VI Live: blik terug op Super Sunday

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: blik terug op Super Sunday

VI Live is nu gesloten! Blik hieronder terug op de wedstrijden van vandaag.

22.54 uur: PARIS SAINT-GERMAIN - OLYMPIQUE MARSEILLE 2-1

22.37 uur: EINDSTANDEN SERIE A
AC Milan - Napoli 0-4
Fiorentina - Atalanta Bergamo 3-0

Lees hier meer.

22.20 uur: EINDSTAND ATLÉTICO MADRID - REAL MADRID 1-1

Lees hier meer.

22.08 uur: GOAL ATLÉTICO MADRID
De ingevallen Luciano Vietto zet Atlético Madrid met een intikker op gelijke hoogte tegen Real Madrid. Het staat 1-1 met nog tien minuten te spelen.

21.57 uur: AC MILAN IN DE PROBLEMEN TEGEN NAPOLI
Napoli komt snel na rust op een 2-0 voorsprong in Milaan. Lorenzo Insigne tekent voor de tweede treffer van Napolitaanse makelij, nadat Allan al na een kwartier spelen de score had geopend tegen AC Milan.

LANDGENOTEN: Mick van Buren heeft Esbjerg fB zondag aan een punt geholpen (1-1). De voormalig aanvaller van Excelsior tekende in de 85ste minuut als invaller voor de gelijkmaker tegen Brøndby IF. Uit een voorzet van Mohammed Fellah kopte Van Buren raak.

21.48 uur: RECORD NU IN HANDEN VAN IBRAHIMOVIC
Een minuut later legt Zlatan Ibrahimovic al aan voor zijn recordtreffer. Opnieuw mag hij het proberen vanaf elf meter, na een handsbal van Olympique Marseille-verdediger Rolando. De Zweed blijft koeltjes en schiet raak in de rechterhoek, maar wegens te vroeg inlopen van medespelers moet hij opnieuw aanleggen. Ook in tweede instantie is hij trefzeker, dit keer in de linkerhoek: 2-1.

21.46 uur: IBRAHIMOVIC GEDEELD CLUTOPSCORER
Zlatan Ibrahimovic benut een strafschop en schiet Paris Saint-Germain daarmee terug in de wedstrijd. De Zweed is door zijn treffer bovendien gedeeld clubtopscorer allertijden, met 109 goals.

21.35 uur: RUSTSTANDEN SERIE A
Fiorentina is hard op weg om de koppositie te verstevigen. De club uit Florence kan bij rust bogen op een 2-0 voorsprong tegen tien man van Atalanta Bergamo. De bezoekers, waar Marten de Roon in de basis begon, moeten het al vanaf de zesde minuut zonder Gabriel Paletta doen. Hij moest inrukken met een rode kaart na een overtreding in zijn eigen strafschoppen.

AC Milan - Napoli 0-1
Fiorentina - Atalanta Bergamo 2-0

21.32 uur: MARSEILLE OP VOORSPRONG
Michy Batshuayi zet Olympique Marseille op voorsprong tegen koploper Paris Saint-Germain. De Belg knikt de 0-1 binnen voor de bezoekers.

21.17 uur: RUSTSTAND ATLÉTICO MADRID - REAL MADRID 0-1
Real Madrid gaat pauzeren met een 1-0 voorsprong in de Madrileense derby. De bezoekers kwamen al na negen minuten op voorsprong via een kopbal van Karim Benzema. Antoine Griezmann kreeg daarna de mogelijkheid om de score vanaf de strafschopstip gelijk te trekken voor Atlético Madrid, maar faalde oog in oog met doelman Keylor Navas.

Real Madrid-spits Karim Benzema opende de score in de Madrileense derby met een rake kopbal.
Real Madrid-spits Karim Benzema opende de score in de Madrileense derby met een rake kopbal.

21.03 uur: AFTRAP PARIS SAINT-GERAMAIN - OLYMPIQUE MARSEILLE
Olympique Marseille start zonder Karim Rekik aan het duel met koploper Paris Saint-Germain. De centrale verdediger, vorig seizoen nog actief bij PSV, begint op de bank. Gregory van der Wiel behoort niet tot de wedstrijdselectie van de Parijzenaars. De rechtsback kampt met een heupblessure.

20.52 uur: GRIEZMANN MIST PENALTY
Antoine Griezmann laat de mogelijkheid om de score gelijk te trekken liggen. De Fransman mag aanleggen voor een strafschop, nadat Real Madrid-verdediger Sergio Ramos een overtreding beging in zijn eigen strafschopgebied. Griezmann schiet de bal richting de rechterhoek, maar daar ligt doelman Keylor Navas om de inzet te stoppen.

LANDGENOTEN: FC Porto won in eigen huis met 4-0 van Belenenses en deed dat zonder de inbreng van Bruno Martins Indi. De verdediger bleef de gehele wedstrijd op de bank. Er was nog wel een rol weggelegd voor een andere ex-Eredivisie-speler: Jesús Corona. De aanvaller, die deze zomer overkwam van FC Twente, tekende voor de openingstreffer.

20.45 uur: AFTRAP SERIE A
De laatste wedstrijden in de zevende speelronde van de Serie A zijn van start gegaan. Marten de Roon neemt het met Atalanta Bergamo op tegen Fiorentina, dat de koppositie kan pakken.

AC Milan - Napoli
Fiorentina - Atalanta Bergamo

20.39 uur: GOAL REAL MADRID
Karim Benzema zet Real Madrid op voorsprong in Vicente Calderón! De Fransman verschalkt Atlético Madrid-doelman Jan Oblak met een kopbal van dichtbij.

20.30 uur: AFTRAP ATLÉTICO MADRID - REAL MADRID
Atlético Madrid en Real Madrid zijn begonnen aan de Madrileense burenruzie. De bezoekers nemen de koppositie in de Primera División over als er gewonnen wordt van de stadgenoot. Onderstaand de opstellingen.

Atlético Madrid: Oblak; Juanfran, Godín, Giménez, Filipe Luis; Gabi, Tiago, Óliver; Correa, Griezmann, Torres.
Real Madrid: Navas; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Casemiro, Kroos, Modric; Isco, Benzema, Ronaldo.

20.08 uur: EERSTE VERLIESPARTIJ VILLARREAL
Hekkensluiter Levante heeft Villarreal de eerste nederlaag van het Primera División-seizoen laten lijden. De koploper van de Spaanse competitie ging in het uitduel met 1-0 onderuit dankzij een treffer van Deyverson. Voor Levante betekende het de eerste winstpartij van het seizoen.

Lees hier meer.

20.00 uur: OPSTELLINGEN ATLÉTICO MADRID - REAL MADRID
Sergio Ramos is fit genoeg om te starten in de Madrileense derby (20.30 uur). De centrale verdediger van Real Madrid keert terug van een schouderblessure. Gareth Bale zit wel bij de wedstrijdselectie, maar begint op de bank. Bij de thuisploeg geen verrassingen.

De opstellingen:
Atlético Madrid: Oblak; Juanfran, Godín, Giménez, Filipe Luis; Gabi, Tiago, Óliver; Correa, Griezmann, Torres.
Real Madrid: Navas; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Casemiro, Kroos, Modric; Isco, Benzema, Ronaldo.

19.48 uur: EINDSTANDEN SERIE A
Juventus boekt in eigen huis de tweede zege van het seizoen. Bologna wordt met 3-1 verslagen. Lazio wint - waar Wesley Hoedt de gehele wedstrijd speelde en Ricardo Kishna na 61 minuten werd gewisseld - met 2-0 van Frosinone.

Lees hier meer.

19.19 uur: EINDSTAND BAYERN MÜNCHEN – BORUSSIA DORTMUND 5-1
Het was dan wel het duel tussen de koploper en de nummer twee van de Bundesliga, maar Bayern München laat in de Duitse topper geen spaan heel van Borussia Dortmund. De thuisploeg zegeviert met 5-1 dankzij goals van Thomas Müller (2), Robert Lewandowski (2) en Mario Götze. Pierre-Emerick Aubameyang redde de spreekwoordelijke eer voor de bezoekers uit Dortmund.

Lees hier meer.

18.55 uur: GÖTZE MAAKT DE VIJFDE
Mario Götze maakt de naderende nederlaag voor Borussia Dortmund nog iets pijnlijker met de vijfde treffer van Bayern München. De middenvelder pikt de bal op, nadat Thiago in het strafschopgebied strandde. Götze haalt in een keer uit en treft doel.

18.47 uur: EINDSTAND ARSENAL - MANCHESTER UNITED 3-0
Arsenal heeft genoeg aan de doelpuntrijke eerste twintig minuten in het duel met Manchester United. De Londenaren zegevieren dankzij twee treffers van Alexis Sánchez en een goal van Mesut Özil en daardoor is Louis van Gaal niet langer de manager van de koploper van de Premier League.

Lees hier meer.

18.47 uur: EINDSTAND SWANSEA CITY - TOTTENHAM HOTSPUR 2-2
Christian Eriksen was er hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor dat Tottenham Hotspur nog in ieder geval een punt overhield aan het treffen met Swansea City. De ex-Ajacied scoorde twee keer uit een vrije trap.

Lees hier meer.

18.47 uur: RUSTSTANDEN SERIE A
Juventus gaat rusten met een 1-1 stand in het duel met Bologna, Lazio en Frosinone zijn nog doelpuntloos.

Juventus - Bologna 1-1
Lazio - Frosinone 0-0

18.46 uur: OOK LEWANDOWSKI HEEFT ER TWEE
Thomas Müller had er voor rust al twee te pakken, dan kan Robert Lewandowski natuurlijk niet achterblijven. Ook de Pool tekent nu voor zijn tweede doelpunt in het duel met Borussia Dortmund en schiet Bayern München - op aangeven van Mario Götze - naar een 4-1 voorsprong.

18.37 uur: LEWANDOWSKI SCOORT SNEL NA RUST
Nog geen minuut na rust heeft ook Robert Lewandowski zijn doelpunt te pakken. De spits van Bayern München maakt de 3-1, op een manier die veel weg heeft van de wijze waarop Thomas Müller de score opende. Ook de Pool wordt de diepte ingestuurd, omspeelt Borussia Dortmund-doelman Roman Buerki en tikt binnen.

18.36 uur: EINDSTAND AZ - FC TWENTE 3-1
AZ zet de kroon op een mooie week. De Alkmaarders winnen thuis met 3-1 van het geplaagde FC Twente (zes punten uit acht competitiewedstrijden) en dat is een fraaie prestatie na de midweekse 2-1 overwinning op Athletic de Bilbao in de Europa League.

Lees hier meer.

18.23 uur: ZIYECH MET PRACHTTREFFER
Hakim Ziyech doet wat terug voor FC Twente. De aanvoerder neemt zijn ploeg bij de hand en scoort met een schot van afstand, waarmee hij doelman Gino Coutinho verschalkt. Zijn poging landt in de linkerbovenhoek.

18.20 uur: HUPPERTS MAAKT ER 3-0 VAN
Het is niet Vincent Janssen die voor een loepzuivere hattrick tekent, maar Guus Hupperts vergroot de marge van AZ tegen FC Twente naar drie doelpunten. Hij verschalkt doelman Joël Drommel met een verwoestend schot.

18.17 uur: RUSTSTAND BAYERN MÜNCHEN – BORUSSIA DORTMUND 2-1
De thuisploeg gaat rusten met een voorsprong, maar die is beperkt dankzij de aansluitingstreffer van Pierre-Emerick Aubameyang. Thomas Müller verzorgde beide treffers van Bayern München, waardoor hij na zeven competitiewedstrijden en 45 minuten al goed is voor acht doelpunten in het Bundesliga-seizoen 2015/16.

Thomas Müller scoorde twee keer in de eerste 45 minuten van de topper tussen Bayern München en Borussia Dortmund (2-1 ruststand). Zijn tweede goal was een treffer uit een strafschop.
Thomas Müller scoorde twee keer in de eerste 45 minuten van de topper tussen Bayern München en Borussia Dortmund (2-1 ruststand). Zijn tweede goal was een treffer uit een strafschop.

18.14 uur: WEER JANSSEN
Het is opnieuw Vincent Janssen die het net weet te vinden. Met zijn tweede competitietreffer zet hij AZ op 2-0.

18.08 uur: DORTMUND HERSTELT SNEL
Borussia Dortmund vindt al snel weer de aansluiting met Bayern München. Het is Pierre-Emerick Aubameyang die de 2-1 binnentikt.

18.06 uur: OPNIEUW MÜLLER
Het is opnieuw Thomas Müller die het net weet te vinden. Dit keer benut hij een strafschop, veroorzaakt door Henrikh Mkhitaryan.

18.05 uur: MIJLPAAL VOOR JANSSEN
Met zijn eerste competitietreffer in dienst van AZ bezorgt spits Vincent Janssen de Alkmaarders de 1-0 voorsprong.

18.02 uur: VAN GAAL GRIJPT IN
Een dubbele wissel bij Manchester United. Manager Louis van Gaal brengt Marouane Fellaini en Antonio Valencia in het veld en laat Memphis Depay en Matteo Darmian plaatsnemen op de bank, na een teleurstellende eerste helft.

18.00 uur: AFTRAP SERIE A
Wesley Hoedt en Ricardo Kishna beginnen in de basis bij Lazio, dat het in eigen stadion opneemt tegen Frosinone. Edson Braafheid neemt plaats op de bank.

De wedstrijden:
Lazio - Frosinone
Juventus - Bologna

17.58 uur: BAYERN OP VOORSPRONG
Thomas Müller opent de score voor Bayern München in de Allianz Arena. De Duitse offensief ingestelde middenvelder omzeilt de buitenspelval bij een hoge bal van achteruit, tikt de bal langs doelman Roman Buerki en schiet de thuisploeg met zijn zevende competitiegoal van het seizoen naar een 1-0 voorsprong.

17.51 uur: BILBAO WINT RUIM
Athletic de Bilbao heeft zich snel hersteld van de 2-1 nederlaag die de ploeg doordeweeks leed in het Europa League-duel met AZ. De Basken wonnen in eigen huis overtuigend van Valencia. Aritz Adúriz tekende met een treffer in de 69ste minuut voor de 3-1 eindstand tegen de ploeg die hij drie jaar geleden verruilde voor Bilbao.

LANDGENOTEN: Oguzhan Özyakup blijft met Besiktas koploper van de Turkse Süper Lig. De uit Zaandam afkomstige middenvelder won zondagmiddag met 2-1 van Eskisehirspor, dankzij twee doelpunten van Mario Gómez. Özyakup speelde de gehele wedstrijd.

17.47 uur: RUSTSTAND ARSENAL - MANCHESTER UNITED 3-0
Arsenal gaat dankzij een wervelend begin rusten met een 3-0 voorsprong. Alexis Sánchez tekende voor twee treffers tegen Manchester United, Mesut Özil verzorgde tussentijds de tweede treffer van de Londenaren.

17.47 uur: RUSTSTAND SWANSEA CITY - TOTTENHAM HOTSPUR 2-1
Christian Eriksen verzorgde uit een vrije trap de enige treffer van de bezoekers uit Londen met zijn eerste Premier League-doelpunt dit seizoen. Het meest opmerkelijke moment uit de eerste 45 minuten was echter het eigen doelpunt van Harry Kane, die een corner ongelukkig in zijn eigen doel volleerde en daarmee voor de 2-1 ruststand zorgde.

17.30 uur: AFTRAP BAYERN MÜNCHEN – BORUSSIA DORTMUND
De nummers één en twee van de Bundesliga kruisen de degens in de Allianz Arena.

De opstellingen:
Bayern München: Neuer; Lahm, Boateng, Martínez, Alaba; Alons, Thiago, Müller, Götze; Douglas Costa, Lewandowski.
Borussia Dortmund: Bürki; Piszczek, Hummels, Bender, Sokratis; Gündogan, Weigl; Castro, Kagawa, Mkhitaryan; Aubameyang.

17.30 uur: RUSTSTAND AZ - FC TWENTE 0-0
De thuisploeg is het meest dreigend en krijgt de beste kansen, maar weet het net van FC Twente nog niet te vinden. Nog geen doelpunten in Alkmaar.

17.19 uur: OPNIEUW SÁNCHEZ
Het gaat maar door in Londen. Na twintig minuten spelen is het al 3-0 voor Arsenal. Opnieuw is het Alexis Sánchez die trefzeker is. De Chileen omspeelt wat verdedigers van Manchester United op de rand van het strafschopgebied en tref met een kiezelhard schot doel.

17.06 uur: WERVELENDE START ARSENAL
Een kleine minuut na de openingstreffer staat er al een 2-0 voorsprong voor Arsenal op het scorebord. Dit keer is het Mesut Özil zelf die scoort. Slechter kan Manchester United niet beginnen aan de topper in Londen.

17.06 uur: SÁNCHEZ MET PRACHTGOAL
Alexis Sánchez opent de score met een tikje met zijn rechtervoet, achter zijn standbeen langs. Daarmee verschalkt de Arsenal-aanvaller doelman David de Gea, op aangeven van Mesut Özil.

17.00 uur: AFTRAP ARSENAL - MANCHESTER UNITED
De topper in Engeland tussen Arsenal en Manchester United gaat van start. De bezoekers kunnen in Londen bij winst de koppositie heroveren van stadgenoot Manchester City. Ook het duel tussen Swansea City en Tottenham Hotspur is in gang geschoten.

Arsenal: Cech; Bellerin, Mertesacker, Gabriel, Monreal; Coquelin, Cazorla; Ramsey, Özil, Alexis; Walcott.
Manchester United: De Gea; Young, Smalling, Blind, Darmian; Carrick, Schweinsteiger; Mata, Rooney, Depay; Martial.

16.55 uur: EINDSTANDEN SERIE A
Internazionale gaat door het gelijkspel tegen Sampdoria wel aan kop in de Serie A, maar biedt Fiorentina de mogelijkheid om de koppositie vanavond voor zichzelf op te eisen.

De eindstanden:
Palermo - AS Roma 2-4
Sampdoria - Internazionale 1-1
Udinese - Genoa 1-1

Lees hier meer.

16.53 uur: OPSTELLINGEN BAYERN MÜNCHEN - BORUSSIA DORTMUND
Geen verrassingen in de opstellingen van Borussia Dortmund en Bayern Munchen voor de topper in de Bundesliga, die om 17.30 uur van start gaat.

De opstellingen:
Borussia Dortmund: Bürki; Piszczek, Hummels, Bender, Sokratis; Gündogan, Weigl; Castro, Kagawa, Mkhitaryan; Aubameyang.
Bayern München: Neuer; Lahm, Boateng, Martínez, Alaba; Alons, Thiago, Müller, Götze; Douglas Costa, Lewandowski.

16.45 uur: AFTRAP AZ – FC TWENTE
Er wordt afgetrapt in het Afas Stadion. Aan de zijde van AZ is Ben Rienstra de opvallende afwezige. De middenvelder van de Alkmaarders is vader geworden en ontbreekt daardoor in het duel met FC Twente. Derrick Luckassen is zijn vervanger.

AZ: Coutinho; Johansson, Gouweleeuw, Van der Linden, Haps; Van Overeem, Henriksen, Luckassen; Tankovic, Janssen, Dos Santos.
FC Twente: Drommel; Ter Avest, Uvini, Bijen, Schilder; Mokotjo, Ziyech, Guttiérrez; Olaitan, Oosterwijk, Ede.

16.43 uur: DE MOS NIET ONDER INDRUK VAN DEFENSIE AJAX
Aad de Mos zag Ajax in eigen huis verliezen van PSV en was van mening dat het centrale verdedigingsduo van de Amsterdammers geen sterke indruk maakte.

16.24 uur: EINDSTAND EVERTON - LIVERPOOL 1-1
Everton en Liverpool houden elkaar in de Merseyside-derby in evenwicht. Danny Ings zette de bezoekers na 42 minuten op voorsprong, maar de Belgische aanvaller Romelu Lukaku trok de stand drie minuten later alweer gelijk. Daarmee tekende hij voor de eindstand.

Lees hier meer.

16.21 uur: EINDSTAND AJAX - PSV 1-2
Gastón Pereiro is de grote man bij PSV en velt Ajax in de Arena persoonlijk met twee treffers. Voor de Amsterdammers deed Amin Younes nog wat terug, maar de tweede goal van de Uruguayaan, ruim tien minuten voor tijd, bleek de thuisploeg te machtig.

Lees hier meer.

PSV-aanvaller Gastón Pereiro (rechts) bezorgde de Eindhovenaren met twee treffers de overwinning in de Arena.
PSV-aanvaller Gastón Pereiro (rechts) bezorgde de Eindhovenaren met twee treffers de overwinning in de Arena.

16.19 uur: EINDSTAND VITESSE - FC GRONINGEN 5-0
FC Groningen moet vijf treffers slikken en gaat tegen een bijzonder productief Vitesse met 5-0 onderuit.

Lees hier meer.

16.18 uur: SLOTAKKOORD VOOR DAUDA
Abiola Dauda vergroot het leed voor FC Groningen met de 5-0.

16.13 uur: PADT OPNIEUW GEPASSEERD
Chelsea-huurling Nathan maakt er zo'n drie minuten voor het laatste fluitsignaal ook nog 4-0 van voor Vitesse. Via de kluts komt de bal in zijn voeten en met een schijnschot krijgt hij FC Groningen-doelman Sergio Padt op de grond. De Braziliaan schiet daarna raak in de rechterhoek.

16.13 uur: OPSTELLINGEN ARSENAL - MANCHESTER UNITED
Manager Louis van Gaal heeft twee wijzigingen doorgevoerd in zijn basisopstelling ten opzichte van het Champions League-duel met VfL Wolfsburg van afgelopen woensdag (2-1 winst). Antonio Valencia en Morgan Schneiderlin beginnen om 17.00 uur op de bank in Londen bij het duel met Arsenal. Zij worden vervangen door Ashley Young en Michael Carrick. Ook Daley Blind en Memphis Depay mogen beginnen.

Arsenal: Cech; Bellerin, Mertesacker, Gabriel, Monreal; Coquelin, Cazorla; Ramsey, Özil, Alexis; Walcott.
Manchester United: De Gea; Young, Smalling, Blind, Darmian; Carrick, Schweinsteiger; Mata, Rooney, Depay; Martial.

16.06 uur: PEREIRO ZET PSV OP VOORSPRONG
Gastón Pereiro schiet PSV met zijn tweede treffer van de middag in de 79ste minuut naar een 2-1 voorsprong. De Uruguayaan, die vanmiddag zijn basisdebuut maakt, kapt Jairo Riedewald op de rand van het strafschopgebied uit en schiet in de linkerhoek binnen.

15.57 uur: FISCHER RAAKT DE PAAL
Viktor Fischer is héél dicht bij de 2-1 voor Ajax. De Deen neemt het doel van keeper Jeroen Zoet van zo'n twintig meter onder vuur, maar raakt de rechterpaal.

15.53 uur: QAZAISHVILI OP DE PAAL
Nog geen minuut na zijn eerste treffer is Valeri Qazaishvili dicht bij de 4-0. Dit keer raakt zijn schot de paal.

15.51 uur: EN DAT IS DRIE
Het staat plotsklaps 3-0 voor Vitesse. De Arnhemmers profiteren opnieuw van een foutje van FC Groningen. Dit keer glijdt Johan Kappelhof uit, waardoor Valeri Qazaishvili alleen op doelman Sergio Padt af kan gaan. Die wordt uitgespeeld door de middenvelder van de thuisploeg, waarna het simpel binnentikken is in een leeg doel.

15.49 uur: PSV CLAIMT STRAFSCHOP
PSV denkt na een vrije trap van Jürgen Locadia recht te hebben op een strafschop wegens hands, maar scheidsrechter Bas Nijhuis gaat daar niet in mee.

15.47 uur: PRIMEUR VITESSE
Daar is het eerste Nederlandse doelpunt van Vitesse dit seizoen. Kevin Diks knalt raak tegen FC Groningen: 2-0.

15.45 uur: SCHOT YOUNES
Op de counter wordt Ajax na lange tijd weer eens gevaarlijk. Amin Younes schiet over na een combinatie met Viktor Fischer. De Deen krijgt niet veel later zelf een schietkans, maar dat levert een poging op die huizenhoog over vliegt.

15.45 uur: RUSTSTANDEN SERIE A
AS Roma lijkt de uitwedstrijd bij Palermo al voor rust beslist te hebben.

De ruststanden:
Palermo - AS Roma 0-3
Sampdoria - Internazionale 0-0
Udinese - Genoa 0-0

15.40 uur: PAAL PRÖPPER
Weer ontsnapt Ajax aan een tegendoelpunt. Dit keer belandt een schot van Davy Pröpper tegen de buitenkant van de paal.

15.32 uur: AJAX EN PSV ONGEWIJZIGD
De tweede helft is begonnen. Zowel Ajax als PSV heeft de rust niet benut om wissels toe te passen.

15.18 uur: RUSTSTAND EVERTON - LIVERPOOL 1-1
Op slag van rust brengt Romelu Lukaku Everton op gelijke hoogte tegen stadgenoot Liverpool. De Belgische spits onderstreept daarmee zijn topvorm.

15.16 uur: RUSTSTAND AJAX - PSV 1-1
Ajax mag van geluk spreken dat het halverwege niet op achterstand staat tegen PSV, dat vlak voor rust tot twee keer toe een bal van de lijn gehaald zag worden.

Ajax-middenvelder Riechedly Bazoer haalt koppend een poging van PSV van de lijn.
Ajax-middenvelder Riechedly Bazoer haalt koppend een poging van PSV van de lijn.

15.16 uur: RUSTSTAND VITESSE - FC GRONINGEN 1-0
Het doelpunt van Dominic Solanke zorgt bij rust voor de 1-0 stand in Arnhem.

15.11 uur: BAZOER BELANGRIJK
Uit de corner die volgt is ook Riechedly Bazoer belangrijk. Net als Joël Veltman een minuut eerder haalt hij de bal van de lijn. Houdt Ajax stand in deze fase voor rust?

15.10 uur: VELTMAN REDT AJAX
Jürgen Locadia krijgt na slordig balverlies van Jairo Riedewald een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Locadia loopt om Jasper Cillessen heen, maar op de doellijn kan Joël Veltman nog redding brengen.

15.09 uur: GOAL INGS
Door een treffer van Danny Ings leidt Liverpool tegen Everton: 0-1.

15.04 uur: SCHOT BRENET
PSV heeft een sterke fase, maar dat levert niet meer op dan een afstandsschot van Joshua Brenet. Jasper Cillessen kan simpel keren.

15.00 uur: LAT ZIT GRONINGEN DWARS
Opnieuw voorkomt de lat een doelpunt van FC Groningen. Dit keer levert de inzet van Michael de Leeuw net geen succes op.

15.00 uur: AFTRAP SERIE A
Op drie velden in de Serie A is er afgetrapt.

De wedstrijden:
Palermo - AS Roma
Sampdoria - Internazionale
Udinese - Genoa

14.50 uur: ZORGEN OM KLAASSEN
Kan Ajax-aanvoerder Davy Klaassen de wedstrijd voortzetten? Hij had in aanloop naar de topper al klachten en krijgt nu opnieuw een tik te verwerken. Arek Milik en Lasse Schöne lopen warm en komen in aanmerking om Klaassen te vervangen.

14.46 uur: GOAL SOLANKE
Dominic Solanke is attent bij een rebound op een schot van Marvelous Nakamba en zet Vitesse op 1-0 tegen FC Groningen. Niet veel later raakt Lewis Baker de buitenkant van de paal.

14.45 uur: GEEL BRUMA
Jeffrey Bruma moet de resterende 75 minuten oppassen. De verdediger van PSV ontvangt geel als hij aan de noodrem trekt bij bij Mitchell Dijks.

14.42 uur: MAHI LAT
Ook in Arnhem hoeven de fans zich niet te vervelen. Mimoun Mahi schiet namelijk tegen de lat. Het blijft dus 0-0 bij Vitesse- FC Groningen.

14.40 uur: SNEL ANTWOORD YOUNES
Wat een start van deze topper! Daar is alweer de 1-1. Na Gastón Pereiro maakt ook Amin Younes zijn eerste doelpunt. De Duitse linksbuiten schuift de bal koelbloedig in de verre hoek langs PSV-goalie Jeroen Zoet.

14.38 uur: PEREIRO OPENT BAL
Gastón Pereiro scoort bij zijn basisdebuut. Hij vindt tussen drie Ajax-verdedigers ruimte om uit te halen en puntert met rechts binnen: 0-1.

14.30 uur: AFTRAP AJAX - PSV
De bal rolt in De Arena! Wie wint deze Nederlandse topper?

14.30 uur: AFTRAP VITESSE - FC GRONINGEN
Mimoun Mahi is ook in de uitwedstrijd tegen Vitesse de spits van FC Groningen.

De opstellingen:
Vitesse: Room; Leerdam, Kashia, Kruiswijk, Diks; Baker, Nakamba, Kazaisjvili; Rashica, Solanke, Olijnyk.
FC Groningen: Padt; Hateboer, Reijnen, Kappelhof, Tamata; Maduro, De Leeuw, Tibbling; Linssen, Mahi, Rusnák.

14.30 uur: AFTRAP EVERTON - LIVERPOOL
De Merseyside-derby is begonnen. Mandekker John Stones ontbreekt bij de thuisploeg.

14.25 uur: CLUBRECORD AJAX
Ajax heeft in de Eredivisie zeven thuiswedstrijden op rij geen tegendoelpunt geïncasseerd, een evenaring van het clubrecord dat werd neergezet in 1987 en geëvenaard in 1997. De laatste tegengoal van Ajax in eigen huis? Die werd op 15 februari gemaakt door Hakim Ziyech namens FC Twente (4-2 winst Ajax).

Het laatste tegendoelpunt dat Ajax kreeg in Eredivisie-verband in De Arena in de maak.
Het laatste tegendoelpunt dat Ajax kreeg in Eredivisie-verband in De Arena in de maak.

14.23 uur: COCU BESPREEKT AFWEZIGHEID LESTIENNE
Vanwege trieste privéredenen is Maxime Lestienne vandaag niet van de partij in De Arena. 'Dat heeft natuurlijk impact op het team', aldus PSV-trainer Phillip Cocu bij FOX Sports. 'Daar proberen we zo goed mogelijk mee om te gaan. We moeten als groep laten zien dat we hem steunen. Zijn afwezigheid moet een stimulans zijn om vandaag een goede prestatie neer te zetten.'

14.20 uur: AJAX ONTMOET ANGSTGEGNER
Met PSV ontmoet Ajax vandaag zijn minst geliefde opponent in de Eredivisie. Ajax verloor liefst 49 keer van PSV in de competitie, vaker dan van elk ander team. Ajax incasseerde bovendien meer Eredivisie-goals door toedoen van PSV dan door elk ander team (200), terwijl de Amsterdammers juist de ploeg zijn die het vaakst tegen de Eindhovenaren wisten te scoren (197).

En het thuisvoordeel? PSV pakte 33 punten in Eredivisie-duels met Ajax in de Amsterdam Arena, minstens achttien meer dan elk ander elftal.

14.20 uur: EINDSTAND DE GRAAFSCHAP - FEYENOORD 1-2
Feyenoord pakt op karakter drie punten tegen De Graafschap. Michiel Kramer en Eljero Elia buigen na rust een achterstand om in een zege: 1-2.

14.15 uur: SLOTOFFENSIEF DE GRAAFSCHAP
De Graafschap trekt met man en macht naar voren om de 2-2 te forceren tegen Feyenoord. Levert het slotoffensief van de thuisclub een resultaat op of houden de bezoekers stand?

14.10 uur: VOORUITBLIK FREEK JANSEN
Over twintig minuten wordt er afgetrapt in De Arena voor Ajax-PSV. VI-verslaggever Freek Jansen bespreekt de opstelling van de Amsterdammers.

14.00 uur: SIGTHÓRSSON DREIGT AFSCHEID TE MISSEN
Opmerkelijk nieuws uit De Arena. Ajax was van plan om bij de topper tegen PSV de naar FC Nantes vertrokken Kolbeinn Sigthórsson uit te zwaaien, maar de spits heeft vertraging. Redt hij het of redt hij het niet?

13.58 uur: GOAL ELIA
Feyenoord krijgt de helpende hand toegereikt door De Graafschap, want doelman Hidde Jurjus schat een schot van Eljero Elia compleet verkeerd in, waardoor de Rotterdammers met 2-1 leiden in Doetinchem.

13.50 uur: EINDSTAND RAYO VALLECANO - REAL BETIS 0-2
Real Betis wint in Madrid met 2-0 van Rayo Vallecano. Ricky van Wolfswinkel en Rafael van der Vaart zaten niet in de selectie van de bezoekers.

13.37 uur: GELIJKMAKER KRAMER
Michiel Kramer doet het! De Feyenoord-spits koopt een voorzet van Simon Gustafson binnen en brengt zijn ploeg weer naast De Graafschap: 1-1.

13.28 uur: DE BOER GOKT OP BEWEGING
Tegenover FOX Sports heeft Frank de Boer uitgelegd waarom hij voor Viktor Fischer als spits gekozen heeft. 'Ik wil meer beweging voorin. Dat heeft Viktor meer dan Arek Milik. Amin Younes steekt ook in een goede vorm en zo kan ik hem en Fischer samen opstellen. Daarnaast houd ik rekening met het statische centrum van PSV', aldus de Ajax-coach.

13.25 uur: GUARDADO TERUG BIJ PSV
PSV-trainer Phillip Cocu laat Gáston Pereiro in de topper tegen Ajax zijn basisdebuut maken. De twintigjarige Uruguayaan vervangt Maxime Lestienne, die wegens trieste privéaangelegenheden  ontbreekt in De Arena. Goed nieuws voor PSV is dat aanjager Andrés Guardado terug is. Dat gaat ten koste van Adam Maher.

De opstelling van PSV: Zoet; Arias, Bruma, Moreno, Brenet; Pröpper, Hendrix, Guardado; Narsingh, Locadia, Pereiro.

13.20 uur: AJAX MET FISCHER
Viktor Fischer is in de topper tegen PSV de spits van Ajax. Hij neemt de plaats in van Arek Milik, die gepasseerd wordt. Doordat Fischer naar de spits verhuist, is Amin Younes de linksbuiten bij de Amsterdammers.

De elf van Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Klaassen, Gudelj; El Ghazi, Fischer, Younes.

13.17 uur: RUSTSTAND DE GRAAFSCHAP - FEYENOORD 1-0
De Graafschap staat halverwege op een 1-0 voorsprong tegen Feyenoord en dat is niet eens onterecht. Gaat het De Superboeren lukken om uitgerekend tegen Feyenoord de eerste zege van het seizoen te boeken?

13.08 uur: SENSATIE OP VIJVERBERG
Wat een wedstrijd! Het spel golft op en neer, maar het is De Graafschap dat de grooste mogelijkheden krijgt. Kenneth Vermeer staat twee keer in de weg en als hij geklopt wordt door een kopbal van Jan Lammers helpt scheidsrechter Danny Makkelie. Hij keurt het doelpunt af vanwege een vermeende overtreding van Ted van de Pavert op Vermeer.

12.52 uur: JURJUS STOPT ELIA
Feyenoord bijt even van zich af. Uit een voorzet van Karim El Ahmadi stelt Eljero Elia doelman Hidde Jurjus op de proef. Met een knappe reflex voorkomt Jurjus de gelijkmaker.

12.44 uur: DE GRAAFSCHAP VERRAST
Onwaarschijnlijk! Hekkensluiter De Graafschap profiteert van geklungel van Feyenoord en neemt de leiding tegen de nummer twee van Nederland. Kenneth Vermeer kan nog redding brengen na een flater van Jan-Arie van der Heijden, maar bij de herkansing is het alsnog feest voor Erik Quekel. De spits van De Graafschap krijgt de treffer overigens waarschijnlijk niet op zijn naam, want op de doellijn geeft Sven van Beek het laatste zetje.

12.30 uur: AFTRAP DE GRAAFSCHAP - FEYENOORD
Afgelopen seizoen won Feyenoord alleen in de maand oktober alle competitieduels (3). Tegen De Graafschap kan een eerste stap gezet worden om deze prestatie te evenaren.

Luister hier de vooruitblik van VI-clubwatcher Martijn Krabbendam.

12.00 uur: AFTRAP RAYO VALLECANO - REAL BETIS
Zonder Rafael van der Vaart (geblesseerd) en Ricky van Wolfswinkel in de selectie begint Real Betis aan de uitwedstrijd tegen Rayo Vallecano.

11.25 uur: PSV ZONDER LESTIENNE IN ARENA
FOX Sports-verslaggever Jan-Joost van Gangelen meldt tijdens het programma De Tafel van Kees dat Maxime Lestienne voor de topper tegen Ajax niet bij de wedstrijdselectie zit van PSV door trieste familieomstandigheden.

Maxime Lestienne maakte woensdag voor PSV nog twee doelpunten tegen CSKA Moskou. Tegen Ajax is de Belg niet van de partij.
Maxime Lestienne maakte woensdag voor PSV nog twee doelpunten tegen CSKA Moskou. Tegen Ajax is de Belg niet van de partij.

De afwezigheid van Lestienne is niet de eerste tegenvaller voor trainer Phillip Cocu. Jetro Willems en Luuk de Jong zijn namelijk geblesseerd. Andrés Guardado is op tijd hersteld van zijn kwetsuur om tegen Ajax in actie te komen.

Lees hier meer over de afwezigheid van Lestienne.

11.15 uur: NIEUWKOOP DEBUTEERT
Door een blessure van Rick Karsdorp staat er bij Feyenoord een debutant opgesteld als rechtsback: Bart Nieuwkoop. Net als Karsdorp speelde Nieuwkoop (19) in de opleiding op het middenveld. Verder start Feyenoord om 12.30 uur tegen De Graafschap met hetzelfde team als in de dubbele confrontatie met PEC Zwolle.

Bij De Superboeren is Bart Straalman de vervanger van de geschorste Alexander Bannink.

Opstellingen:
De Graafschap:
Jurjus; Straalman, Lammers, Van de Pavert, Tesselaar; Will, Smeets, El Jebli, Vida; Quekel, Peters.
Feyenoord:
Vermeer; Nieuwkoop, Van Beek, Van der Heijden, Kongolo; El Ahmadi, Vejinovic, Gustafson; Kuijt, Kramer, Elia.

11.00 uur: SUPER SUNDAY VOORPRET
Er staat ons een hele mooie voetbalmiddag te wachten. In eigen land hebben we de topper Ajax - PSV (aftrap 14.30 uur), maar ook in het buitenland is het smullen. Denk bijvoorbeeld aan Everton - Liverpool (14.30 uur), Arsenal - Manchester United (17.00 uur), Bayern München - Borussia Dortmund (17.30 uur), Atlético Madrid - Real Madrid (20.30 uur) en Paris Saint-Germain - Olympique Marseille (21.00 uur). Dit kun je dus met recht een Super Sunday noemen.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Alle standen zijn hier terug te vinden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.