VI Live: blik terug op deze CL-avond, rode kaart Drenthe

Reacties

Om tijdens Champions League-avonden op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen is er VI Live, waarin alle poules op de voet gevolgd worden.

VI Live: blik terug op deze CL-avond, rode kaart Drenthe

VI Live is nu gesloten. Blik terug op de mooie Champions League-avond.

22.45 uur: RONALDO NIET NAAST RAÚL, MESSI MORGEN WEL?
Cristiano Ronaldo heeft het net niet gevonden tegen Liverpool en blijft op zeventig CL-treffers steken. Maar slaagt Lionel Messi (69) er morgen wel in om naast Raúl te komen? De kleine aanvaller van Barcelona neemt het op tegen Ajax en moet twee keer scoren om de voormalige spits van Real Madrid en Schalke 04 te evenaren.

22.39 uur: EINDSTANDEN CHAMPIONS LEAGUE 
Real Madrid en Borussia Dortmund zijn zeker van Champions League-voetbal na de winterstop. Hieronder alle uitslagen.

Malmö FF - Atlético Madrid 0-2
Juventus - Olympiakos Piraeus 3-2 
FC Basel - Ludogorets 4-0
Real Madrid - Liverpool 1-0
Benfica - AS Monaco 1-0
Borussia Dortmund - Galatasaray 4-1
Arsenal - Anderlecht 3-3

Waar Royston Drenthe afgelopen zaterdag nog opviel met een fraaie treffer, richtte hij dinsdagavond negatief de aandacht op zichzelf. Na een half uur incasseerde de voormalige linkspoot van onder meer Feyenoord en Real Madrid zijn eerste gele kaart tegen Bournemouth. Na een uur was het weer raak en kon Drenthe vertrekken. Het tiental van Sheffield Wednesday, waar ook Glenn Loovens in de basis startte, ging uiteindelijk met 2-0 ten onder.

22.37 uur: DURE MISSER VIDAL
Arturo Vidal mist vanaf elf meter, maar Juventus wint wel. Die laatste misser van Vidal kan met het oog op het onderlinge resultaat weleens vervelende gevolgen krijgen.

22.31 uur: WAT EEN IDIOTE WEDSTRIJD IN LONDEN!
Arsenal geeft een 3-0 voorsprong weg in het laatste half uur. Invaller Aleksandar Mitrovic kopt de gelijkmaker binnen. Blijft het hierbij? Nog enkele minuten op de klok.

22.26 uur: SNEIJDER RUIM ONDERUIT
En het staat 4-1 voor Borussia Dortmund na een eigen doelpunt van Semih Kaya.

22.25 uur: BAN GEBROKEN IN LISSABON
Acht minuten voor tijd is het eindelijk raak! Op aangeven van Derley opent Anderson Talisca de score tegen AS Monaco.

22.25 uur: GEEN NUMMER 71 RONALDO
Cristiano Ronaldo zoekt zoveel als hij kan het doel van Liverpool, maar doelpunt nummer 71 - en dus de topscorerstitel in de Champions League - zit er (nog) niet in. Nog zeven minuten te gaan....

22.21 uur: GOAL ATLÉTICO!
Atlético Madrid komt via Raul Garcia op 2-0 en speelt de wedstrijd vakkundig uit in Zweden.

22.20 uur: LIVERPOOL MET STERREN, REAL MADRID MET BALE
Gezien de minimale achterstand brengt Liverpool-manager Brendan Rodgers alsnog sterkhouders Steven Gerrard, Raheem Sterling en Philippe Coutinho. Bij de Madrilenen keert Gareth Bale terug na blessureleed.

22.16 uur: NEKSLAG GALATASARAY
Dortmund-aanvaller Ciro Immobile scoort en maakt een einde aan het laatste sprankje hoop van de Turken: 3-1.

22.15 uur: KAN ANDERLECHT NOG STUNTEN?
Nacho Monreal gaat in de fout waardoor Anthony Vanden Borre mag aanleggen en scoren vanaf elf meter. Nog twintig minuten te gaan bij een 2-3 tussenstand. Houden The Gunners stand?

22.11 uur: GOAL GALATASARAY, ASSIST SNEIJDER
De spanning is terug in Dortmund. Uit de hoekschop van Wesley Sneijder kopt Hakan Balta de 2-1 binnen.

22.10 uur: GOAL FC BASEL: 4-0

22.08 uur: WAT EEN WEDSTRIJD, JUVENTUS LEIDT!
Dat is nog eens snel reageren. De Oude Dame komt op gelijke hoogte door een eigen doelpunt van Roberto, terwijl Paul Pogba even later zelfs de 3-2 maakt! binnen 1 minuut van 1-2 naar 3-2!!

22.05 uur: JUVENTUS OP ACHTERSTAND
Gaat Juventus voor de derde keer op rij onderuit in de Champions League? In Turijn knikt Delvin Ndinga binnen. De Italianen hebben nog een half uur om iets aan de 2-1 achterstand te doen.

22.04 uur: OVER EN SLUITEN VOOR LUDOGORETS
FC Basel schiet het laatste sprankje hoop van de Bulgaren aan flarden! Het staat 3-0 in Basel.

22.03 uur: GOAL VANDEN BORRE
Anthony Vanden Borre redt de eer namens Anderlecht. Op aangeven van invaller Andy Kagawa brengt de Rode Duivel de spanning enigzins terug in het Emirates Stadium: 3-1.

22.00 uur: DOELPUNT ARSENAL
De marge staat op drie in Londen. Namens Arsenal voert Alex Oxlade-Chamberlain de score verder op tegen Anderlecht.

21.55 uur: GOAL BORUSSIA DORTMUND
Kort nadat wedstrijd is hervat is het raak. Uit een hoekschop van Sebastian Kehl kopt Sokratis Papastathopoulos de 2-0 binnen.

21.52 uur: DUEL IN DORTMUND STILGELEGD
De bezoekende fans van Galatasaray gooien met vuurwerk, waarop scheidsrechter Antonin Kordula de wedstrijd voorlopig staakt. Ook in Londen tegen Arsenal gingen de fans van de Turken al in de fout.

21.33 uur: RUSTSTANDEN CHAMPIONS LEAGUE 
Malmö FF - Atlético Madrid 1-0
Juventus - Olympiakos Piraeus 1-1
FC Basel - Ludogorets 2-0
Real Madrid - Liverpool 1-0
Benfica  - AS Monaco 0-0
Borussia Dortmund - Galatasaray 1-0
Arsenal - Anderlecht 2-0

21.26 uur: FC BASEL OP ROZEN
Vlak voor de rust zet Derlis Gonzalez de marge op twee tegen Ludogorets. Daarmee doen de Zwitsers uitstekende zaken in strijd om plaats twee in Groep B.

21.24 uur: SNEIJDER OP ACHTERSTAND
Marco Reus schiet vlak voor de rust raak tegen Galatasaray. De middenvelder van Dortmund opent de score na een schitterende pass van Lukasz Piszcek.

21.23 uur: WAT EEN KNAL!!
Cristiano Ronaldo jaagt op het record van Raúl. Zijn vrije trap spat uiteen op de vuisten van doelman Simon Mignolet.

21.19 uur: OOK FC BASEL SCOORT!
De zevende CL-treffer van de avond valt in Basel! Na een fraaie pass van Fabian Frei haalt de pas zeventienjarige (!) Breel Embolo de trekker over tegen Ludogorets.

21.16 uur: GOAL ATLÉTICO MADRID
De verliezend Champions League-finalist van vorig seizoen neemt na dertig minuten de leiding op bezoek bij Malmö FF. Op aangeven van Juanfran schiet Koke van dichtbij binnen.

21.11 uur: ANDERLECHT IN DE PROBLEMEN
En de tweede treffer van de avond is in de pocket. Arsenal-aanvaller Alexis Sánchez (foto hierboven) schiet in eerste instantie in de muur, maar vanuit de rebound knalt hij de bal fraai achter de doelman van Anderlecht.

21.10 uur: GOAL REAL MADRID
De B-ploeg van Liverpool houdt 25 minuten stand, maar op de inzet van Karim Benzema heeft doelman Simon Mignolet geen passend antwoord.

21.09 uur: DOELPUNT ARTETA!
Arsenal leidt na de rake strafschop van Mikel Arteta. Danny Welbeck wordt neergelegd door Mbemba en Arteta schiet vanaf elf meter binnen à la Panenka.

21.08 uur: GOAL OLYMPIAKOS
Twee minuten na de treffer van Pirlo is het alweer raak. Uit de hoekschop van Alejandro Domínguez knikt Olympiakos-verdediger Alberto Botía hard binnen: 1-1.

21.06 uur: GOAL JUVENTUS!
Juventus komt na ruim een kwartier op voorsprong tegen het Olympiakos van Ibrahim Afellay. De oude meester en jubilaris Andrea Pirlo werkt de bal uit een directe vrije trap met uiterste precisie achter doelman Roberto.

21.01 uur: SNEIJDER LAAT ZICH GELDEN
Wesley Sneijder probeert het via een fraaie omhaal. De beweging is mooi, maar zonder succes.

21.00 uur: PIRLO IN DE CLUB VAN HONDERD
Andrea Pirlo speelt zijn honderste wedstrijd in de Champions League. De middenvelder van Juventus is na Paolo Maldini de tweede Italiaan die de grens van honderd heeft bereikt.

20.55 uur: GOEDE GENERALE AJAX
Ajax A1 heeft dinsdagavond met 1-0 gewonnen van de leeftijdsgenoten van Barcelona. Laten we hopen dat dit een voorbode is voor het Champions League-duel van woensdag in Amsterdam.

20.45 uur: AFTRAP CHAMPIONS LEAGUE 

Malmö FF - Atlético Madrid
Juventus - Olympiakos Piraeus 
FC Basel - Ludogorets
Real Madrid - Liverpool
Benfica - AS Monaco
Borussia Dortmund - Galatasaray
Arsenal - Anderlecht

Eerder op de avond troffen Zenit Sint-Petersburg en Bayer Leverkusen elkaar in Rusland. Bekijk hier de samenvatting van dat duel.

20.36 uur: ONDERTUSSEN IN MANCHESTER
Manchester United heeft dit seizoen geen Champions League-verplichtingen. En dus is er tijd genoeg om een vorkje te prikken met met je ploeggenoten.

20.35 uur: OM ALVAST IN DE STEMMING TE KOMEN!
Bekijk hier de fraaie promo van Sport1 in aanloop naar de wedstrijd van dinsdagavond.

20.30 uur: NEDERLANDERS IN ACTIE 
Twee landgenoten komt dinsdagavond sowieso in actie in de Champions League. Wesley Sneijder en Ibrahim Afellay starten bij respectievelijk Galatasaray en Olympiakos Piraeus.  Maarten Stekelenburg (AS Monaco) en Virgil Misidjan (Ludogorets) beginnen op de bank, terwijl Bram Nuytinck (Anderlecht) en Ola John (Benfica) vanaf de tribune moeten toekijken.

20.23 uur: SNEIJDER HEEFT ER ZIN IN!

20.18 uur: CASILLAS VOORBIJ XAVI
Iker Casillas speelt tegen Liverpool zijn 144ste Champions League-duel namens Real Madrid, één meer dan landgenoot Xavi. Overigens kan de spelverdeler van Barcelona woensdagavond tegen Ajax alweer op gelijke hoogte komen.

20.14 uur: AFELLAY ZET IN OP DERDE VERLIESPARTIJ OP RIJ JUVE
Juventus staat op eigen veld tegenover Olympiakos Piraeus. De Italiaanse grootmacht verloor zijn laatste twee optredens in de Champions League, tegen Atlético Madrid (1-0) en Olympiakos (1-0). Een derde nederlaag op rij zou een nieuw negatief clubrecord in de CL betekenen voor Juve.

20.05 uur: ARSENAL MET WELBECK EN ALEXIS, NUYTINCK ONTBREEKT
Anderlecht neemt het dinsdagavond tegen Arsenal op zonder Bram Nuytinck. De Londenaren starten met de gevreesde voorhoede met Alexis Sánchez, Santi Cazorla en Danny Welbeck.
Arsenal: Szczesny, Chambers, Mertesacker, Monreal, Gibbs, Arteta, Oxlade-Chamberlain, Ramsey, Alexis, Cazorla, Welbeck.
Anderlecht: Proto; Deschacht, Najar, Praet, Acheampong; Defour, Mbemba, Heylen, Tielemans, Vanden Borre; Mitrovic.

19.59 UUR: AFELLAY START TEGEN JUVE
Ibrahim Afellay begint de vierde groepswedstrijd van de Champions League in de basis tegen Juventus. De Nederlander zat twee weken geleden nog op de bank, maar begint de return tegen Juve gewoon weer in de basis. Hieronder de opstellingen.
Juventus: Buffon; Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Asamoah; Pirlo, Vidal, Pogba, Marchisio; Morata, Tévez.
Olympiakos Piraeus: Roberto; Elabdellaoui, Botia, Abidal, Masuaku; Maniatis, Ndinga, Domínguez; Afellay, Mitroglou, Milivojevic. 

19.52 uur: SNEIJDER START IN DORTMUND
Wesley Sneijder start in de basis bij Galatasaray. De spelmaker van de Turken moest dus dit weekend  nog toekijken vanwege een conflict met de club, maar verschijnt nu weer gewoon aan de aftrap tegen Dortmund.hierbij de 22 namen.

Borussia Dortmund: Weidenfeller; Subotić, Papastathopoulos, Piszczek, Durm; Kehl, Bender, Kagawa, Reus, Mkhitaryan; Aubameyang.
Galatasaray: Muslera; Chedjou, Balta, Semih Kaya, Çamdal; Felipe Melo, Hamit Altıntop, Dzemaili, Selçuk İnan, Sneijder; Umut Bulut.

19.51 uur: EINDSTAND ZENIT SINT-PETERSBURG - BAYER LEVERKUSEN 1-2
Door de zege zet Leverkusen een grote stap richting de laatste zestien van de Champions League.

19.46 uur: SPANNING TERUG IN RUSLAND
Salomón Rondón brengt de spanning terug, al heeft de Russische topclub nog maar een paar minuten om iets aan de 1-2 achterstand te doen.

19.45 uur: PROGRAMMA CHAMPIONS LEAGUE 
In navolging van Zenit Sint-Petersburg en Bayer Leverkusen gaan de overige zeven CL-duels over een uur van start. Het programma liegt er niet om. VI volgt de verrichtingen op de voet. 

Groep A: 
Malmö FF   - Atlético Madrid
Juventus  - Olympiakos Piraeus 
Groep B: 
FC Basel   - Ludogorets
Real Madrid   - Liverpool
Groep C: 
Benfica  - AS Monaco
Groep D: 
Borussia Dortmund   - Galatasaray
Arsenal  - Anderlecht

19.31 uur: GOAL BAYER LEVERKUSEN
De Duitsers gooien de wedstrijd gelijk in het slot. Opnieuw is het de Zuid-Koreaan Son Heung-Min die de trekker overhaalt: 0-2.

19.28 uur: LIVERPOOL MET B-TEAM
Manager Brendan Rodgers geeft zijn sterkhouders Glen Johnson, Raheem Sterling, Jordan Henderson, Steven Gerrard, Philippe Coutinho en Mario Balotelli rust tegen Real Madrid. In de Spaanse hoofdstad een compleet ander Liverpool ten opzichte van het duel van twee weken geleden op Anfield. Bij de Madrilenen geen verrassingen in de opstelling, al is de terugkeer van Gareth Bale noemenswaardig. Hij neemt plaats op de bank.
Real Madrid: Casillas; Arbeloa,Varane, Ramos, Marcelo; Kroos, Modric, Isco, James; Ronaldo, Benzema
Liverpool
: Mignolet, Manquillo, Škrtel, Kolo Touré, Moreno, Allen, Lucas, Can, Lallana, Marković en Borin.

19.27 uur: BAYER LEVERKUSEN SCOORT!
De ban is gebroken in Rusland! Met een fraai schot van afstand opent Son Heung-Min na ruim een uur de score tegen Zenit Sint-Petersburg.

19.17 uur: RONALDO KLAAR VOOR TOPSCORERSTITEL CL
Het moet raar lopen wil de Champions League dinsdagavond geen nieuwe topscorer aller tijden krijgen. Real Madrid-vedette Cristiano Ronaldo kan in de thuiswedstrijd tegen Liverpool het doelpuntenrecord van voormalig ploeggenoot Raúl uit de boeken spelen. Mochten mensen nog twijfelen over de vorm van CR7, bekijk dan deze fraaie beelden.

19.02 uur: SNEIJDER EN CONSORTEN BEZIG AAN ZWAKKE SERIE
Dortmund's tegenstander Galatasaray is bezig aan een beroerde reeks uitwedstrijden in de CL. Niet alleen zijn de Turken al zes uitduels op rij zonder winst (G1, V5), maar ze incasseerden in hun laatste achttien duels buiten Istanbul ook telkens minimaal één doelpunt (41 in totaal).

18.47 uur: RUSTSTAND ZENIT SINT-PETERSBURG - BAYER LEVERKUSEN 0-0
Geen treffers tot dusver, al was Zenit Sint-Petersburg een aantal keer dicht bij. Vanuit een vrije trap schoot Hulk na een kwartier de bal op de paal, terwijl aanvalsleider Kerzhakov twee kansen onbenut liet.

18.21 uur: ONDERTUSSEN IN AMSTERDAM

18.15 uur: LEVERKUSEN ONTSNAPT
Het eerste kwartier is redelijk in evenwicht, al is de beste kans voor Zenit. De vrije trap van Hulk eindigt op de paal.

18.07 uur: LIVERPOOL MET B-ELFTAL?
Diverse Engelse media verwachten dat Liverpool zonder zijn sterkhouders gaat spelen tegen Real Madrid, onder wie Steven Gerrard. Dat meldt de Liverpool-watcher van The Times. Gooit manager Brendan Rodgers nu al de handdoek?

18.00 uur: AFTRAP ZENIT SINT-PETERSBURG -  BAYER LEVERKUSEN
De bal rolt in Rusland. Leverkusen is met zes punten koploper in Groep C, terwijl Zenit met vier punten de derde plaats bezet. Hieronder de opstellingen van beide teams.

Zenit Sint-Petersburg: Lodygin; Anyukov, Garay, Lombaerts, Criscito; Hulk, Witsel, Shatov, Garcia, Danny; Kerzakov.
Bayer Leverkusen: Leno; Donati, Toprak, Spahic, Jedvaj; Bellarbi, Bender, Calhanoglu, Brandt, Heung-Min Son; Kiessling.

17.55 uur: CHAMPIONS LEAGUE
Het blijft een heerlijke tune! Om alvast in de sfeer te komen voor een mooie voetbalavond.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.