VI Live: blik terug op een spectaculaire EL-avond

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

Hierbij is de VI Live voor donderdag afgesloten.

22.55 uur: EINDSTAND BENFICA - JUVENTUS 2-1
Dankzij een wonderschone treffer van Lima wint Benfica van Juventus, dat alle zeilen moet bijzetten om zich te plaatsen voor de finale van de Europa League in Turijn.

22.54 uur: EINDSTAND SEVILLA - VALENCIA 2-0
Sevilla wint thuis van Valencia, maar komt kort voor tijd goed weg. Binnen een minuut strandt invaller Jonas op doelman Beto, terwijl Eduardo Vargas op de lat kopt.

22.45 uur: GOAL BENFICA - JUVENTUS 2-1
Totaal vanuit het niets komt Benfica opnieuw op voorsprong. Invaller Lima knalt de bal vanaf de rand van het strafschopgebied hoog in het doel.

22.34 uur: GOAL BENFICA - JUVENTUS 1-1
In de 73ste minuut komt Juventus op gelijke hoogte in Estádio da Luz. Op aangeven van Kwadwo Asamoah schiet Carlos Tévez binnen.

22.16 uur: SEVILLA - VALENCIA
Carlos Bacca verzuimt de wedstrijd op slot te gooien. Na een fantastische steekpass van Ivan Rakitic schiet de spits uit Colombia op doelman Vicente Guaita.

21.51 uur: RUSTSTAND BENFICA - JUVENTUS 1-0
Ook in Lissabon is het rust. Dankzij een rake kopbal van Ezequiel Garay leidt Benfica met 1-0.

21.50 uur: RUSTSTAND SEVILLA - VALENCIA 2-0
Halverwege zit Sevilla in een zetel. Dankzij goals van Stéphane M'Bia en Carlos Bacca is het 2-0.

21.40 uur: GOAL SEVILLA - VALENCIA 2-0
En opnieuw scoort Sevilla! Na een uitstekende combinatie met Vitolo verdubbelt Carlos Bacca de voorsprong. Dit keer geen buitenspellucht.

21.37 uur: GOAL SEVILLA - VALENCIA 1-0
Zes minuten na de kans van Federico Fazio is het wél raak voor Sevilla. Stéphane M'Bia scoort na een indraaiende vrije trap van Ivan Rakitic. Hij doet dat fraai, met een hakbal, maar wel overduidelijk in buitenspelpositie.

21.31 uur: SEVILLA - VALENCIA
Nu meldt Sevilla zich voor het doel van Valencia. Uit een hoekschop van Ivan Rakitic kopt Federico Fazio voorlangs.

21.22 uur: SEVILLA - VALENCIA
Het eerste gevaar van de wedstrijd komt van de bezoekers. Paco Alcácer, die dit seizoen al zeven keer scoorde in de Europa League, probeert het van afstand en stuit op doelman Beto.

21.07 uur: GOAL BENFICA - JUVENTUS 1-0
Wat een geweldige start van Benfica. Uit een hoekschop van Miralem Sulejmani kopt Ezequiel Garay al na drie minuten het eerste doelpunt van de wedstrijd binnen.

21.05 uur: AFTRAP BENFICA - JUVENTUS
Vier dagen na het kampioenschap treedt Benfica in de halve finale van de Europa League thuis aan tegen Juventus, dat aast op een plek in de eindstrijd in eigen stadion. Aan de kant van de Portugezen heeft voormalig Ajacied Miralem Sulejmani een basisplaats.
Opstellingen:
Benfica: Artur; Maxi Pereira, Luisão, Garay, Siqueira; Markovic, Pérez, André Gomes; Rodrigo, Óscar Cardozo, Sulejmani.
Juventus: Buffon; Martín Cáceres, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Pogba, Pirlo, Marchisio, Asamoah; Tévez, Vucinic.

21.05 uur: AFTRAP SEVILLA - VALENCIA
Spanje is in ieder geval door één club vertegenwoordigd tijdens de eindstrijd in Turijn. In de halve finale staan namelijk Sevilla en Valencia tegenover elkaar.
Sevilla: Beto; Figueiras, Pareja, Fazio, Fernando Navarro; Daniel Carriço, Mbia; Reyes, Rakitic, Vitolo; Bacca.
Valencia: Guaita; João Pereira, Fuego, Mathieu, Bernat; Feghouli, Parejo, Keita, Cartabia; Vargas, Paco Alcácer.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.