VI 24: Sneijder, Willems, Van Dijk, Tévez en Messi

Wesley Sneijder siert deze week de cover van de nieuwe Voetbal International. De dinsdag 31 jaar oud geworden spelmaker van Oranje beleeft een uitermate succesvol seizoen.

VI 24: Sneijder, Willems, Van Dijk, Tévez en Messi

Met zijn club Galatasaray won Sneijder de Turkse dubbel, waarna hij zich bij Oranje meldde. VI reisde met hem mee; van Bursa naar Istanbul en halsoverkop door naar Nederland. 'We moeten met Oranje gewoon gaan presteren en verder geen gelul', vertelde Sneijder strijdvaardig aan VI-verslaggever Simon Zwartkruis. 'En als we ons plaatsen, zijn we ook in Frankrijk een ploeg om rekening mee te houden.' In de nieuwe VI is er uiteraard volop aandacht voor de week die achter Oranje ligt en de cruciale interland die vrijdag in Riga wacht tegen Letland.

In de selectie die zich op dat EK-kwalificatieduel voorbereidt, ontbreekt Virgil van Dijk. In Schotland wordt hij gezien als world class defender en zijn club Celtic heeft een prijskaartje van liefst tien miljoen pond om zijn nek gehangen. Toch is er in Nederland nog altijd twijfel, maar Van Dijk zelf wil deze zomer verkassen naar een topcompetitie. 'Als Celtic geld aan mij wil verdienen, dan moet de club dat nú doen. Ik ben ook toe aan iets nieuws. Meer druk, betere tegenstanders. Zeker met het oog op het EK.'

Net als Van Dijk staat ook PSV-linksback Jetro Willems op de nodige lijstjes van internationale topclubs. De verdediger bespreekt zijn toekomst en onthult onder meer een groot bewonderaar te zijn van Maxwell, Patrice Evra en Clarence Seedorf.

Behalve de nodige Oranje-spelers komt in de nieuwe VI ook een keur aan internationale sterren voorbij. Yoeri van den Busken, Freek Jansen en Süleyman Öztürk stelden een topvijftig over het voorbije seizoen samen. Logischerwijs leidt Lionel Messi de dans, maar is het wel alarmerend dat Arjen Robben opnieuw de enige Nederlander is die bij een Europese topclub het verschil maakte.

In de rubriek Balverliefd van deze week beschrijft Geert-Jan Jakobs op indringende wijze de bedevaart naar Berlijn, naar de Messias van het moderne voetbal. VI was erbij tijdens de Champions League-finale, waarin Barcelona met 3-1 te sterk was voor Juventus. Over Lionel Messi en Paul Pogba, die een liefhebber van Surinaamse nasi blijkt te zijn.

Van de ene uitblinkende Argentijn naar de andere. Carlos Tévez won dan de Champions League niet met Juventus, maar blonk dit seizoen wel uit. Samen met Messi gaat hij proberen de Copa América eindelijk weer eens in de wacht te slepen namens Argentinië. Behalve aandacht voor dat toernooi, komt de lange en zware tocht van Tévez naar de top aan bod. 'Carlos breekt nooit. Nooit.'

Verder deze week in VI onder meer:
- De nieuwe koude oorlog om het WK
- De columns van Marco van Basten, Arnold Bruggink en Nico Dijkshoorn
- FC Twente kiest voor de weg van de meeste weerstand
- VI-onderzoek: de salarissen in het voetbal groeien steeds verder uit elkaar
- De Oranje Leeuwinnen in Canada: bloed, zweet en vreugde
- Virgil Misidjan en Marc Klok vinden het geluk in Bulgarije
- Bankzitters: Rob Geus
- De Nederlandse prof is niet zo weerbaar meer: Opleidingen op maat gevraagd
- Het Oranje van Guus Hiddink speelt in het casino
- Tien vragen aan Urby Emanuelson

Voor een overzicht van alle spraakmakende columns en de volledige inhoud van VI 24 klik hier. Het nieuwe nummer direct bestellen zonder verzendkosten te betalen? Dat kan. Bestel voor 17.00 uur nog, dan wordt uw VI dezelfde dag nog verstuurd en heeft u de nieuwe editie de volgende dag al binnen.
Bekijk hier al onze video's