VI Live: Kijk terug op Rotterdams en Baskisch succes

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

Hiermee is VI Live voor vrijdag 3 mei afgesloten.

23.08 uur: EINDSTAND RAYO VALLECANO - ATHLETIC DE BILBAO 0-3
Athletic de Bilbao kan zich opmaken voor de voorronde van de Champions League, de vierde plaats in de Primera División kan de Basken niet meer ontgaan na de zege op Rayo Vallecano.

22.38 uur: EINDSTAND FC EINDHOVEN – SPARTA ROTTERDAM 0-2
Sparta Rotterdam heeft de eerste ronde van de play-offs overleefd. In het Jan Louwers Stadion werd FC Eindhoven met 0-2 verslagen. Zaterdag weet Sparta wie er donderdag op bezoek komt voor het vervolg van de jacht op een plaats in de Eredivisie.

22.32 uur: FC EINDHOVEN – SPARTA ROTTERDAM 0-2
Finn Stokkers maakt een einde aan de onzekerheid bij Sparta. De invaller profiteert net als maandag van een fout van Eindhoven-keeper Tom Muyters.

21.50 uur: RUSTSTAND RAYO VALLECANO - ATHLETIC DE BILBAO 0-2

21.32 uur: RUSTSTAND FC EINDHOVEN – SPARTA ROTTERDAM 0-1
Sparta Rotterdam zoekt na 45 minuten dankzij een benutte strafschop de kleedkamer op met een positief gevoel. FC Eindhoven kijkt net als in de heenwedstrijd tegen een achterstand aan, maar heeft beduidend meer tijd om de achterstand goed te maken.

21.26 uur: GOAL FC EINDHOVEN – SPARTA ROTTERDAM 0-1
Koud een minuut na de pegel van Nayib Lagouireh op de paal, slaat Sparta aan de andere kant toe. Michel Breuer opent de score uit een strafschop, toegekend na hands van Maxime Gunts.

21.00 uur: AFTRAP RAYO VALLECANO - ATHLETIC DE BILBAO

20.45 uur: AFTRAP FC EINDHOVEN – SPARTA ROTTERDAM
Welke club overleeft na De Graafschap de eerste ronde van de play-offs om een plaats in de Eredivisie? Na het 1-1 gelijkspel op Het Kasteel is FC Eindhoven favoriet, maar kan Sparta Rotterdam zich toch nog een keer oprichten?

20.40 uur: EINDSTAND DE GRAAFSCHAP – FORTUNA SITTARD 3-1
Het laatste fluitsignaal klinkt. Met overtuiging wint De Graafschap van Fortuna Sittard en gaat daardoor naar de volgende ronde van de play-offs. Over twee wedstrijden winnen De Superboeren met 7-2 van de ploeg uit Limburg.

20.29 uur: GOAL DE GRAAFSCHAP - FORTUNA SITTARD 3-1
Het blijft doelpunten regenen in Doetinchem. Wederom scoort De Graafschap. Dit keer is het Vincent Vermeij, die op aangeven van Nathan Kabasele 3-1 op het scorebord zet. De wedstrijd is nu beslist.

20.25 uur: GOAL DE GRAAFSCHAP - FORTUNA SITTARD 2-1
Uit het niets maakt Fortuna Sittard de aansluitingstreffer. Sjoerd Linssen kopt uit een voorzet keurig binnen. De treffer lijkt slechts voor de statistieken te tellen.

20.21 uur: GOAL DE GRAAFSCHAP - FORTUNA SITTARD 2-0

De wedstrijd op de Vijverberg is gespeeld. Door goed voorbereidend werk van Nathan Kabasele kan Nathaniel Will de 2-0 op het scorebord zetten. Zijn harde schot is onhoudbaar voor doelman Kaya en daarmee lijkt er geen twijfel te bestaan wie er doorgaat naar de volgende ronde van de play-offs.

20.08 uur: GOAL DE GRAAFSCHAP - FORTUNA SITTARD 1-0
Dean Koolhof zorgt namens de Superboeren voor de openingstreffer. Na een aantal gemiste kansen aan de zijde van De Graafschap, profiteert de aanvaller wel. Een op een met doelman Ferhat Kaya schiet hij koeltjes door de benen van de Belgische keeper.

19.33 uur: RUSTSTAND DE GRAAFSCHAP – FORTUNA SITTARD 0-0
De eerste helft tussen De Graafschap en Fortuna Sittard is weinig verheffend. De grootste kansen zijn voor de Superboeren.  Vincent Vermeij ziet zijn bekeken kopbal gered worden door doelman Ferhat Kaya. Ook een listig stiftje van diezelfde Vermeij gaat net langs het doel. Met nog 45 minuten op de klok wordt het heel moeilijk voor de Limburgers om de 1-4 nederlaag van afgelopen maandag te niet te doen.

18.45 uur: AFTRAP DE GRAAFSCHAP - FORTUNA SITTARD
Fortuna Sittard heeft de hoop nog niet helemaal opgegeven maar heeft in Doetinchem wel een wonder nodig om door te gaan naar de tweede ronde van de play-offs om een plaats in de Eredivisie. De Graafschap heeft een 4-1 marge overgehouden aan het bezoek aan Limburg van maandag. De nummer 16 van de Eredivisie is de volgende tegenstander.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.