VI Live: Babel en Beugelsdijk scoren, Elia buiten selectie

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waarin het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

Hiermee is de VI Live voor vrijdagavond afgesloten.

22.19 uur: EINDSTAND WERDER BREMEN - 1. FC KÖLN
Trainer Robin Dutt lijkt niet meer te handhaven bij Werder Bremen na de vijfde nederlaag van het seizoen. Door de nipte 1-0 zege van 1. FC Köln lijkt het lot van de coach bezegeld.

21.49 uur: EINDSTAND ADO DEN HAAG - FC DORDRECHT 2-0
ADO Den Haag boekt thuis tegen FC Dordrecht een belangrijke overwinning.

21.30 uur: GEHRT VERDUBBELT VOORSPRONG
De wedstrijd lijkt beslist in het Kyocera Stadion. Mathias Gehrt zet ADO Den Haag op een 2-0 voorsprong thuis tegen FC Dordrecht.

21.16 uur: RUSTSTAND WERDER BREMEN - 1. FC KÖLN 0-0

LANDGENOTEN: Kasimpasa heeft met dank aan Ryan Babel drie punten kunnen bijschrijven. De aanvaller was verantwoordelijk voor de 2-0 tegen Konyaspor, waarmee de overwinning in veilige haven kwam. Kasimpasa, waar Ryan Donk ook een basisplaats had, staat door het succes op de vierde plaats in Turkije.

20.45 uur: RUSTSTAND ADO DEN HAAG - FC DORDRECHT 1-0
Rust in Den Haag, waar ADO met 1-0 leidt tegen FC Dordrecht. Michiel Kramer maakte het doelpunt. Hij is verantwoordelijk voor acht van de tien ADO-goals dit seizoen.

20.30 uur: AFTRAP WERDER BREMEN - 1. FC KÖLN
Eljero Elia is bij Werder Bremer in een week tijd gedegradeerd van basiskracht tot tribuneklant. De aanvaller is na de 6-0 nederlaag bij Bayern München niet opgenomen in de selectie voor het duel met 1. FC Köln.

LANDGENOTEN: Tom Beugelsdijk heeft met zijn eerste treffer in Duitse dienst FSV Frankfurt op weg geholpen naar de derde zege van het seizoen en daarmee van de laatste plaats in de Tweede Bundesliga. De verdediger deed in de 21ste minuut van zich spreken door de 1-2 te maken. Het bleek de opmaat voor een 5-2 overwinning bij SpVgg Greuther Fürth.

20.16 uur: KRAMER ZET ADO OP VOORSPRONG
In de zeventiende minuut is het al raak in het Kyocera Stadion, waar Michiel Kramer thuisclub ADO Den Haag op voorsprong zet. Tegen FC Dordrecht maakt de topscorer van de Eredivisie alweer zijn achtste doelpunt van het seizoen.

20.00 uur: AFTRAP IN DEN HAAG
In het Kyocera Stadion staan twee ploegen tegenover elkaar die het zoet van de overwinning weer willen smaken, en daarmee ook wat lucht krijgen in de strijd tegen degradatie. ADO won de laatste zes duels niet, terwijl Dordrecht al acht wedstrijden wacht op een succes.

ADO-trainer Henk Fraser kiest voor Vito Wormgoor en Xander Houtkoop als vervangers van de afwezigen Wilfried Kanon (geschorst) en Roland Alberg (geblesseerd). Zijn Dordrecht-collega Ernie Brandts gooit zijn ploeg meer om. Zo zit de hele voorhoede van vorige week (Mart Lieder, Rihairo Meulens en Everon Pisas) op de bank. Eigen kweek Ibrahima Sory Touré debuteert in de basis.

Opstellingen:
ADO Den Haag: Hansen; Malone, Zuiverloon, Wormgoor, Meijers; Kristensen, Gehrt, Jansen; Houtkoop, Kramer, Van Duinen.
FC Dordrecht: Kurto; Fortes, Haddad, Lima, Peersman; Gosens, Ojo, Van Haaren, Van Overeem, Koolwijk, Touré.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.