VI Live: alle hoogtepunten van zondag op een rijtje

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

Dit liveblog is nu gesloten. Hieronder kunt u alle hoogtepunten van zondag 22 maart nog eens rustig teruglezen.

22.55 uur: EINDSTAND LENS - OLYMPIQUE MARSEILLE 0-4
Olympique Marseille doet goede zaken in Lens, dat voorlaatste blijft. De Belg Michy Batshuayi was na rust de grote man met twee goals. Jacques Romao en Andre Ayew verzorgden de andere treffers. L'OM komt door de zege op twee punten van leider PSG en op een punt van Olympique Lyon.

22.52 uur: BARCELONA WINT EL CLÁSICO
Barcelona wint El Clásico van Real Madrid (2-1) en zet zijn grootste concurrent op vier punten achterstand. Er werd elf keer geel getrokken.

22.38 uur: EINDSTANDEN SERIE A
De Romeinse ploegen winnen in de Serie A. Atalanta, waar Urby Emanuelson negentig minuten op de bank bleef, sprokkelde weer een puntje.

22.14 uur: DOELPUNT SUÁREZ
Luis Suárez zet Barcelona weer op voorsprong! Dani Alves met de lange bal, waarna de Uruguayaan knap aanneemt en de bal langs Iker Casillas schuift.

21.52 uur: RUSTSTAND LENS – OLYMPIQUE MARSEILLE 0-0
Nog geen doelpunten in Noord-Frankrijk, waar nummer voorlaatst Lens zich vooralsnog kranig verweert tegen de nummer drie.

21.47 uur: RUSTSTAND BARCELONA - REAL MADRID 1-1
Geen seconde extra tijd in Camp Nou. Real Madrid is sterker en had via Gareth Bale vlak voor rust nog een kans om op voorsprong te komen.

21.41 uur: BARCELONA ONTSNAPT
Gareth Bale lijkt in de veertigste minuut 1-2 te maken, maar wordt teruggefloten. Ronaldo zou buitenspel hebben gestaan.

21.34 uur: GELIJKMAKER RONALDO
Een prachtige gelijkmaker van Real Madrid! Karim Benzema legt de bal met een hakje klaar voor Cristiano Ronaldo en de Portugees duwt zijn 31ste van het seizoen binnen.

21.33 uur: RUSTSTANDEN SERIE A
Stefan de Vrij is met Lazio op weg naar de zesde competitiezege op rij, maar ook concurrent en stadgenoot Roma leidt.

De ruststanden:
Parma – Torino 0-1
Napoli – Atalanta 0-0
Sampdoria – Inter 0-0
Udinese – Fiorentina 1-0

21.19 uur: DOELPUNT BARCELONA
Na negentien minuten is het raak in Camp Nou! De vrije trap is van Lionel Messi, Jérémy Mathieu knikt binnen.

21.16 uur: EINDSTAND FENERBAHÇE – BESIKTAS 1-0
Een doelpunt van Moussa Sow in blessuretijd bezorgt de thuisclub belangrijke punten in de titelstrijd. Dirk Kuijt speelde de eerste vijftig minuten mee bij de thuisclub, Oguzhan Özyakup viel tien minuten voor tijd in bij de bezoekers. Galatasaray is na deze speelronde koploper (55 punten), gevolgd door Besiktas (54) en Fenerbahçe (53).

21.14 uur: RONALDO OP DE LAT
De grootste kans van de wedtsrijd is tot nu toe voor Real. Karim Benzema zet voor en Ronaldo raakt de lat.

21.02 uur: AFTRAP EL CLÁSICO
De strijd tussen Barcelona en Real Madrid is losgebarsten in Camp Nou!

De opstellingen:
Barcelona: Bravo; Alves, Piqué, Mathieu, Alba; Rakitic, Mascherano, Iniesta; Messi, Suárez, Neymar.
Real Madrid: Casillas; Marcelo, Ramos, Pepe, Carvajal; Kroos, Modric, Isco; Bale, Benzema, Ronaldo.

21.00 uur: AFTRAP LENS - OLYMPIQUE MARSEILLE
Marseille hoopt te profiteren van de misstap van Olympique Lyon zaterdag (1-2 tegen Nice) en kan op twee punten van de nieuwe leider Paris Saint-Germain komen.

20.58 uur: UITSLAGEN PRIMERA DIVISIÓN
Alle ogen zijn in Spanje natuurlijk gericht op El Clásico, maar er waren ook drie andere wedstrijden in de Primera Division vandaag. Zo won Real Sociedad van Cordoba, dat drie rode kaarten kreeg. In de extra tijd maakte Alfred Finnbogason, de Eredivisie-topscorer van vorig jaar, zijn eerste treffer in de Spaanse competitie.

Deportivo La Coruna - Espanyol 0-0
Villarreal - Sevilla 0-2
Real Sociedad - Cordoba 3-1

20.45 uur: AFTRAP SERIE A
De Nederlanders Jonathan De Guzman (Napoli) en Stefan de Vrij (Lazio) hebben vanavond bij hun clubs een basisplaats.

20.25 uur: CLUB BRUGGE WINT DE BEKER VAN BELGIË
Ruud Vormer wint met Club Brugge de Beker van België. De middenvelder speelde de hele wedstrijd, die een sensationeel slot kende. Club Brugge - Anderlecht eindigt in 2-1.

20.21 uur: CLUB BRUGGE WEER VOOR
Wat een slotfase in ket Koning Boudewijnstadion. Lior Refaelov neemt de bal vol op zijn linker en zet Club in de extra tijd op 2-1 tegen Anderlecht.

20.18 uur: ANDERLECHT OP DE VALREEP GELIJK
Club werkt de bal niet goed weg, waarna Aleksandar Mitrovic de bal voor zijn voeten krijgt. De Serviër schiet raak (1-1).

19.57 uur: RUSTSTAND FENERBAHÇE – BESIKTAS 0-0
Het is rust in het Sükrü Saracoglustadion. Nog geen treffers, maar wel twee blessures. Bij Fenerbahçe moest Raul Meireles zich laten vervangen door Moussa Sow. Besiktas verloor doelman Tolga Zengin, in zijn plaats kwam Gunay Guvenc.

19.42 uur: EMENIKE WIL HET VELD AF
Fenerbahçe-speler Emmanuel Emenike wordt uitgefloten door zijn eigen fans en wil het veld af lopen. Hij heeft zijn shirt al uitgetrokken, maar hij wordt terug het veld ingestuurd door de technische staf. Nog geen goals overigens in de wedstrijd tegen Besiktas.

19.21 uur: EINDSTAND BAYERN MÜNCHEN - BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH 0-2
Raffael maakte beide goals in München, waar Bayern sinds 12 april 2014 (tegen Dortmund) niet meer verloren had. Arjen Robben viel in de 24ste minuut geblesseerd uit.

19.19 uur: RUSTSTAND CLUB BRUGGE - ANDERLECHT 1-0
Door een doelpunt van Tom De Sutter (ex-Anderlecht) leidt Club Brugge bij rust.

19.00 uur: AFTRAP FENERBAHÇE - BESIKTAS
Met Dirk Kuijt in de basis probeert Fenerbahçe het gat met leider Galatasaray (nu vijf punten) en nummer twee Besiktas (vier) te verkleinen. Oguzhan Özyakup zit bij Besiktas op de bank.

LANDGENOTEN: Maarten Stekelenburg heeft zijn debuut in de Ligue 1 opgeluisterd met een overwinning. AS Monaco won met de Haarlemmer op doel bij Stade de Reims (1-3) en doet weer mee in de strijd om de Franse titel. De Monegasken staan zes punten achter op leider Paris Saint-Germain, met een wedstrijd minder gespeeld.

18.37 uur: EINDSTAND AJAX - ADO DEN HAAG 1-0
Het doelpunt van Davy Klaassen zorgt voor het verschil in de Arena. Ajax nadert dankzij de zege koploper PSV tot op acht punten. Kan het toch nog spannend worden in de Eredivisie?

18.33 uur: AFTRAP CLUB BRUGGE - ANDERLECHT
Met 33 minuten vertraging, doordat de bus van Anderlecht te laat arriveerde, is de finale van de Beker van België afgetrapt.

18.24 uur: GOAL AJAX
Ajax breekt tien minuten voor tijd de ban. Uit een vrije trap van Lasse Schöne kopt Davy Klaassen via Xander Houtkoop de thuisploeg op voorsprong: 1-0. De ongelukkige Houtkoop krijgt de treffer op zijn naam.

18.20 uur: RUSTSTAND BORUSSIA M’GLADBACH – BAYERN MÜNCHEN 1-0
Bayern München zoekt met zeldzame achterstand de kleedkamer op, na een al even zeldzame blunder van keeper Manuel Neuer. Het geblesseerd uitvallen van Arjen Robben is een andere tegenvaller in de eerste helft.

17.47 uur: RUSTSTANDEN PREMIER LEAGUE
Hull City - Chelsea 2-2
Queens Park Rangers - Everton 0-1

17.32 uur: RUSTSTAND AJAX – ADO DEN HAAG 0-0
Ajax heeft veel balbezit tegen ADO Den Haag, maar de Amsterdamse ploeg heeft moeite om gaten te vinden in de hechte defensie van de bezoekers.

17.30 uur: AFTRAP BAYERN MÜNCHEN - BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
Met Arjen Robben is Bayern München begonnen aan het thuisduel met Borussia Mönchengladbach.

17.29 uur: HEERLIJK DUEL CHELSEA
Een waar voetbalfeest in Hull. Chelsea leek tegen Hull City al na een minuut of acht op rozen te zitten: 0-2 door Eden Hazard en Diego Costa. Inmiddels zijn we een half uur bezig en staat het 2-2. Binnen no-time na elkaar zorgen Ahmed El Mohamady en Abel Hernández (na een grote fout van Thibaut Courtois) voor de comeback.

17.20 uur: EINDSTAND FSV MAINZ 05 - VFL WOLFSBURG 1-1

17.00 uur: AFTRAP PREMIER LEAGUE
Er is afgetrapt bij de twee laatste Engelse wedstrijden van vandaag. Hull City ontvangt koploper Chelsea, Queens Park Rangers krijgt bezoek van Everton.

16.51 uur: EINDSTAND JUVENTUS - GENOA 1-0
Carlos Tévez is matchwinner voor Juventus tegen Genoa met een keihard schot, maar zijn gemiste strafschop is een smet op zijn optreden.

16.45 uur: AFTRAP AJAX - ADO DEN HAAG
Ajax is gestart aan het thuisduel met ADO Den Haag.

Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Viergever; Klaassen, Serero, Andersen; Schöne, Sigthórsson, Kishna.
ADO Den Haag: Hansen; Malone, Zuiverloon, Derijck, Meijers; Eduardo, Kristensen, Alberg, Iakovenko; Van Duinen, Kramer.

16.33 uur: RUSTSTAND FSV MAINZ 05 - VFL WOLFSBURG 1-0

16.25 uur: EINDSTAND FEYENOORD – PSV 2-1
Feyenoord is de sterkste in de topper tegen koploper PSV. Met twee doelpunten is Anass Achabar de gevierde man. De kleine spits kreeg zondag de voorkeur boven Mitchell Te Vrede en Colin Kazim-Richard en heeft het vertrouwen van trainer Fred Rutten allerminst beschaamd.

16.22 uur: EINDSTAND Liverpool - MANCHESTER UNITED 1-2
Manchester United doet goede zaken met het oog op Champions League-voetbal. Nummer vier Liverpool staat nu vijf punten achter, terwijl United Arsenal passeert en nu de tweede plaats in de Premier League bezet. Ook het feit dat United aartsrivaal Liverpool verslaat zal manager Louis van Gaal goed doen.

16.21 uur: EINDSTAND FC GRONINGEN - FC TWENTE 2-2
Twente en Groningen houden een punt over aan het duel in stadion Euroborg.

16.20 uur: ROONEY MIST VANAF ELF METER
Daley Blind wordt neergelegd in het zestienmetergebied van Liverpool, waardoor aanvoerder Wayne Rooney dé kans krijgt om het duel in het slot te gooien. Maar de aanvaller faalt. Doelman Simon Mognolet keert de penalty, waardoor het tot en met de laatste minuut spannend blijft.

16.09 uur: FALCAO VOOR HERRERA
Manchester United leidt met 2-1 tegen het tiental van Liverpool, maar manager Louis van Gaal brengt in de slotfase een aanvaller voor een middenvelder. Radamel Falcao mag de wedstrijd volmaken en vervangt Ander Herrera.

16.06 uur: GOAL FC GRONINGEN
Mimoun Mahi haalt uit en zet de 2-2 op het scorebord. Een fraaie goal, al gaat doelman Nick Marsman niet helemaal vrijuit. De vervanger van de zieke Sonny Stevens verkijkt zich volledig op het schot van Mahi.

16.01 uur: KAZIM VOOR UITBLINKER ACHABAR
Colin Kazim-Richards mag het laatste kwartier volmaken. Hij vervangt de moegestreden Anass Achabar, die vanmiddag twee treffers voor zijn rekening nam.

15.57 uur: GOAL PSV
Memphis Depay knalt PSV terug in de wedstrijd! Een verwoestend schot waar doelman Kenneth Vermeer slechts bij staat te kijken. 2-1 in het voordeel van Feyenoord. Een spannende slotfase in De Kuip.

15.56 uur: SPANNING TERUG OP ANFIELD
Daniel Sturridge schiet raak, waardoor de spanning terug is in de wedstrijd. Uited-doelman David De Gea gaat niet helemaal vrijuit. Het tiental van Liverpool heeft nog twintig minuten om iets aan de 1-2 achterstand te doen.

15.52 uur: ACHAHBAR DE HELD
Een aanname op de borst en dan de volley; Anass Achahbar is de grote man bij Feyenoord. Wat kan PSV er nog tegenover zetten?

15.51 uur: DEPAY TE VER
Het is los in De Kuip. Memphis Depay legt een lange weg af vanaf de eigen helft, maar het is te lang. Zijn schot na een vrije doortocht gaat over.

15.49 uur: BAN GEBROKEN
Juist Anass Achahbar zorgt voor de ontlading in De Kuip. De spits breekt met een omhaal de ban voor Feyenoord; 1-0.

15.48 uur: RUSTSTAND FSV MAINZ 05 - VFL WOLFSBURG 1-0

15.48 uur: RUSTSTAND JUVENTUS - GENOA 1-0

15.47 uur: VAN BOEKEL ZORGT VOOR COMMOTIE
Commotie in De Kuip door Pol van Boekel. De arbiter wijst eerst naar de stip na hands van Joshua Brenet, maar wordt teruggefloten door zijn assistenten. In plaats een strafschop voor Feyenoord krijgt PSV een vrije trap wegens buitenspel.

15.46 uur: HEERLIJKE GOAL MATA
Wat een doelpunt! Op aangeven van invaller Ángel Di María beslist Juan Manuel Mata met een rake omhaal de wedstrijd: 0-2.

15.46 uur: GOAL FC TWENTE
FC Twente leidt in Groningen: 1-2. De vrije trap van Hakim Ziyech wordt binnen gewerkt door Joachim Andersen.

15.31 uur: ROOD GERRARD
Ongelofelijk! Steven Gerrard mag halverwege van Liverpool-manager Brendan Rodgers invallen, maar binnen een minuut pakt hij een rode kaart. Liverpool moet dus door met tien man.

15.30 uur: OPSTELLING AJAX
Ajax-trainer Frank de Boer heeft vijf wijzingen gemaakt in zijn basisopstelling. Kolbeinn Sigthórsson staat voor het eerst sinds 6 december in de basis.

De opstelling:  Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Viergever; Klaassen, Serero, Andersen; Schöne, Sigthórsson, Kishna.

15.30 uur: ANALYSE EERSTE HELFT
Thijs Slegers vertelt zijn verhaal over de eerste heleft Feyenoord-PSV

15.19 uur: RUST IN DE KUIP 0-0
Het beloofde spektakel laat nog op zich wachten. In De Kuip zijn er zeker wel kansen voor beide ploegen (Lex Immers en Adam Maher zijn het dichtst bij een goal), maar voorlopig gaat de strijd boven het voetbal.

15.17 uur: RUSTSTAND LIVERPOOL – MANCHESTER UNITED 0-1
Het Manchester United van manager Louis van Gaal is dominant in de eerste helft op Anfield en leidt verdiend met 0-1.

15.16 uur: RUSTSTAND FC GRONINGEN – FC TWENTE 1-1
Namens de bezoekers opende Renato Tapia met een mooi schot de score, terwijl Lorenzo Burnet ruim tien minuten later met een harde knal in de korte hoek de stand gelijk. Albert Rusnák viel geblesseerd uit met een enkelblessure, morgen wordt hij nader onderzocht.

15.10 uur: LAT BOVEN VERMEER GETEISTERD
De vrije trap van PSV is niet bijster gevaarlijk, maar de afvallende bal komt voor de voeten van Adam Maher. Zijn schot van net buiten de zestien eindigt op de lat.

15.04 uur: GEVAAR VOOR PSV-DOEL
Elvis Manu gaat op karakter door, zijn voorzet is dreigend. Anass Achahbar krijgt niet genoeg ruimte om de ban te breken voor Feyenoord.

15.00 uur: AFTRAP JUVENTUS - GENOA

15.00 uur: AFTRAP FSV MAINZ - VFL WOLFSBURG
Nicklas Bendtner start in de basis bij VfL Wolfsburg, waardoor Bas Dost genoegen moet nemen met een plaats op de bank. De Nederlander is opgeroepen voor Oranje, maar is de laatste weken niet zo trefzeker als in zijn eerste maanden in 2015.

14.55 uur: MEMPHIS BAALT
Weer wat vuur in De Kuip. PSV laat in een minuut tijd twee van zich horen. Memphis Depay vindt eerst Kenneth Vermeer op zijn weg. Een minuut later kan Luuk de Jong hem niet bereiken.

14.53 uur: GOAL FC GRONINGEN
Lorenzo Burnet trekt, op aangeven van Albert Rusnák, de stand gelijk met een knappe uithaal in de korte hoek.

14.44 uur: GOAL UNITED
Ander Herrera stuurt op schitterende wijze Juan Manuel Mata weg en die schuift de bal binnen. Manchester United leidt in Liverpool: 0-1.

14.41 uur: GOAL FC TWENTE
De ban is gebroken in Groningen. Met een verwoestende uithaal opent Renato Tapia de score.

14.31 uur: BLIKSEMSTART FEYENOORD
Lex Immers schrikt bijna, want al na minder dan twintig secionden duikt hij gevaarlijk op voor het PSV-doel na een pass van Elvis Manu.

14.30 uur: AFTRAP LIVERPOOL – MANCHESTER UNITED
Wayne Rooney speelt zijn 400ste Premier League-wedstrijd. Hij is de spits van Manchester United in de uitwedstrijd tegen Liverpool.

Liverpool: Mignolet; Can, Skrtel, Sakho; Sterling, Henderson, Allen, Moreno; Lallana, Coutinho; Sturridge.
Manchester United: De Gea; Valencia, Smalling, Jones, Blind; Mata, Herrera, Carrick, Fellaini, Young; Rooney.

14.30 uur: DE BAL ROLT IN DE KUIP
De Kuip schittert in de lentezon, Feyenoord en PSV zijn klaar voor de topper in de Eredivisie. Met de eerste balomwenteling na het fluitsignaal van Pol van Boekel is het begonnen. Weer een spektakel als de eerste confrontatie in Eindhoven?

14.30 uur: AFTRAP FC GRONINGEN – FC TWENTE
Het duel in Groningen is van start gegaan. De Tukkers treden aan zonder de geblesseerde clubtopscorer Luc Castaignos. Zijn plaats wordt ingenomen door Younes Mokhtar. Hieronder de 22 namen.
FC Groningen: Padt; Kappelhof, Botteghin, Lindgren, Burnet; Mahi, Tibbling, Chery, Kieftenbeld, Rusnák; Hoesen.
FC Twente: Marsman; Ter Avest, Martina, Andersen, Schilder; Mokotjo, Tapia, Ebecilio; Ziyech, Mokhtar, Corona.

14.20 uur: EINDSTAND PEC ZWOLLE - EXCELSIOR 1-1
Na rust wordt er niet meer gescoord in Zwolle. PEC Zwolle en Excelsior spelen dus met 1-1 gelijk.

14.10 uur: RUTTEN NEEMT GEEN RISICO MET KAZIM-RICHARDS
Colin Kazim-Richards is terug in de wedstrijdselectie van Feyenoord, maar de spits is nog niet volledig inzetbaar. 'We gaan met hem geen risico nemen. Hij kan maximaal twintig minuten spelen', zei trainer Fred Rutten bij FOX Sports.

Rutten besprak ook de keuze om Jens Toornstra rechtsbuiten te zetten in plaats van Jean-Paul Boëtius.  'Jens is een specialist bij standaardsituaties en hij kan uitstekend tussen de linies spelen. Ik denk dat we dat vandaag nodig hebben.'

14.05 uur: COCU VOND PASSEREN ISIMAT-MIRIN LASTIG
PSV-coach Phillip Cocu heeft toegegeven dat hij het lastig vond om Karim Rekik terug te laten keren ten koste van Nicolas Isimat-Mirin. 'Dat was zeker een lastige keuze, want Isimat heeft het uitstekend gedaan', zei Cocu tegen FOX Sports. 'Met deze spelers denken wij een goed resultaat te kunnen behalen tegen Feyenoord. We komen hier om drie punten te halen.'

13.47 uur: DEPORTIVO LA CORUNA - ESPANYOL 0-0

13.22 uur: OPSTELLINGEN TOPPER BEKEND
De 22 namen die zondagmiddag om 14.30 uur aan de aftrap verschijnen zijn bekend. Bij PSV keert Karim Rekik terug na ruim een maand.
Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Kongolo, Nelom; El Ahmadi, Immers, Clasie; Toornstra, Achahbar, Manu.
PSV: Zoet; Brenet, Bruma, Rekik, Willems; Wijnaldum, Guardado, Maher; Narsingh, De Jong, Depay.

13.17 uur: RUSTSTAND PEC ZWOLLE - EXCELSIOR 1-1
Door het fraaie antwoord van Jeff Stans op de openingstreffer van Mustafa Saymak staat het 1-1 in Zwolle.

13.09 uur: SNEL ANTWOORD EXCELSIOR
En twee minuten na de goal van Zwolle staat het alweer gelijk: 1-1. En hoe! Jeff Stans, die de bal ontvangt van Jordan Botaka na een fraaie actie, schiet schitterend raak in de korte hoek. Met een soepele voetbeweging werkt de aanvallende middenvelder de bal achter doelman Warner Hahn.

13.06 uur: GOAL PEC ZWOLLE
Mustafa Saymak opent na dik een half uur de score tegen Excelsior. De kleine spelverdeler schiet raak met de buitenkant van zijn rechtervoet.

12.47 uur: DEPORTIVO LA CORUNA - ESPANYOL 0-0

12.30 uur: AFTRAP PEC ZWOLLE - EXCELSIOR
Excelsior is ongeslagen in de laatste drie uitwedstrijden tegen PEC Zwolle in de Eredivisie. Zet de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen die goed reeks voort?

12.00 uur: AFTRAP DEPORTIVO LA CORUNA - ESPANYOL
Het duel in Estadio Riazor is onderweg. Aan de kant van Deportivo La Coruña is er geen plaats in de wedstrijdselectie voor Haris Medunjanin.

12.00 uur: OPSTELLINGEN PEC EN EXCELSIOR BEKEND
De 22 namen die aan de aftrap verschijnen zijn bekend. Bekijk hieronder de opstellingen van PEC Zwolle en Excelsior.
PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Lam, Van der Werff, Van Hintum, Rienstra, Saymak, Lukoki, Drost, Thomas, Necid.
Excelsior: Damen, Bovenberg, Mattheij, Fischer, Kuipers, Kruys, Stans, Bruins, Botaka, Van Weert, Van Mieghem.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.