VI Live: Feyenoord verder in EL na hattrick Ba

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de return van Feyenoord op bezoek bij Besiktas in de derde voorronde van de Champions League op de voet volgt. Vorige week gingen de Rotterdammers in eigen huis onderuit (1-2).

VI Live: Feyenoord verder in EL na hattrick Ba

Hiermee is de VI Live voor deze sombere woensdagavond afgelopen.

21.20 uur: FEYENOORD VERLIEST MET 3-1
De wedstrijd is afgelopen. Feyenoord gaat met 3-1 onderuit tegen Besiktas, waar Demba Ba met drie doelpunten de show steelt. De Rotterdammers gaan verder in de Europa League, waar eerste de play-offs overleefd moeten worden.

21.12 uur: HATTRICK VOOR BA
Over en uit voor Feyenoord. Demba Ba maakt er 3-1 van. Dit keer een enorme fout van Terence Kongolo, die de bal te kort terugspeelt op doelman Erwin Mulder.

21.11 uur: OZYAKUP KOMT IN HET VELD
De in Zaandam geboren Oguzhan Ozyakup krijgt nog speeltijd bij de thuisclub.

21.08 uur: BA SCOORT OPNIEUW
Nu lijkt het afgelopen voor Feyenoord. Demba Ba maakt 2-1, dus heeft Feyenoord twee doelpunten nodig. De Rotterdammers lijken op weg naar de Europa League.

21.05 uur: IMMERS DICHT BIJ 1-2
Vanuit de kluts komt de bal voor de voeten van Lex Immers, die echter op doelman Tolga Zengin stuitte. Feyenoord heeft nog een kwartier inclusief extra speeltijd.

21.00 uur: MANU BRENGT FEYENOORD TERUG
Feyenoord komt op 1-1 via Elvis Manu. De invaller verdiende vorige week al een strafschop tijdens de 2-1 nederlaag in De Kuip en zorgt nu opnieuw voor hoop. Nog één doelpunt en Feyenoord heeft een verlenging te pakken.

20.56 uur: KARSDORP DEBUTEERT
Rick Karsdorp maakt als vervanger van de geblesseerde Jordy Clasie zijn officiële debuut namens Feyenoord. Kan hij meteen indruk maken?

20.55 uur: BLESSURE CLASIE
Jordy Clasie gaat per brancard van het veld, waardoor Feyenoord tijdelijk met tien man op het veld staat. De middenvelder lijkt niet terug te keren.

20.52 uur: SCHAKEN ONTSNAPT
Na een forse overtreding op Atiba Hutchinson krijgt Ruben Schaken een gele kaart.

20.49 uur: BA DICHT BIJ 2-0
Besiktas meldt zich weer voor het doel van Erwin Mulder en is dicht bij het tweede doelpunt van de avond. Demba Ba schiet echter rakelings naast.

20.45 uur: DUBBELE WISSEL
Fred Rutten grijpt in. De trainer van Feyenoord brengt Elvis Manu voor Mitchell te Vrede, terwijl Miquel Nelom het veld verlaat voor Ruud Vormer.

20.32 uur: DE BAL ROLT WEER
De tweede helft is begonnen. Feyenoord heeft nog 45 minuten om twee keer te scoren. Als dat niet gebeurt, moeten de Rotterdammers verder in de Europa League.

20.25 uur: HOOP VOOR FEYENOORD
Er is voor Feyenoord nog niets aan de hand ondanks de 1-0 ruststand. In het Atatürk Olympisch Stadion vond ruim negen jaar geleden het Wonder van Istanbul plaats. In de Champions League-finale op 25 mei 2005 stond AC Milan halverwege met 3-0 voor, maar Liverpool kwam terug tot 3-3 en won de strafschoppenserie. In tegenstelling tot de Engelsen heeft Feyenoord twee doelpunten nodig om een verlenging af te dwingen.

20.16 uur: RUST IN ISTANBUL
Besiktas en Feyenoord gaan rusten. Het staat 1-0. De bezoekers begonnen uitstekend aan de wedstrijd, maar bij de eerste echte kans sloeg Besiktas toe. Aan het doelpunt van de thuisclub ging een enorme blunder van Sven van Beek vooraf. De rechtsback van Feyenoord verloor de bal knullig, waarna Demba Ba de score opende.

20.11 uur: MULDER IN DE FOUT
Feyenoord komt goed weg als Erwin Mulder volledig mistast bij een bal die net buiten het strafschopgebied belandt. Maar de doelman van de Rotterdammers kan opgelucht ademhalen als Besiktas de kans verprutst.

20.04 uur: OOK GEEL VOOR BOËTIUS
Jean-Paul Boëtius krijgt een gele kaart van scheidsrechter Felix Zwayer, die een overtreding van de buitenspeler constateert op Veli Kavlak.

20.01 uur: MULDER REDT OP INZET NELOM
Besiktas is na een vrije trap dicht bij een 2-0 voorsprong. Erwin Mulder redt echter uitstekend op een inzet van Miquel Nelom, die bijna in het Feyenoord-doel belandt. Kort daarvoor kreeg de linksback van de bezoekers een gele kaart.

19.56 uur: BESIKTAS SCOORT
Helemaal vanuit het niets komt Besiktas op voorsprong. Na een enorme blunder van Sven van Beek gaat Mustafa Pektemek op het Feyenoord-doel af en lijkt Demba Ba het laatste zetje te geven. Feyenoord moet nog steeds twee keer scoren.

19.51 uur: FEYENOORD DRINGT AAN
Feyenoord is steeds meer op de helft van Besiktas te vinden en maakt een goede indruk. Vooral rechtsbuiten Ruben Schaken, tijdens de heenwedstrijd nog rechtsback, is gevaarlijk. Mitchell te Vrede schiet twee meter over van buiten het strafschopgebied.

19.43 uur: TE VREDE BUITENSPEL
Na een schitterende voorzet van Jordy Clasie is Mitchell te Vrede met een kopbal à la Robin van Persie dicht bij een doelpunt, maar doelman Tolga Zengin redt uitstekend. Overigens was het buitenspel, waardoor Besiktas een vrije trap krijgt.

19.41 uur: GELE KAART BESIKTAS
Necip Uysal krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd. De verdediger van Besiktas houdt Jean-Paul Boëtius vast en staat de rest van de wedstrijd op scherp.

19.38 uur: SPEL GOLFT HEEN EN WEER
In de openingsfase is er geen bovenliggende partij. Besiktas en Feyenoord stichten gevaar, maar tot uitgespeelde kansen komen beide clubs niet. Wat opvalt is de ruimte die ontstaat bij balverlies van Feyenoord, waarna Besiktas er razendsnel uitkomt.

19.30 uur: FEYENOORD TRAPT AF
Het duel tussen Besiktas en Feyenoord in de derde voorronde van de Champions League is begonnen. Slaagt de ploeg van trainer Fred Rutten erin om in Istanbul de 2-1 nederlaag van vorige week in De Kuip goed te maken?

19.15 uur: LAATSTE ZEGE BIJNA VIER JAAR GELEDEN
De laatste Europese zege van Feyenoord dateert van 19 augustus 2010. Toen werd AA Gent in De Kuip met 1-0 verslagen in de play-offs van de Europa League. Omdat een week later in België met 2-0 werd verloren volgde uitschakeling en bleef de ploeg van trainer Mario Been verschoond van verder Europees voetbal in het seizoen 2010/11.

19.00 uur: NEGATIEF RECORD DREIGT
Als Feyenoord de tweede confrontatie met Besiktas ook verliest is er sprake van een negatief record. Een nederlaag in het Atatürk Olympisch stadion in Istanbul zou immers al de vijfde Europese verliespartij op rij betekenen. Vorige week evenaarden de Rotterdammers een negatief record uit 2008. Destijds waren achtereenvolgens AS Nancy, CSKA Moskou, Deportivo La Coruña en Lech Poznan te sterk.

18.45 uur: GEEN OZYAKUP BIJ BESIKTAS
Aan de kant van Besiktas ontbreekt de in Zaandam geboren Oguzhan Ozyakup, die tijdens de heenwedstrijd een basisplaats had. De middenvelder kampt met een knieblessure. Ex-PSV'er Atiba Hutchinson is er wel bij. Dat geldt ook voor Demba Ba. De van Chelsea overgenomen spits begon vorige week in De Kuip nog op de bank.

Opstelling Besiktas: Zengin; Uysal, Franco, Gülüm, Ramon; Frei, Hutchinson, Kavlak, Sahan; Ba, Pektemek.

18.30 uur: NELOM VERVANGT VERHOEK
Over exact een uur begint Feyenoord aan het uitduel met Besiktas. Vorige week wonnen de Turken in De Kuip, waardoor de play-offs van de Champions League ver weg zijn voor de ploeg van Fred Rutten. Ten opzichte van het heenduel heeft de trainer van de Rotterdammers één wijziging doorgevoerd in zijn basisformatie: Miquel Nelom vervangt Wesley Verhoek. Ruben Schaken is daardoor weer rechtsbuiten, terwijl Sven van Beek diens plek als rechtsback inneemt. Het centrum van de verdediging wordt gevormd door de linkspoten Terence Kongolo en Joris Mathijsen.

Opstelling Feyenoord: Mulder; Van Beek, Mathijsen, Kongolo, Nelom; Clasie, Immers, Vilhena; Schaken, Te Vrede, Boëtius.

18.15 uur: AJAX GAF HET GOEDE VOORBEELD
Feyenoord moet minimaal twee keer scoren én winnen om de play-offs van de Europa League te bereiken en de laatste thuiswedstrijd van Besiktas tegen een Nederlandse club biedt hoop. Op 2 november gingen de Turken in het toernooi om de Europa Cup II (voor bekerwinnaars) hard onderuit tegen Ajax (0-4), waar Jari Litmanen met drie doelpunten de grote uitblinker was.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de overige wedstrijden in de derde voorronde van de Champions League kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.