VI Live: affiches om van te watertanden in halve finale CL

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: affiches om van te watertanden in halve finale CL

22.38 uur: REAL ALS LAATSTE NAAR LAATSTE VIER
Ook in Madrid heeft het laatste fluitsignaal geklonken! Real wint voor het eerst dit seizoen van Atlético: 1-0. En dus hebben we vier prachtige clubs bij de laatste vier van de Champions League staan: Real, Juve, Bayern en Barcelona. Dat belooft twee affiches om van te watertanden.

22.37 uur: JUVENTUS NAAR HALVE FINALE
Juventus plaatst zich voor de halfe finale. Het laatste halfuur kwam De Oude Dame niet meer in de problemen tegen AS Monaco: 0-0.

22.35 uur: ATLÉTICO SLUIT AF IN STIJL
Atlético Madrid sluit de Champions League af in stijl. Koke krijgt nog geel voor een glijdende tackle op Dani Carvajal.

22.33 uur: HERNÁNDEZ UITGERAASD
De uitstekend spelende Javier Hernández verlaat het veld. Jesé vervangt de held van de avond. Ook Álvaro Arbeloa is in de ploeg gekomen voor Fábio Coentrão.

22.31 uur: PIRLO RAAKT DE KRUISING
Ondertussen is Andrea Pirlo dichtbij de 0-1 in Monaco. De Italiaanse specialist raakt de kruising uit een vrije trap. Desondanks stevent Juventus af op de halve finale.

22.29 uur: HERNÁNDEZ OPENT DE SCORE
Die wissel heeft geen enkele zin meer, want Javier Hernández breekt de ban! Na een één-tweetje tussen James Rodríguez en Cristiano Ronaldo tikt de Mexicaanse spits de bal in het lege doel, dat Jan Oblak had verlaten.

22.28 uur: SIMEONE TIMMERT DE BOEL DICHT
Diego Simeone weet wat hem te doen staat. Om de druk van Real Madrid te weerstaan brengt hij met José María Giménez een extra verdediger. Tiago wordt gewisseld.

22.21 uur: OBLAK STAAT WEER IN DE WEG
Wéér gaat de bal er niet in en wéér is het Jan Oblak die er een voet of een hand tussen heeft. Javier Hernández moet genoegen nemen met een corner als hij opduikt voor de Sloveense doelman.

Jan Oblak is net als in de heenwedstrijd nauwelijks te passeren.
Jan Oblak is net als in de heenwedstrijd nauwelijks te passeren.

22.19 uur: PEREYRA VERVANGT VIDAL
Met nog een kwartier op de klok ligt Juventus op koers voor de halve finale. Het zal de 1-0 voorsprong tegen AS Monaco wel moeten verdedigen zonder Arturo Vidal. Hij gaat naar de kant ten faveure van Roberto Pereyra. Zojuist kwam Fernando Llorente al in het veld voor Álvaro Morata.

22.17 uur: ATLÉTICO VERDER MET TIEN MAN
Atlético Madrid moet het laatste kwartier van de reguliere speeltijd verder met tien man. Arda Turan krijgt zijn tweede gele kaart voor een te hoog geheven been, al is het twijfelachtig of de Turkse middenvelder Sergio Ramos echt raakt.

22.15 uur: GEMENE TRAP VAN RAÚL GARCÍA
Het wordt gemener en gemener in Bernabéu. Invaller Raúl García trapt Raphaël Varane en krijgt geel. Hij mist daardoor de hale finale door een schorsing, als Atlético Madrid zich daarvoor plaagt. Ook Pepe krijgt een prent.

22.12 uur: KEEPERS KRIJGEN HET DRUKKER
Jan Oblak en Iker Casillas krijgen het drukker. Casillas ziet een kopbal van Koke recht op zich afkomen, terwijl Oblak een dwarrelschot van Cristiano Ronaldo klemvast pakt. De Portugees kijkt overigens regelmatig zorgelijk naar een van zijn knieën, waaraan hij zich tijdens het schieten blesseerde.

22.08 uur: CHIELLINI-GRAPPEN STROMEN BINNEN
De grappige Photoshop-creaties met de pose van een duikende Giorgio Chiellini stromen binnen op Twitter. Deze compilatie willen we jullie niet onthouden.

Giorgio Chiellini is <i>trending</i> op Twitter.
Giorgio Chiellini is <i>trending</i> op Twitter.

22.06 uur: GRIEZMANN TELEURGESTELD
Antoine Griezmann gaat na ruim een uur teleurgesteld naar de kant. Trainer Diego Simeone brengt in zijn plaats Raúl García.

22.03 uur: RAMOS KOPT IN HANDEN OBLAK
Ondertussen wordt er natuurlijk gevoetbald! Dit keer komt Sergio Ramos niet voorbij Jan Oblak. De Real-verdediger kopt uit een voorzet van Cristiano Ronaldo recht in de handen van Jan Oblak.

22.00 uur: CHIELLINI MIKPUNT VAN SPOT
Waar het gisteren David Luiz - slachtoffer van twee panna's van Luis Suarez - was waarmee de draak werd gestoken, is het nu Giorgio Chiellini die het mikpunt van spot is. De manier waarop de verdediger van Juventus al na 48 seconden hands maakte had immers wel erg veel weg van rugby.

Giorgio Chiellini ziet geen andere oplossing dan de bal met de hand te stoppen. Of doet hij stiekem aan een andere sport?
Giorgio Chiellini ziet geen andere oplossing dan de bal met de hand te stoppen. Of doet hij stiekem aan een andere sport?

21.57 uur: BUFFON MAAKT FOUT GOED
Nu treedt Gianluigi Buffon wel uitstekend op. De ervaren sluitpost komt op tijd uit zijn doel om de bal voor de voeten van de Dimitar Berbatov weg te tikken als Juventus achterin onnodig balverlies lijdt.

21.52 uur: BUFFON TAST MIS
Gianluigi Buffon zit mis bij een voorzet van AS Monaco, maar Patrice Evra haalt de bal van de lijn.

21.50 uur: ISCO BEDIENT HERNÁNDEZ
De eerste grote kans voor Real Madrid van de tweede helft is daar. Na een piekfijne pass van Isco schiet Javier Hernández voorlangs.

21.48 uur: BERBATOV EXTRA SPITS
AS Monaco-trainer Leonardo Jardim brengt met Dimitar Berbatov een extra spits. De Bulgaar vervangt Jérémy Toulalan. Monaco - Juventus is ook weer bezig.

Giorgio Chiellini komt te laat om Bernardo Silva af te stoppen. De Italiaanse verdediger mag van geluk spreken dat hij nog op het veld staat.
Giorgio Chiellini komt te laat om Bernardo Silva af te stoppen. De Italiaanse verdediger mag van geluk spreken dat hij nog op het veld staat.

21.47 uur: GABI MAAKT ZIJN ENTREE
Aanvoerder Gabi maakt na rust zijn entree bij Atlético Madrid. Hij vervangt Saúl op het middenveld. De tweede helft gaat van start.

21.45 uur: AAD DE MOS OORDEELT
Benieuwd naar hoe Aad de Mos de eerste helft van Real Madrid - Atlético Madrid heeft beleefd? Beluister hier ons audiofragment.

21.34 uur: DOELPUNTEN ZIJN ZELDZAAM
De doelpunten zijn in deze twee kwartfinales een stuk schaarser dan in die van gisteren. In twee keer 130 minuten voetbal is er vandaag en vorige week dinsdag alleen gescoord door Arturo Vidal (penalty), bij Bayern München - FC Porto en Barcelona - Paris Saint-Germain vielen over twee duels in totaal elf en zes goals.

21.32 uur: MONACO STEVENT AF OP UITSCHAKELING
AS Monaco heeft de verdediging van Juventus nog niet op de knieën gekregen. Giorgio Chiellini onstnapte weliswaar aan een tweede gele kaart, maar echte kansen hebben de Monegasken niet gehad.

21.31 uur: VERLENGING DREIGT IN MADRID
Met name Real Madrid laat zich in de eerste helft gelden, maar vooralsnog stevenen we bij de achtste ontmoeting tussen Real en Atlético op een verlenging af.

21.30 uur: RONALDO MIST DÉ KANS
Dé kans van de eerste helft gaat voorbij aan Cristiano Ronaldo. Na goed drukzetten van James Rodríguez komt de Portugees alleen voor Jan Oblak te staan. De keeper van Atlético keert de inzet van Ronaldo, het blijft 0-0.

21.22 uur: CHIELLINI KRIJGT VOORDEEL VAN DE TWIJFEL
Weer krijgt Giorgio Chiellini het voordeel van de twijfel, als hij Geoffrey Kondogbia samen met Arturo Vidal ten val breng terwijl de middenvelder van AS Monaco de zestien binnendringt. De bal gaat niet op de stip, Chiellini lijkt de bal te spelen.

21.17 uur: HERNÁNDEZ EN RONALDO WEER GEVAARLIJK
Real Madrid is in korte tijd twee keer gevaarlijk. Eerst kopt Javier Hernández over het doel van Jan Oblak, die vervolgens een vrije trap van Cristiano Ronaldo uit zijn doel bokst.

Javier Hernández laat zich zien als vervanger van Karim Benzema.
Javier Hernández laat zich zien als vervanger van Karim Benzema.

21.16 uur: CHIELLINI ONTSNAPT AAN ROOD
Giorgio Chiellini ontsnapt aan een rode kaart. De verdediger van Juventus heeft al geel en zet nu een forse tackle in op de benen van João Moutinho. Vrije trap, maar géén geel.

21.15 uur: ATLÉTICO ZET DRUK
Iker Casillas moet voor het eerst in actie als Jesús Gamez kan uithalen nadat hij diep op de helft van Real Madrid de bal heeft veroverd.

21.14 uur: MOUTINHO KNALT OVER
AS Monaco blijft gaatjes vinden in de verdedigingsmuur van Juventus. Dit keer schiet João Moutinho van de rand van het strafschopgebied over het doel van Gianluigi Buffon.

21.13 uur: VRIJE TRAP JAMES
Nu is het weer Real Madrid dat het heft in handen neemt. James Rodríguez schiet een meter over uit een vrije trap.

21.10 uur: ATLÉTICO DIRIGEERT IN BERNABÉU
Met bijna 25 minuten op de klok was het zowaar Atlético dat even de touwtjes in handen nam in het Bernabéu-stadion. Echte kansen leverde dat dat niet op, maar het zorgde er wel voor dat Real Madrid even flink op zijn hoede moest zijn.

21.05 uur: KONDOGBIA STUIT OP BUFFON
Geoffrey Kondogbia speelt zich knap vrij temidden van twee Juventus-spelers, maar zijn schot belandt recht in de handen van Gianluigi Buffon. Als het hierbij blijft, vindt De Oude Dame het prima dat AS Monaco het initiatief heeft.

21.01 uur: MONACO DRINGT AAN
AS Monaco wordt voor het eerst echt gevaarlijk. Na een mooie combinatie dringt Bernardo Silva ver door tot in het Turijnse doelgebied, maar zijn voorzet gaat via Andrea Barzagli over de achterlijn.

20.59 uur: RONALDO SCHIET NAAST
Nu kan Cristiano Ronaldo wel aanleggen, maar de Portugese sterspeler schiet van net buiten het strafschopgebied naast.

20.57 uur: HERNÁNDEZ VERPRUTST EERSTE KANS
Daar is er even ruimte in de verdediging van Atlético, maar Javier Hernández schiet uit een lastige hoek in het zijnet terwijl hij ook had kunnen afleggen op Cristiano Ronaldo.

20.54 uur: VOORZICHTIGE START IN MADRID
De Madrileense derby is acht minuten onderweg, maar grote kansen zijn er nog niet geweest. Real Madrid wacht geduldig af totdat er een gaatje ontstaat in de hechte verdediging van Atlético.

20.47 uur: EERSTE GEEL VOOR CHIELLINI
De toon is gezet. Al binnen een minuut krijgt Juventus-verdediger Giorgio Chiellini een gele kaart voor een handsbal.

20.46 uur: AFTRAP REAL MADRID - ATLÉTICO MADRID
Ook de Madrileense derby gaat van start. Houdt Real Madrid kans op de eerste prolongatie ooit in het miljoenenbal, of blijft Atlético Madrid in de race?

20.46 uur: AFTRAP AS MONACO - JUVENTUS
De bal rolt in het Stade Louis II. Wie plaatst zich voor het eerst sinds lange tijd weer voor de halve finale. AS Monaco (2004) of Juventus (2003)?

20.30 uur: TIJD VAN BUFFON RAAKT OP
Gianluigi Buffon verloor twaalf jaar geleden de Champions League-finale met Juventus van AC Milan. Anno 2015 is hij er nog altijd bij, maar de 37-jarige doelman moet wel haast maken wil hij de Cup met de Grote Oren nog eens winnen.

20.21 uur: VOORUITBLIK VI RADIO
Ook bij VI blikken we zoals gewoonlijk vooruit op de Champions League-wedstrijden. Beluister hier wat Aad de Mos te zeggen heeft over de return tussen Real en Atlético Madrid.

20.10 uur: VOORUITBLIK REAL - ATLÉTICO
Met nog ruim een half uur te gaan kan je hier nog één keer vooruitblikken op de derby tussen Real en Atlético Madrid.

19.51 uur: EVRA TERUG OP VERTROUWDE GROND
Voor Patrice Evra is de tweede ontmoeting tussen AS Monaco en Juventus een speciaal duel. De Franse linksback keert terug in het stadion waar hij tussen 2002 en 2006 vier jaar voetbalde, voordat hij naar Manchester United vertrok. In 2005 nam Evra het met Monaco nog op tegen PSV, dat toen de kwartfinale van de Champions League haalde.

Patrice Evra duelleert met Ji-Sung Park op 9 maart 2005 tijdens AS Monaco - PSV.
Patrice Evra duelleert met Ji-Sung Park op 9 maart 2005 tijdens AS Monaco - PSV.

19.45 uur: JUVENTUS SPEELT 3-5-2
Zoals al was voorspeld treedt Juventus in het Stade Louis II aan met de 3-5-2-formatie die het onder trainer Antonio Conte altijd hanteerde. Zijn opvolger Massimilano Allegri schakelde om naar 4-4-2, maar valt nu terug op de oude gewoontes. Het zorgt ervoor dat Roberto Pereyra genoegen moet nemen met een plek op de bank. Arturo Vidal is fit genoeg om te spelen.
Opstelling Juventus: Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Evra; Tévez, Morata.

19.40 uur: MONACO HOUDT VAST AAN ZELFDE RECEPT
Net als in Turijn stelt AS Monaco-trainer Leonardo Jardim niet Dimitar Berbatov maar de snelle Anthony Martial op als diepe spits. Bij de Monegasken keert Jérémy Toulalan terug in de basis. De Franse controleur ontbrak vorige week door een blessure. Ten opzichte van dat duel spelen ook Ricardo Carvalho en Nabil Dirar nu niet mee.
Opstelling AS Monaco: Subasic; Fabinho, Raggi, Abdennour, Kurzawa; João Moutinho, Toulalan, Kondogbia; Bernardo Silva, Martial, Ferreira-Carrasco.

19.33 uur: NIEUWE GEZICHTEN BIJ ATLÉTICO
Ook trainer Diego Simeone schudt zijn opstelling door elkaar ten opzichte van het eerste duel. Jesús Gamez start als linksback, terwijl op het middenveld plaats is voor Tiago en Saúl. Guilherme Siqueira en aanvoerder Gabi zitten op de bank, net als Fernando Torres. Mario Suárez ontbreekt door een schorsing.
Opstelling Atlético Madrid: Oblak; Juanfran, Miranda, Godín, Jesús Gamez; Arda Turan, Tiago, Saúl, Koke; Mandzukic, Griezmann.

19.31 uur: ANCELOTTI KOMT MET VERRASSENDE ELF
Door alle blessures moet Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti improviseren. Het zorgt ervoor dat Pepe op het middenveld start. Javier Hernández vervangt Karim Benzema in de spits.
Opstelling Real Madrid: Casillas; Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Fábio Coentrão; James Rodríguez, Pepe, Kroos, Isco; Hernández, Cristiano Ronaldo.

19.29 uur: DE MADRILEENSE DERBY LÉÉFT
Dat er vanavond veel op het spel staat in het Estadio Santiago Bernabéu blijkt wel uit onderstaande foto. De Madrileense derby lééft als nooit tevoren.

De spelersbus van Real Madrid wordt naar het stadion begeleid.
De spelersbus van Real Madrid wordt naar het stadion begeleid.

19.15 uur: CL-KWARTFINALE GAAT VERDER
Over anderhalf uur staan de laatste duels uit de kwartfinale van de Champions League gepland. Real Madrid moet in eigen huis zonder Gareth Bale, Karim Benzema, Marcelo en Luka Modric de eerste zege van het seizoen boeken op Atlético Madrid, dat sinds de CL-finale van vorig seizoen niet meer verloor. De laatste en zevende ontmoeting tussen de twee Madrileense clubs eindigde vorige week in 0-0. Bekijk in onderstaande link de beelden van de heenwedstrijd.

Atlético Madrid - Real Madrid

Tegelijkertijd staat AS Monaco in het Stade Louis tegenover Juventus. De Monegasken verloren vorige week in Turijn met 1-0 van de Italiaanse koploper en kunnen vanavond voor het eerst sinds 2004 weer de laatste vier bereiken, destijds gebeurde dat ten koste van Real Madrid. De Oude Dame stond een jaar eerder voor het laatst in de halve finale. Net als Monaco was het toen de verliezend finalist. Zal de ploeg van trainer Massimiliano Allegri de prima uitgangspositie verzilveren? Bekijk in onderstaande link hoe Arturo Vidal acht dagen terug matchwinner werd.

Juventus - AS Monaco

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.