VI Live: Botteghin juicht ingetogen, pijnlijke nederlaag Stam

Reacties

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

VI Live: Botteghin juicht ingetogen, pijnlijke nederlaag Stam

Hierbij is de VI Live voor vrijdag ten einde.

LANDGENOTEN: Ronnie Stam heeft met Standard Luik een pijnlijke nederlaag geleden tegen Zulte-Waregem. De Nederlander begon in de basis, maar kwam na rust niet meer terug op het veld. In de tweede helft zorgden Idrissa Sylla en ex-SC Heerenveen-middenvelder Sven Kums in een tijdbestek van twintig minuten voor een 2-0 voorsprong. Door de nederlaag heeft Standard Luik in de play-offs om de Belgische titel dure punten laten liggen. De ploeg van de voormalig FC Twente en NAC-verdediger staat nog wel eerste met 37 punten, maar Club Brugge hijgt in de nek. Blauw-Zwart volgt op twee punten en heeft een wedstrijd minder gespeeld. Bekijk hier de samenvatting.

22:22 uur: EINDSTAND HAMBURGER SV - BAYER LEVERKUSEN 2-1
Het eindsignaal heeft geklonken! Hamburger SV heeft zeer belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. Die Rothosen winnen met 2-1 van Bayer Leverkusen. In de slotfase kwam de ploeg van Slomka nog heel goed weg. In de 91ste minuut redde René Adler op een gevaarlijk schot van Emre Can. Door de overwinning verlaat Hamburger SV de zeventiende plaats en staat het nu vijftiende. Veilig is de club uit Hamburg nog allerminst.

22.14 uur: GOAL HAMBURGER SV - BAYER LEVERKUSEN 2-1
Wat een belangrijke goal! Heiko Westermann zet HSV op voorsprong. Ola John en Ouasim Bouy gaan niet meer invallen aangezien er al drie keer is gewisseld is door trainer Mirko Slomka.

21.55 uur: EINDSTANDEN JUPILER LEAGUE
Willem II-FC Dordrecht 3-1
VVV Venlo - FC Emmen 2-1
Helmond Sport - FC Volendam 0-1
Telstar - Excelsior 0-8
FC Oss - Almere City 3-0

21.50 uur: EINDSTAND PEC ZWOLLE - FC GRONINGEN 0-1
Daar is het eindsignaal! Groningen zegeviert in Zwolle dankzij iemand die de blauw-witte clubkleuren ruim vier jaar droeg. Eric Botteghin wordt matchwinner met zijn kopbal.

21.46 uur: GOAL HAMBURGER SV - BAYER LEVERKUSEN 1-1
Ai, daar gaat de voorsprong van HSV. Julian Brandt maakt de 1-1. Kort na die goal wordt Rafael van der Vaart gewisseld.

21.23 uur: GOAL PEC ZWOLLE - FC GRONINGEN 0-1
Uitgerekend Eric Botteghin opent de score. De verdediger van Groningen stond in het verleden vier jaar onder contract in Zwolle, maar kopt nu binnen. Juichen doet de Braziliaan ingetogen, uit respect voor zijn vorige werkgever. Blij zal hij er toch echt wel mee zijn.

21.19 uur: RUSTSTAND HAMBURGER SV - BAYER LEVERKUSEN 1-0
Rafael van der Vaart en HSV hebben de voorsprong naar de rust gebracht. Nog een helft overleven en de drie hele dure punten zijn binnen.

LANDGENOTEN: Mede door een goal van Ryan Donk heeft Kasimpasa in Turkije met 2-2 gelijkgespeeld bij Gaziantepspor. De Nederlander maakte de 1-1. Ook Halil Colak stond bij de uitploeg in de basis. Ryan Babel ontbrak vanwege een blessure bij de ploeg van trainer Shota Averladze. Kasimpasa is voorlopig vijfde in Turkije. Gaziantepspor is elfde. Haris Medunjanin nam de tweede goal bij de thuisploeg voor zijn rekening. Hij speelde in het verleden voor AZ en Sparta.

20.45 uur: RUSTSTAND PEC ZWOLLE-FC GRONINGEN 0-0
We worden niet enorm verwend in Zwolle. PEC krijgt kansen via Jesper Drost en Fred Benson en Groningen meldt zich ook af en toe in het vijandelijke zestienmetergebied. Gescoord is er nog niet.

20.35 uur: GOAL HAMBURGER SV - BAYER LEVERKUSEN 1-0
Hakan Calhanoglu opent de score voor HSV! En jawel, dat gebeurt op aangeven van Rafael van der Vaart. Een cruciale goal en eindelijk een positieve rol voor Van der Vaart.

20.30 uur: AFTRAP HAMBURGER SV - BAYER LEVERKUSEN
Rafael van der Vaart heeft met HSV de punten keihard nodig in de strijd tegen degradatie. Zoals gewoonlijk start de aanvoerder in de basis. Ouasim Bouy en Ola John zitten op de bank bij HSV, dat bij een zege van de zeventiende naar de vijftiende plaats stijgt.

20.17 uur: PEC ZWOLLE-FC GRONINGEN
Wat een enorme kans voor Fred Benson. Juist op het moment dat Groningen speldenprikjes begon uit te delen knalt de Zwolle-spits de bal vanuit kansrijke positie over het doel van Bizot. Nog steeds geen goals dus.

20.02 uur: PEC ZWOLLE-FC GRONINGEN
Daar is het al bijna 1-0. Marco Bizot kan de bal maar net over de lat tikken na een schot van Jesper Drost.

20.00 uur: AFTRAP PEC ZWOLLE-FC GRONINGEN
Met de geschorste trainer Erwin van de Looi op de tribune is FC Groningen begonnen aan het duel bij PEC Zwolle. PEC staat als nummer negen maar een puntje achter op nummer acht Groningen. Voor de Groningers staat een plek in de play-offs dus op het spel in de laatste duels van dit seizoen. PEC, dat ook nog de bekerfinale tegen Ajax speelt, is daarvoor ook nog in de race. Diederik Boer en Mateusz Klich zijn terug bij PEC na blessureleed.
De opstellingen:
PEC: Boer; Van Polen, Van der Werff, Lachman, Van Hintum; Gravenbeek, Klich, Drost; Narsingh, Benson, Thomas.
FC Groningen: Bizot; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Burnet; Kieftenbeld, Chery, Lindgren; Adorjan, Zivkovic, Kostic.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.