VI Live: blik terug op een boeiende Champions League-avond

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: blik terug op een boeiende Champions League-avond

22.37 uur: EINDSTAND ARSENAL - AS MONACO 1-3
AS Monaco zorgt voor een sensatie, want op bezoek bij Arsenal wint de ploeg van trainer Leonardo Jardim met twee doelpunten verschil.

22.36 uur: EINDSTAND BAYER LEVERKUSEN - ATLËTICO MADRID 1-0
Atlético Madrid komt goed weg op bezoek bij Bayer Leverkusen. De verliezend Champions League-finalist van vorig seizoen verliest met 1-0, maar die nederlaag had veel hoger kunnen uitvallen.

22.35 uur: MONACO SCOORT OPNIEUW
Wat een sensatie in Noord-Londen! Kort nadat Arsenal terug in de wedstrijd was gekomen, maakt invaller Yannick Ferreira-Carrasco er 1-3 van. AS Monaco stunt!

22.32 uur: ARSENAL KOMT TERUG VIA CHAMBERLAIN
In de extra speeltijd doet Arsenal nog wat terug via Alex Oxlade-Chamberlain, die een afvallende bal binnenschiet. AS Monaco leidt nog steeds: 1-2.

21.59 uur: HEERLIJKE GOAL CALHANOGLU
Eindelijk is daar de verdiende voorsprong voor Bayer Leverkusen. Hakan Calhanoglu zet de thuisclub met een kiezelhard op voorsprong tegen Atletico Madrid.

21.59 uur: ENORME MISSER GIROUD
Het is niet de avond van Olivier Giroud. De Franse spits bewijst ook nu weer stijf links te zijn en schiet de rebound - na een schot van Alexis Sánchez - huizenhoog over met zijn zwakkere rechterbeen.

21.54 uur: DODELIJKE COUNTER MONACO
Wat pijnlijk! Terwijl Arsenal juist lijkt aan te zetten voor een comeback, is het AS Monaco dat een dodelijke counter plaatst. Fabinho leidt de tegenstoot in door de snelle Anthony Martial te lanceren. Die bedient op zijn beurt Dimitar Berbatov. De voormalige Tottenham Hotspur-aanvaller haalt de trekker vervolgens over: 0-2.

21.31 uur: RUSTSTAND BAYER LEVERKUSEN - ATLËTICO MADRID 0-0
Er is halverwege nog niet gescoord in de BayArena, maar saai is het allerminst. Bayer Leverkusen zet Atlético Madrid flink onder druk en was via Emir Spahic dicht bij 1-0. Het schot van de Bosniër belandde echter op de lat. Atlético Madrid stelde daar weinig tegenover en zag zowel Guilherme Siqueira als Saúl geblesseerd uitvallen.

21.31 uur: RUSTSTAND ARSENAL - AS MONACO 0-1
Arsenal moet aan de bak wil het uitzicht op de eerste kwartfinaleplaats in vijf jaar niet al na één wedstrijd bar slecht zijn. AS Monaco leidt met 0-1 dankzij Geoffrey Kondogbia en geeft achterin zoals verwacht nauwelijks iets weg.

21.27 uur: OOK SAÚL GEBLESSEERD
Opniew een tegenvaller voor Atlético Madrid, dat eerder in de eerste helft Guilherme Siqueira al geblesseerd zag uitvallen. Hetzelfde lot ondergaat Saúl. Raúl García komt binnen de lijnen als zijn vervanger.

21.23 uur: ARSENAL KRIJGT DEKSEL OP DE NEUS
Wat een pech voor Arsenal! AS Monaco deed tot dusverre weinig met de keren dat het op de helft van de Londenaren kwam, maar nu is het raak. Geoffrey Kondogbia neemt van afstand het doel van David Ospina onder vuur. Omdat Per Mertesacker het schot van richting verandert, is de Colombiaan kansloos.

21.22 uur: SIMEONE MOET INGRIJPEN
Nog voor rust staakt Guilherme Siqueira de strijd. De linksback gaat geblesseerd naar de kant en wordt vervangen door Jesús Gámez.

21.17 uur: MONACO MAAKT REPUTATIE WAAR
AS Monaco reisde af naar Arsenal met de reputatie van defensief ijzersterke ploeg. De Monegasken kregen tot dusverre pas één doelpunt tegen in de Champions League en geven ook tegen The Gunners nauwelijks kansen weg. Danny Welbeck en Alexis Sánchez probeerden het wel maar schoten over.

21.10 uur: ATLÉTICO KOMT GOED WEG
Bayer Leverkusen is dicht bij een verdiende voorsprong, maar een inzet van Emir Spahic spat uiteen op de kruising. De thuisclub heerst tegenover Atlético Madrid.

20.45 uur: ARSENAL TRAPT AF TEGEN MONACO
Arsenal en AS Monaco zijn in het Emirates Stadium begonnen aan de heenwedstrijd van de achtste finale. Houdt het defensief ijzersterke Monaco stand in Londen?

20.45 uur: LEVERKUSEN EN ATLÉTICO BEGINNEN
De bal rolt in Duitsland. Is Bayer Leverkusen in staat de vechtmachine van Diego Simeone, Atlético Madrid, partij te bieden?

20.30 uur: ARSENAL SNAKT NAAR KWARTFINALE
Arsenal staat voor de vijftiende opeenvolgende keer in de achtste finale van de Champions League, maar slaagde er tijdens de laatste vier seizoenen niet in de kwartfinale te bereiken. Voor het laatst lukte dat in 2009/10 ten koste van FC Porto.

AS Monaco hoopt zich voor het eerst sinds de jaargang 2003/04 weer te plaatsen voor de kwartfinale van de CL. In dat seizoen haalde de Franse club uiteindelijk de finale, die het verloor van het FC Porto van José Mourinho (3-0).

20.15 uur: LEVERKUSEN ZWAK IN ACHTSTE FINALE
Bayer Leverkusen hoopt een einde te kunnen maken aan een reeks zwakke resultaten in de achtste finale van de Champions League. De Duitsers sneuvelden in deze fase van het toernooi drie keer op rij met grote cijfers tegen achtereenvolgens Liverpool (3-1 uit, 1-3 thuis), Barcelona (1-3 thuis en 7-1 uit) en Paris Saint-Germain (0-4 thuis, 2-1 uit).

Atlético Madrid presteert de laatste maanden ijzersterk in Champions League-duels op vreemde bodem. Van de tien meest recente optredens buiten Madrid verloor de ploeg van trainer Diego Simeone alleen bij Olympiakos Piraeus (3-2). Vijf keer keerde Atlético als winnaar huiswaarts, tegen vier gelijke spelen.

20.00 uur: OPSTELLINGEN ARSENAL - AS MONACO
Maarten Stekelenburg begint bij AS Monaco op de bank in het Emirates Stadium tijdens het bezoek aan Arsenal in de achtste finale van de Champions League. Het is een wedstrijd met een bijzonder tintje voor Arsène Wenger, die zeven jaar leiding gaf aan Monaco en sinds 1996 manager is van The Gunners.

De volledige opstellingen:
Arsenal: Ospina; Bellerín, Mertesacker, Koscielny, Gibbs; Coquelin, Cazorla, Sánchez, Özil; Welbeck, Giroud.
AS Monaco: Subasic; Touré, Wallace, Abdennour, Echiéjilé; Fabinho, Moutinho, Kondogbia, Dirar; Berbatov, Martial.

20.00 uur: OPSTELLINGEN BAYER LEVERKUSEN - ATLÉTICO MADRID
Atlético Madrid, vorig seizoen nog verliezend finalist van de Champions League, begint met Fernando Torres op de bank aan het uitduel met Bayer Leverkusen in de achtste finale van de Champions League.

De volledige opstellingen:
Bayer Leverkusen: Leno; Hilbert, Spahic, Papadopoulos, Wendell; Castro, Bender; Bellarabi, Calhanoglu, Son; Drmic.
Atlético Madrid: Moyà; Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira; Gabi, Tiago, Saúl, Turan; Griezmann, Mandzukic.

19.45 uur: VERVOLG VAN CHAMPIONS LEAGUE
Over een uur begin de laatste twee wedstrijden in de heenronde van de achtste finale van de Champions League. Arsenal speelt thuis tegen AS Monaco, terwijl Atlético Madrid op bezoek gaat bij Bayer Leverkusen.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.