VI Live: Huntelaar dodelijk effectief, Celtic wint opnieuw

Reacties

Hierbij is VI Live voor deze vrijdag ten einde.

VI Live: Huntelaar dodelijk effectief, Celtic wint opnieuw
Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.
LANDGENOTEN: Celtic heeft op bezoek bij Kilmarnock de 25ste competitiezege van dit seizoen geboekt. Namens de trotse koploper van Schotland bepaalde Kris Commons met drie doelpunten de eindstand in het Rugby Park Stadium: 0-3. Derk Boerrigter mocht drie minuten voor tijd invallen bij Celtic. Virgil van Dijk ontbrak in de wedstrijdselectie vanwege een schorsing naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Aberdeen (2-1), de ploeg die verantwoordelijk is voor de enige competitienederlaag van Celtic in dit seizoen. Namens Kilmarnock maakte de Nederlander Jeroen Tesselaar de wedstrijd vol. Celtic staat na 29 speelronden op de eerste plaats met een voorsprong van liefst 24 punten op achtervolger Aberdeen.

22.23 uur: EINDSTAND FC AUGSBURG - SCHALKE 04 1-2
Het zijn niet zijn mooiste goals, maar wat is Klaas-Jan Huntelaar weer effectief. Met twee treffers schiet hij Schalke 04 naar de zege en de derde plaats in de Bundesliga.

21.55 uur: EINDSTANDEN JUPILER LEAGUE
Helmond Sport – Fortuna Sittard 1-1
Excelsior – MVV Maastricht 0-1
Telstar – De Graafschap 0-2
FC Oss – FC Emmen 8-0
VVV-Venlo – FC Dordrecht 0-2

21.51 uur: EINDSTAND SC CAMBUUR - RKC WAALWIJK 3-2
SC Cambuur blijft enorm goed presteren! Na het laatste fluitsignaal barst een orkaan van vreugde los in Leeuwarden. De ploeg van Dwight Lodeweges is de nieuwe nummer negen van de Eredivisie. Ja inderdaad, in het linkerrijtje! RKC moet nog steeds vrezen voor degradatie.

21.42 uur: GOAL FC AUGSBURG - SCHALKE 04 1-2
En nog een keer! Klaas-Jan Huntelaar zet Schalke met zijn tweede treffer van de wedstrijd op voorsprong.

21.41 uur: GOAL SC CAMBUUR - RKC WAALWIJK 3-2
Elvis Manu zet Cambuur op voorsprong. Via nota bene twee RKC-verdedigers valt de bal voor zijn voeten en zet hij de Friezen weer op voorsprong.

21.22 uur: GOAL SC CAMBUUR - RKC WAALWIJK 2-2
Het is weer gelijk. Jean David Beauguel schuift vogelvrij binnen. Het goede doorgaan voorafgaand aan die treffer was van Robert Braber.

21.18 uur: RUSTSTAND FC AUGSBURG - SCHALKE 04 1-1
Dankzij de goal van Klaas-Jan Huntelaar zoeken de ploegen met een gelijke stand de kleedkamer op.

21.13 uur: SC CAMBUUR - RKC WAALWIJK
Martijn van der Laan schiet zijn doelman te hulp en kopt de bal van de doellijn. De inzet was van Robert Braber.

21.04 uur: GOAL FC AUGSBURG - SCHALKE 04 1-1
Daar is-ie weer! Klaas-Jan Huntelaar zet Schalke op gelijke hoogte. Het is voor de Nederlander zijn achtste goal in pas zijn tiende competitiewedstrijd.

20.58 uur: EINDSTAND KARABÜKSPOR - GALATASARAY 0-0
Averij voor Galatasaray! Op bezoek bij Karabükspor komt de ploeg van Wesley Sneijder niet verder dan een doelpuntloze remise. Daarmee laat de Turkse topclub de kans liggen om op gelijke hoogte te komen met koploper Fenerbahçe.

20.46 uur: RUSTSTAND SC CAMBUUR - RKC WAALWIJK 2-1
Dankzij Martijn Barto gaat Cambuur toch met een voorsprong rusten. Doelman Leonard Nienhuis zal evenwel niet helemaal lekker in zijn vel zitten.

20.42 uur: GOAL SC CAMBUUR - RKC WAALWIJK 2-1
Martijn Barto scoort op karakterestieke wijze. Na een scrimmage in het RKC-zetienmetergebied pikt hij de bal op en prikt hij de 2-1 binnen. Cambuur lijkt zich hersteld te hebben van de mindere fase.

20.38 uur: SC CAMBUUR - RKC WAALWIJK
Daar komt Cambuur goed weg. Een vrije trap gaat via de handen van doelman Leonard Nienhuis op de paal.

20.36 uur: GOAL FC AUGSBURG - SCHALKE 04 1-0
Een tegenvaller voor Klaas-Jan Huntelaar. Tobias Werner opent al na vijf minuten de score.

20.30 uur: AFTRAP FC AUGSBURG - SCHALKE 04
Bij de bezoekers staat Klaas-Jan Huntelaar als vanzelfsprekend in de basis. In tegenstelling tot oud-AZ-verdediger Ragnar Klavan speelt de aan een knie geblesseerde Paul Verhaegh niet bij de thuisploeg. Bij een zege is Schalke de nummer drie van Duitsland.

20.21 uur: GOAL SC CAMBUUR - RKC WAALWIJK 1-1
Wat een blunder van Leonard Nienhuis! De doelman van Cambuur probeert Damiano Schet uit te kappen, maar dat mislukt volledig. Aan de aanvaller van RKC de schone taak de bal binnen te tikken. RKC, maar vooral Nienhuis zelf, krijgt het publiek voor even stil.

20.17 uur: SC CAMBUUR - RKC WAALWIJK
Alles kan dit seizoen bij Cambuur. 'We gaan Europa in', klinkt het vanaf de tribunes.

20.16 uur: GOAL SC CAMBUUR - RKC WAALWIJK 1-0
Bob Schepers opent de score. De vervanger van Jody Lukoki knalt de bal vanaf twintig meter in het doel. Het goede voorbereidende werk is van Martijn Barto. Overigens gaat doelman Arjan van Dijk niet helemaal vrijuit.

20.00 uur: AFTRAP SC CAMBUUR - RKC WAALWIJK
We zijn onderweg in Friesland. SC Cambuur kan het tot dusver zeer goede seizoen voortzetten, terwijl RKC de punten hard nodig heeft in de strijd tegen degradatie. Bij de Leeuwarders is Bob Schepers de vervanger van de geschorste Jody Lukoki. Arjan van Dijk vervangt Jan Seda in het doel van de Waalwijkers. De normaliter eerste keus onder de lat is gepasseerd.
De opstellingen:
SC Cambuur: Nienhuis; Droste, Leeuwin, Van der Laan, Bijker; El Makrini, Ritzmaier, Van Moorsel; Schepers, Barto, Manu.
RKC: Van Dijk; Apau, Van Hoevelen, Van Weert, Amieux; Braber, Sno, Duits; Castelen, Beauguel, Schet.

19.48 uur: RUSTSTAND KARABÜKSPOR - GALATASARAY 0-0
Karabükspor gaat zonder tegentreffer richting de kleedkamers. De thuisploeg wordt van het kastje naar de muur gestuurd, maar kan vooralsnog bouwen op doelman Boy Waterman. Namens Galatasaray waren Didier Drogba en Burak Yilmaz een aantal keer dicht bij een treffer.

19.35 uur: KARABÜKSPOR - GALATASARAY
Doelman Boy Waterman heeft genoeg te doen! Karabükspor komt er niet aan te pas tegen Galatasaray, dat via Didier Drogba en Burak Yilmaz enkele keren zeer gevaarlijk werd. Tot dusver nog geen treffers in Karabük.

19.00 uur: AFTRAP KARABÜKSPOR - GALATASARAY
In Turkije staan twee Nederlanders tegenover elkaar. Bij de thuisploeg neemt Boy Waterman plaats onder de lat. Hij moet proberen Wesley Sneijder van scoren af te houden. De ploeg van de Oranje-international komt bij een zege op gelijke hoogte met koploper Fenerbahçe, dat dan wel nog twee duels tegoed heeft. Dat is weer te verklaren door het gestaakte duel bij Trabzonspor van afgelopen maandag wegens ernstige supportersrellen.

Lees hier een interview met Waterman, die geniet van zijn verblijf in Turkije.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.