VI Live: Go Ahead blijft overeind bij start Europees avontuur

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: Go Ahead blijft overeind bij start Europees avontuur

21.52 uur: EINDSTAND GO AHEAD EAGLES - FERENCVÁROS 1-1
Het is afgelopen in Emmen. Go Ahead Eagles opent het Europese avontuur met een 1-1 gelijkspel tegen Ferencváros. Volgende week is de return in Hongarije.

21.47 uur: VAN OVERBEEK GEVAARLIJK
Vlak voor tijd perst Elvio van Overbeek er nog een gevaarlijk schot uit. Ferencváros-doelman Denes Dibusz tikt de opging van de 21-jarige aanvaller over de lat.

21.41 uur: DEMMERS BRENGT SCHALK
Go Ahead Eagles-trainer Dennis Demmers brengt Alex Schalk als supersub voor de laatste tien minuten. De Bomber van Breda vervangt Teije ten Den. Ferencváros voerde net al een dubbele wissel uit. Eerder in de tweede helft kwamen Lars Lambooij en Jeffrey Rijsdijk binnen de lijnen als vervangers van Sander Duits en Jerry van Ewijk.

21.25 uur: GO AHEAD EN FERENCVÁROS IN BALANS
Halverwege de tweede helft staan Go Ahead en Ferencváros nog altijd op 1-1. De Deventenaren hopen op meer.

21.05 uur: TWEEDE HELFT BEGONNEN
Geen wissels aan beide kanten bij het begin van de tweede helft.

20.47 uur: VRIENDS DE HELD VAN DEVENTER
Met het eerste Europese doelpunt ooit van de club zet aanvoerder Bart Vriends Go Ahead Eagles op 1-1 tegen Ferencváros. Het is meteen rust.

20.24 uur: KANS VOOR TEN DEN
Dat was de kans voor Go Ahead Eagles, maar Teije ten Den krijgt zijn hoofd niet goed tegen een afgemeten voorzet van Elvio van Overbeek.

20.03 uur: VROEGE DOMPER
Het is al 0-1... Zoltán Gera zet Ferencváros al na amper drie minuten op voorsprong.

20.00 uur: FERENCVÁROS TRAPT AF
Het nieuwe Europese avontuur van Go Ahead Eagles is begonnen: de Hongaren hebben afgetrapt.

19.19 uur: FERENCVÁROS MET BEKENDE NAMEN
Bij de Hongaarse tegenstander van Go Ahead spelen enkele bekende namen. De bekendste is die van Zoltán Gera, aanvoerder en een meervoudig international van Hongarije. Ook voormalig Roda JC-aanvaller Roland Lamah doet mee.
Opstelling Ferencváros: Dibusz; Mateos, De Almeida, Nalepa, Ramírez; Somalia, Gyömbér; Varga, Gera; Lamah; Böde.

19.08 uur: GO AHEAD MET VIER NIEUWKOMERS
De opstellingen van De Deventenaren is bekend. Trainer Dennis Demmers stuurt vier nieuwelingen het veld in. Linksback Kenny Teijsse, middenvelder Jerry van Ewijk en vleugelspitsen Elvio van Overbeek en Randy Wolters kwamen onlangs over van andere clubs. De vijfde 'nieuwe naam' - spits Teije ten Den - keerde daarnaast terug van een verhuurperiode bij FC Oss.
Opstelling Go Ahead Eagles: Cummins; Nieuwpoort, Vriends, Schenk, Teijsse; Van Ewijk, Duits, Türüç; Van Overbeek, Ten Den, Wolters.

18.56 uur: FANS VERZAMELEN ZICH
De eerste Go Ahead-supporters waren al vroeg bij het stadion van FC Emmen.

18.45 uur: GO AHEAD STAAT IN EMMEN VOOR RENTREE
Over een uur en een kwartier gaat het gebeuren: Go Ahead Eagles neemt het in de tweede voorronde van de Europa League op tegen het Hongaarse Ferencváros. Die 'thuiswedstrijd' wordt gespeeld in Emmen, omdat de eigen Adelaarshorst wordt verbouwd. Bij de return over een week in Hongarije mogen bovendien geen fans aanwezig zijn, waardoor het in alle opzichten een opmerkelijke tweestrijd wordt.

Het is voor de tweede keer dat Go Ahead in Europa acteert: in 1965 was Celtic te sterk. De heenwedstrijd in eigen huis werd al ruim verloren (0-6) waardoor de return een week later een formaliteit was: 1-0 voor de Schotten. Ook speelden de Deventenaren in 1984 in de Intertoto Cup, maar die wordt niet meegerekend.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.