VI Live: blik terug op de dag van de omhalen

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: blik terug op de dag van de omhalen

De VI Live is nu gesloten. Blik hieronder terug op de wedstrijden van vandaag en vooral op hét doelpunt van de avond: de fabuleuze omhaal van Tom Van Hyfte (Roda JC Kerkade) tegen SC Cambuur. Daarbij strak die eveneens prachtige omhaal van Christian Santos (NEC) schril af.

22.38 uur: EINDSTAND CHIEVO VERONA-HELLAS VERONA 1-1
De derby eindigt in een gelijkspel. Chievo is met twaalf punten subtopper en Verona vertoeft met vier punten in de degradatiezone.

Gençlerbirligi heeft drie punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Kayserispor dankzij twee doelpunten van Mustapha El Kabir. De ex-speler van NEC trof doel in de 49ste en 53ste minuut en zette daarmee eigenhandig de 2-0 eindstand op het scorebord. Diego Biseswar, die al bezig is aan zijn vijfde seizoen bij Kayserispor, viel in.

22.33 uur: EINDSTAND EXCELSIOR-FC UTRECHT 1-0
Excelsior pakt een broodnodige zege. Tegen FC Utrecht wordt het 1-0. Door de tweede zege van het seizoen is Excelsior opeens middenmoter. Van FC Utrecht kan hetzelfde worden gezegd. Zij hebben met negen punten nog wel een voorsprong van één punt op de Kralingers.

22.13 uur: GOAL EXCELSIOR
Willem Janssen vloert Jeff Stans en de bal gaat op de stip. De Excelsior-middenvelder neemt de penalty zelf voor zijn rekening: 1-0.

22.12 uur: BALANS IN ROTTERDAM
FC Utrecht en Excelsior hebben in Kralingen nog niet gescoord. Rick Kruys kreeg de beste kans van de tweede helft, maar was na een corner niet alert.

21.37 uur: EINDSTAND RODA JC KERKRADE - SC CAMBUUR 1-1
SC Cambuur wacht nog steeds op zijn eerste zege van dit seizoen. De Leeuwarders leken te winnen door een goal van Bartholomew Ogbeche, maar een wereldgoal van Tom Van Hyfte bepaalde anders.

Lees hier verder.

21.35 uur: EINDSTAND WILLEM II - PEC ZWOLLE 0-1
PEC Zwolle zet zijn superstart voort en stijgt naar de derde plaats. Ouasim Bouy maakte met een door Guus Joppen van richting veranderde vrije trap het enige doelpunt van de avond.

Lees hier verder.

21.34 uur: RUSTSTAND CHIEVO VERONA - HELLAS VERONA 0-0

21.30 uur: RUSTSTAND EXCELSIOR - FC UTRECHT 0-0
Utrecht is iets sterker in Rotterdam, maar Sean Klaiber miste de grootste kans namens de Domstedelingen. Khalid Karami stichtte het grootste gevaar voor de thuisploeg.

21.27 uur: PECH CAMBUUR
Xander Houtkoop maakt bijna de 1-2 voor SC Cambuur, maar zijn inzet na een voorzet van Furdjel Narsingh eindigt tegen de paal. Roda JC - Cambuur staat met nog vier minuten te spelen 1-1.

21.24 uur: ONDERTUSSEN IN FRANKRIJK
Het duel Nice - Nantes is vanwege extreme regen gestaakt.

21.14 uur: GOAAAAAAAL
Het doelpunt van de avond komt op naam van Tom Van Hyfte! Dat kan niet anders. Hij promoveert een voorzet van Ard van Peppen met een fenomenale omhaal tot doelpunt: 1-1.

20.45 uur: AFTRAP EXCELSIOR - FC UTRECHT
Opstelling Excelsior: Muyters; Karami, Fischer, Mattheij, Kuipers; Kruys, Auassar, Stans; Kuwas, Van Weert, Van Mieghem.
Opstelling FC Utrecht: Ruiter; Klaiber, Van der Maarel, Letschert, Conboy; Strieder, Ayoub, Janssen, Ramselaar; Haller, Barazite.

20.45 uur: AFTRAP CHIEVO VERONA - HELLAS VERONA
De kleinste stadsderby van de Serie A gaat van start. Lukt het Hellas Verona zijn eerste zege van het seizoen te boeken tegen Chievo Verona, dat zevende staat?

20.31 uur: RUSTSTAND RODA JC-SC CAMBUUR 0-1
Ook in Kerkrade is het rust. Daar is Bartholomew Ogbeche de enige doelpuntenmaker.

20.31 uur: RUSTSTAND WILLEM II-PEC ZWOLLE 0-1
Kort na de goal van PEC is het rust. PEC staat dus op voorsprong op bezoek bij het dit seizoen moeizaam draaiende Willem II.

20.27 uur: GOAL PEC ZWOLLE
Een vrije trap van Ouasim Bouy belandt in het doel. De knal van de middenvelder wordt door Guus Joppen met het hoofd nog aangeraakt, maar ploft daarna wel in de bovenhoek.

20.24 uur: BIJNA 1-1
Daar zit het Cambuur even mee. Roda-aanvaller Richmond Boakye treft de paal.

20.23 uur: EINDSTAND CHELSEA-SOUTHAMPTON 1-3
Wat een ineenstorting van Chelsea. De kampioen van het vorige seizoen verliest door twee goals van Southampton in de tweede helft al voor de vierde keer dit seizoen en vertoeft in de onderste regionen van de Premier League. Ronald Koeman vindt met Southampton de aansluiting met de subtop. Hoe lang krijgt José Mourinho nog de tijd bij Chelsea?

Lees hier verder.

20.21 uur: EINDSTAND NEC-ADO DEN HAAG 4-1
Wat doet NEC het dit seizoen goed! Door een ruime zege op ADO stijgt de ploeg van Ernest Faber naar de zesde plek. Als promovendus is dat een zeer knappe prestatie. ADO heeft nog altijd maar zes punten en zit in de probleemzone.

Lees hier verder.

20.15 uur: CAMBUUR OP VOORSPRONG IN KERKRADE
SC Cambuur komt op 0-1 bij Roda. Op de doellijn raakt Bartholomew Ogbeche een inzet van Martijn Barto nog aan en zet hij de Leeuwarders op voorsprong.

20.05 uur: FEESTJE NEC COMPLEET
Daar is ook de 4-1. Al vallend schiet Christian Santos uit de rebound en via de lat binnen. Toegegeven, zijn vorige goal was mooier, maar de blijdschap is er niet minder om. NEC gaat winnen van ADO, zoveel is nu wel duidelijk.

20.01 uur: LIMBOMBE ZET NEC OP 3-1
Na het nodige gefrommel zet Anthony Limbombe NEC een kwartier voor tijd op 3-1 tegen ADO. Dat lijkt de beslissing. Of kan ADO de dit seizoen goed presterende Nijmegenaren nog op puntenverlies trakteren.

20.00 uur: PELLÈ ZORGT VOOR BESLISSING
Met een tegendraadse knal zorgt Graziano Pellè voor de 1-3. Opnieuw wordt die goal ingeleid door gestuntel van Chelsea. César Azpilicueta verloor de bal op het middenveld. Overigens haalt José Mourinho direct na die goal Nemanja Matic naar de kant. Hij was in de rust nog als invaller gekomen.

19.56 uur: EINDSTAND CARPI-TORINO 2-1
Carpi wint voor het eerst dit seizoen. Dat betekent dus ook direct de eerste zege ooit in de Serie A. Daarmee zorgt de promovendus er en passant voor dat Torino niet aan kop komt. Bij een zege was dat immers wel gebeurd.

19.55 uur: SNEIJDER WINT MET GALATASARAY 0-2
Door late goals van Lukas Podolski en Umut Bulut wint Galatasaray bij Istanbul Basaksehir. Wesley Sneijder, die negentig minuten speelde, was bij de tweede goal de aangever.

Lees hier meer.

19.49 uur: GOAL NEC
Christian Santos zet NEC weer op voorsprong en hoe!!! Met een geweldige halve omhaal maakt hij op aangeven van Navarone Foor de 2-1. Wat een juweeltje! Nu moet ADO weer in de achtervolging.

19.48 uur: SOUTHAMPTON OP VOORSPRONG
Sadio Mané zet het Southampton van manager Ronald Koeman op 1-2 bij Chelsea. Hij mag alleen op de goal af omdat een halfbakken sliding van John Terry hem de doorgang verschaft. Asmir Begovic zit er nog wel aan, maar kan een achterstand niet meer voorkomen.

19.45 uur: AFTRAP RODA JC KERKRADE - SC CAMBUUR
Boekt SC Cambuur zijn eerste competitiezege in Limburg, of zet Roda JC zijn uitstekende start van het seizoen voort?
Opstelling Roda JC: Van Leer; Dijkhuizen, Sankoh, Swinkels, Van Peppen; Van Hyfte, Faik, Griffiths, Noor; Juric, Boakye.
Opstelling Cambuur: Nienhuis; Pereira, Dammers, Peersman, Van der Laan; Overgoor, Byrne, Van de Streek; Narsingh, Barto, Ogbeche.

19.45 uur: AFTRAP WILLEM II - PEC ZWOLLE
Opstelling Willem II: Lamprou; Ligeon, D. Wuytens, Vd Struijk, Haemhouts; Falkenburg, Ojo, S. Wuytens; Andersen, Nemec, Van der Velden.
Opstelling PEC Zwolle: Van der Hart; Van Polen, Marcellis, Lam, Van Hintum; Dekker, Bouy; Becker, Marinus, Thomas; Veldwijk.

19.17 uur: RUSTSTAND CHELSEA - SOUTHAMPTON 1-1
Ook in Londen zijn we halverwege. Willian opende de score met een prachtige vrije trap, maar met dank aan uitstekend werk van Graziano Pellè en een treffer van Steven Davis kwamen de gasten vlak voor rust langszij.

19.16 uur: RUSTSTAND NEC - ADO DEN HAAG 1-1
Het is pauze in Nijmegen, waar Aaron Meijers al na twintig seconden de score opende met een eigen goal. NEC kreeg de betere kansen, maar zag ADO langszij komen via Vito Wormgoor.

19.13 uur: GELIJKMAKER SOUTHAMPTON
Daar is de gelijkmaker van Southampton tegen Chelsea! Steven Davis rondt af na uitstekend neerleggen van Graziano Pellè: 1-1.

18.50 uur: DOELPUNT ADO DEN HAAG
Vito Wormgoor kopt een corner binnen! Na twintig minuten is het weer gelijk in Nijmegen bij NEC - ADO (1-1).

18.48 uur: RUSTSTAND CARPI - TORINO 0-0

18.47 uur: RUSTSTAND ISTANBUL BASAKSEHIR - GALATASARAY 0-0

18.39 uur: DOELPUNT CHELSEA
Willian verrast Maarten Stekelenburg met een vrije trap vanaf de zijkant. Zijn inzet verdwijnt via de binnenkant van de paal in het doel, Chelsea staat na tien minuten al op 1-0 tegen Southampton.

18.31 uur: DOELPUNT NEC
NEC komt al na twintig seconden op voorsprong tegen ADO Den Haag! Aaron Meijers schiet de bal in eigen doel na een voorzet van Anthony Limbombe.

18.30 uur: AFTRAP NEC – ADO DEN HAAG
Opstelling NEC: Halldórsson; Kane, Van Eijden, Golla, Woudenberg; Bikel, Ritzmaier, Breinburg; Foor, Santos, Limbombe.
Opstelling ADO: Hansen; Ebuehi, Wormgoor, Zuiverloon, Meijers; Malone, Kristensen, Bakker; Schaken, Havenaar, Duplan.

18.30 uur: AFTRAP CHELSEA – SOUTHAMPTON
John Terry en Radamel Falcao zijn opvallende namen in de basisopstelling van Chelsea tegen het Southampton van Ronald Koeman.
Opstelling Chelsea: Begovic; Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta; Ramires, Fabregas; Willian, Oscar, Hazard; Falcao.
Opstelling Southampton: Stekelenburg; Cédric, Fonte, Van Dijk, Bertrand; Romeu, Wanyama, S. Davis, Tadić, Mané; Pellè.

18.00 uur: AFTRAP ISTANBUL BASAKSEHIR - GALATASARAY
Wesley Sneijder begint in de basis bij Cim Bom Bom tijdens deze stadsderby.

18.00 uur: AFTRAP CARPI - TORINO

17.52 uur: EINDSTANDEN PREMIER LEAGUE
Bournemouth - Watford 1-1
Manchester City - Newcastle United 6-1
Aston Villa - Stoke City 0-1
Sunderland - West Ham United 2-2
Norwich City - Leicester City 1-2

Lees hier meer.

17.50 uur: EINDSTAND SEVILLA - BARCELONA 2-1
Sevilla boekt zijn tweede competitiezege op rij en lijkt de kelder van de Primera División daarmee achter zich te laten. Voor Barcelona is de tweede verliespartij van de jaargang pijnlijk, want als Villarreal zondag van Levante wint groeit het gat met de koppositie al naar vier punten.

Lees hier meer.

17.29 uur: DOELPUNT BARCELONA
Neymar helpt Barcelona vanaf de penaltystip op 2-1 tegen Sevilla. Kunnen de Catalanen een nederlaag nog voorkomen?

17.25 uur: EINDSTANDEN BUNDESLIGA
Borussia Mönchengladbach – VfL Wolfsburg 2-0
Hannover 96 – Werder Bremen 1-0
Hertha BSC – Hamburger SV 3-0
1899 Hoffenheim – VfB Stuttgart 2-2
Ingolstadt – Eintracht Frankfurt 2-0

Lees hier meer.

17.20 uur: AGUEROOOOOOOOOOO
EN DAT IS VIJF! Wat heeft Sergio Agüero in de pauze gedronken? Manchester City - Newcastle United 6-1!

Lees hier meer.

17.19 uur: GELIJKMAKER WEST HAM
Dick Advocaat is met Sunderland de voorsprong kwijt. Dimitri Payet maakt de 2-2 namens West Ham.

17.18 uur: AGUERO MAAKT ZIJN VIERDE
Niet normaal meer, wat Sergio Agüero allemaal doet. Hij schiet van buiten de zestien zijn vierde van de wedstrijd tegen de touwen. City - Newcastle staat nu 5-1.

17.16 uur: ROOD LENS
Jeremain Lens van hero tot zero? Hij maakte voor rust een prachtig doelpunt, maar moet al vroeg in de tweede helft inrukken met zijn tweede gele kaart. Sunderland-West Ham United staat nog steeds 2-1.

17.15 uur: BARÇA 2-0 ACHTER
Sevilla slaat weer toe! Vicente Iborra rondt af na voorbereidend werk van Michael Krohn-Dehli.

17.12 uur: CITY SCOORT WÉÉR!
Wat een geweldig begin van de eerste helft van Manchester City! Het stond bij rust 1-1, maar Kevin De Bruyne volleert nu de 4-1 binnen!

17.10 uur: BARCELONA ACHTER
Michael Krohn-Dehli zet Sevilla op een verrassende 1-0 voorsprong tegen Barcelona! Het doelpunt van de ex-Ajacied is tegen de verhouding in.

17.09 uur: HATTRICK AGÜERO
En iets meer dan een minuut na zijn tweede maakt Sergio Agüero zijn derde! De Argentijn rondt af na een puntgave pass van Kevin De Bruyne.

17.07 uur: AGÜERO FLIKT HET WEER
Sergio Agüero helpt Manchester City met zijn tweede van de middag op 2-1 tegen Newcastle United. Hij schiet van de rand van de zestien raak via het been van Yoan Gouffran.

16.49 uur: RUSTSTANDEN PREMIER LEAGUE
Norwich City - Leicester City 0-1
Manchester City - Newcastle United 1-1
Aston Villa - Stoke City 0-0
AFC Bournemouth - Watford 1-1
Sunderland - West Ham United 2-1

16.47 uur: TREFFER WEST HAM UNITED
Het wordt na rust billenknijpen voor Dick Advocaat, want West Ham maakt vlak voor de pauze de 2-1 tegen Sunderland via Carl Jenkinson.

16.47 uur: RUSTSTAND SEVILLA - BARCELONA 0-0
Dat er nog niet gescoord is in Andalusië, is een klein wonder. Barcelona raakte de paal, lat en zag een inzet van de lijn gehaald worden.

16.41 uur: GELIJKMAKER CITY
Sergio Agüero helpt Manchester City vlak voor rust aan de 1-1 tegen Newcastle United. Na voorbereidend werk van David Silva en Fernandinho rondt hij van dichtbij af.

16.23 uur: WERELDGOAL LENS
Sunderland staat 2-0 voor tegen West Ham United! Jeremain Lens is de gevierde man na een prachtige goal. De Nederlander stift de bal van buiten de zestien prachtig over doelman Adrián.

16.18 uur: RUSTSTANDEN BUNDESLIGA
Borussia Mönchengladbach – VfL Wolfsburg 0-0
Hannover 96 – Werder Bremen 0-0
Hertha BSC – Hamburger SV 1-0
1899 Hoffenheim – VfB Stuttgart 1-0
Ingolstadt – Eintracht Frankfurt 0-0

16.17 uur: GOAL NEWCASTLE
Gaat Newcastle United stunten op bezoek bij Manchester City? Na een prima voorzet van Georginio Wijnaldum, met buitenkantje rechts, kopt Aleksandar Mitrovic vallend binnen: 0-1.

16.10 uur: DOELPUNT SUNDERLAND
Gaat Sunderland eindelijk zijn eerste zege van het seizoen boeken? Steven Fletcher helpt de ploeg van Dick Advocaat op 1-0 tegen West Ham United.

16.00 uur: AFTRAP PREMIER LEAGUE
Volgens diverse Engelse media kan de wedstrijd tegen West Ham United wel eens de laatste zijn van Dick Advocaat als Sunderland-manager. Kan Sunderland met een goede prestatie Advocaat overtuigen om te blijven? Jeremain Lens is een van de spelers die dat mogelijk kan maken.

Nathan Aké maakt zijn basisdebuut voor Watford in de Premier League in het uitduel met AFC Bournemouth. Bij Newcastle United starten Tim Krul, Daryl Janmaat, Georginio Wijnaldum en Vurnon Anita tegen Manchester City. Erik Pieters begint bij Aston Villa - Stoke City, waar Leandro Bacuna (Aston Villa), Ibrahim Afellay en Marco van Ginkel (beiden Stoke) bankzitter zijn.

De wedstrijden:
Norwich City - Leicester City
Manchester City - Newcastle United
Aston Villa - Stoke City
AFC Bournemouth - Watford
Sunderland - West Ham United

16.00 uur: AFTRAP SEVILLA - BARCELONA

15.37 uur: EINDSTAND CRYSTAL PALACE - WEST BROMWICH ALBION 2-0
Crystal Palace wint door doelpunten van Yannick Bolasie en Yohan Cabaye (strafschop) met 2-0 van West Bromwich Albion. De ploeg van manager Alan Pardew stijgt daardoor naar de derde plek in de Premier League.

Er valt dit seizoen genoeg te lachen voor Crystal Palace-manager Alan Pardew.
Er valt dit seizoen genoeg te lachen voor Crystal Palace-manager Alan Pardew.

15.30 uur: AFTRAP BUNDESLIGA
Luc Castaignos begint in de basis bij Eintracht Frankfurt, dat het opneemt tegen Ingolstadt. Bij VfL Wolfsburg begint spits Bas Dost op de bank. Roel Brouwers is reserve bij Borussia Mönchengladbach.

De wedstrijden:
Borussia Mönchengladbach – VfL Wolfsburg
Hannover 96 – Werder Bremen
Hertha BSC – Hamburger SV
1899 Hoffenheim – VfB Stuttgart
Ingolstadt – Eintracht Frankfurt

15.21 uur: BRAVO VERVANGT TER STEGEN
Claudio Bravo keert terug onder de lat bij Barcelona. De 32-jarige doelman is volledig hersteld van een hamstringblessure en vervangt André Ter Stegen in het duel met Sevilla.

Opstellingen:
Sevilla: Sevilla: Rico; Tremoulinas, Kolo, Andreolli, Coke; N'Zonzi, Krychowiak, Iborra, Krohn-Dehli, Vitolo; Gameiro.
Barcelona:
Bravo; S. Roberto, Piqué, Mathieu, Alba; Busquets, Mascherano Rakitic; Munir, Suarez, Neymar.

15.10 uur: LENS BASISSPELER, VAN AANHOLT OP DE BANK
Sunderland-manager Dick Advocaat heeft Patrick van Aanholt buiten de basiself gehouden. De hoofdcoach uitte vorige week na de 3-0 nederlaag tegen Manchester United zijn onvrede over het spel van de verdediger en slachtoffert hem nu. Jeremain Lens begint wel in de basis in het duel met West Ham United, net als ex-PSV'er Ola Toivonen.

15.08 uur: GEEN DOST
Bas Dost begint op de bank als VfL Wolfsburg het om 15.30 uur opneemt tegen Borussia Mönchengladbach. Trainer Dieter Hecking uitte in een eerder stadium al zijn onvrede over de houding van zijn Nederlandse spits. Woensdag begon Dost in het Champions League-duel met Manchester United (2-1 verlies) nog wel in de basis, maar werd hij na zeventig minuten vervangen door Nicklas Bendtner. Bij Borussia Mönchengladbach begint Roel Brouwers op de bank.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.