VI Live: Leverkusen vliegt eruit door fatale misser Kiessling

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: Leverkusen vliegt eruit door fatale misser Kiessling

Hierbij is de VI Live voor dinsdagavond gesloten.

23.30 uur: ATLÉTICO NA STRAFSCHOPPEN NAAR KWARTFINALES!
Atlético Madrid plaatst zich ten koste van Bayer Leverkusen voor de kwartfinale van de Champions League. Uiteindelijk had de formatie van trainer Diego Simeone een penaltyserie nodig, in het zeer povere duel.

23.29 uur: STEFAN KIESSLING HOOG OVER: 3-2

23.29 uur: FERNANDO TORRES RAAK: 3-2

23.28 uur: GONZALO CASTRO RAAK: 2-2

23.28 uur: BERND LENO STOPT STRAFSCHOP KOKE: 2-1

23.28 uur: ÖMER TOPRAK OVER: 2-1

23.27 uur: MARIO SUÁREZ RAAK: 2-1

23.26 uur: SIMON ROLFES RAAK: 1-1

23.25 uur: ANTOINE GRIEZMANN RAAK: 1-0

23.24 uur: JAN OBLAK STOPT STRAFSCHOP HAKAN CALHANOGLU: 0-0

23.23 uur: RAÚL GARCÍA HOOG OVER: 0-0

23.19 uur: PENALTY'S IN MADRID
Afgelopen! Na 120 minuten staat het 1-0 bij Atlético Madrid - Bayer Leverkusen. Strafschoppen moeten de doorslag geven!

23.07 uur: ROLFES LAAT MADRILENEN SCHRIKKEN
Daar was het bijna 1-1. Simon Rolfes knalt vanaf veertig meter op doel, maar tot opluchting van het thuispubliek gaat de bal maar net naast.

23.00 uur: EERSTE VERLENGING DOELPUNTLOOS
Het spel ligt voortdurend stil en kansen zijn er niet. Alles wijst erop dat er na nog een kwartier een penaltyserie gaat komen in Vicente Calderón. Of heeft een van de twee ploegen nog wat extra's in petto?

22.38 uur: VERLENGEN IN VICENTE CALDERÓN
Atlético Madrid ging in de tweede helft op jacht naar de 2-0, maar Bayer Leverkusen hield met hangen en wurgen stand. Omdat het bij 1-0 bleef, zal een verlenging of misschien wel een penaltyserie uitsluitsel moeten bieden

2.37 uur: MONACO NAAR LAATSTE ACHT
AS Monaco gaat naar de kwartfinale van de Champions League! De Monegasken gaan op uitdoelpunten verder, na de 0-2 nederlaag tegen Arsenal en 1-3 zege van drie weken geleden in Londen. Arsenal kwam in een zinderende slotfase een paar keer dicht bij de derde goal, maar de thuisploeg bleef wonder boven wonder op de been.

22.20 uur: GOAL ARSENAL!
0-2 voor Arsenal! Invaller Aaron Ramsey rondt af na dramatisch uitverdedigen van AS Monaco, na een schot van Mesut Özil op de paal. Nog één doelpunt en de Londenaren gaan naar de kwartfinale!

22.20 uur: ATLÉTICO OP JACHT
Het wordt spannender en spannender in Madrid. Atlético jaagt, zonder dat het echt grote kansen krijgt, op de 2-0. Leverkusen wankelt.

21.32 uur: RUSTSTAND ATLÉTICO MADRID-BAYER LEVERKUSEN 1-0
Atlético heeft binnen 27 minuten de uitnederlaag weggepoetst en heeft nog een helft om het thuisvoordeel uit te buiten. Een Duitse goal zou echter dat feestje flink bederven.

21.30 uur: RUSTSTAND AS MONACO-ARSENAL 0-1
Arsenal heeft de voorsprong te pakken, maar zal na rust uiterst aanvallend voor de dag gaan komen. De Londenaren moeten immers zeker nog twee keer scoren, een goal van de Monegasken zou daar geen verandering in brengen. Kunnen de Londenaren na rust verder afstand nemen?

21.20 uur: DOELPUNT ARSENAL
Daar is de eerste goal voor Arsenal! Olivier Giroud schiet de bal in het dak van het doel, waardoor de verdedigers van AS Monaco op de doellijn geen kans maken de inzet te blokkeren. Nu wordt het echt spannend in het Stade Louis II!

21.12 uur: GOAL ATLÉTICO
Het voetbal mag dan niet van een hoogstaand niveau zijn, Estadio Vicente Calderón ontploft na 27 minuten. Mario Suárez ziet de bal voor zijn voeten vallen op zeventien meter van de Leverkusen-goal en haalt uit. Via de ongelukkige Ömer Toprak verdwijnt de bal in het doel. Niet alleen de fans, maar ook Atlético-coach Diego Simeone is euforisch na de gelukkige treffer. Hij zet een flinke sprint in om de openingsgoal te vieren: 1-0. Atlético heeft de stand weer helemaal gelijk getrokken na de 1-0 uitnederlaag.

21.07 uur: TEGENVALLER VOOR ATLÉTICO
Na een levendige start is de Madrileense storm een beetje gaan liggen. Atlético krijgt vervolgens al snel een tegenvaller te verwerken. Doelman Moya moet geblesseerd naar de kant en wordt vervangen door de Slowaak Jan Oblak. Het staat nog 0-0 tegen Bayer Leverkusen, dat dus virtueel in de kwartfinale staat.

20.59 uur: GROTE KANS GIROUD
Arsenal jaagt op doelpunten in het Stade Louis II en Olivier Giroud komt dicht bij de openingstreffer. De Fransman kopt van dichtbij net naast.

20.45 uur: AFTRAP ATLÉTICO MADRID – LEVERKUSEN
Hieronder nogmaals de opstellingen. Atlético moet een 1-0 achterstand goedmaken!
Atlético: Moyá; Juanfran, Miranda, Giménez, Gámez; Mario Suarez, Cani, Koke, Arda Turan; Mandzukic, Griezmann.
Leverkusen: Leno; Hilbert, Toprak, Spahic, Wendell; Castro, Bender; Bellarabi, Calhanoglu, Son; Drmic.

20.45 uur: AFTRAP AS MONACO – ARSENAL
Hieronder nogmaals de opstellingen. AS Monaco verdedigt een 3-1 voorsprong uit het duel in Londen.
Monaco: Subasic; Fabinho, Abdennour, Wallace, Kurzawa; Kondogbia, Toulalan; Martial, Moutinho, Dirar; Berbatov.
Arsenal: Ospina; Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal; Coquelin, Cazorla; Welbeck, Özil, Sánchez; Giroud.

20.32 uur: TERUGKEER WENGER
Arsène Wenger is in Stade Louis II terug op het oude nest. Hij werkte tussen 1987 en 1991 bij Monaco. Op onderstaande foto viert hij feest na het winnen van de Coupe de France.

20.27 uur: SOMBER VOORTEKEN ARSENAL
Het is zeer zeldzaam dat een ploeg die de Champions League-wedstrijd thuis verliest, zich daarna in het uitduel alsnog voor de volgende ronde plaatst. Dat lukte alleen Ajax (1996 tegen Panathinaikos) en Internazionale (in 2011 tegen Bayern München). Zowel Ajax als Inter ging verder na een 0-1 nederlaag voor eigen publiek. Arsenal moet een 1-3 verliespartij zien te repareren.

20.21 uur: ANALYSE ATLÉTICO - LEVERKUSEN
VI-redacteur Süleyman Öztürk laat zijn licht schijnen op de kansen van Atlético Madrid tegen Bayer Leverkusen. Beluister hier zijn visie.

20.18 uur: ANALYSE MONACO - ARSENAL
VI-analtyicus Taco van den Velde blikt vooruit op AS Monaco - Arsenal. Wat zijn volgens hem de kansen van The Gunners?

20.14 uur: VERTROUWEN ATLÉTICO
Atlético Madrid moet tegen Bayer Leverkusen een 1-0 achterstand goedmaken, maar kan vertrouwen op zijn ijzersterke thuisvorm. In het kolkende Vicente Calderón hoeven de mannen van Diego Simeone niemand te vrezen. Atlético Madrid won namelijk van zijn laatste tweeëntwintig Europese thuiswedstrijden, tegen één gelijkspel en één nederlaag. Die verliespartij kwam tot stand op 14 februari 2013: 0-2 tegen Rubin Kazan in de zestiende finale van de Europa League.

20.01 uur: VOORKOMT ARSENAL ENGELSE AFGANG?
Liverpool en Chelsea zijn al uitgeschakeld en Manchester City staat er zeer slecht voor met een uitduel met Barcelona voor de boeg. Weet Arsenal het gezicht van de Premier League te redden in de Champions League? Laat hieronder weten wat voor resultaten jij voorspelt!

19.57 uur: EVEN OPFRISSEN
Hoe ging het drie weken geleden ook alweer? Bekijk hier de hoogtepunten van Arsenal - Monaco en Leverkusen - Atlético.

19.45 uur: OPSTELLINGEN AS MONACO - ARSENAL
Ook de opstellingen van AS Monaco en Arsenal zijn binnen. De club uit de Ligue 1 zit op rozen tegen de Londenaren, na de 1-3 zege van drie weken geleden. Maarten Stekelenburg zit zoals gebruikelijk op de bank; de Nederlander mag alleen in de nationale bekertoernooien opdraven.
Monaco: Subasic; Fabinho, Abdennour, Wallace, Kurzawa; Kondogbia, Toulalan; Martial, Moutinho, Dirar; Berbatov.
Arsenal: Ospina; Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal; Coquelin, Cazorla; Welbeck, Özil, Sánchez; Giroud.

19.40 uur: OPSTELLINGEN ATLÉTICO MADRID - BAYER LEVERKUSEN
De formaties van Atlético Madrid en Bayer Leverkusen voor hun duel in Madrid is al bekend. De Champions League-finalist van vorig seizoen moet tegen de Duitsers een 1-0 achterstand goedmaken om zich voor de kwartfinale te plaatsen.
Atlético: Moyá; Juanfran, Miranda, Giménez, Gámez; Mario Suarez, Cani, Koke, Arda Turan; Mandzukic, Griezmann.
Leverkusen: Leno; Hilbert, Toprak, Spahic, Wendell; Castro, Bender; Bellarabi, Calhanoglu, Son; Drmic.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.