VI Live: blik terug op een avond vol voetbalspektakel

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

23.49 uur: GOAL REAL MADRID - ALMERIA 4-0
Een betere generale repetitie voor de bekerfinale van woensdag tegen Barcelona had Real Madrid zich niet kunnen wensen. Waar Barça met 1-0 verloor bij Granada, rekenden de Madrilenen eenvoudig af met Almería. Alvaro Morata tekende vijf minuten voor tijd voor de 4-0.

23.12 uur: GOAL REAL MADRID - ALMERIA 3-0
En Real Madrid gaat onverminderd door. Vier minuten na de 2-0 van Gareth Bale schiet ook Isco na twee fraaie kapbewegingen raak.

23.08 uur: GOAL REAL MADRID - ALMERIA 2-0
In tegenstelling tot Barcelona beleeft Real Madrid wel een gemakkelijke avond. Gareth Bale zet de Madrilenen na een vloeiende één-twee tussen Karim Benzema en Ángel di María op een 2-0 voorsprong.

22.46 uur: RUSTSTAND REAL MADRID – ALMERIA 1-0
Almería mag zich gelukkig prijzen dat het na 45 minuten maar 1-0 achter staat in Santiago Bernabéu, waar alleen Ángel di María scoort.

21.34 uur: EINDSTAND AS ROMA - ATALANTA 3-1

22.34 uur: EINDSTAND FC TWENTE – RODA JC 3-0
Zonder problemen kan FC Twente drie punten bijschrijven met een zege op hekkensluiter Roda JC, dat in Enschede niet laat zien dat het moet vrezen voor degradatie uit de Eredivisie.

22.28 uur: GOAL REAL MADRID – ALMERIA 1-0
Na de nodige kansen is het dan eindelijk raak voor Real Madrid. Ángel Di María is de man die Real Madrid met een fraai gekruld schot in de verre hoek op voorsprong zet.

22.00 uur: AFTRAP REAL MADRID - ALMERIA
Zonder de geblesseerden Cristiano Ronaldo en Sergio Ramos begint Real Madrid aan de thuiswedstrijd tegen Almería. Wint De Koninklijke dan gaat het op de Spaanse ranglijst over Barcelona heen.

21.53 uur: GOAL FC TWENTE - RODA JC 3-0
Mocht Roda JC nog de hoop gekoesterd hebben om een punt over te houden aan het duel met FC Twente, dan is dat nu voorbij. Kyle Ebecilio knalt de 3-0 binnen.

21.48 uur: EINDSTAND GRANADA - BARCELONA 1-0
Barcelona dreigt in een week het hele seizoen weg te gooien. Op bezoek bij Granada gaan de Catalanen met 1-0 onderuit, waardoor koploper Atlético Madrid, dat Barcelona midweeks uitschakelde in de strijd om de Champions League, een voorsprong van vier punten kan nemen als het zondag wint bij Getafe.

21.37 uur: EINDSTAND SC CAMBUUR - VITESSE 4-3
SC Cambuur zegeviert met 4-3 tegen Vitesse en komt volgend seizoen opnieuw uit in de Eredivisie. Het elftal van trainer Henk de Jong kan niet meer degraderen.

21.34 uur: RUSTSTAND AS ROMA - ATALANTA 2-0

21.31 uur: RUSTSTAND FC TWENTE – RODA JC 2-0
De dramatische eerste helft voor Roda JC is ten einde. De schade tegen een sterk FC Twente valt met een 2-0 achterstand nog mee.

21.17 uur: GRANADA - BARCELONA
Dat scheelt niet veel! Lionel Messi stuurt de bal uit een vrije trap richting de kruising, maar de Griekse Granada-goalie Orestis Karnezis tikt de bal uit zijn doel. Daarna treedt hij ook adequaat op bij een corner.

21.10 uur: GOAL SC CAMBUUR – VITESSE 4-3
De geschiedenis van de eerste helft herhaalt zich. Opnieuw ziet Vitesse een voorsprong razendsnel veranderen in een achterstand. Jody Lukoki breekt door en legt af op Martijn Barto, die raak schiet.

21.09 uur: GOAL FC TWENTE – RODA JC 2-0
Kees Luijckx gaat in de fout bij Roda JC en Torgeir Børven profiteert dankbaar. De wedstrijd lijkt al beslist na minder dan 25 minuten.

21.06 uur: GOAL SC CAMBUUR – VITESSE 3-3
Guram Kashia denkt in te grijpen met een sliding, maar hij lanceert juist Bartholomew Ogbeche, die via de binnenkant van de paal de 3-3 maakt.

20.58 uur: GOAL SC CAMBUUR – VITESSE 2-3
Vitesse schakelt razendsnel om na een aanval van SC Cambuur. Davy Pröpper stuurt Bertrand Traore weg, waarna de aanvaller de bal in het dak van het doel schiet.

20.55 uur: GOAL FC TWENTE – RODA JC 1-0
FC Twente opent sterk en dat vertaalt zich in de openingstreffer van Torgeir Børven, die na een carambole de bal achter Roda–doelman Filip Kurto ziet verdwijnen.

20.48 uur: EINDSTAND PENALTY'S WIGAN ATHLETIC - ARSENAL 2-4
De penaltyreeks begint meteen met een misser. Gary Caldwell mist de eerste strafschop van Wigan Athletic. Omdat ook Jack Collisson faalt, stevent Wigan af op uitschakeling. Mikel Arteta en Kim Källström scoren namelijk wel voor Arsenal. Jean Beausejour maakt 1-2, waarna ook Olivier Giroud raak schiet. Ook de 2-3 van James McArthur is voor de statistieken, want Santi Cazorla schiet de vierde en beslissende strafschop ijskoud binnen.

LANDGENOTEN: Ondanks de eerste nederlaag sinds zijn aantreden bij Lechia Gdansk kan Ricardo Moniz zijn ploeg gaan voorbereiden op de play-offs om de Poolse titel. Het 1-0 verlies bij Slask Wroclaw bleef zonder gevolgen omdat de concurrentie ook steken liet vallen. Lechia Gdansk gaat als nummer acht de play-offs in.

20.46 uur: RUSTSTAND GRANADA - BARCELONA 1-0
Barcelona gaat de rust in met een 1-0 achterstand. Yacine Brahimi opende de score na een kwartier.

20.45 uur: AFTRAP FC TWENTE - RODA JC
FC Twente begint aan de jacht op nummer twee Feyenoord. Hekkensluiter Roda JC Kerkrade moet winnen om degradatie af te wenden.
Opstellingen:
FC Twente: Marsman; Breukers, Martina, Bjelland, Schilder; Ebecilio, Tadic, Gutiérrez; Promes, Børven, Mokhtar.
Roda JC Kerkrade: Kurto; Dijkhuizen, Letschert, Luijckx, Van Peppen; Sutchuin, Bonevacia, Fledderus; Hupperts, Németh, Paulissen.

20.45 uur: AFTRAP AS ROMA - ATALANTA

20.42 uur: EINDSTANDEN JUPILER LEAGUE
Excelsior – De Graafschap 2-2
FC Emmen – MVV Maastricht 1-3

20.34 uur: EINDSTAND GO AHEAD EAGLES – SC HEERENVEEN 0-2
Go Ahead Eagles mist de kansen en moet dus nog even geduld hebben voor het zekerheid heeft over handhaving in de Eredivisie na de 0-2 nederlaag tegen SC Heerenveen.

20.31 uur: RUSTSTAND SC CAMBUUR - VITESSE 2-2
Genoeg te beleven bij SC Cambuur tegen Vitesse. Halverwege staat het 2-2, onder meer doordat Kelvin Leerdam zowel voor Vitesse als voor Cambuur (eigen doelpunt) scoorde.

20.26 uur: EINDSTAND BAYERN MÜNCHEN – BORUSSIA DORTMUND 0-3
Borussia Dortmund stunt in München, waar de kampioen Bayern geen antwoord heeft op de counterende gasten met Marco Reus als uitblinker. De rode kaart voor Rafinha in de slotfase na een ruzie met Henrikh Mkhitaryan is een ander dieptepunt.

20.24 uur: GOAL SC CAMBUUR – VITESSE 2-2
Davy Pröpper zet met een fraaie steekbal Christian Atsu vrij voor doelman Leonard Nienhuis. De Ghanees laat het buitenkansje niet liggen en plaatst de bal in de hoek.

20.19 uur: GOAL GRANADA – BARCELONA 1-0
Barcelona kijkt na ruim een kwartier tegen een verrassende achterstand aan. De Algerijn Yacine Brahimi zorgt voor de opmerkelijke tussenstand in Nuevo Los Cármenes.

20.16 uur: GOAL GO AHEAD EAGLES – SC HEERENVEEN 0-2
Alfred Finnbogason maakt een einde aan de onzekerheid van SC Heerenveen. De Finse aanvaller brengt met zijn 27ste treffer van het seizoen de punten binnen tegen Go Ahead Eagles, dat door de nederlaag nog niet zeker is van handhaving.

20.14 uur: GOAL SC CAMBUUR – VITESSE 2-1
Een pijnlijk moment voor Kelvin Leerdam. Hij kopt een voorzet van Jody Lukoki achter zijn eigen doelman Piet Velthuizen.

20.09 uur: GOAL SC CAMBUUR - VITESSE 1-1
Vitesse kan niet lang genieten van zijn voorsprong, want Martijn Barto kopt uit een vrije trap de gelijkmaker binnen.

20.06 uur: GOAL SC CAMBUUR - VITESSE 0-1
Kelvin Leerdam staat geheel vrij bij de tweede paal na een hoekschop van Vitesse en schiet de openingstreffer binnen. Daarvoor raakte Elvis Manu namens Cambuur de paal.

20. 00 uur: AFTRAP GRANADA - BARCELONA
Lionel Messi keert bij Barcelona terug in de spits. Sergio Busquets is centrale verdediger.

20.02 uur: GO AHEAD EAGLES - SC HEERENVEEN
Het piept en kraakt in de defensie van SC Heerenveen. Go Ahead Eagles heeft in het eerste kwartier na rust al drie grote kansen gecreëerd. Xander Houtkoop schiet echter naast, terwijl Erik Falkenburg twee keer niet voorbij Heerenveen-doelman Kristoffer Nordfeldt komt.

20.00 uur: VERLENGING WIGAN ATHLETIC - ARSENAL 1-1
Bij de halve finale van het FA Cup-toernooi tussen Wigan Athletic en Arsenal is een verlenging nodig. Mag Wigan zijn titel tot in de finale verdedigen, of blijven The Gunners kans maken op hun eerste prijs sinds 2005, toen ze de FA Cup ook al wonnen?

19.52 uur: EINDSTAND SIVASSPOR - GALATASARAY 2-1
Galatasaray verliest zonder de geschorste Wesley Sneijder met 2-1 bij Sivasspor. De Turkse topclub won slechts een van haar laatste acht duels.

19.48 uur: GOAL WIGAN ATHLETIC - ARSENAL 1-1
Arsenal dringt al tijden aan na de 1-0 achterstand. Die dadendrang vertaalt zich nu in de gelijkmaker van Per Mertesacker. De Duitse verdediger maakt gelijk met een vallende kopbal. De eerste hoofdprijs sinds 2005 (FA Cup) behoort nog altijd tot de mogelijkheden. Het duel met titelverdediger Wigan Athletic stevent af op een verlenging.

19.45 uur: AFTRAP SC CAMBUUR - VITESSE
SC Cambuur en Vitesse beginnen aan de tweede Eredivisiewedstrijd van deze zaterdagavond. Vitesse moet winnen in de strijd om Europees voetbal, SC Cambuur kan de punten goed gebruiken om ver weg van de play-offs tegen degradatie te blijven.
SC Cambuur: Nienhuis; Droste, Dijkstra, Van der Laan, Pereira; Van Moorsel, Barto, Bakker; Lukoki, Ogbeche, Van Moorsel.
Vitesse:

19.44 uur: GOAL BAYERN MÜNCHEN – BORUSSIA DORTMUND 0-3
Er tekent zich een enorme stunt af in München. De Bayern-defensie verkijkt zich op een verre bal van achteruit. Jonas Hoffmann profiteert; 0-3 voor Dortmund.

19.40 uur: OPSTELLINGEN FC TWENTE – RODA JC KERKRADE
Rasmus Bengtsson keert na zijn schorsing van vorige week terug in het basiselftal van FC Twente. De Zweedse verdediger begint op de bank. Cuco Martina is daardoor opnieuw de partner van Andreas Bjelland in het hart van de defensie. Bij Roda JC Kerkrade vervangen Roly Bonevacia en Krisztián Németh de geblesseerden Anouar Kali en Berry Powel. Kees Luijckx speelt in plaats van de geschorste Guy Ramos.

19.38 uur: GOAL BAYERN MÜNCHEN – BORUSSIA DORTMUND 0-2
Lukas Raeder staat koud in het veld als vervanger van Manuel Neuer, die in de rust uit voorzorg aan de kant wordt gehouden. De twintigjarige debutant moet al na drie minuten capituleren. Marco Reus staat dit keer aan het einde van een snelle counter van Borussia Dortmund.

19.33: RUSTSTAND GO AHEAD EAGLES - SC HEERENVEEN 0-1
Het doelpunt van Joost van Aken was precies wat SC Heerenveen nodig had. Na de rake kopbal van de jonge verdediger creëert de ploeg van trainer Marco van Basten nog twee goede kansen. Alfred Finnbogason stuit echter op Stephan Andersen, terwijl Joey van den Berg naast schiet.

19.27 uur: GOAL WIGAN ATHLETIC – ARSENAL 1-0
Per Mertesacker glijdt Callum McManaman onderuit in het strafschopgebied. Jordi Gómez schiet de strafschop met overtuiging tegen de touwen. Hij moet lang wachten voordat hij de penalty kan nemen vanwege een blessurebehandeling voor Nacho Monreal, die vervangen wordt door Kieran Gibbs.

19.20 uur: GOAL GO AHEAD EAGLES - SC HEERENVEEN 0-1
Er viel in de eerste 35 minuten nauwelijks iets te genieten, maar toch is het tien minuten voor rust raak. Joost van Aken kopt SC Heerenveen uit een corner van Daley Sinkgraven op een 1-0 voorsprong.

19.17 uur: RUSTSTAND BAYERN MÜNCHEN – BORUSSIA DORTMUND 0-1
Borussia Dortmund gaat na 45 interessante minuten in München de kleedkamer in met een kleine voorsprong. Bayern heeft de tweede helft om de tweede nederlaag van het Bundesliga-seizoen te voorkomen.

19.00 uur: OPSTELLINGEN SC CAMBUUR – VITESSE
Vitesse-trainer Peter Bosz stuurt in Leeuwarden hetzelfde elftal de wei in als vorige week tegen Ajax (1-1), waardoor Mike Havenaar en Lucas Piazón opnieuw buiten de basis blijven. SC Cambuur-coach Henk de Jong stelt noodgedwongen wel twee nieuwe spelers op na het gelijkspel van NEC. Mohamed El Makrini en Marcel Ritzmaier zijn geschorst. In hun plaats spelen Erik Bakker en Bartholomew Ogbeche.
Vitesse: Velthuizen; Leerdam, Kashia, Van der Heijden, Van Aanholt; Pröpper, Vejinovic, Labyad; Atsu, Traore, Ibarra.

18.55 uur: RUSTSTAND WIGAN ATHLETIC - ARSENAL 0-0

18.52 uur: GOAL BAYERN MÜNCHEN – BORUSSIA DORTMUND 0-1
Marco Reus zet een met een fraaie pass niet alleen de defensie van Bayern op het verkeerde been maar brengt vooral ook Henrikh Mkhitaryan in kansrijke positie. De Armeense aanvaller laat de kans niet liggen; 0-1.

18.45 uur: AFTRAP GO AHEAD EAGLES – SC HEERENVEEN
Onder de 22 spelers die aan de aftrap staan van het eerste Eredivisie-duel van deze zaterdagavond zitten geen verrassingen. Doke Schmidt keert terug als rechtsback, Joey Godee is zoals aangekondigd de vervanger van de geschorste Jarchinio Antonia, terwijl Ridgeciano Haps linksback is in de plaats van de licht aangeslagen Xandro Schenk. Hakim Ziyech begint na zijn schorsing op de bank. Trainer Marco van Basten kondigde vrijdag al aan de elf spelers die PSV met 3-0 versloegen te laten staan.
Go Ahead Eagles: Andersen; Schmidt, Vriends, Van der Linden, Haps; Falkenburg, Overgoor, Türüc; Godee, Kolder, Houtkoop.
SC Heerenveen: Nordfeldt; Marzo, Kum, Kruiswijk, Van Aken; Van Anholt, Van den Berg, De Roon; Basacikoglu, Finnbogason, Sinkgraven.

18.32 uur AFTRAP BAYERN MÜNCHEN – BORUSSIA DORTMUND
Landskampioen Bayern München en nummer twee Borussia Dortmund beginnen aan de Duitse topper in de Allianz Arena. Hoewel het duel voor Bayern geen enkel belang meer heeft, stuurt trainer Josep Guardiola zoals aangekondigd zijn sterkste elf in het veld. Arjen Robben speelt dus. Dortmund moet winnen om het gat met achtervolger Schalke 04 weer te herstellen tot drie punten, maar Robert Lewandowski begint op de bank. Wellicht dat het iets te maken heeft met zijn aanstaande transfer naar de tegenstander van vandaag?
Bayern München: Neuer; Rafinha, Martínez, Dante, Alaba; Lahm, Schweinsteiger; Robben, Götze, Ribéry; Mandzukic.
Borussia Dortmund: Weidenfeller; Grosskreutz, Papastathopoulos, Hummels, Durm; Kehl, Sahin; Hofmann, Mkhitaryan, Reus; Aubameyang.

18.22 uur: EINDSTAND FC EINDHOVEN – WILLEM II 0-3
Willem II lost FC Dordrecht weer af als koploper in de Jupiler League na een duidelijke zege op FC Eindhoven.

LANDGENOTEN: Een assist van Jeremain Lens is niet voldoende gebleken voor een overwinning van Dinamo Kiev. Lens legde de bal in de 32ste minuut met links af op Miguel Veloso, die de bal in de kruising schoot. Uiteindelijk bleef Dinamo Kiev echter steken op een 2-2 gelijkspel bij Karpaty Lviv. Dinamo Kiev staat derde in de Oekraïense competitie. Lens werd overigens twee minuten voor tijd gewisseld.

18.07 uur: AFTRAP WIGAN ATHLETIC – ARSENAL
Titelverdediger Wigan Athletic en Arsenal hebben afgetrapt in de halve finale om de FA Cup.

West Bromwich Albion – Tottenham Hotspur 3-3

Fulham (John Heitinga en Maarten Stekelenburg) grijpt de laatste kans op lijfsbehoud, en dat gaat ten koste van Norwich City (Ricky van Wolfswinkel en Leroy Fer). Erik Pieters heeft een primeur met het passeren van Newcastle-keeper Tim Krul: zijn eerste treffer voor Stoke City.

17.21 uur: EINDSTANDEN BUNDESLIGA
Borussia Mönchengladbach – VfB Stuttgart 1-1
Hannover 96 – Hamburger SV 2-1
VfL Wolfsburg – 1. FC Nürnberg 4-1
SC Freiburg – Eintracht Braunschweig 2-0
FSV Mainz 05 – Werder Bremen 3-0

Een flinke domper voor VfB Stuttgart-trainer Huub Stevens. Hij zag zijn elftal in de 89ste minuut een tegentreffer incasseren bij Borussia Mönchengladbach en daarmee de zege uit handen geven. Ook Rafael van der Vaart, die in de rust vervangen werd met een spierverrekking, zag zijn elftal in de slotfase een tegendoelpunt incasseren. Hannover 96 won daardoor met 2-1 van HSV. Ondanks een vroege voorsprong ging 1. FC Nürnberg-trainer Gertjan Verbeek kansloos onderuit bij VfL Wolfsburg: 4-1.

16.55 uur: RUSTSTANDEN PREMIER LEAGUE
Crystal Palace – Aston Villa 0-0
Southampton – Cardiff City 0-0
Sunderland – Everton 0-0
West Bromwich Albion – Tottenham Hotspur 3-1

De zorgen voor Tim Sherwood, de manager van Tottenham Hotspur, worden er niet minder om gezien de 3-1 achterstand. In West Bromwich tot dusverre vier treffers. Fulham, met John Heitinga in de basis en Maarten Stekelenburg op de reservebank, leidt halverwege tegen het Norwich van Leroy Fer en Ricky van Wolfswinkel.

16.52 uur: GOAL STOKE CITY – NEWCASTLE UNITED 1-0
Erik Pieters (hieronder op de foto met Peter Odemwingie) verschalkt doelman Tim Krul met een 'mislukte voorzet' en zet daarmee zijn ploeg op voorsprong. Het is de eerste treffer van Pieters in het shirt van The Potters.

16.34 uur: GOAL HANNOVER 96 - HAMBURGER SV 1-1
Aanvoerder Rafael van der Vaart blijft geblesseerd achter in de kleedkamer. Zonder de middenvelder komt HSV snel op gelijke hoogte. Namens de ploeg van trainer Mirko Slomka is Hakan Calhanoglu verantwoordelijk voor het belangrijke doelpunt.

16.25 uur: WEST BROMWICH ALBION – TOTTENHAM HOTSPUR 2-0
Het zit manager Tim Sherwood absoluut niet mee! Binnen vier minuten kijkt zijn ploeg al tegen een 2-0 achterstand aan. En daar blijft het niet bij. Namens Tottenham mist Emmanuel Adebayor (foto hieronder) vanaf elf meter. De grote vraag in deze is niet of Sherwood moet vertrekken, maar wanneer....

16.19 uur: RUSTSTANDEN BUNDESLIGA
Borussia Mönchengladbach – VfB Stuttgart 0-1
Hannover 96 – Hamburger SV 1-0
VfL Wolfsburg – 1. FC Nürnberg 2-1
SC Freiburg – Eintracht Braunschweig 1-0

Slechts nieuws voor 1. FC Nürnberg en Hamburger SV! Halverwege kijkt zowel de ploeg van trainer Gertjan Verbeek als het elftal van aanvoerder Rafael van der Vaart tegen een achterstand aan. Met name Verbeek gaat met een zuur gezicht naar de kleedkamer. Zijn ploeg kwam al snel op voorspong, maar gaf die in een tijdsbestek van drie minuten weg door twee treffers te incasseren. HSV staat nu virtueel zestiende, terwijl 1. FC Nürnberg plek zeventien bezet.

West Bromwich Albion – Tottenham Hotspur

Veel Nederlandse inbreng in de Premier League op zaterdagmiddag. Ron Vlaar en Karim El Ahmadi gaan met Aston Villa op bezoek bij Crystal Palace. De herstelde Leroy Fer en Ricky van Wolfswinkel nemen het uit op tegen Fulham, waar John Heitinga een basisplaats heeft. Erik Pieters ontvangt met Stoke City het Newcastle United van Tim Krul en Vurnon Anita.

LANDGENOTEN: Mede dankzij een doelpunt van Nadir Çiftçi heeft Dundee United zich geplaatst voor de Schotse bekerfinale. Dit ging ten koste van Rangers FC, dat uitkomt op het derde Schotse niveau na het faillissement in 2012. Çiftçi besliste het bekerduel door in de 83ste minuut de eindstand op 3-1 te bepalen.

15.30 uur: AFTRAP BUNDESLIGA
Borussia Mönchengladbach – VfB Stuttgart
Hannover 96 – Hamburger SV
VfL Wolfsburg – 1. FC Nürnberg
SC Freiburg – Eintracht Braunschweig
FSV Mainz 05 – Werder Bremen

Er staan drie Nederlandse spelers aan de aftrap in de Bundesliga: Rafael van der Vaart (Hamburger SV), Eljero Elia (Werder Bremen) en Roel Brouwers (Borussia Mönchengladbach). Daarnaast spelen twee Nederlandse trainers – Gertjan Verbeek (1. FC Nürnberg) en Huub Stevens (VfB Stuttgart) – cruciale duels om aan degradatie te ontkomen.

LANDGENOTEN: Ryan Donk heeft een punt gered voor Kasimpasa in de thuiswedstrijd tegen Bursaspor. In de 66ste minuut maakte de Nederlandse verdediger de 1-1, wat tevens de einduitslag bleek. Ryan Babel mocht in de rust invallen bij het team van trainer Shota Arveladze.

15.00 uur: BUNDESLIGA
Een groot aantal Nederlanders zijn in de Bundesliga verwikkeld in de strijd tegen degradatie. De nummer zeventien en achttien degraderen rechtstreeks uit de hoogste Duitse competitie, terwijl de ploeg die zestiende staat nacompetitie moet spelen. Dus is het voor de Nederlanders zaak om met nog vijf duels te gaan uit de kelder van de Bundesliga weg te komen.

Nummer zestien Hamburger SV, met aanvoerder Rafael van der Vaart in de basis, krijgt daarvoor een goede kans op bezoek bij Hannover 96, dat zijn laatste vier wedstrijden verloor. Trainer Gertjan Verbeek moet met zijn 1. FC Nürnberg op bezoek bij VfL Wolfsburg. Voor Huub Stevens, oefenmeester van nummer vijftien VfB Stuttgart, wacht een uitduel met Borussia Mönchengladbach, waar Roel Brouwers een basisplaats heeft. Eljero Elia staat in de basis bij Werder Bremen, dat op bezoek gaat bij FSV Mainz 05.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.