEN IN DE BASIS
Van de huidige elf basisspelers van Turkije speelden er vijf anderhalf jaar geleden ook al mee in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Oranje (0-2) in Istanbul: Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Selçuk Inan, Burak Yilmaz en Gökhan Töre (als invaller). Colin Kazim-Richards speelde op 17 november 2010 een half uur mee in De Arena, toen Oranje met 1-0 won dankzij Klaas-Jan Huntelaar. Dat was een oefenduel.

18.00 uur: AFTRAP TSJECHIË - LETLAND
Nadat IJsland zojuist met 3-0 heeft gewonnen op bezoek bij Kazachstan, brengen Tsjechië en Letland nu de tweede wedstrijd van vanavond in Groep A aan de gang. Bij winst in Praag staan de Tsjechen weer drie punten los van IJsland en voorlopig negen van Oranje.

17.55 uur: OPSTELLING TURKIJE IS ER AL
Bijna drie uur voor de aftrap in De Arena is de opstelling van Turkije er al. Colin Kazim-Richards zit op de bank. Galatasaray-aanvaller Burak Yilmaz is de enige spits in het elftal van bondscoach Fatih Terim. Bayer Leverkusen-middenvelder Hakan Calhanoglu speelt dus níét.
Opstelling Turkije: Volkan Babacan; Gökhan Gönül, Serdar Aziz, Hakan Balta, Caner Erkin; Ozan Tufan, Mehmet Topal, Selçuk Inan; Gökhan Töre, Burak Yilmaz, Volkan Sen.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.