VI Live: Feyenoord in eigen huis onderuit tegen Besiktas

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waarin de redactie van Voetbal International het heenduel van Feyenoord met Besiktas in de derde voorronde van de Champions League op de voet volgt.

Hiermee is de VI Live afgesloten.

21.54 uur: BANTI FLUIT AF
De wedstrijd zit erop na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Luca Banti. Feyenoord moet volgende week in Istanbul een 2-1 nederlaag zien goed te maken.

21.52 uur: TE VREDE MAAKT 1-2
Na een overtreding op Elvis Manu krijgt Feyenoord een strafschop, die door Mitchel te Vrede koel wordt binnengeschoten.

21.49 uur: VILHENA SCHIET OVER
Een vrije trap van Tonny Vilhena gaat een meter over het doel van Besiktas. Een doelpunt van Feyenoord lijkt er niet in te zitten.

21.33 uur: HUTCHINSON VOORKOMT AANSLUITINGSTREFFER
Mitchell te Vrede krijgt een kans op 1-2, maar Atiba Hutchinson voorkomt dit.

21.28 uur: EIGEN DOELPUNT BOULAHROUZ
Uitschakeling voor Feyenoord in de derde voorronde van de Champions League is nabij. Besiktas komt in De Kuip op een 2-0 voorsprong door een eigen doelpunt van Khalid Boulahrouz, die een voorzet van Karim Frei achter Erwin Mulder werkt.

21.23 uur: RUTTEN BRENGT MANU
De vorig seizoen aan SC Cambuur verhuurde Elvis Manu wordt door Feyenoord-trainer Fred Rutten binnen de lijnen gebracht. De aanvaller vervangt Wesley Verhoek.

21.19 uur: OOK FEYENOORD WISSELT
Niet echt een aanvallende wissel aan de kant van Feyenoord: Khalid Boulahrouz komt in het veld voor Ruben Schaken. Het betekent het debuut van De Kannibaal.

21.17 uur: BA VERVANGT OZYAKUP
De in Zaandam geboren Oguzhan Ozyakup verlaat het veld en wordt vervangen door Demba Ba, die deze zomer door Besiktas werd overgenomen van Chelsea.

21.04 uur: FEYENOORD OP JACHT NAAR GELIJKMAKER
Feyenoord is begonnen aan de tweede helft van het thuisduel met Besiktas in de derde voorronde van de Champions League. De ploeg van trainer Fred Rutten moet op jacht naar de gelijkmaker.

20.46 uur: FEYENOORD HALVERWEGE OP ACHTERSTAND
Feyenoord zoekt de kleedkamer op met een achterstand (0-1). Mustafa Pektemek maakte in de dertiende minuut namens Besiktas het enige doelpunt van de wedstrijd.

20.42 uur: SCHOT BOËTIUS
Kort voor rust het eerste schot van Feyenoord richting het doel van Besiktas. Tolga Zengin ziet de poging van Jean-Paul Boëtius echter naast gaan.

20.38 uur: BOËTIUS OOK IN HET BOEKJE
Na een lichte overtreding ontvangt ook Jean-Paul Boëtius een gele kaart.

20.30 uur: OOK GEEL VOOR FREI EN VERHOEK
Na een overtreding op Jordy Clasie krijgt Kerim Frei de tweede gele kaart van de wedstrijd. Kort daarna wordt ook Wesley Verhoek op de bon geslingerd; hij haalt voormalig PSV'er Atiba Hutchinson neer.

20.12 uur: BESIKTAS OP VOORSPRONG
In de dertiende minuut kopt Mustafa Pektemek de bezoekers vanuit het niets op voorsprong tegen Feyenoord.

20.09 uur: HANDS KURTULUS
De eerste gele kaart van de wedstrijd komt in de tiende minuut op naam van Serdar Kurtulus, die bestraft wordt vanwege hands.

20.08 uur: GEVAAR VANAF DE FLANKEN
Feyenoord kruipt uit zijn schulp tegen Besiktas en zorgt voor gevaar vanaf de zijkanten. Voorzetten van Wesley Verhoek, Terence Kongolo en Ruben Schaken komen echter niet aan.

20.00 uur: BESIKTAS TRAPT AF
Het duel tussen Feyenoord en Besiktas in de derde voorronde van de Champions League is begonnen. Slagen de Rotterdammers erin om een goede uitgangspositie te verschaffen voor de return volgende week in Istanbul?

19.59 uur: AJAX EN PSV GAVEN HET GOEDE VOORBEELD
Besiktas was al zes keer eerder de tegenstander van een Nederlandse ploeg, maar won nog nooit. In de seizoenen 1966/67 en 1993/94 was Ajax vier keer te sterk voor de Turken, terwijl PSV in 1991 gelijkspeelde in Istanbul en thuis te sterk was voor Besiktas.

19.30 uur: PRIMEUR DEZE EEUW
Aan de kant van Feyenoord starten er elf Nederlanders in de basis. Dat kwam deze eeuw niet eerder voor tijdens een wedstrijd van een Nederlandse club in Europees verband. Opvallend is dat de laatste vier keer dat een ploeg met elf Nederlanders in actie kwam, telkens FC Porto de tegenstander was.

19.00 uur: SCHAKEN RECHTSBACK
Bij zijn officiële debuut als trainer van Feyenoord posteert Fred Rutten aanvaller Ruben Schaken als rechtsback. Wesley Verhoek speelt als rechtsbuiten. WK-gangers Jordy Clasie en Terence Kongolo hebben een basisplaats. Net als Sven van Beek, die centraal in de verdediging - naast Joris Mathijsen - de voorkeur krijgt boven Khalid Boulahrouz. Aan de kant van Besiktas ontbreekt aankoop Demba Ba (ex-Chelsea), hij zit op de bank.

Opstellingen
Feyenoord: Mulder; Schaken, Van Beek, Mathijsen, Kongolo; Clasie, Immers, Vilhena; Verhoek, Te Vrede, Boëtius.
Besiktas: Zengin; Kurtulus, Franco, Gülüm, Motta; Frei, Uysal, Özyakup, Hutchinson, Şahan; Pektemek.

18.00 uur: DE SPANNING STIJGT
Over exact twee uur starten Feyenoord en Besiktas in De Kuip - die volledig uitverkocht is - aan de heenwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de overige wedstrijden in de derde voorronde van de Champions League kunt u terecht in het VI Matchcenter.