VI Live: Athletic pakt eerste hoofdprijs sinds 1984

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: Athletic pakt eerste hoofdprijs sinds 1984

Terwijl het Baskische feestje in Camp Nou nog even doorgaat, sluiten wij de VI Live voor vandaag af. Morgen zijn we terug met Champions League-voetbal.

23.50 uur: EINDSTAND BARCELONA - ATHLETIC DE BILBAO 1-1 (0-4)
Het is afgelopen in Camp Nou. Athletic de Bilbao wint de Spaanse Super Cup door na de 4-0 in San Mamés ook in Camp Nou overeind te blijven: 1-1. Het is pas de tweede keer dat de Basken deze prijs winnen. In 1984 kregen ze beker automatisch door zowel de landstitel als de beker te pakken. Sindsdien veroverde Bilbao nooit meer een hoofdprijs.

23.45 uur: RECORD VOOR ADURIZ
Aritz Aduriz is dankzij zijn doelpunt van vanavond de eerste speler die in één editie van de Spaanse Super Cup vier keer scoort.

23.43 uur: OOK ROOD VOOR BILBAO
Vijf minuten voor tijd moet ook Athletic de Bilbao met tien spelers verder. Invaller Kike Sola krijgt rood voor een onbesuisde tackle op de benen van Javier Mascherano.

23.32 uur: ADURIZ WEER DE BEUL VAN BARCELONA
Vrijdag was Aritz Aduriz met drie goals al de beul van Barcelona (4-0), nu gooit de Baskische spits ook de return in het slot: 1-1. In twee instanties passeert de aanvaller van Athletic de Bilbao Barça-doelman Claudio Bravo. De Catalanen moeten er nu vijf maken om de Super Cup nog te winnen.

23.16 uur: BARÇA VERDER MET TIEN MAN
Barcelona moet verder met tien man. Gerard Piqué krijgt van scheidsrechter Carlos Velasco Carballo een rode kaart voor aanmerkingen op de leiding. Meteen daarna mist Ivan Rakitic een grote kans op de 2-0. Even eerder was Pedro al gevaarlijk. Is het dan toch nog niet voorbij?

23.05 uur: TWEEDE HELFT SUPER CUP ONDERWEG
De tweede helft in Camp Nou is inmiddels onderweg. Maakt Barcelona nog drie goals en kan het zijn twaalfde Super Cup bijschrijven? Of verdedigt Athletic de Bilbao de 1-0 voorsprong met succes en geeft het 31 jaar na dato eindelijk een vervolg aan de enige Super Cup-zege tot nu toe? Destijds kregen de Basken de prijs automatisch, omdat ze zowel de landstitel als de Copa del Rey hadden veroverd.

22.55 uur: EINDSTAND AC MILAN-PERUGIA 2-0
Het blijft in San Siro bij 2-0. Daarmee bereikt de ploeg van Sinisa Mihajlovic de vierde ronde van het toernooi om de Coppa Italia. Bovendien was het goede spel van Keisuke Honda, Nigel de Jong en Luiz Adriano hoopgevend, al was er in de tweede helft mede door een tweede gele kaart voor Davide Lanzafame van Perugia weinig meer te genieten.

22.52 uur: EINDSTAND LIVERPOOL-BOURNEMOUTH 1-0
Het zit erop! Liverpool haalt met hangen en wurgen opnieuw een 1-0 zege binnen, maar Bournemouth verdiende meer. Christian Benteke maakt tijdens zijn thuisdebuut een cruciale goal. Liverpool won de eerste wedstrijd ook al met 1-0, toen van Stoke City.

22.46 uur: RUSTSTAND BARCELONA-ATHLETIC DE BILBAO 1-0
Het is rust in Camp Nou. Barcelona heeft één keer gescoord, maar moet nog drie keer scoren om de Super Cup in de wacht te slepen.

22.43 uur: MESSI SCOORT
Lionel Messi komt tot de 43ste minuut niet in het stuk voor, maar zet Barcelona wel op voorsprong. De Argentijn krijgt de bal via een handig balletje van Luis Suarez, die het speeltuig met de borst klaarlegt, en rondt beheerst af. Nog drie goals te gaan voor de Catalanen.

22.39 uur: ENORME KANS BILBAO
Wat een enorme kans voor Javi Eraso! Hij ontvangt de bal na Catalaans geklungel en schiet in het zijnet. Als hij had afgelegd op Aritz Adúriz was het nu 0-1 geweest.

22.33 uur: LIVERPOOL VREEST
Liverpool staat nog voor, maar overtuigend is het allerminst. Blijft de 1-0 voorsprong in het laatste kwartier op het scorebord staan?

22.31 uur: NOG STEEDS 0-0 IN CAMP NOU
Barcelona dringt weliswaar aan, maar heeft de ban nog niet gebroken. Het goedmaken van de 4-0 achterstand wordt dus met de minuut moeilijker. Voor zover dat al een geloofwaardig scenario was...

22.06 uur: EINDSTAND JONG AJAX-HELMOND SPORT 1-1
Op De Toekomst is het afgelopen. Bij Jong Ajax vallen Mike van der Hoorn en Ricardo van Rhijn allebei geblesseerd uit.

22.05 uur: BARCELONA DICHT BIJ 1-0
Barcelona is op zoek naar een vroege goal en daar was-ie al bijna. Eerst schiet Pedro in kansrijke positie net over en een handvol seconden daarna strandt de inzet van Gerard Piqué tegen de lat. De Basken halen opgelucht adem.

22.00 uur: AFTRAP BARCELONA-ATHLETIC DE BILBAO
Er is afgetrapt in Camp Nou. Kan Barcelona de 4-0 nederlaag van het heenduel nog wegpoetsen. Hier nog eens de opstellingen:
Barcelona: Bravo; Dani Alves, Piqué, Mascherano, Mathieu; Rakitic, Busquets, Iniesta; Messi, Suarez, Pedro.
Athletic de Bilbao: Iraizoz; De Marcos, Etxeita, Laporte, Balenziaga; Gurpegi, Beñat, Javi Eraso; Boveda, Adúriz, Susaeta.

21.49 uur: RUSTSTAND AC MILAN-PERUGIA 2-0
Het is ook rust bij het bekerduel van AC Milan (derde ronde). In de eerste officiële wedstrijd onder coach Sinisa Mihaljlovic staat het 2-0 in het voordeel van de Rossoneri. Keisuke Honda en Luiz Adriano zorgden voor de goals voor Milan, dat veel en veel beter was.

21.46 uur: RUSTSTAND LIVERPOOL-BOURNEMOUTH 1-0
Liverpool gaat met een 1-0 voorsprong de rust in. Bouremouth mag zich beklagen. De goal van Tommy Elphick werd ten onrechte afgekeurd in de beginfase, waarna Benteke wel scoorde terwijl bij die actie Philippe Coutinho buitenspel stond.

21.26 uur: EERSTE GOAL BENTEKE VOOR LIVERPOOL
Christian Benteke maakt zijn eerste officiële goal voor Liverpool door een voorzet van Jordan Henderson binnen te tikken. De treffer had echter moeten worden afgekeurd, omdat de buitenspel staande Philippe Coutinho ook een poging deed de bal te raken. Scheidsrechter Craig Pawson, die eerder een goal van Bournemouth wel afkeurde, kent de treffer echter toe: 1-0.

21.20 uur: JONG AJAX
Geloof het of niet, maar ook in de rust zijn bij Jong Ajax de lijnen nog maar eens bijgewerkt. De zijlijnen en middenlijn worden met een gele tint nog maar eens wat duidelijker gemaakt. Eerder vanavond werd het duel Jong Ajax-Helmond Sport al met een kwartier uitgesteld.

21.10 uur: OPSTELLINGEN BARCELONA - ATHLETIC DE BILBAO
Barcelona moet vanaf 22.00 uur een 4-0 achterstand goedmaken in de strijd om de Spaanse Super Cup tegen Athletic de Bilbao. Luis Enrique wijzigt zijn opstelling op zes plaatsen. Claudio Bravo, Gerard Piqué, Jérémy Mathieu, Ivan Rakitic, Sergio Busquets en Andrés Iniesta keren terug in de startopstelling. In het heenduel van vrijdag stonden Marc-André ter Stegen, Thomas Vermaelen, Marc Bartra, Adriano, Rafinha en Sergi Roberto nog in de basis.
Opstelling Barcelona: Bravo; Dani Alves, Piqué, Mascherano, Mathieu; Rakitic, Busquets, Iniesta; Messi, Suarez, Pedro.
Opstelling Athletic de Bilbao: Iraizoz; De Marcos, Etxeita, Laporte, Balenziaga; Gurpegi, Beñat, Javi Eraso; Boveda, Adúriz, Susaeta.

21.00 uur: AFTRAP AC MILAN - PERUGIA
Tegelijkertijd begint AC Milan aan het eerste officiële duel van het seizoen, de Coppa Italia-wedstrijd tegen Perugia.
Opstelling AC Milan: Diego López; De Sciglio, Ely, Romagnoli, Antonelli; Bonaventura, De Jong, Bertolacci; Honda; Bacca, Luiz Adriano.

21.00 uur: AFTRAP LIVERPOOL - BOURNEMOUTH
Liverpool begint met dezelfde elf spelers als tijdens de eerste speelronde aan de thuiswedstrijd tegen Bournemouth. The Reds wonnen vorige week met 1-0 van Stoke City, de gepromoveerde bezoekers verloren op de eerste speeldag van de Premier League thuis met 1-0 van Aston Villa.
Opstelling Liverpool: Mignolet; Clyne, Skrtel, Lovren, Gomez; Milner, Henderson; Ibe, Coutinho, Lallana; Benteke.
Opstelling Bournemouth: Boruc; Francis, Elphick, Cook, Daniels; Ritchie, O'Kane, Surman, Gradel; King, Wilson

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.