VI Live: kijk terug op deze Europa League-avond

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International het WK op de voet volgt.

VI Live: kijk terug op deze Europa League-avond

Hiermee is de VI Live afgesloten

21.49 uur: EINDSTAND PEC ZWOLLE - SPARTA PRAAG 1-1
Op voorhand een mooi resultaat, maar achteraf te weinig. PEC Zwolle heeft de wedstrijd laat uit handen gegeven. De ploeg van trainer Ron Jans speelde niet alleen gelijk, maar incasseerde ook een treffer. Volgende week donderdag is de return in Praag.

21.38 uur: EINDSTAND ZORYA LUHANSK - FEYENOORD 1-1
Feyenoord laat, na een moeizaam begin in de tweede helft, de kansen liggen en blijft daardoor steken op een gelijkspel. Wel maakten de Rotterdammers een uitdoelpunt. dat biedt perspectief voor de return van volgende week donderdag.

21.37 uur: GOAL SPARTA PRAAG 1-1
Lang kunnen de Zwollenaren niet genieten. Op aangeven van Kamil Vacek, die vrij door mag lopen, zet Ladislav Krejcí de gelijkmaker op het scorebord.

21.34 uur: WEER EEN DOT VAN EEN KANS
Ook Tonny Vilhena laat een levensgrote kans liggen. Voor open doel weet de middenvelder het net niet te vinden.

21.33 uur: GOAL PEC ZWOLLE!!! 1-0
Het feest barst los in Zwolle! Jody Lukoki is het eindstation van een vlotlopende aanval via Necid en Jesper Drost.

21.28 uur: VAN BEEK NEEMT RISICO
Sven van Beek grijpt in maar komt ook goed weg. De verdediger van Feyenoord raakt een aanvaller van Zorya en scheidsrechter Pawel Gil had de bal misschien zelfs op de stip moeten leggen.

21.26 uur: GROTE KANS FEYENOORD
Wat een kans voor Lex Immers. De middenvelder krijgt de bal precies op maat, maar mist hopeloos van dichtbij. Even later is het Mitchell te Vrede die een grote kans laat liggen. De spits heeft een vrije doortocht maar neemt te veel tijd en verliest de bal.

21.20 uur: NIJLAND VOOR SLOTOFFENSIEF
Ron Jans voelt dat er meer in zit en brengt Stef Nijland in de ploeg voor de laatste twintig minuten. De centrumspits lost Ryan Thomas af.

21.14 uur: VORMER VOOR CLASIE
Trainer Fred Rutten brengt Ruud Vormer een kwartier voor tijd voor de moegestreden Jordy Clasie. Vlak daarvoor bracht de oefenmeester van Feyenoord aankoop Bilal Basacikoglu voor Jean-Paul Boëtius.

21.01 uur: FEYENOORD DOOR HET OOG VAN DE NAALD
Feyenoord komt goed weg! Doelman Erwin Mulder keert het schot van Dmitri Khomchenovsky, terwijl Jordy Clasie voorkomt dat Pylyp Budkivskiy vrij kan inschieten in de rebound. Het blijft spannend in Kiev.

20.46 uur: RUSTSTAND PEC ZWOLLE - SPARTA PRAAG 0-0
PEC Zwolle doet absoluut niet onder voor de Tsjechische topclub. De ploeg van trainer Ron Jans kreeg goede kansen en mocht zelfs aanleggen vanaf elf meter. Maikel van der Werff  miste, terwijl de bezoekers alleen gevaarlijk werden na een slippertje van doelman Diederik Boer.

20.38 uur: EINDSTAND PSV - SHAKHTYOR SOLIGORSK 1-0
PSV doet zichzelf tekort met de minimale zege in de eerste wedstrijd in de voorronde Europa League. Volgende week wacht de return in Wit-Rusland.

20.32 uur: RUSTSTAND ZORYA LUHANSK - FEYENOORD 1-1
Het is rust in Kiev. Beide ploegen wisten een keer te scoren in een gelijkopgaand duel.

20.22 uur: GOAL FEYENOORD!! 1-1
Mitchell te Vrede schiet knap raak uit de voorzet van Luke Wilkshire en zet de Rotterdammers op gelijke hoogte.

20.21 uur: VAN DER WERFF MIST VAN ELF METER
Strafschop voor PEC Zwolle, versierd door Necid. Maikel van der Werff legt aan, maar mist!

20.11 uur: GOAL ZORYA LUHANSK! 1-0
Makysm Bilyy is wel trefzeker via een vrije trap. Doelman Erwin Mulder ziet de bal te laat, waardoor Feyenoord op achterstand staat.

20.10 uur: MEMPHIS GEVAARLIJK
Memphis Depay ontpopt zich tot een vrije trappenspecialist. De aanvaller van PSV schiet de bal fraai naar de bovenhoek maar vindt de goalie van Shakhtyor op zijn weg.

20.09 uur: EERSTE WAPENFEIT FEYENOORD
Jordy Clasie is met een prachtige vrije trap dicht bij de openingstreffer. Helaas voor de Rotterdammers keert doelman Shevchenko de inzet van de Feyenoord-aanvoerder fraai.

20.04 uur: GOAL PSV! 1-0
Adem Maher opent na een uur de score in Eindhoven. Vanaf de rand van het strafschopgebied haalt Maher uit en laat daarmee de doelman van Shakhtyor kansloos. Het is zijn eerste doelpunt in 2014.

20.00: AFTRAP PEC ZWOLLE - SPARTA PRAAG
Ook het Europese avontuur van PEC Zwolle is van start gegaan. Hieronder nog een keer de opstelling van trainer Ron Jans.
PEC Zwolle: Boer; Van Polen, Sainsbury, Van der Werff, Van Hintum; Rienstra, Saymak; Ioannidis, Drost, Thomas; Necid.

19.48 uur: EINDSTAND QARABAG - FC TWENTE 0-0
Een Europees vervolg lonkt voor FC Twente na een weinig verheffende wedstrijd tegen het Azerbeidzjaanse FK Qarabag Agdam met wel een bemoedigend resultaat.

19.46 uur: HILJEMARK BLIJFT STAAN
Oscar Hiljemark is fit genoeg en staat ook aan de aftrap voor de tweede helft.

19.45 uur: AFTRAP ZORYA LUHANSK - FEYENOORD
De bal rolt in Kiev. Hieronder nogmaals de opstelling van Feyenoord.
Feyenoord: Mulder; Wilkshire, Van Beek, Mathijsen, Kongolo; Clasie, Immers, Vilhena; Schaken, Te Vrede, Boëtius.

19.34 uur: ZIYECH NAAR DE KANT
Trainer Alfred Schreuder haalt Hakim Ziyech na ruim een kwartier in de tweede helft naar de kant. De middenvelder van FC Twente kon het spel niet naar zijn hand zetten en wordt vervangen door Shadrach Eghan.

19.33 uur: RUSTSTAND PSV - Shakhtyor Soligorsk 0-0
Geen treffers tot dusver, al was Memphis Depay met zijn lob dicht bij de eerste treffer. Vlak na die poging wordt Oscar Hiljemark in de mangel genomen en is het nog maar de vraag of hij in de tweede helft terugkeert.

19.17 uur: FC TWENTE KOMT GOED WEG
Ondertussen komt FC Twente met de schrik vrij. Javid Tagiyev krijgt dé kans op de openingstreffer, maar mist van dichtbij.

19.14 uur: KANS PSV
De eerste kans is voor aanvaller Luuk de Jong. Op aangeven van linksback Abel Tamata kopt de fysiek sterke spits rakelings over.

19.00 uur: OPSTELLING PEC ZWOLLE BEKEND
De Zwollenaren beginnen het bijzondere Europese duel met Maikel van der Werff als vervanger van de geschorste Joost Broerse. Verder beginnen Jodu Lukoki en Stef Nijland op de bank. Jesper Drost start vanaf de rechterkant, terwijl Ryan Thomas in de punt van de aanval staat.
PEC Zwolle: Boer; Van Polen, Sainsbury, Van der Werff, Van Hintum; Rienstra, Saymak; Ioannidis, Drost, Thomas; Necid.

18.48 uur: FEYENOORD MET SCHAKEN EN TE VREDE
Trainer Fred Rutten kiest tijdens de veelbeproken confrontatie in Kiev tegen FC Zorya Luhansk voor een voorhoede met Ruben Schaken, Mitchell Te Vrede en Jean-Paul Boëtius. Verder keert Jordy Clasie terug in de basis. Afgelopen weekend zat de captain van de Rotterdammers nog op de tribune tijdens het competitieduel met SC Heerenveen (1-1).
Feyenoord: Mulder; Wilkshire, Van Beek, Mathijssen, Kongolo; Clasie, Immers, Vilhena; Schaken, Te Vrede, Boëtius.

18.47 uur: RUSTSTAND QARABAG - FC TWENTE 0-0
Een goede kans voor Qarabag, twee kleine kansjes voor de Tukkers en de opmerkelijk vroege wissel van de Nederlander Lerey George waren tot dusver de meest in het oog springende momenten in Baku.

18.45 uur: AFTRAP PSV - Shakhtyor Soligorsk
De minuut stilte ter nagedachtenis aan de onlangs overleden Pedro Salazar duurde iets langer dan tien seconden. Weer geen goede beurt voor voetbalbond UEFA.

Inmiddels is ook PSV begonnen aan de eerste ontmoeting in de voorronde van de Europa League. Met de ervaren Remko Pasveer tussen de palen hoopt trainer Phillip Cocu op een goede uitgangspositie voor de return van volgende week in Soligorsk. Hieronder nogmaals de opstellingen.
PSV: Pasveer; Brenet, Bruma, Rekik, Tamata; Maher, Hiljemark, Wijnaldum; Locadia, De Jong, Memphis.
Shakhtyor:
Kotenko; Yanushkevich, Kuzmenok, Kashevski; Matveychik, Stargorodsky, Galyuza, Yurevich; Rios, Yanush, Guruli.

18.32 uur: TWENTE GEVAARLIJK
Rasmus Bengtsson kan net niet bij de bal uit de vrije trap van Robbert Schilder, terwijl Hakim Ziyech vlak daarvoor hard uithaalde vanaf de rand van het strafschopgebied. Zijn inzet ging rakelings over.

18.28 uur: GEORGE SNEL NAAR DE KANT
Leroy George wordt binnen een half uur naar de kant gehaald. De voormalige aanvaller kijkt verbaasd naar trainer Gurban Burbanov. Het lijkt een tactische ingreep van de coach van Qarabag.

18.00 uur: AFTRAP QARABAG - FC TWENTE
De balt rolt in Baku. In 2009 troffen Twente en Qarabag elkaar eerder. In Baku bleef het 0-0, maar in eigen huis waren de Tukkers met 3-1 te sterk. Hieronder nogmaals de opstelling van beide ploegen.
Qarabag:
Sehic; Medvedev, Sadygov, Guseynov, Agolli; Dias, Richard, Muarem, Garayev, George; Reynaldo.
FC Twente:
Marsman; Martina, Lachman, Bengtsson, Schilder; Mokotjo, Ebecilio, Ziyech; Kusk, Castaignos, Mokhtar.

17.36 uur: PASVEER IN HET DOEL BIJ PSV
Niet Jeroen Zoet, maar Remko Pasveer verdedigt het doel van PSV in het eerste Europa League-duel met Shakhtyor Soligorsk! Zoet zit net als de volledig herstelde Jetro Willems op de bank in Eindhoven, terwijl Joshua Brenet de plaats inneemt van de geblesseerde Santiago Arias.

PSV: Pasveer; Brenet, Bruma, Rekik, Tamata; Maher, Hiljemark, Wijnaldum; Locadia, De Jong, Memphis.
Shakhtyor: Kotenko; Yanushkevich, Kuzmenok, Kashevski; Matveychik, Stargorodsky, Galyuza, Yurevich; Rios, Yanush, Guruli.

17.30 uur: MINUUT STILTE
De UEFA heeft toestemming gegeven voor een minuut stilte ter nagedachtenis van Pedro Salazar, de voormalige perschef van PSV. Salazar was al enige tijd ziek en overleed deze week op 55-jarige leeftijd.

17.00 uur: OPSTELLINGEN QARABAG - FC TWENTE
Trainer Alfred Schreuder laat zijn nieuwste aanwinst Hakim Ziyech direct starten in de eerste Europa League-wedstrijd op bezoek bij Qarabag. De technisch vaardige middenvelder, die onlangs overkwam van SC Heerenveen, vormt de middenlinie met Kamohelo Mokotjo en Kyle Ebecilio. Verder start Robbert Schilder als linksback, waardoor Dico Koppers plaatsneemt op de reservebank.

Bij de Azerbeidzjaanse club staat een bekende naam in de basisopstelling. Leroy George, in het verleden actief in het shirt van FC Utrecht en NEC, start op de linkerflank.

De opstellingen:
Qarabag:
Sehic; Medvedev, Sadygov, Guseynov, Agolli; Dias, Richard, Muarem, Garayev, George; Reynaldo.
FC Twente:
Marsman; Martina, Lachman, Bengtsson, Schilder; Mokotjo, Ebecilio, Ziyech; Kusk, Castaignos, Mokhtar.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.