VI Live: blik terug op een boeiende Champions League-avond

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

Hierbij eindigt de VI Live van woensdagavond

22.37 uur: EINDSTAND JUVENTUS - BORUSSIA DORTMUND 2-1
Juventus wint thuis nipt van Borussia Dortmund, dat na rust goed wegkwam. Domper op de zege van Juve is het geblesseerd uitvallen van Andrea Pirlo.

22.37 uur: EINDSTAND MANCHESTER CITY - BARCELONA 1-2
En het is meteen afgelopen in het City of Manchester Stadium. Barcelona wint met 2-1 bij Manchester City, dat vooral na rust enkele goede mogelijkheden onbenut liet.

22.36 uur: MESSI MIST STRAFSCHOP
Lionel Messi mist een uitgelezen mogelijkheid op 1-3. De Argentijn verdient zelf een strafschop, maar stuit vanaf elf meter op doelman Joe Hart van Manchester City. De rebound wordt door de kleine Argentijn naast gekopt.

22.29 uur: DORTMUND KOMT WEER GOED WEG
Juventus is opnieuw dicht bij 3-1, maar Roberto Pereyra schuift de bal voorlangs. Eerder kwam Borussia Dortmund goed weg bij een kans van Carlos Tévez.

22.15 uur: CLICHY MOET ERAF
Kort na de 1-2 een tegenvaller voor City. Gaël Clichy krijgt voor een onhandige overtreding (wild inkomen) op Dani Alves zijn tweede gele kaart. De Fransman was al geschorst door zijn eerste gele kaart, maar is dat nu zeker. Smoort dit het offensief van City in de kiem?

22.14 uur: TÉVEZ DICHT BIJ 3-1
Borussia Dortmund is duidelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar Carlos Tévez maakt bijna zijn tweede van de avond. Het schot van de Argentijn gaat nipt naast.

22.11 uur: NIET BONY, MAAR AGÜERO ZORGT VOOR 1-2
Loon naar werken voor City. David Silva legt de bal subliem terug op Sergio Agüero, die de bal kan meenemen en afronden. De gewenste 1-2 is er voor City. Zit de gelijkmaker er ook nog in?

22.10 uur: DEBUUT BONY
Kan Wilfried Bony dan wel voor goals zorgen bij City? De Ivoriaanse spits valt in en maakt zo zijn debuut in het hoofdtoernooi van de Champions League.

21.55 uur: CITY DRINGT AAN
Was het voor rust vooral Barcelona dat aanviel, het begin van de tweede helft is hoopgevend voor City. Edin Dzeko (2x), Samir Nasri en Sergio Agüero krijgen kansen maar hebben de zo gewenste aansluitingstreffer nog niet kunnen maken.

21.33 uur: RUSTSTAND JUVENTUS - BORUSSIA DORTMUND 2-1
Halverwege is er drie keer gescoord tijdens het duel tussen Juventus en Borussia Dortmund. Álvaro Morata bepaalde in de 43ste minuut de ruststand op 2-1. Andrea Pirlo viel voor rust uit bij Juve, terwijl Dortmund Lukasz Piszczek moest wisselen.

21.32 uur: RUSTSTAND MANCHESTER CITY - BARCELONA 0-2
De eerste helft zit erop en het verschil was groot. Barcelona speelde zo nu en dan met Manchester City. Tekenend is dat City pas een minuut voor rust écht gevaarlijk werd. Een schot van Samir Nasri was een prooi voor doelman Marc-André ter Stegen. Kan City moet putten uit die kans, of dendert Barcelona na rust door?

21.28 uur: MORATA ZORGT VOOR NIEUWE VOORSPRONG
Kort voor rust komt Juventus na een goede aanval op een 2-1 voorsprong tegen Borussia Dortmund. Carlos Tévez stuurt Paul Pogba weg en diens voorzet wordt door Álvaro Morata binnengetikt.

21.23 uur: PIRLO MOET STRIJD STAKEN
Opnieuw een flinke tegenvaller voor Juventus, want bij de thuisclub moet Andrea Pirlo nog voor rust geblesseerd naar de kant. Roberto Pereyra vervangt de spelmaker. Eerder moest aan de kant van Borussia Dortmund Lukasz Piszczek al naar de kant en Matthias Ginter kwam binnen de lijnen als zijn vervanger.

21.14 uur: SUAREZ DOET HET WEER
0-2 voor Barcelona! City wordt bij tijd en wijle scheelgetikt door Barcelona. Opnieuw is Luis Suarez de doelpuntenmaker. De Uruguayaan is het eindstation na een aanval die via Lionel Messi en Jordi Alba bij hem terechtkomt. Barcelona speelt zeer indrukwekkend en City heeft geen schijn van kans. Het tweeluik lijkt al beslist.

21.04 uur: REUS TREKT STAND GELIJK
Juventus kan niet lang genieten van zijn voorsprong, want vijf minuten na de openingstreffer van Carlos Tévez maakt Marco Reus gelijk. Na uitglijden van Giorgio Chiellini kan de Duitser alleen op Gianluigi Buffon af gaan en met een koele schuiver maakt hij 1-1.

21.00 uur: SUAREZ SLAAT TOE TEGEN CITY
Luis Suarez luistert zijn terugkeer op de Engelse velden op met een goal. De voormalige Liverpool-spits zet Barcelona in de zestiende minuut op voorsprong: 0-1. De Belg blokkeert de bal na een voorzet van Lionel Messi op ongelukkige wijze, waarna Suarez tegendraads raak schiet. De ó zo belangrijke uitgoal voor Barcelona is binnen. Manchester City moet op jacht naar de gelijkmaker.

20.58 uur: TÉVEZ PROFITEERT VAN BLUNDER
Na een enorme fout van Roman Weidenfeller komt Juventus op voorsprong tegen Borussia Dortmund. De doelman van de bezoekers uit Duitsland grijpt matig in bij een inzet van Álvaro Morata, waarna Carlos Tévez van dichtbij scoort.

20.45 uur: AFTRAP MANCHESTER CITY - BARCELONA

20.45 uur: AFTRAP JUVENTUS - BORUSSIA DORTMUND

20.30 uur: CITY THUIS STERK, BARÇA ZWAK IN ENGELAND
Manchester City presteert ijzersterk in Europese duels voor eigen publiek. The Citizens verloren slechts vijf van hun 48 thuisduels in Europees verband, tegen twaalf gelijke spelen en 31 zeges. Barcelona staat in Europees verband voor de dertigste keer in Engeland tegenover een Engelse club. Van de 29 eerdere ontmoetingen wonnen de Catalanen er maar zeven, tegen acht remises en veertien nederlagen.

20.15 uur: JUVE EN DORTMUND IN VORM
Juventus is bezig aan een fraaie reeks wedstrijden. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri leed op 29 oktober 2014 voor het laatst een nederlaag (1-0 bij Genoa) en bleef sindsdien in twintig officiële duels ongeslagen (W14, G6). Borussia Dortmund krabbelt langzaam maar zeker weer overeind na een dramatische eerste seizoenshelft. De formatie van trainer Jürgen Klopp won zijn laatste drie (competitie)duels, terwijl ze daarvóór maar één van zijn tien wedstrijden in winst kon omzetten.

20.00 uur: OPSTELLINGEN MANCHESTER CITY - BARCELONA
Barcelona-trainer Luis Enrique stuurt voor de kraker van 20.45 uur tegen Manchester City zijn gedroomde voorhoede met Neymar, Luis Suarez en Lionel Messi het veld in. Aan de kant van Manchester City moeten centrale verdedigers Martín Demichelis en Vincent Kompany het supertrio tegenhouden.

De opstellingen:
Manchester City: Hart; Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy; Nasri, Fernando, Milner, Silva; Agüero, Dzeko.
Barcelona: Ter Stegen; Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba; Rakitic, Busquets, Iniesta; Messi, Suarez, Neymar.

20.00 uur: OPSTELLINGEN JUVENTUS - BORUSSIA DORTMUND
In Turijn keert Arturo Vidal bij Juventus terug in de basisopstelling. De middenvelder uit Chili is hersteld van liesklachten. Ciro Immobile, die in het verleden onder contract stond bij Juventus, heeft verrassend een basisplaats gekregen van Borussia Dortmund-trainer Jürgen Klopp.

Juventus: Buffon; Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra; Marchisio, Pirlo, Pogba, Vidal; Tévez, Morata.
Borussia Dortmund: Weidenfeller; Piszczek, Sokratis, Hummels, Schmelzer; Gündogan, Sahin; Mkhitaryan, Reus, Aubameyang; Immobile.

19.45 uur: KRAKERS OVER EEN UUR VAN START
Om 20.45 uur staan weer twee achtste finales om van te smullen op het programma in de Champions League. Manchester City ontvangt Barcelona, terwijl Juventus het in eigen huis opneemt tegen Borussia Dortmund. Duidelijk is al dat er geen Nederlanders in actie zullen komen vanavond.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.