VI Live: Kramer haalt gram op Fraser, zorgen NAC

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: Kramer haalt gram op Fraser, zorgen NAC

22.38 uur: HET ZIT EROP: ADO VERSLAAT NAC MET 3-2
ADO sleept de overwinning uit het vuur. Waar debutant Demy de Zeeuw voor een NAC-feestje leek te gaan zorgen met twee goals, is het Michiel Kramer die uitgroeit tot held bij de Hagenaars. Zijn twee goals, en die van Xander Houthoop, helpen ADO aan een uiterst belangrijke zege. Bij NAC blijven de degradatiezorgen groot. En dan te bedenken dat ADO-coach Henk Fraser tegen FC Dordrecht (0-0) Kramer nog aan de kant hield...

22.29 uur: ADO OP VOORSPRONG!
Michiel Kramer doet het weer! Met een schitterende goal zet hij ADO op 3-2. Al vallend stuurt hij de bal naar de verre hoek met een kopbal. Kramer bewijst dus dat hij wel degelijk in de basis hoort bij ADO.

22.19 uur: HET IS WEER 2-2 IN DEN HAAG
Xander Houtkoop zorgt, koud een minuut in het veld, voor de gelijkmaker. NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar moet bij een schot van Dion Malone lossen en ziet Houtkoop binnentikken. Gaat ADO nog op zoek naar de 3-2?

22.02 uur: DROOMDEBUUT DE ZEEUW
Wat gebeurt hier allemaal? Met een droge tegendraadse knal zet Demy de Zeeuw NAC weer op voorsprong bij ADO: 1-2. Het is voor de debuterende middenvelder, die nota bene ruim een jaar niet voetbalde, al zijn tweede goal. Dat mag met recht een droomdebuut genoemd worden...

21.58 uur: KRAMER ZET ADO OP GELIJKE HOOGTE
Uitgerekend Michiel Kramer zet ADO Den Haag op gelijke hoogte in eigen huis tegen NAC Breda: 1-1. De in de basis teruggekeerde spits haalt zijn gram op trainer Henk Fraser. ADO gaat vervolgens direct op jacht naar de 2-1, maar Roland Alberg mist oog in oog met Jelle ten Rouwelaar een grote kans.

21.36 uur: EINDSTAND VITESSE - WILLEM II 2-0
De vierde zege op rij is een feit voor Vitesse. Namens de Arnhemmers waren Zakaria Labyad en Betrand Traore trefzeker.

21.35 uur: EINDSTAND EXCELSIOR - FC GRONINGEN 1-1
Beide ploegen houden een punt over aan het duel op Woudestein, al zal met name Excelsior daar flink van balen. Aanvaller Ninos Gouriye raakt namelijk in korte tijd zowel de linker- als de rechterpaal van het doel van Groningen.

21.33 uur: RUSTSTAND ADO DEN HAAG – NAC BREDA 0-1
NAC Breda leidt halverwege met een minimaal verschil dankzij een treffer van nieuweling Demy de Zeeuw. Een uitstekende binnenkomer van de voormalige middenvelder van onder meer AZ, Ajax, Spartak Moskou en Anderlecht.

20.56 uur: RUSNÁK ZORGT OP FRAAIE WIJZE VOOR 1-1
Het is weer 1-1 bij Excelsior-FC Groningen. En hoe! De mee opgekomen Eric Botteghin heeft een afgemeten voorzet in huis, maar de afronding van Albert Rusnák is zo mogelijk  nog mooier. Hij knalt raak met een heerlijke volley: het is weer 1-1.

20.56 uur: DE ZEEUW SCOORT
Joeri de Kamps zorgt voor de eerste waarschuwing voor ADO Den Haag en een minuut later deelt Demy de Zeeuw de eerste tik uit. Met een bekeken schotje scoort hij bij zijn debuut voor NAC Breda. Zo blijkt ruim een jaar afwezigheid hem dus geen parten te spelen...

20.46 uur: BOVENBERG ZET EXCELSIOR OP VOORSPRONG
De ploegen doen er voor rust een helft over om te scoren, maar in de eerste minuut na rust is het raak. Daan Bovenberg doet wat hij al veel vaker deed in de Eredivisie, scoren na een corner. De verdediger zet Excelsior zodoende op voorsprong op aangeven van Jeff Stans. Groningen moet in de achtervolging.

20.45 uur: AFTRAP ADO DEN HAAG – NAC BREDA
ADO-trainer Henk Fraser heeft een draai gegeven aan de spitsencarrousel. Topscorer Michiel Kramer keert terug in de basis, terwijl winteraanwinsten Wilson Eduardo en Aleksandr Iakovenko blijven staan. Mike van Duinen, die kampt met een lichte voetblessure, begint daardoor op de bank.
Bij NAC Breda debuteert Demy de Zeeuw, die ruim een jaar geleden zijn laatste wedstrijd speelde (met Anderlecht). Trainer Robert Maaskant laat daarnaast FC Twente-huurling Feliticiano Zschusschen voor het eerst aan de aftrap komen bij de Brabantse formatie.
De opstellingen:
ADO Den Haag: Hansen; Malone, Wormgoor, Derijck, Meijers; Bakker, Kristensen, Alberg; Eduardo, Kramer en Iakovenko
NAC Breda: Ten Rouwelaar; Ligeon, marcellis, Koch, Van der Weg; De Zeeuw, Swerts, De Kamps; Zschusschen, Fernandez en Tighadouini.

20.32 uur: VITESSE OP ROZEN
Op slag van rust tekent de vierde zege op rij van Vitesse zich af. Bertrand Traore trapt de bal fraai over Willem II-doelman Kostas Lamprou. Het is een passende stand gezien de eerste helft.

20.31 uur: RUSTSTAND EXCELSIOR-FC GRONINGEN 0-0
Voor rust is er nog niet gescoord in Kralingen.

20.25 uur: EINDSTAND CRYSTAL PALACE-LIVERPOOL 1-2
Liverpool schaart zich bij de laatste acht in het toernooi om de FA Cup. Zodoende lonkt er nog steeds een prijs voor Steven Gerrard.

20.22 uur: EINDSTAND HERACLES ALMELO-FEYENOORD 2-0
Feyenoord gaat op pijnlijke wijze onderuit bij Heracles Almelo en moet daardoor even pas op de plaats maken in de jacht op de tweede plek.

20.22 uur: EINTRACHT FRANKFURT-SCHALKE 04 1-0
De goal van voormalig Vitesse-aanvaller Lucas Piazón blijkt Schalke 04 te machtig. Daardoor blijft de ploeg van de geschorste Klaas-Jan Huntelaar steken op de vierde plek, aangezien Borussia Mönchengladbach eerder vandaag de derde plek pakte. Woensdag krijgt Schalke een ideale gelegenheid om de bittere nasmaakt weg te spoelen. Dan komt Real Madrid in het kader van de Champions League op bezoek.

20.15 uur: GOAL VITESSE
Davy Pröpper knalt de bal hard op de paal, maar in de rebound schiet Zakaria Labyad de bal alsnog binnen. Vitesse leidt met 1-0 tegen Willem II.

20.14 uur: OVER EN UIT VOOR FEYENOORD
Thomas Bruns maakt aan alle onzekerheid een einde. Op aangeven van Bryan Linssen knikt de aanvallende middenvelder binnen: 2-0.

20.04 uur: IMMERS RAAKT PAAL
Bijna de gelijkmaker van Feyenoord! Lex Immers kopt de bal op de paal. Feyenoord heeft nog een kwartier om een pijnlijke nederlaag te voorkomen.

19.50: EINDSTAND REAL MADRID-DEPORTIVO LA CORUÑA 2-0
De goals van Isco en Karim Benzema blijken voor Real Madrid genoeg om Barcelona en Atlético Madrid voorlopig op een achterstand van vier en zeven punten te zetten.

19.46 uur: GOAL LIVERPOOL
Liverpool komt op voorsprong dankzij Adam Lallana: 1-2. De aanvaller kan simpel binnenschieten nadat Palace-doelman Julian Speroni de directe vrije trap van Mario Balotelli slecht verwerkt.

19.45 uur: AFTRAP VITESSE - WILLEM II
Het duel in Arnhem is begonnen. Zet Vitesse de zegereeks voort of steekt het verrassend sterke Willem II daar een stokje voor? Hieronder de opstellingen van nummer acht Vitesse en nummer negen Willem II.
Vitesse: Room; Diks, Kashia, Van der Heijden, Achenteh; Vejinovic, Pröpper, Kazaisjvili; Olijnyk, Traoré, Labyad.
Willem II: Lamprou; Van der Struijk, D. Wuytens, Peters, Dijks; Haemhouts, S. Wuytens, Braber; Sahar, Armenteros, Ondaan.

19.45 uur: AFTRAP EXCELSIOR - FC GRONINGEN
Het is twaalf jaar en vijf maanden geleden dat Excelsior voor het laatst drie punten pakte tegen FC Groningen in Eredivisieverband. Lukt het vandaag wel? Hieronder de 22 namen.
Excelsior: Damen; Bovenberg, Fischer, Mattheij, Kuipers; Bruins, Kruijs, Stans; Botaka, Van Weert, Van Mieghem.
FC Groningen: Padt; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Rusnák, Lindgren, Tibbling, Chery; Mahi, De Leeuw.

19.38 uur: GOAL LIVERPOOL
Daniel Sturridge zet Liverpool al snel in de tweede helft op gelijke hoogte tegen Crystal Palace: 1-1. De aanvaller volleert de bal achter doelman Julian Speroni.

19.35 uur: BENZEMA BESLIST DUEL
Real Madrid staat op 2-0 tegen Depor. Na breedleggen van Cristiano Ronaldo is een handig wippertje van Karim Benzema goed voor de beslissing.

19.35 uur: FEYENOORD MET DRIE VERDEDIGERS
Sven van Beek is bij Feyenoord met een blessure in de kleedkamer gebleven. Opvallend genoeg is Tonny Vilhena zijn vervanger. Feyenoord speelt na rust nog maar met drie verdedigers. Zo hoopt trainer Fred Rutten de 1-0 achterstand bij Heracles Almelo weg te poetsen.

19.17 uur: RUSTSTAND HERACLES ALMELO – FEYENOORD 1-0
Ongelofelijk, vlak voor rust komt Heracles Almelo op voorsprong tegen Feyenoord. Terence Kongolo werkt een ingooi slecht weg en Bryan Linssen schiet op schitterende wijze de bal over doelman Kenneth Vermeer heen: 1-0.

19.16 uur: RUSTSTAND EINTRACHT FRANKFURT – SCHALKE 04 0-0
Schalke heeft de ban nog niet kunnen breken.

19.16 uur: RUSTSTAND CRYSTAL PALACE – LIVERPOOL 1-0
Liverpool moet nog vol aan de bak voor een plek in de kwartfinale van het toernooi om de FA Cup.

18.46 uur: GOAL CRYSTAL PALACE
Liverpool komt na ruim een kwartier op achterstand: 1-0. Doelman Simon Mignolet keert de inzet van Marouane Chamakh, maar is volkomen kansloos op de rebound van Fraizer Campbell.

18.44 uur: RUSTSTAND REAL MADRID-DEPORTIVO LA CORUÑA 1-0
Het is eenrichtingsverkeer in Madrid, waardoor de oogst van één treffer mager is. De lat stond voor het openingsdoelpunt van Isco succes van Cristiano Ronaldo en Gareth Bale in de weg.

18.30 uur: AFTRAP HERACLES ALMELO – FEYENOORD
Kan Feyenoord op het kunstgras in Almelo de druk op nummer twee Ajax opvoeren?
De opstellingen:
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Schenkeveld, Veldmate, Aktaou; Vujicevic, Bruns, Fledderus; Linssen, Weghorst, Darri.
Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Kongolo, Nelom; Clasie, El Ahmadi, Immers; Toornstra, Kazim-Richards, Boëtius.

18.30 uur: AFTRAP EINTRACHT FRANKFURT - SCHALKE 04  
Zonder de nog geschorste Klaas-Jan Huntelaar begint Schalke 04 aan het duel met Eintracht Frankfurt, waarin het de derde plaats kan heroveren op Borussia Mönchengladbach.

18.30 uur: AFTRAP CRYSTAL PALACE – LIVERPOOL
Gaat Steven Gerrard met Liverpool door naar de kwartfinale van het toernooi om de FA Cup? De 34-jarige middenvelder is zelf door een hamstringblessure afwezig op Selhurst Park. Gerrard neemt na de zomer afscheid van zijn geliefde Liverpool en hoopt vurig op een succesvol slot. Om dat te bewerkstelligen moet eerst Crystal Palace opzij gezet worden. Hieronder de opstelling van The Reds.
Liverpool:
Mignolet, Can, Skrtel, Sakho, Markovic, Allen, Henderson, Moreno, Lallana, Sturridge, Coutinho.

18.21 uur: ISCO SCOORT
Daar is de openingstreffer van Real Madrid, dat loon naar werken krijgt. Cristiano Ronaldo en Gareth Bale raakten al de lat, alvorens Ronaldo een grote kans om zeep hielp. Niet veel later was het alsnog raak. Isco krult de bal fraai in de bovenhoek.

18.00 uur: AFTRAP REAL MADRID-DEPORTIVO LA CORUÑA
Real is begonnen aan het thuisduel met Depor. Bij de Madrilenen bestaat de voorhoede weer uit Gareth Bale, Karim Benzema en Cristiano Ronaldo. Doelstelling voor Real is het gat met Barcelona en Atlético Madrid vergroten naar vier en zeven punten. De concurrenten komen allebei zondag in actie.

17.56 uur: EINDSTANDEN FA CUP
Doelman Kelle Roos sneuvelt in de vijfde ronde van de strijd om de FA Cup. De sluitpost van Derby County ging thuis met 2-1 onderuit tegen Reading. Blackburn Rovers boekte een sensationele 4-1 overwinning op Stoke City.
De uitslagen:
Derby County – Reading 2-1
Blackburn Rovers – Stoke City 4-1

17.55 uur: EINDSTAND PARIS SAINT-GERMAIN - CAEN 2-2
Ongelofelijk, Paris Saint-Germain beleeft een dramatische slotfase tegen Caen. Er leek weinig aan de hand voor de ploeg van trainer Laurent Blanc, maar door blessures van Serge Aurier en Lucas Moura eindigde het uitgewisselde PSG de wedstrijd met negen man. Tot overmaat van ramp kwam Caen tegen het negental van PSG helemaal terug in de wedstrijd. In de 89ste minuut maakte Emiliano Sala de 2-1 en door een vrije trap van Hervé Bazile werd het zelfs nog gelijk: 2-2.

LANDGENOTEN: Nadir Ciftçi opende namens Dundee United de score tegen Kilmarnock vanaf elf meter, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg uiteindelijk met 3-2 ten onder ging. Namens Dundee was Henri Anier trefzeker, terwijl Josh Magennis, Chris Johnston en Sammy Clingan scoorden namens Kilmarnock.

17.22 uur: EINDSTANDEN BUNDESLIGA
Wat een krankzinnige voetbalmiddag in de Bundesliga. Spanning, doelpunten, Nederlanders in vorm en records…….Alle ingrediënten waren aanwezig, dat is wel duidelijk.
Bayern München - Hamburger SV 8-0
Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg 4-5
1899 Hoffenheim - VfB Stuttgart 2-1
Werder Bremen - FC Augsburg 3-2
Borussia Mönchengladbach - 1. FC Köln 1-0

17.20 uur: OPNIEUW DOST!!
Wat een bizarre wedstrijd tussen Bayer Leverkusen en VfL Wolfsburg. Het slotakkoord is voor Bas Dost, die met zijn vierde van de middag de eindstand bepaalt in het voordeel van Wolfsburg: 4-5.

17.17 uur: GROOTSTE NEDERLAAG HSV
En het staat 8-0 dankzij Mario Götze. Daarmee is de grootste nederlaag van HSV in de clubhistorie een feit. Eerder gingen Die Rothosen met 9-2 onderuit tegen Bayern. Nu dus met acht doelpunten verschil. Een pijnlijke middag voor Van der Vaart en consorten.

17.15 uur: FEYENOORD MET KARSDORP
Fred Rutten voert één wijziging door ten opzichte van vorige week tegen SC Cambuur (2-1 overwinning). De trainer van Feyenoord start met Rick Karsdorp als rechtsback. Hij vervangt tegen Heracles Almelo Khalid Boulahrouz. Hieronder de opstellingen.
Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Kongolo, Nelom; Clasie, Immers, El Ahmadi; Toornstra, Kazim, Boëtius.
Heracles: Castro; Breukers, Schenkeveld, Veldmate, Aktaou; Vujicevic, Bruns, Fledderus; Linssen, Weghorst, Darri.

16.57 uur: LEVERKUSEN MAAKT GELIJK
Ongelofelijk, VfL Wolfsburg geeft het na rust helemaal uit handen. Ondanks een hattrick van Bas Dost komt Bayer Leverkusen naast Wolfsburg: 4-4. Heung-Min Son maakte net als Dost een hattrick, terwijl Karim Bellarabi de andere treffer maakte voor de thuisploeg.

16.57 uur: NUMMER ZEVEN
Bayern München maakt de zevende! Invaller Franck Ribéry is de gevierde man.

16.50 uur: HATTRICK DOST
Zo, daar is de hattrick van Bas Dost. Hij tikt de vierde treffer van VfL Wolfsburg binnen, dat daarmee Bayer Leverkusen (dat door twee doelpunten van Heung-Min Son terug leek te komen in de wedstrijd) weer op afstand zet: 2-4.

16.45 uur: BAYERNS ZESDE
Binnen een minuut na de 5-0 maakt Bayern de zesde goal! Robert Lewandowski rondt van dichtbij af. Gaat Bayern de dubbele cijfers halen tegen de ploeg van Rafael van der Vaart?

16.44 uur: EN DAT IS VIJF
Bayern München laat niets heel van Hamburger SV. Thomas Müller maakt in de 55ste minuut de 5-0 met een geplaatst schot.

16.36 uur: TWEEDE GOAL ROBBEN
Arjen Robben maakt de 4-0 in de 47ste minuut! Bayern München stevent tegen HSV af op een monsterscore.

16.18 uur: RUSTSTANDEN BUNDESLIGA
Bayern München - Hamburger SV 3-0
Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg 0-3
1899 Hoffenheim - VfB Stuttgart 1-1
Werder Bremen - FC Augsburg 3-1
Borussia Mönchengladbach - 1. FC Köln 0-0

16.07 uur: BEAUTY ROBBEN
Wat een doelpunt van Arjen Robben! De Nederlander snijdt vanaf rechts naar binnen en schiet de bal met links via de binnenkant van de paal in de kruising! Het staat al 3-0 voor Bayern tegen HSV.

16.02 uur: GOAL IBRAHIMOVIC
Paris Saint-Germain heeft slechts twee minuten nodig om op voorsprong te komen tegen Caen. Wie anders dan Zlatan Ibrahimovic zet de ploeg uit Parijs, waar Gregory van der Wiel ontbreekt, op voorsprong: 1-0.

16.00 uur: AFTRAP PARIS SAINT-GERMAIN - CAEN

15.59 uur: DOST TOVERT
Sinds de winterstop is Bas Dost al bijzonder productief bij VfL Wolfsburg, maar nu maakt hij ook nog eens mooie treffers. Met een hakbal promoveert hij een voorzet van Kevin De Bruyne tot doelpunt: 0-3. De Nederlander heeft in zijn afgelopen vier duels even vaak gescoord als in heel 2014.

15.54 uur: BAYERN SCOORT WEER
De Nord Süd-derby lijkt al beslist! Mario Götze maakt in de 24ste minuut van dichtbij de 2-0 voor Bayern.

LANDGENOTEN:Virgil van Dijk heeft met Celtic uitstekende zaken gedaan in de strijd om de Schotse landstitel. The Bhoys wonnen op bezoek bij Saint Johnstone met 1-2 en staan nu zes punten los aan kop van de Premier League.

15.52 uur: GOAL BAYERN
Bayern München komt op 1-0 tegen Hamburger SV, door een benutte strafschop van Thomas Müller.

15.47 uur: GEWELDIGE KNAL NALDO
Wat een doelpunt van VfL Wolfsburg. Centrale verdediger Naldo knalt van circa veertig meter een vrije trap richting doel en Bayer Leverkusen-keeper Bernd Leno kan de inzet niet keren: 0-2.

15.36 uur: DOELPUNT DOST
Bas Dost helpt VfL Wolfsburg op voorsprong tegen Bayer Leverkusen, na een voorzet van Vieirinha! Het is alweer zijn vierde doelpunt sinds de jaarwisseling.

15.30 uur: AFTRAP BUNDESLIGA
Behalve Rafael van der Vaart en Arjen Robben staan er nog twee Nederlanders vanmiddag in de basis in de Bundesliga: Roel Brouwers (Borussia Mönchengladbach) en Bas Dost. De spits behoudt zijn basisplaats bij VfL Wolfsburg, dat uit tegen Bayer Leverkusen speelt. Een cruciaal duel in strijd om de tickets voor de Champions League. Bij FC Augsburg ontbreekt aanvoerder Paul Verhaegh door een blessure. Trainer Huub Stevens speelt met VfB Stuttgart uit tegen 1899 Hoffenheim.
De wedstrijden:
Bayern München – Hamburger SV
Bayer Leverkusen – VfL Wolfsburg
Borussia Mönchengladbach – 1. FC Köln
1899 Hoffenheim – VfB Stuttgart
Werder Bremen – FC Augsburg

15.20 uur: ROBBEN TEGEN VAN DER VAART
De honderdste editie van de Nord Süd-derby begint over tien minuten. Arjen Robben staat in de basis bij Bayern München, terwijl Rafael van der Vaart begint bij Hamburger SV. Bij de thuisclub staat Holger Badstuber voor het eerst in een half jaar in de basis.
De opstellingen
Bayern: Neuer; Rafinha, Badstuber, Benatia, Bernat; Alaba, Schweinsteiger; Müller, Götze, Robben; Lewandowski.
HSV: Drobný; Götz, Djourou, Westermann, Ronny Marcos; Stieber, Diaz, Van der Vaart, Jansen; Rudnevs, Olic.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.