VI Live: Barcelona met anderhalf been in CL-finale

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar vanavond het heenduel tussen Barcelona en Bayern München (aftrap 20.45 uur) in de halve finale van de Champions League op de voet gevolgd wordt.

22.37 uur: EINDSTAND BARCELONA - BAYERN MÜNCHEN 3-0
Tot aan de 77ste minuut was er weinig aan de hand voor Bayern Múnchen, maar Lionel Messi zorgt met twee doelpunten en een assist voor een ruime zege van Barcelona.

22.35 uur: NEYMAR BESLIST HET
Heeft de return volgende week nog wel zin? Neymar maakt kort voor tijd 3-0 tegen Bayern München na een geweldige pass van Lionel Messi. Barcelona lijkt zich op te kunnen maken voor de finale van de Champions League.

22.27 uur: BROEDERTWIST IN CAMP NOU
Aan de kant van Barcelona komt Rafinha in het het veld. Het is de jongere broer van Bayern München-middenvelder Thiago.

22.22 uur: MESSI ZORGT OOK VOOR 2-0
Lionel Messi maakt drie minuten na zijn eerste doelpunt ook 2-0. Met een schitterende stift rondt hij af. Barcelona zit op rozen tegen Bayern München.

22.21 uur: GUARDIOLA GRIJPT IN
Kort na de openingstreffer van Barcelona komt Mario Götze in de ploeg bij Bayern München. Thomas Müller gaat naar de kant.

22.19 uur: MESSI ZET BARÇA OP VOORSPRONG
Juist wanneer Bayern München de wedstrijd naar zich toe lijkt te trekken is daar Lionel Messi, die Barcelona met een hard schot in de korte hoek op voorsprong zet.

22.15 uur: BAYERN GEVAARLIJK
Bayern München is uitstekend uit de kleedkamer gekomen, want de ploeg van trainer Pep Guardiola komt nauwelijks meer echt in gevaar. Zelf komt het er ook een paar keer goed uit, maar grote kansen levert dat nog niet op.

22.06 uur: NEYMAR SCHIET HOOG OVER
Dit keer hoeft Manuel Neuer niet in actie te komen, want op aangeven van Ivan Rakitic schiet Neymar hoog over het doel van Bayern München.

22.03 uur: NEUER KOMT ATTENT UIT
Neymar stuurt Messi weg, maar weer is daar Manuel Neuer. De doelman van Bayern München komt ver uit zijn doel en schiet de bal over de zijlijn.

21.59 uur: NEUER HEEFT SCHOT MESSI KLEMVAST
Bayern München heeft in het eerste kwartier na rust iets minder problemen met Barcelona, maar via Lionel Messi krijgt de thuisclub toch een schotkans. Manuel Neuer staat opnieuw op de juiste plaats.

21.49 uur: XABI ALONSO SCHIET IN DE MUUR
Na een overtreding van Dani Alves op Robert Lewandowski krijgt Bayern München een vrije trap, maar die wordt door Xabi Alonso in de muur geschoten.

21.46 uur: DE BALT ROLT WEER IN CAMP NOU
Barcelona en Bayern München zijn begonnen aan de tweede helft.

21.39 uur: 'TACTIEK GUARDIOLA WERD BAYERN BIJNA FATAAL'
VI-analyticus Taco van den Velde blikt terug op de eerste helft van het duel tussen Barcelona en Bayern München in de halve finale van de Champions League. Klik hier voor het audio-item.

21.31 uur: RUSTSTAND BARCELONA - BAYERN MÜNCHEN 0-0
Het is rust in Camp Nou en er is door beide teams nog niet gescoord. Maar saai was het zeker niet in de eerste helft.

21.24 uur: NEUER HOUDT BAYERN OP DE BEEN
Barcelona blijft aandringen en is via Dani Alves opnieuw dicht bij het openingsdoelpunt. Maar opnieuw staat Manuel Neuer in de weg. De doelman van Bayern München groeit in de wedstrijd.

21.21 uur: NEUER OPNIEUW OP DE GOEDE PLEK
Lionel Messi schiet een vrije trap van ruim twintig meter recht in de handen van Manuel Neuer. Kort daarvoor krijgt Xabi Alonso de eerste gele kaart van de wedstrijd vanwege aanmerkingen op de leiding.

21.12 uur: SUAREZ KOPT OVER
Bayern München wordt op eigen helft vastgezet en Barcelona domineert. Uit een hoekschop kopt Luis Suarez over.

21.07 uur: SCHOT MESSI RUIM NAAST
Lionel Messi krijgt ook een kansje, maar de Argentijn schiet ruim naast.

21.03 uur: LEWANDOWSKI KOMT NET TEKORT
Daar was bijna het doelpunt voor Bayern München! Robert Lewandowski komt een teenlengte tekort om een voorzet van Thomas Müller binnen te tikken.

21.00 uur: BAYERN ONTSNAPT OPNIEUW
Barcelona is via Neymar opnieuw dicht bij de openingstreffer, maar de bal gaat via een verdediger van Bayern München naast. De hoekschop daarna levert niets op.

20.58 uur: KANSJE LEWANDOWSKI
Nu is het Robert Lewandowski die gevaar sticht. De wedstrijd golft heen en weer. Wat een tempo! Het kan bijna niet dat er geen doelpunten vallen...

20.57 uur: WERELDREDDING NEUER
Luis Suarez lijkt op weg naar 1-0, maar Manuel Neuer staat de voorsprong van Barcelona in de weg. De doelman van Bayern München redt uitstekend met zijn rechtervoet.

20.52 uur: NEUER REDT EENVOUDIG
Luis Suarez probeert het van buiten het strafschop gebied, maar zijn schot wordt eenvoudig gepakt door Manuel Neuer. Kort daarvoor schoot Robert Lewandowski aan de andere kant van grote afstand hard tegen Gerard Piqué.

20.49 uur: SUAREZ MAKKELIJK NAAR DE GROND
Na een duel met Jérôme Boateng gaat Luis Suarez gewillig naar de grond in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Nicola Rizzoli ziet er geen strafschop in.

20.45 uur: AFTRAP BARCELONA - BAYERN MÜNCHEN
De bal rolt in Camp Nou. Barcelona en Bayern München zijn gestart aan de wedstrijd.

20.40 uur: DE SPANNING STIJGT
Over vijf minuten start de tweede halve finale in de Champions League. Wordt het net zo'n spektakel als gisteren toen Juventus thuis met 2-1 te sterk was voor Real Madrid?

20.35 uur: BAYERN HOOPT OP LEWANDOWSKI
De gemaskerde Robert Lewandowski is met 23 doelpunten in 44 officiële wedstrijden de meest productieve speler in de selectie van Pep Guardiola. Thomas Müller achtervolgt hem met twintig treffers in 43 competitieve optredens.

20.30 uur: BARÇA THUIS IJZERSTERK
Barcelona verloor maar een van zijn laatste 32 thuiswedstrijden in de Champions League. Dat gebeurde tegen Bayern München op 1 mei 2013: 0-3. De overige 31 duels in die reeks resulteerden in 25 zeges en zes gelijke spelen.

20.22 uur: 'BAYERN CONTROLERENDER DAN NORMAAL'
VI-analyticus Taco van den Velde blikt vooruit op de heenwedstrijd tussen Barcelona en Bayern München in de halve finale van de Champions League. Klik hier voor het audio-item.

20.15 uur: BAYERN TEKENT VOOR KLEINE NEDERLAAG
Bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge van Bayern München laat voorafgaand aan het uitduel met Barcelona weten 'meteen te tekenen' voor een 2-1 nederlaag in Camp Nou. 'De halve finale mag niet al in Barcelona worden beslist. Het zou ideaal zijn als we scoren. En als we überhaupt verliezen, dan een kleine nederlaag.' Wat een contrast met de halve finale van twee seizoenen terug in het kampioenenbal, toen de Duitsers over twee wedstrijden (4-0 en 0-3) véél te sterk waren voor Barça.

20.00 uur: ZAND IN DE MOTOR BIJ BAYERN
Bayern is de laatste weken - in elk geval qua resultaten - niet meer de geöliede machine van eerder deze jaargang. De Beierse grootmacht won vijf van zijn laatste tien officiële wedstrijden, tegen twee gelijke spelen en drie nederlagen.

19.45 uur: BARCELONA IN TOPVORM
Barcelona is in alle competities bezig aan een imposante reeks wedstrijden. Het sterrenensemble van trainer Luis Enrique bleef in zijn laatste zestien duels ongeslagen (vijftien keer winst en één keer gelijk) en leed maar één nederlaag in zijn 28 meest recente optredens. Die kwam tot stand op 21 februari, thuis tegen Málaga (0-1).

19.34 uur: BARÇA ZONDER VERRASSINGEN
Barcelona treedt met verwachte elf namen aan tijdens het thuisduel met Bayern München. Dat betekent dus dat de Duitsers het moeten opnemen tegen MSN, de gevreesde voorhoede bestaande uit Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar.

De volledige opstelling van Barcelona: Ter Stegen; Alves, Piqué, Mascherano, Alba; Rakitic, Busquets, Iniesta; Messi, Suarez, Neymar.

19.30 uur: JUBILEUM MESSI
Lionel Messi speelt tegen Bayern München zijn honderdste Europese wedstrijd voor Barcelona. De Argentijn speelde tot nu toe 96 wedstrijden in het hoofdtoernooi van de Champions League en voegde daar drie duels om de Europese Super Cup aan toe. In die 99 wedstrijden was hij direct betrokken bij 99 treffers: 76 goals en 23 assists.

19.26 uur: BASISPLAATS LEWANDOWSKI
Robert Lewandowski is fit genoeg bevonden om in actie te komen namens Bayern München tijdens de de heenwedstrijd in de halve finale van de Champions League. Met een masker moet de spits voor de doelpunten zorgen tegen Barcelona.

De volledige opstelling van Bayern München: Neuer: Rafinha, Benatia, Boateng, Bernat; Alonso; Lahm, Schweinsteiger, Thiago; Müller; Lewandowski.

19.15 uur: DE TERUGKEER VAN GUARDIOLA
Over anderhalf uur beginnen Barcelona en Bayern München aan hun eerste wedstrijd in de halve finale van de Champions League. Deze kraker is op voorhand een bijzonder duel voor Bayern-trainer Pep Guardiola, die voor het eerst na zijn afscheid bij Barça terugkeert voor een officiële wedstrijd in Camp Nou. De succesvolle oefenmeester won tussen 2008 en 2012 als trainer veertien hoofdprijzen met de Catalanen.