VI Live: Benfica via Porto naar finale, AS Monaco faalt

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.

VI Live: Benfica via Porto naar finale, AS Monaco faalt

VI Live is hierbij gesloten! Blik hieronder terug op een avond vol bekerspektakel

23.44 uur: EINDSTAND BENFICA - FC PORTO 3-1
Benfica mag dromen van de treble. De club uit Lissabon plaatste zich voor de finale om de Taça de Portugal na een 3-1 zege op FC Porto. Eduardo Salvio, Enzo Pérez en André Gomes waren trefzeker voor Benfica. Porto deed tussendoor wat terug via Silvestre Varela. Benfica, dat onlangs AZ uitschakelde in de Europa League en in de halve finale van dat toernooi tegen Juventus aantreedt, treft Rio Ave in de finale. In de competitie staat Benfica er ook fantastisch voor, want met nog drie duels te spelen heeft het een voorsprong van zeven punten op Sporting Lissabon.

23.32 uur: EINDSTAND GUINGAMP – AS MONACO 3-1 (na verlenging)
AS Monaco heeft naast een finaleplaats in de Coupe de France gegrepen. Op bezoek bij Guingamp maakte Dimitar Berbatov in de eerste helft nog wel de openingsgoal van Mustapha Yatabaré goed, maar moest trainer Claudio Ranieri – die toch al onder druk staat – lijdzaam toezien hoe in de verlenging met 3-1 werd verloren. Fatih Atik en opnieuw Yatabaré zorgden voor feest bij de thuisploeg, die het toernooi in 2009 ook al won.

23.20 uur: EINDSTAND BARCELONA - REAL MADRID 1-2
Real Madrid pakt de Copa del Rey! De schitterende goal van Gareth Bale blijkt voldoende voor de bekerwinst. Barcelona is na de uitschakeling in de Champions League ook deze prijs kwijt. Nu resteert alleen de Spaanse competitie nog om revanche te nemen.

23.15 uur: BARCELONA - REAL MADRID
Bijna is het alweer 2-2. Neymar lijkt te gaan scoren, maar de paal redt Real Madrid en doelman Iker Casillas. Het is nog niet gedaan met de spanning en het verzet van Barcelona.

23.12 uur: GOAL BARCELONA – REAL MADRID 1-2
Gareth Bale zet Real op voorsprong! Wat een goal! De Welshman begint op eigen helft aan een sprint, loopt buiten de zijlijn om door het coachvak heen en sprint Marc Bartra er volledig uit. Vervolgens heeft De Man van Honderd Miljoen ook nog de rust om de bal te controleren en onder doelman Jose Manuel Pinto door te tikken. Nog vijf minuten! Cristiano Ronaldo houdt het niet meer op de tribune, maar zijn blijdschap om de goal van Bale was daardoor niet minder groot. Bekijk hier de wondergoal.

22.55 uur: GOAL BARCELONA – REAL MADRID 1-1
Goooal Barcelona! Marc Bartra kopt de Catalanen naast Real Madrid. Bekijk hier de goal.

22.39 uur: EINDSTAND MANCHESTER CITY - SUNDERLAND 2-2
Weer averij voor Manchester City in de titelrace! Maar wat zal Sunderland balen. De drie punten waren zó dichtbij...

22.39 uur: EINDSTAND EVERTON - CRYSTAL PALACE 2-3
Wat zullen ze bij Arsenal blij zijn! Everton verzuimt Crystal Palace te verslaan, maar belangrijker: de ploeg vergeet ook de vierde plaats (voorronde Champions League) weeer over te nemen. Deze avond blijkt maar weer dat in de Premier League alles mogelijk is.

22.32 uur: GOAL MANCHESTER CITY - SUNDERLAND 2-2
Wat gebeurt hier allemaal? Samir Nasri scoort met een rollertje. Maar doelman Vito Mannone zal niet lekker slapen vannacht. Hij laat de bal glippen en ziet het speeltuig tergend langzaam over de lijn rollen.

22.30 uur: GOAL EVERTON - CRYSTAL PALACE 2-3
De Belg Kevin Mirallas maakt het weer spannend met zijn aansluitingstreffer. Kan Everton toch nog wat uit deze wedstrijd halen? Nog een paar minuten te gaan.

22.29 uur: EINDSTAND CLUB BRUGGE - RACING GENK 2-0
Door goals van Jesper Jørgensen en Tom De Sutter boekt Club Brugge een belangrijke zege op Racing Genk, bij wie Sekou Cissé als invaller een half uur mee mag doen. Door de zege komt Club in punten gelijk met koploper Standard, dat nog wel een duel tegoed heeft. Volop spanning in de Belgische play-offs om de titel dus. Racing Genk is zesde.

22.28 uur: GOAL MANCHESTER CITY - SUNDERLAND 1-2
Geeft Manchester City alles in één week weg? Connor Wickham maakt met een knal in de korte hoek zijn tweede goal en zet City op achterstand. Doelman Joe Hart ziet er niet helemaal lekker uit, maar wat kunnen dit voor Sunderland belangrijke punten worden in de strijd tegen degradatie! En hoe zuur is dit wel niet voor City, dat dit weekend nog verloor met 3-2 bij Liverpool.

22.22 uur: EINDSTAND BAYERN MÜNCHEN – 1.FC KAISERSLAUTERN 5-1
Direct na de 5-1 van Mario Götze wordt er afgefloten. Bayern gaat uiterst eenvoudig naar de bekerfinale, waarin Borussia Dortmund de tegenstander zal zijn.

22.18 uur: GOAL MANCHESTER CITY - SUNDERLAND 1-1
Goal Sunderland! Connor Wickham kopt de hekkensluiter van de Premier League naast titelkandidaat Manchester City.

22.17 uur: GOAL EVERTON - CRYSTAL PALACE 1-3
Crystal Palace loopt weer uit! Cameron Jerome is trefzeker voor de club uit Zuid-Londen, die afstevent op een daverende verrassing.

22:15 uur: RUSTSTAND BARCELONA – REAL MADRID 0-1
Barcelona mag zich gelukkig prijzen dat het slechts 0-1 staat bij rust. De Catalanen zijn het meest in het bezit van de bal, maar Real countert de defensie van Barça zo nu en dan aan flarden. Barcelona moet zich herpakken, want anders gaat het na rust kansloos ten onder.

22.07 uur: GOAL BAYERN MÜNCHEN – 1.FC KAISERSLAUTERN 4-1
Mario Mandzukic maakt de marge nog wat rianter. Hij schiet tegendraads de 4-1 binnen. Nog maar eens blijkt wat er gebeurt als er tegen Bayern te veel ruimte wordt weggegeven. Dat wordt dus kinderlijk eenvoudig afgestraft.

22.05 uur: GOAL EVERTON – CRYSTAL PALACE 1-2
Weet Everton nog iets uit deze wedstrijd te halen? Steven Naismith brengt de stand terug tot 1-2 met nog een halfuur te spelen.

21.52 uur: GOAL EVERTON – CRYSTAL PALACE 0-2
Crystal Palace slaat weer toe. Verdediger Scott Dann brengt een stunt voor de laagvlieger op Goodison Park wel heel dichtbij.

21.49 uur: GOAL BAYERN MÜNCHEN – 1.FC KAISERSLAUTERN 3-1
Simon Zoller redt de eer voor Kaiserslautern. Bayern lijkt het wel te geloven met de eretreffer tot gevolg. Op goals van Arjen Robben hoeven we niet meer te rekenen. Mario Götze is hem komen aflossen.

21.40 uur: GOAL BARCELONA – REAL MADRID 0-1
Goaaaal Real Madrid! Wat een misser van Sergio Pinto! De Barça-doelman zit helemaal mis bij een houdbaar schotje van Angel Di María en de bal hobbelt in het doel. Cristiano Ronaldo juicht mee vanaf de tribune.

21.39 uur: GOAL BAYERN MÜNCHEN – 1.FC KAISERSLAUTERN 3-0
Thomas Müller maakt de 3-0. De Duitser benut een strafschop. De penalty werd gegeven na een overtreding op Arjen Robben.

21.33 uur: RUSTSTANDEN PREMIER LEAGUE
Manchester City – Sunderland 1-0 (doelpunt Fernandinho)
Everton – Crystal Palace 0-1 (doelpunt Jason Puncheon)

21.30 uur: AFTRAP BARCELONA – REAL MADRID
Opstelling Barcelona:
Pinto; Alves, Mascherano, Bartra, Alba; Xavi, Sergio Busquets, Fabregas; Neymar, Messi, Iniesta.
Opstelling Real:
Casillas; Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Coentrao; Xabi Alonso, Modric, Isco, Di María, Bale; Benzema.

21.18 uur: RUSTSTAND BAYERN MÜNCHEN – 1.FC KAISERSLAUTERN 2-0
Het lijkt al gespeeld. Alleen een wonder kan Kaiserslautern nog redden. Al wijst de eerste helft daar niet op.

21.10 uur: GOAL EVERTON – CRYSTAL PALACE 0-1
Sensatie op Goodison Park. Crystal Palace leidt na een goal van Jason Puncheon. De treffer is in Noord-Londen met gejuich ontvangen, want Arsenal is met Everton in een felle strijd om plek vier verwikkeld.

21.04 uur: GOAL BAYERN MÜNCHEN – 1.FC KAISERSLAUTERN 2-0
Het lijkt al beslist in München! Weer is Arjen Robben de aangever. Dit keer stelt hij met een kort tikje Toni Kroos in staat de bal vanaf ruim zestien meter eenvoudig in de korte hoek te schuiven.

20.55 uur: GOAL BAYERN MÜNCHEN – 1.FC KAISERSLAUTERN 1-0
Daar is de 1-0 al. Arjen Robben neemt een corner en lepelt de bal op het hoofd van Bastian Schweinsteiger. Die kopt, volledig vrijstaand, raak. Een stunt van 1. Kaiserslautern FC is weer wat verder weg.

20.55 uur: EINDSTAND BURSASPOR – GALATASARAY 2-5
Galatasaray gaat naar de Turkse bekerfinale! Cim Bom boog in Bursa een 2-0 achterstand om in een 2-5 overwinning. Wesley Sneijder was de man in vorm bij de uitploeg en maakte het eerste doelpunt van Galatasaray

20.47 uur: GOAL MANCHESTER CITY - SUNDERLAND 1-0
Het is al 1-0 voor City! Fernandinho schiet de bal in de korte hoek. De assist is van Sergio Agüero, maar het zeer fraaie overstapje van Alvaro Negredo geeft de doorslag!

20.45 uur: AFTRAP PREMIER LEAGUE
Manchester City – Sunderland
Everton – Crystal Palace
Ook in de Premier League zijn twee duels begonnen. Titelkandidaat Manchester City wil met onderstaande elf namen niet nog verder achterop raken. Everton kan bij een zege Arsenal weer van de vierde plek stoten.
Opstelling City: Hart; Zabaleta, Kompany, Demichelis, Kolarov; Javi Garcia, Fernandinho; Milner, Agüero, Nasri; Negredo.

20.44 uur: BURSASPOR – GALATASARAY
Opmerkelijk! Vijf minuten voor tijd krijgt Wesley Sneijder na een wissel een briefje in zijn handen gedrukt. Klaarblijkelijk staan er tactische aanwijzingen op. Maar spannend zal het toch niet meer worden?!

20.42 uur: BURSASPOR – GALATASARAY 2-5
In de finale zal Galatasaray het in ieder geval moeten doen zonder Burak Yilmaz. Waar het al de hele tijd heetgebakerd is, krijgt de spits voor nauwelijks een overtreding zijn tweede gele kaart. Zuur voor hem, aangezien het duel al lang en breed beslist is.

20.38: BAYERN MÜNCHEN – 1.FC KAISERSLAUTERN
Daar was het al bijna 1-0. Thomas Müller kopt op doel en via verdediger Florian Dick belandt de bal op de lat. Bayern dringt aan!

20.30 uur: AFTRAP BAYERN MÜNCHEN – 1.FC KAISERSLAUTERN
De halve finale is onderweg. Gaat Bayern opnieuw een trofee toevoegen aan de dit seizoen al flink aangevulde prijzenkast?

20.29 uur: GOAL BURSASPOR – GALATASARAY 2-5
Als het nog niet gespeeld was, is het dat nu wel. Felipe Melo maakt vanaf de strafschopstip de 2-5. En opnieuw was Wesley Sneijder met een steekbal betrokken bij het veroorzaken van de penalty, die werd gegeven na opnieuw een handsbal.

20.27 uur: BARCELONA - REAL MADRID
Ook de opstelling van Real Madrid is bekend. De Madrilenen moeten het zonder de geblesseerde Cristiano Ronaldo doen en hopen op bevliegingen van Gareth Bale.
Casillas; Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Coentrao; Xabi Alonso, Modric, Isco, Di María, Bale; Benzema.

20.26 uur: GOAL BURSASPOR – GALATASARAY 2-4
Het lijkt beslist in Bursa. Wesley Sneijder zet een aanval op die leidt tot de intikker van Burak Yilmaz. Het lijkt gespeeld, want de thuisploeg moet nog drie keer scoren om naar de finale te gaan. Overigens werd een minuut voor de 2-4 (terecht) een goal van Bursaspor afgekeurd vanwege buitenspel.

20.25 uur: BARCELONA - REAL MADRID
De opstelling van Barcelona voor de finale om de Copa del Rey is bekend. Trainer Gerardo 'Tata' Martino stuurt de volgende elf het veld in. Met onderstaande opstelling lijkt het erop dat Lionel Messi opnieuw op de flank zal starten. Wel zal hij de vrijheid krijgen de zijkant te verlaten.
Opstelling Barcelona:
Pinto; Alves, Mascherano, Bartra, Alba; Xavi, Sergio Busquets, Fabregas; Neymar, Messi, Iniesta.

20.12 uur: GOAL BURSASPOR – GALATASARAY 2-3
Gekkenhuis in Bursa! Galatasaray buigt een 2-0 achterstand om in een 2-3 voorsprong door een doelpunt van Burak Yilmaz.

20.08 uur: GOAL BURSASPOR – GALATASARAY 2-2
En weer is Wesley Sneijder belangrijk voor Galatasaray! Cim Bom krijgt een strafschop nadat een voorzet van de Nederlander door Ibrahim Ozturk met de hand wordt geblokkeerd. Selçuk Inan knalt vervolgens vanaf elf meter keihard raak! Als de stand zo blijft, gaan we verlengen in Turkije. Bekijk hier de doorslaggevende actie van Sneijder.

19.45 uur: RUSTSTAND BURSASPOR - GALATASARAY 2-1
Wesley Sneijder knalt de bal in de kruising! De treffer van de Utrechter op slag van rust kan uiteindelijk weleens een heel belangrijke blijken voor Galatasaray, dat nu weer mag hopen op een plek in de bekerfinale. Het eerste duel in de halve finale met Bursaspor eindigde in 2-2. Bekijk hier de goal van Sneijder.

19.44 uur: BAYERN MÜNCHEN – 1.FC KAISERSLAUTERN
Bayern München begint om 20.30 uur aan de halve finale van het Duitse bekertoernooi met de derde doelman onder de lat. Door een kuitblessure moet Manuel Neuer verstek laten gaan, terwijl ook zijn normale vervanger Tom Starke kampt met een elleboogkwetsuur. Daarom start de twintigjarige Duitser Lukas Reader.
Uiteraard verschijnt bij de ploeg van Pep Guardiola ook Arjen Robben aan de aftrap. Als Bayern wint treft de al tot Duitse kampioen gekroonde succesploeg op 17 mei in Berlijn Borussia Dortmund als opponent. Zodoende zou Bayern op dat moment nog in de race zijn voor de drie grote hoofdprijzen, aangezien in de halve finale van de Champions League Real Madrid de tegenstander is.
De volledige opstelling van Bayern:
Raeder; Lahm, Dante, Boateng, Alaba;  Schweinsteiger, Müller,  Kroos; Robben, Mandzukic, Ribéry.

19.00 uur: AFTRAP BURSASPOR - GALATASARAY
Met Wesley Sneijder in de basis gaat Galatasaray op jacht naar een plek in de finale van de Turkse beker. Galatasaray moet vol aan de bak, want het eerste duel in de halve finale met Bursaspor eindigde in 2-2.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.
Bekijk hier al onze video's