VI Live: kijk terug op een enerverende voetbalavond

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

Hierbij is VI Live voor deze vrijdag ten einde.

22.48 uur: EINDSTAND AC MILAN - BOLOGNA 1-0
Dankzij een wonderschone treffer van Mario Balotelli wint AC Milan thuis van Bologna en stijgt daarmee naar de negende plaats in de Serie A.

22.47 uur: EINDSTAND ELCHE - OSASUNA 0-0
Geen winnaar bij het duel tussen Elche en Osasuna; beide clubs komen niet tot scoren.

22.41 uur: GOAL AC MILAN - BOLOGNA 1-0
Wat een schitterende goal van Mario Balotelli! Van ruim twintig meter haalt de aanvaller verwoestend uit en bezorgt een worstelend AC Milan daarmee de voorsprong.

22.21 uur: EINDSTAND FSV MAINZ 05 - HANNOVER 96 2-0
In eigen huis wint FSV Mainz 05 van Hannover 96, waardoor het stijgt naar de zevende plaats in de Bundesliga. De club heeft na 21 wedstrijden 33 punten.

22.20 uur: EINDSTAND PARIS SAINT-GERMAIN - VALENCIENNES 3-0
Paris Saint-Germain wint thuis eenvoudig van Valenciennes en kan zich opmaken voor het uitduel dinsdag met Bayer Leverkusen in de achtste finale van de Champions League.

22.19 uur: EINDSTAND CLUB BRUGGE - KV KORTRIJK 3-1
Mede dankzij twee doelpunten (beide uit een strafschop) van voormalig PSV'er Timmy Simons (37) is Club Brugge te sterk voor KV Kortrijk en de ploeg van trainer Michel Preud'homme blijft daardoor tweede. Bij de bezoekers speelde Robert Klaasen vanaf de 77ste minuut mee.

Almere City FC - FC Emmen 1-4

VVV-Venlo pakt de derde periode in de Jupiler League, aangezien Willem II niet verder komt dan een gelijkspel bij MVV Maastricht. Beide clubs stonden gelijk voorafgaand aan de beslissende speelronde. Koploper FC Dordrecht verspeelt op eigen veld punten tegen Jong Ajax.

21.50 uur: EINDSTAND PSV - HERACLES ALMELO 2-1
PSV sleept de overwinning uit het vuur dankzij doelman Jeroen Zoet, die in de slotfase voorkomt dat Heracles Almelo een punt meeneemt uit Eindhoven.

21.43 uur: GOAL PARIS SAINT-GERMAIN - VALENCIENNES 3-0
In een tijdsbestek van twee minuten loopt Paris Saint-Germain uit naar een 3-0 voorsprong. Zlatan Ibrahimovic maakt in de vijftigste minuut 2-0 en kort daarna zorgt Gary Kagelmacher met een eigen doelpunt voor de derde treffer van de koploper uit Parijs.

21.37 uur: RUSTSTAND AC MILAN - BOLOGNA 0-0
Geen doelpunten in de eerste helft van het duel tussen AC Milan en Bologna. De thuisclub van trainer Clarence Seedorf heeft het meeste balbezit, maar veel kansen levert dat tot dusver niet op. Kort voor rust ligt de wedstrijd overigens even stil, nadat de scheidsrechter een bal in zijn gezicht krijgt geschoten.

21.19 uur: GOAL PSV - HERACLES ALMELO 2-1
Uit een voorzet van Jetro Willems kopt Bryan Ruiz zijn eerste treffer namens PSV binnen. De Costa Ricaan zet de Eindhovenaren daarmee opnieuw op voorsprong.

21.17 uur: RUSTSTAND PARIS SAINT-GERMAIN - VALENCIENNES 1-0
Door een treffer van Ezequiel Lavezzi staat koploper Paris Saint-Germain bij rust met 1-0 voor tegen Valenciennes, dat de achttiende plaats bezet in de Ligue 1.

LANDGENOTEN: Rizespor wint thuis met 5-1 van Gaziantepspor, waar Haris Medunjanin in de 37ste minuut het doelpunt voor zijn rekening neemt.

20.48 uur: GOAL PARIS SAINT-GERMAIN - VALENCIENNES 1-0
Ezequiel Lavezzi zorgt in de achttiende minuut voor de voorsprong van Paris Saint-Germain.

20.45 uur: RUSTSTAND PSV - HERACLES ALMELO 1-1
Halverwege is er nog geen beslissing gevallen in Eindhoven. PSV en Heracles Almelo gaan rusten met een 1-1 stand door treffers van Memphis Depay en Bryan Linssen.

20.45 uur: AFTRAP AC MILAN - BOLOGNA
Zonder de geblesseerde Urby Emanuelson maar mét Nigel de Jong start AC Milan-trainer Clarence Seedorf aan de thuiswedstrijd tegen Bologna in de Serie A.

20.42 uur: GOAL PSV - HERACLES ALMELO 1-1
Kort voor rust komt Heracles Almelo op gelijke hoogte in het Philips Stadion. Bryan Linssen schiet van buiten het strafschopgebied schitterend binnen.

20.30 uur: AFTRAP PARIS SAINT-GERMAIN - VALENCIENNES
Gregory van der Wiel staat, net als Zlatan Ibrahimovic, in de basis tijdens het thuisduel van Ligue 1-koploper Paris Saint-Germain met Valenciennes.

20.04 uur: GOAL PSV - HERACLES ALMELO 1-0
Memphis Depay zet PSV al vroeg op voorsprong. In twee instanties passeert hij Remko Pasveer.

20.00 uur: AFTRAP PSV - HERACLES ALMELO
PSV trapt af en zorgt daarmee voor de start van de 24ste speelronde in de Eredivisie.

19.30 uur: PSV - HERACLES ALMELO
De opstellingen zijn binnen. PSV-trainer Phillip Cocu heeft geen verrassingen in zijn basisformatie. Karim Rekik keert terug van een schorsing, waardoor Jorrit Hendrix weer plaatsneemt op de bank. De overige tien spelers zijn hetzelfde als afgelopen zaterdag tijdens de 3-2 thuiszege op FC Twente. Bij Heracles is Bryan Linssen de vervanger van Thomas Bruns.
Opstellingen:
PSV: Zoet; Arias, Bruma, Rekik, Willems; Park, Hiljemark, Schaars; Ruiz, Locadia, Depay.
Heracles Almelo: Pasveer; Te Wierik, Schenkeveld, Veldmate, Davidson; Cziommer, Rienstra, Bel Hassani; Rosheuvel, Uth, Linssen.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.