VI Live: Dortmund stijgt naar veertiende plek

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: Dortmund stijgt naar veertiende plek

22.20 uur: DORTMUND WINT
Borussia Dortmund heeft de 4-2 zege uit het vuur gesleept. De ploeg van trainer Jürgen Klopp achterhaalt zodoende tegenstander FSV Mainz 05. Beide ploegen hebben na 21 duels 22 punten, maar op basis van doelsaldo is Mainz dertiende en Dortmund veertiende. Voor de geel-zwarten ziet de stand er wat dat betreft al een stuk rooskleuriger uit.

22.05 uur: SAHIN LIJKT LAATSTE BEETJE SPANNING WEG TE NEMEN
Daar is het ook nog 4-2 voor Dortmund. Voormalig Feyenoorder Nuri Sahin tekent voor de 4-2. FSV Mainz 05 lijkt geslagen.

21.57 uur: AUBAMEYANG ZET DORTMUND OP 3-2
Borussia Dortmund staat weer op voorsprong. Pierre-Emerick Aubameyang zet de thuisploeg weer op voorsprong.

21.55 uur: UITSLAGEN JUPILER LEAGUE
FC Emmen – NEC 2-3
FC Eindhoven – Fortuna Sittard 3-1
FC Volendam – RKC Waalwijk 2-0
Almere City FC – VVV-Venlo 0-1
FC Oss – Achilles '29 2-2
De Graafschap – MVV Maastricht 3-1
Helmond Sport – FC Den Bosch 1-5

21.50 uur: PSV VERSLAAT AZ
PSV neemt ook de lastige horde in Alkmaar. AZ toont veerkracht door een 2-0 achterstand weg te werken maar heeft geen antwoord op de tweede Eindhovense opleving na bijna een uur. Luuk de Jong is met drie treffers de gevierde man bij PSV, dat wel Karim Rekik verliest met een hamstringblessure.

21.43 uur: VREUGDE BVB VAN KORTE DUUR
Borussia Dortmund draait de wedstrijd in vijf minuten tijd om, maar de vreugde na de goals van Neven Subotic en Marco Reus maakt plaats voor teleurstelling als Yunus Malli de 2-2 maakt.

21.18 uur: RUSTSTAND DORTMUND – MAINZ 0-1
Borussia Dortmund zoekt onder een fluitconcert na 45 minuten de kleedkamer op. FSV Mainz 05 leidt nog immer met 1-0.

21.17 uur: HATTRICK VOOR DE JONG EN PSV OP 2-4
Luuk de Jong maakt de 2-4. Hij neemt de bal na een voorzet van Luciano Narsingh in één keer op de slof en zet de Eindhovenaren weer op een marge van twee. PSV zet het duel in een paar minuten dus weer volledig op de kop. Kan AZ opnieuw terugkomen?

21.15 uur: PSV SCOORT OOK WEER!!
Het blijft een spektakel in Alkmaar. Jetro Willems bedient Georginio Wijnaldum, die PSV weer op voorsprong zet. Met een beheerste volley tekent hij voor 2-3. AZ is opnieuw boos. De Alkmaarders menen een overtreding van Willems op Markus Henriksen gezien te hebben, maar scheidsrechter Bas Nijhuis is onverbiddelijk.

21.05 uur: HET IS WEER 2-2!!!
Ook in de tweede helft volop spektakel. Steven Berghuis geeft voor en Robert Mühren schiet de bal snoeihard in de korte hoek in het dak van het doel. Jeffrey Bruma laat de AZ-spits schieten en PSV-goalie Jeroen Zoet lijkt de bal alleen maar te horen. Het is weer 2-2!

20.47 uur: RUSTSTAND AZ-PSV 1-2
Even op adem komen in Alkmaar... Wat een wedstrijd! Het spel golft op en neer. PSV kende een bliksemstart met twee goals van Luuk de Jong, maar vervolgens bleek de defensie lang niet altijd waterdicht te zijn. AZ profiteerde daar één keer van: Markus Henriksen schoot raak. Bovendien verloor PSV centrumverdediger Karim Rekik met een hamstringblessure. Wordt de tweede helft net zo spectaculair?

20.40 uur: REKIK ERAF
Meer problemen voor PSV. Karim Rekik moet met een hamstringblessure van het veld af. De verdediger loopt bepaald niet gemakkelijk naar de kant en wordt vervangen door Jeffrey Bruma. Het ziet ernaar uit dat PSV het de komende tijd zonder Rekik moet stellen.

20.39 uur: HENRIKSEN ZORGT VOOR 1-2
Toegegeven, hij staat vogelvrij, maar Markus Henriksen zet AZ op 1-2. De aansluitingstreffer is het slotstuk van een fraaie aanval. De Noorse middenvelder, die de laatste weken toch al uiterst productief is, schiet de bal hard binnen.

20.36 uur: DEPAY BLIJFT JAGEN
Memphis Depay blijft zoeken naar zijn goal. Deze keer is hij met een fraaie stift dichtbij. Esteban ziet de bal net over de lat heen gaan.

20.31 uur: DRAMATISCHE START BVB
In Dortmund deelt Mainz de eerste tik uit. Al in de eerste minuut opent Elkin Soto de score namens de gasten: 0-1.

LANDGENOTEN: Gertjan Verbeek heeft zijn eerste zege als trainer van VfL Bochum binnen. Een week na de 2-1 nederlaag bij Union Berlin klopt zijn ploeg Eintracht Braunschweig met 3-2. Simon Terodde (twee keer) en Marco Terrazzino maakten met hun doelpunten het verschil voor de Revierclub, die door het succes naar de elfde plaats in de Tweede Bundesliga is geklommen. Verbeek tekende eind december in Bochum.

20.30 uur: AFTRAP IN DORTMUND
Zonder de zieke Mats Hummels probeert Borussia Dortmund de 0-3 zege van vorige week tegen SC Freiburg een vervolg te geven tegen FSV Mainz 05. Bij een nieuwe overwinning komt BVB eindelijk weer boven de rode streep.

20.14 uur: HET BLIJFT SPECTACULAIR
AZ is boos! Robert Mühren wordt neergelegd door Karim Rekik. De spits is volgens de Alkmaarders doorgebroken, waardoor de gele kaart voor de PSV-verdediger een te lichte straf zou zijn. Rekik mag niet mopperen, want Bas Nijhuis had inderdaad anders kunnen beslissen. AZ-coach John van den Brom haalt in elk geval verhaal bij de vierde official. Over dit moment zal het na afloop ook nog wel even gaan.

20.12 uur: 0-3 AFGEKEURD
Wat gebeurt er allemaal in Alkmaar? Na een knal van Steven Berghuis, waarop Jeroen Zoet moeizaam redt, lijkt het aan de andere kant 0-3 te worden. Memphis Depay tikt binnen op aangeven van Jetro Willems na een fraaie en snelle aanval, maar de jarige aanvaller ziet zijn intikker afgekeurd worden wegens buitenspel...

20.08 uur: DAAR IS HET AL 0-2
Jetro Willems neemt vanaf rechts een corner en Luuk de Jong wint een kopduel van Robert Mühren. De bal vliegt in de verre kruising: 0-2. Wat een start voor de koploper! Door zijn twee goals van vanavond staat De Jong al op twaalf competitietreffers.

20.03 uur: GOAL PSV
Wat een start van de wedstrijd! Uit de tegenaanval na de kansen voor AZ wordt Georginio Wijnaldum nauwelijks een strobreed in de weg gelegd. De PSV-aanvoerder schiet, doelman Esteban verzuimt de bal naar de zijkant te stompen en geeft een rebound weg aan Luuk de Jong. De spits schiet de bal vervolgens in de bovenhoek. PSV staat al op 0-1 in Alkmaar! Dat belooft veel goeds.

20.02 uur: DAAR ZIJN AL DE EERSTE KANSEN VOOR AZ
AZ begint furieus. Robert Mühren krijgt een flinke kans en ziet ook de twee pogingen van de thuisploeg daarna geen doel treffen, doordat doelman Jeroen Zoet tot twee keer toe redt.

20.00 uur: AFTRAP AZ-PSV
Scheidsrechter Bas Nijhuis zet de 23ste speelronde van de Eredivisie in gang. Kan Eredivisie-topscorer Memphis Depay zijn 21ste verjaardag opluisteren met meer succes?

19.50 uur: BRUMA NIET FIT GENOEG VOOR BASISPLAATS
VI's PSV-watcher Thijs Slegers is in het stadion en deed navraag naar de reservebeurt voor Bruma.

LANDGENOTEN: Ruud Krol heeft vrijdag zijn eerste officiële wedstrijd op de bank van Al Ahli Tripoli gewonnen. De 83-voudig international zag zijn Libische ploeg de eerste stap zetten op weg naar de Afrikaanse Champions League. Het Egyptische Smouha verloor in de kwalificatieronde met 1-0 door een benutte strafschop van Mohamed Al Ghanodi. De return is over twee weken. Vanwege de problemen in Libië ligt de nationale competitie stil. 'Het was een moeizame zege', aldus Krol tegen VI. 'Je kon duidelijk zien dat we nog geen wedstrijdritme hadden. De tweede helft was goed, al hadden weer moeten scoren. Maar ik ben tevreden met de uitslag.'

19.15 uur: KRAKER
Het duel AZ-PSV is gezien de prestaties in 2015 een ware kraker. De koploper won al zijn vijf competitieduels, terwijl de Alkmaarders maar twee punten lieten liggen. De aftrap is om 20.00 uur.

19.10 uur: OPSTELLINGEN AZ
Bij AZ houdt trainer John van den Brom vast aan de elf spelers die afgelopen zondag in de tweede helft bij FC Groningen een 2-4 zege boekten. Voor rust hadden de Alkmaarders tot de aansluitingstreffer van Steven Berghuis (2-1) niks in te brengen, maar de tactische ingreep met Thom Haye voor Guus Hupperts en Dabney dos Santos als linksbuiten te posteren bleek dusdanig succesvol dat Van den Brom opnieuw voor die variant kiest.
De elf van AZ:
Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Hoedt, Poulsen; Henriksen, Haye, Gudelj; Berghuis, Mühren, Dos Santos.

19.00 uur: OPSTELLING PSV
PSV-trainer Phillip Cocu houdt ook in Alkmaar op bezoek bij AZ de niet geheel fitte Jeffrey Bruma nog aan de kant en doet een beroep op dezelfde basiself als in de laatste wedstrijd tegen FC Utrecht (3-1 thuiszege). Nicolas Isimat-Mirin krijgt wederom de voorkeur. Bruma zit, net als de herstelde Jorrit Hendrix, wel weer op de reservebank. Andrés Guardado is bij PSV voldoende hersteld van zijn liesklachten om in de basis te beginnen. Cocu liet donderdag nog weten dat het meespelen van de Mexicaan onzeker was en dat hij geen onnodige risico's wilde nemen.
De elf van PSV:
Zoet; Arias, Isimat, Rekik, Willems; Wijnaldum, Maher, Guardado; Narsingh, De Jong, Depay

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.